BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 8 miesiąc temu #715206 przez akina_zet
A gdzie Pyzaura nasza??? :huh:

Monika Z.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #715226 przez Nubi
Hej laseczki!
U mnie sprawy pogodowe wygladaja tak:

No teraz sie obnizylo do 38 , bede dzis siedziec w lazience i sie szałerować co chwile.

Iva na stronie alles szukaja modelek ;) podpowiem ze jezeli nie mozesz otrzymywac kasy za zatrudnienie bo na zwolnieniu jestes to mozesz zawsze sie dogadac na barter :P

Karo powodzenia na wizycie :blink:

Kocham Cie dzis sobie poleniuchuj jako pierwszy dzien wolnego ;)

Iwonka ja jeszcze nie zaczelam prania :silly: mysle ze pierwsza tura pojdzie 1 sierpnia.

Zaparcia nie mam... jak jem kefir i sliwki i jablka to tez niezly motor, ostatnio jestem uzalezniona od czerwonych porzeczek :lol: a one reguluja jelita wiec nie moge narzekac i chodze 2 razy dziennie na 2"

Serku tez robilam tabelke od poczecia :woohoo: wyszlo mi na 21.09, to ten sam termin co z pierwszego genetycznego usg... Wiec jak Wy mam metlik :blush: jestem juz w miare przygotowana wiec moge rodzic jak przyjdzie wlasciwy czas...

Kalina nie boj sie boli, po porodzie o nich zapomnisz :P taki tekst uslyszalam od cioci :woohoo:

Jestem mamAsią

11 lata 8 miesiąc temu #715240 przez papi88
Hej kobitki

Zostawic was na weekend to naskrobiecie tyle ze nie latwo nadrobic a swoja droga za kazdym razem jak wchodze na forum to sie zastanawiam czy nie bedzie jakiegos info ze ktoras sie rozpakowala :)

Mnie codziennie boli glowa ale dzis wizyta wiec sie pożale :) no i tak sie cieszylam ze nie mam obrzekow a wczoraj nogi jak dynie a najgorsze ze opuchniecia na pierwszy rzut oka nie zauwazylam ale ten bol nog nie moglam stac na nogach jakby mialy mi sie ugiac łydki!wogole juz sie czuje strasznie wiecsnie cos mnie boli wczoraj 40 min depilowalam nogi tak mi bylo ciezko a jeszcze musialam sie chylac to i brzuch pobolewal i kregoslup ach te uroki ciazy...

Ja zaparć nie mam a wrecz przeciwnie ostatnio moge nawet po trzy razy i to az nie podobne do mojego organizmu wiec sie zastanawiam czy to to ze juz sie jakos pomalu oczyszcza i przygotowuje do porodu czy ze moze jakos duzo pije rożnych sokoww kazdym razie to chyba dobrze bo oodobno przy zaparciach oowstaja czesto w ciazy hemoroidy

Ja dzisiaj noc spedzilam przy dwoch wiatrakach a i to malo dalo gdaie te burze ktora zapowiadali??

Ciekawa jestem mojej wagi bo wczorqj na noc zjadlam wieeelki kawal ciasta krówka i tak sie ostatnio zywie chyba maly dopiero teraz zaczol potrzebowac a obwod brzuszka dobija do 100 cm i nie bede miala sie czym mierzyc bo te praktikerskie czy castoramskie darmowe paskowe centymetry sa do metra :silly:

Apropo dolegliwosci madra paulinka doczytala sie juz u dr google o gestazie i juz objawy pasuja mi do moich bo i cisnienie mam troche wyzsze,opuchniecia bole glowy a jak oddawalam mocz do analizy to wydawal sie jakis dziwny jakby cos w nim plywalo wiec sama siebie podsumuje i jak bede dalej czytac takie rzeczy to urodze z nerw przedwczesnie

Ide dokończyc moje ciasto i zrobic sobie pediciure oj bedzie ciezko chyba frencza na pol nogi zrobie :P

PAULINA

11 lata 8 miesiąc temu #715292 przez nike84
dzień dobry mamuśki :)
Boże jaki upał :X W nocy to był jakiś koszmar. Mały dał mi tak popalić że szok. W żadnej pozycji mu nie było wygodnie i przez pół nocy mnie okładał po żebrach i wątrobie :( Mimo że spałam w samych majtkach i miałam na siebie ustawiony całą noc wiatrak, budziłam się co chwilę cała zlana potem... A dzień zapowiada się jeszcze ciekawiej - już mam 31st :(
iva super sesja :cheer: Jaka figura... Ja jakbym tu wstawiła swoje zdjęcia w samej bieliźnie to byście tu wszystkie oślepły :silly:
karolcia udanej wizyty życzę :)
nubi jakie widoki za oknem - mówię oczywiście o krajobrazie a nie o termometrze :P

Pytanie do wszystkim dziewczyn które już zrobiły pranie lub są w trakcie: ile razy prałyście ciuszki? Czy używane ciuszki prałyście najpierw w zwykłym proszku a potem w dzidziusiowym? I z czym prałyście flanelowe pieluchy?
Bo zakupiłam w ten weekend proszek i ostro zabieram sie za pranie B)

11 lata 8 miesiąc temu #715309 przez papi88
NIKE ja uzywane ciuszki pralam najpierw w normalnym proszku ewentualnie dodalam vanisz jak byly jakies plamy pozniej w dzieciecym i jeszcze dodatkowe plukanie no przez to ze wczesniej w normalnym byly wyprane.nowe rzeczy tylko juz w dzidziusiowym proszku.jezeli chodzi o pieluchy flanelowe to nowe tez tylko w dzidziusiowym proszku normalnie wrzucalam z pajacykami itp tylko aby przeplukac jakbym miala uzywane pewnie poszly by w 60 stopni z reszta prania dzidziusowego

PAULINA

11 lata 8 miesiąc temu #715310 przez agamo
Nike ja wszystko pralam po razie w dzieciecym proszku Nie mam rzeczy z lumpkow ale mialam uzywane tyle ze mam w pralce specjalny program na ciuszki dla niemowlaczkow i pierze mi jedno pranie okolo 2,5 godziny i podwojnnie pluka takze stwierdzilam ze raz wystarczy. Flanelowe pieluszki pralam razem z kocykami czy spiworkami ale jesli moge dac jakas rade Ja kupilam te flanelowe z biedronki i nie wiem czy moze sa gorsze jakosciowo czy poprostu tak jest z flanelowymi ale jak mialam ustawione na duze wirowanie to pozniej jak na slonce wystawilam to po wysuszeniu sie takie jasniejsze kreski porobily jakby pomiete i ciezko to bylo rozprasowac i wydaje mi sie ze nadal delikatne pozostaly wiec moze daj na nie mocne wirowanie Jak masz upal to i tak szybko i dobrze wyschna!

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #715313 przez akina_zet
Aguś na suwaczku już 36 tc u Ciebie :cheer: Jeszcze 14 dni i możesz rodzić :D

Monika Z.

11 lata 8 miesiąc temu #715328 przez papi88
dziewczyny nie mam sie w co ubrac do lekarza wszystkie moje bluzki na ramiaczka sa za ciasne ze wygladam w nich jak balon jedyna przewiewna sukienke ktora mialam i nadawala sie zarowno na plaze jak i do miasta pozyczylam siostrze na wyjazd i jedyne co mam wygodne i przewiewne to koszula nocna w ktorej wlasnie siedze :P ja lubie ogolnie upaly ale jak maly zdecyduje sie wyjsc dopiero kolo wrzesnia a bedzie taka pogoda to chcac nie chcac musze jechac na zakupy bo nawet do lekarza nie mam w czyms isc a juz obiecalam sobie ze nie bede kupowac rzeczy dla siebie bo sie nie oplaca

akina a u mnie 36tc po jutrze wybije i uwierz za ja moge juz rodzic tym bardziej ze polozna stwierdzila ze to juz nie bylby wczesniak ale kiedy moj kawaler zdecyduje sie wyjsc to zobaczymy gozej jak sie zasiedzi to wykonczy matke :)

PAULINA

11 lata 8 miesiąc temu #715340 przez kocham_cie
Tak więc moje drogie brzuchatki... od dziś zaczynam się oficjalnie obijać :lol: oczywiście L4 na te 3 dni dostał bez żadnego "Ale"... co nie zmienia faktu że było mi okropnie zniezręcznie prosić o nie lekarza... ale ja już tak mam... a od czwartku aż do 18.08 zaczynam urlop... a potem to już myślę że dostanę zwolnienie od mojego gina :)

Mąz mi powiedział że do firmy przyszło oficjalne pismo że nasze premie zostały wstrzymane... związki zawodowe zaczęły już negocjacje, ale podejrzewamy że niwiele to da i najprawdopodobniej skończy się strajkiem... kurka będzie się działo. Dobrze że chociaż dostaniemy za urlop po dodatkowym 1000zł... ale to i tak niewiele bo miało być w sumie 8 tysięcy a będzie może koło 6 :( ja to jakoś przetrawiłam, ale D. oj chodzi zły jak osa... bez kija nie podchodz :S

No Aguś twój suwaczek powala... ciekawa jestem która będzie pierwsza Papi, Agamo czy Iwonka???

Magda M

11 lata 8 miesiąc temu #715347 przez karolcia1919

11 lata 8 miesiąc temu #715348 przez Alivva
Hej.
U mnie deszcz i burza od pierwszej w nocy do 7....
Jednak teraz już 30 stopni więc męki dalsza część :(
Przy takich upałach tylko patrzeć kiedy zaczniemy się sypać. Zobaczycie,że maksymalnie 15go sierpnia jakiś wrześniowy bąbel się zjawi :)

Jak tam Karolcia po wizycie już? czy jeszcze przed??
Iwonka,łóżeczko?? A Ty nie miałaś łóżeczka? Coś mi się kojarzy ze zdjęć...
Moja,tzn te po Filipie ma dziś przywieźć ten baran-mój ex....ależ miałam z nim starcie wczoraj grrrrrrrrrrrrr aż się poryczałam po rozmowie telefonicznej. W każdym razie łóżeczko ma niby dojechać( uwierzę jak zobaczę) ale brat albo tata będzie je naprawiał bo jak to BARAN stwierdził-"podłoga" się zepsuła. Podejrzewam,że Pola w nim fikała i pękła jakaś listewka.,ale tam oczywiście żaden facet nie potrafiłby nawet tego naprawić a poza tym po co,skoro to nie ICH!!!!!!!!!! Szacunek do cudzej własności po prostu mega,ale Marycha(moja ex szwagierka) tak zawsze miała.

Dziękuję dziewczynki za miłe komentarze. Na Was jednak można liczyć :kiss:
na żadną okładkę ani sesję się nie wybieram :) Te moje plamy na pysku (wyretuszowane!) i w ogóle....ale cieszę się,że się fotki podobają.Będę miała z Luśką fajne pamiątki :)

Nubi...piękny wiedok :) ja to mam wkoło sąsiadów :P Dobrze,że chociaż ogród i podwórko odgrodzone iglakami i jakaś tam prywatność jest :)

Nike pytasz o pranie. Ja prałam wszystko raz....bieliznę i wszystko co am bezpośredni kontakt ze skórą malenśtwa prałam w Lovelli,resztę w zwykłym proszku z podwójnym płukaniem i płynem do płukania sensitive. Pieluszki flanelowe prałam w Lovelli ;)

Co tu dziś robić???? Chyba idę po stelaż od kosza (do spania dla Niuni) przeszlufuję go,a dziadek potem przelakieruje bo taki mi się za jasny wydaje :) potem zamontuję kółka i może juz stać w sypialni :D

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #715351 przez akina_zet
Madzia gratuluję byczenia :)

Papi jejku Ty też masz tak dobrze,już końcówka ;)

No ciekawe,która pierwsza poleci :D

Iva szkoda płakać przez BARANA!

Monika Z.

11 lata 8 miesiąc temu #715364 przez pyzaura
Hej laseczki :D

Akina jestem jestem :) ale zabijaja mnie te goraczki znaczy uwielbiam bo w sob bylam nad morzem wczoraj jeziorko ale nogi jak balonyyyyyy :(:( strasznie wygladaja i nie mam sily nawet odpisac ...a ile ciezarnych na plazy :) rok dzieciaczkow

Iva Ty to jestes naprawde dzaga nie z tej ziemi :) rewelacyjna z Ciebie sliczna mamuska :)

juz nie wiem co komu napisac :(

ja noc ciezka bo oddalam wiatrak rodzicom 3 miesiace temu bo nie bylo miejsca na niego ale dzis musze go zabrac bo nie ograne kolejnej nie przespanej nocy przez ta parowe.

Ania

11 lata 8 miesiąc temu #715378 przez iwonta_kg
nike84 napisał:

Pytanie do wszystkim dziewczyn które już zrobiły pranie lub są w trakcie: ile razy prałyście ciuszki? Czy używane ciuszki prałyście najpierw w zwykłym proszku a potem w dzidziusiowym? I z czym prałyście flanelowe pieluchy?
Bo zakupiłam w ten weekend proszek i ostro zabieram sie za pranie B)

ja wszystko prałam raz w loveli (proszku i płynie). wszystko razem, nowe i używane. flanelowe razem z kolorowymi ciuszkami. bialych flanelek nie mam. tetrę prałam osobno bo mam jej dużo... :cheer:

Iva miałam łóżeczko ale gdy chowaliśmy wszystkie rzeczy pierwszego synka to się rozpadło... miało z 9 lat :dry: moja siostra go uzywala przzy swoim synku, potem kuzynka przy coreczce i tak trafilo do mnie... mąż je sklejał jak jeszcze byłam w ciąży. stwierdzilismy ze jest to dosc niebezpieczne i musimy kupic nowe. takie mam wybrane;
allegro.pl/4b-lozeczko-drewniane-mis-szu...2297.html?source=mlt

Alivva napisał:

Dziękuję dziewczynki za miłe komentarze. Na Was jednak można liczyć :kiss:

eeeeeeejjjj co znaczy jednak???????? miałaś jakieś wątpliwości co do tego???? normalnie masz karnego jeżyka za to :silly: :silly: :silly: :silly: :silly: :silly:

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #715393 przez Nubi
Hej,
Pyzaura sprawdzamy łacznosc, dobrze ze nie robisz zaleglosci ;)
Iva -byka za rogi a z baranem to szkoda sie meczyc, dobrze ze masz juz go za soba i te kontakty sa sporadyczne :)
Iwonka co to karny jeżyk? Intrygujace, a ja nie kumata :P
Akina ty jak bys sie wybrala do zebologa to uzbrojona w jednej rece spryskiwacz do kwiatow a w druga wiatraczek :silly:

Sasiadow mamy po lewej i prawej stronie i za domem na wzgorzu reszta osiedla, zadupia hiper nie ma ale przestrzen miedzy chalpami w sam raz. Jest pieknie ;)

Pierwsze pranie jednak wstawione... B)

Jestem mamAsią

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka