BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu #682758 przez mami_nka
dziewczyny nie daje rady już.... :(((((((((((

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #682785 przez agniesia1604
mami_nka napisał:

dziewczyny nie daje rady już.... :(((((((((((

No nic nie zrobisz - musisz w końcu zacząć odpoczywać...
Jak na razie wygląda na to że Twój tryb życia jest zbyt szybki i pełen wrażeń...
Przez co też jesteś narażona na infekcje bakteryjne ... a wiadomo takie infekcje mogą powodować wcześniejszy poród ... wiec leż spokojnie i odpoczywaj - zrób sobie 3 dni spokoju w łóżku ... niech mąż pomoże ... i wychodź z łóżka tylko wtedy gdy musisz na siusiu ...

Naprawdę nie powinnaś się przesilać w tej całej sytuacji...

Ewentualnie jutro do lekarza ...

Gdyby mąż mógł Ci zrobić ROSOŁEK... np mnie stawia na nogi....:)

Dużo pij płynów (woda z sokiem malinowym i cytrynką) i jeśli masz do 38 gorączki to leż pod przykryciem , powyżej tej temperatury przykryj się lekkim kocykiem.
Poza tym powyżej 38 to bym skontaktowała się z lekarzem czy mam wziąć PARACETAMOL... ja byłam zmuszona brać jak miałam grypę w GRUDNIU (6-7 tydzień ciąży).

Zaopatrz się w cukierki HALLSY one jednak zmniejszają delikatnie ból gardła i płucz bardzo często gardło szałwią... przy każdej okazji kiedy idziesz do łazienki.

No i SEN pomaga w takich sytuacjach.

11 lata 6 miesiąc temu #682786 przez agniesia1604
ODPOCZYNEK stawia najszybciej na nogi.

A ja idę robić faworki:P

11 lata 6 miesiąc temu #682790 przez wunia1984
Maminka, wypoc to dziadostwo, konsumuj wszysciutko z duzzzo iloscia wit.C. My zjadlysmy, wczesniej spacerek z Misiulem i tesciowka. Teraz kanaping. Pozniej koktajl owocowy :)

11 lata 6 miesiąc temu #682832 przez mami_nka
Leze i spie caly dzien ale silnie mnie trzyma. Skoro lekarz pozwolil mi jechac na weekend do zakopca to chyba tragedi nie ma i moge wychodzić poza drzwi pokoju... :/

11 lata 6 miesiąc temu #682838 przez patka1603
oj oj maminka ładnie cie rozłożyło,dużo wypoczywaj !

Dziewczyny trzymam za was wszystkie kciuk-asy abyście się poczuły lepiej, cukiereczku za twojego brata również!!!!

A mnie nie wiem co dopadło ale tak jak wcześniej śmigałam jak szalona na spacerkach po 3-4 razy dziennie tak od 3 dni ledwo się poruszam, na spacerze chodzę dosłownie tiptopami mam strasznie spięty brzuch, a jak chcę iść ciut szybciej to od razu zaczyna boleć, chwilami to mam wrażenie jakby Kacperek miał zaraz wyskoczyć- dobrze że w śr wizyta. Najgorsze jest to że nie ma kto wychodzić z psem bo mąż cały czas nie może stanąć na nogę więc czy jestem w formie czy nie muszę przeboleć. W ogóle ostatnio jestem jakaś przemęczona nic mi się nie chce a mimo tego z dnia na dzień budzę się coraz wcześniej.

11 lata 6 miesiąc temu #682849 przez klauduska89
mi też ostatnio często się brzuch spina ale może dlatego że coraz bliżej porodu, jeszcze tylko kilka tygodni. Dobrze że we wtorek mam wizytę to pani doktor sprawdzi czy wszystko ok z podwoziem :)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #682922 przez wunia1984
Chciałam dodać pikcza, ale wywala mnie więc niech się wali :P

11 lata 6 miesiąc temu #682923 przez EwelinaB87
Hej dziewczyny, wrocilam, dzisiaj byl straszny upal musialam od slonca uciekac, ale pobylismy z natura, mam mnostwo zdjec ptaszkow i wiewiorki tak sie do dziadków przyzwyczaili ze jedza im niemal z reki heh;)

Maminka uwazaj na siebie i lecz sie taka pogoda to zal siedziec pod koldra.

Agniesia ja tez mam takie skurcze przy przekrecaniu tak jak w lydce wlasnie ze nie puszcza i ciagnie jak sam skur^%&(^.

Klaudusia Ty masz kape z tymi imprezami co weekend ci nie daja spokoju, w tygodniu remont a w weekend rodzinka bosko

Cukiereczku trzymam kciuki za brata musi byc zdrowy bo Siostrzenica niebawem przyjdzie na swiat

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #682940 przez wunia1984
Ewelinko no to Milcia się dotleniła :)
Ja jutro o 13.30 mam usg więc zobacze malutką. Okaże się jaka duża i ciężka jest :P
Patka jesteś w ciąży, więc różnie może być :P
Dobrze, że wizyta tuż tuż i sie Kochana dowiesz co i jak :) W sumie to już sporo w brzuszkach mamy więc będzie raczej coraz ciężej niż lżej :P

11 lata 6 miesiąc temu #682955 przez EwelinaB87
kurde chcialam wam zrobic ten konkurs na fejsie ale napodkalam pelno problemow, moze jestem jak zwykle przewrazliwiona, ale jesli chcialabym oglosic konkurs to musze zrobic jakas aplikacje itd, a jesli zalezy mi na lajkach to nie jest w stanie ocenic kto ich zebral najwiecej chyba ze do udostepnien a to juz mnie tak nie interesuje :(

jakos nie wiem jak to zalatwic jutro rozkminie to =.=

11 lata 6 miesiąc temu #682962 przez MamaBąbelka
Oj, Maminko, coś ostatnio rzeczywiście dużo Ci się na głowę zwala, uważaj tam na Was mocno. Leż i odpoczywaj, bo sama ciąża na tym etapie bardzo jest męcząca, a do tego inne dolegliwości, to już naprawdę ciężko.

Groszku, mówisz, że nie przywykłaś do takiego ograniczenia organizmu i zmęczenia, ale obawiam się, że za dwa miesiące nasza sytuacja wcale nie będzie lepsza ;).

Asiulek, jak wpisałam w wyszukiwarkę to były wielokolorowe i białe, a tych, co my kupiliśmy nie było, także może jest więcej kolorów różnych, ale nie wiem, bo u nas były tylko dwa pudełkach tych i to na wyprzedaży.
Jest moim zdaniem jeszcze fajniejsza wersja, ale niestety trochę już kosztowniejsza:
www.cottonballlights.pl/maak-m-zelf/
Można sobie wybrać samemu kolory, ilość lampionów, a na stronie stworzyć swój wzór i nawet jest opcja sprawdzenia, jak wyglądają zapalone ;).

Patka, niezłe zakupy, zwłaszcza za taką kasę :). Czekamy na zdjęcia.

Cukiereczek, podziwiam Cię, że dałaś radę, wiem, że się powtarzam, ale na pewno wszystko się dobrze skończy :). A na łydki to trudno powiedzieć, zależy jaki to ból, ale spróbuj brać więcej magnezu i kup krem do nóg dla ciężarnych.

11 lata 6 miesiąc temu #682971 przez MamaBąbelka
Ja też ostatnio coraz bardziej jestem zmęczona, nie mogę też zbyt długo stać, bo robi mi się słabo. Jak chce posprzątać, to się zaraz zasapię i muszę odpoczywać. No i te spuchnięte mocno stopy doprowadzają mnie do szału.
Myśleliśmy dziś o sesji, ale pogoda taka zmienna, ciągle się chmurzyło, raz nawet popadało chwilę, więc w końcu zrezygnowaliśmy. Za to mąż kończy łazienkę, a jutro siostry przyjadą i pomogą posprzątać po tym malowaniu. Pokaże co nieco pokoju małej, ale słabe zdjęcia są. Fiolet wyszedł bardziej intensywny niż się spodziewałam, ale ładnie jest, a wrzosowy jest na jednej dużej ścianie bez drzwi i okien i we wnęce okiennej.
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #682982 przez agniesia1604
A powiedzcie mi czy planujecie by Wasze maluszki spały razem z Wami przez jakiś czas czy od razu izolujecie je do innego pokoju?

A jeśli z Wami to przez jaki czas planujecie by były z Wami w sypialni?

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #682993 przez agniesia1604
ja chcę pomalować pokój maluszka
podobnie do tego zdjęcia :

Ale zamiast brązu farba DULUX : beżowy pled
A zamiast zieleni farba DULUX : pąki akacji

są to po prostu jaśniejsze kolory ... ale coś w tym stylu w pionowe pasy... ale zastosowując tylko na dwóch ścianach i z szerszymi pasami... a pozostałe dwie ściany beżowy pled (cappucino)

Do tego chyba takie firanki:
allegro.pl/nowoczesna-firanka-w-zielone-...oal-i3298720291.html
Załączniki:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka