BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 8 miesiąc temu #717138 przez niagara
Znowu mi niedobrze :X Chyba szykuje się kolejna noc z obściskiwaniem kibelka :X
Masakra, mam już dość tych wszystkich dolegliwości ciążowych :pinch:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #717143 przez akina_zet
niagara napisał:

Znowu mi niedobrze :X Chyba szykuje się kolejna noc z obściskiwaniem kibelka :X
Masakra, mam już dość tych wszystkich dolegliwości ciążowych :pinch:

Mnie natomiast dokuczają
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
,z tego powodu cierpię najbardziej i to na dniach się zrobiło :( Boję się bo parę lat temu miałam jednego usuniętego chirurgicznie bo nie chciał się wchłonąć :( Wspominam to tragicznie. Tyle lat miałam spokój a tu masz :(

Monika Z.

11 lata 8 miesiąc temu #717145 przez Alivva
Mi tez się najbardziej podoba zestaw z ciuchcią :)

Tak patrzę na te łózeczko Iwonki Kacperka...moje tez było takie jaśniutkie jak było nowe a teraz pociemniało ale mama mówi,żeby go nie przemalowywać,bo naturalne to naturalne.... A mi chodzi po głowie albo białe....chociaz już mi przechodzi albo....żeby je trochę przyciemnić lakierobejcą....
Tyle gadam a w rezultacie zostanie pewnie takie jak jest :P

papi...jak tak piszesz o braku zdjęć ciążowych,to tak jak ja miałam w pierwszej ciąży. Niby od początku (od 8tc) byłam na L4 a ogólnie mam tylko 2 zdjęcia z Filusiowym brzusiem. Teraz za to całą masę. Może dlatego,że postanowiłam robić dla porównania co 3 tygodnie :)

Natalia,współczuję mdłości.... ja oglądam włąśnie jak robale wpierdzielają i nic mnie nie rusza.... Ale kochana....to już końcówka ;) Za chwilkę będziesz tulić maleńką a o dolegliwościach zapomnisz :) Jak my wszystkie :)

11 lata 8 miesiąc temu #717152 przez ranusia
witajcie, to znowu ja. żeście naskrobały postów od wczoraj, nie dam rady wszystkiego nadrobić, ale to co udało mi się wychwycić:

-ubieranie dziecka: dwie czapeczki owszem, ale tylko wtedy gdy jedna jest cieńsza a druga grubsza. i tylko na większe mrozy.
poza tym dziewczyny nie musicie słuchać dobrych rad cioć, mam, babć itd. róbcie to co podpowiada Wam serce. uwierzcie mi, że w odpowiednich momentach ono najlepiej Wam podpowie jak postąpić z dzieckiem.
-paznokcie: ja tam nie obcinałam przez pierwsze dwa tygodnie (bałam się, że zrobię Małgosi krzywdę) a jak już zaczęłam obcinać to tylko jak spała. niedrapek nie używałam.

to tyle, postaram się Was śledzić i podpowiedzieć coś jeszcze w razie wątpliwości :)

11 lata 8 miesiąc temu #717160 przez kocham_cie
dzień dobry mamusie :)
Jak wam minęła noc??? bo ja swoją zaliczam do udanych... pomimo tego że 7 razy była przerwa na kibelek, to naprawdę pospałam...a teraz... 06:00 rano a ja wyspana... i co tu robić???

Magda M

11 lata 8 miesiąc temu #717161 przez iwonta_kg
Hej:-)

Ja tez sie juz Obudzilam. A raczej obudziło mnie burczenie w brzuchu... Wciągnęłam kanapkę z Dzemem :)

Papi żeby zrobić fotki z brzuszkiem żeby mąż całował nie musi byc widać twojej głowy wiec fryzjera mozna odpuścić ;)

Akina zamawiam kawalek sernika!:-)

Nie moge przestac patrzeć na to łóżeczko:-)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #717163 przez akina_zet
Dzień doberek.

Ja jak zwykle o 6 biorę leki i też już spać nie mogę.

Też mnie już ssie w brzucholu :blush:

Oj Iwonka sernik jest super,za chwilę chyba wciągnę kawałek ;)

Ranusia dziękujemy za rady ;)

Monika Z.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #717182 przez Nubi
Siemangoooo! :lol:
Ja tez dolaczam do grona wyspanych, mimo nocnych wizyt w toalecie. Jestem gotowa na sniadanie i pojde w slady Iwonki :)

Serek i Akina robicie smaka na serniczka, marzy mi sie taki puzysty z syropem malinowym :silly: mniaaaam chyba dzis sie o taki postaram przez Was :ohmy:

Papi zamowilas naklejki? Mi sie podoba zestaw 2 i 6 ... A propo kubusia to tylko niewielki kawalek mojej pracy sprzed 7 lat
wiec moze wpadne i Ci pobazgram sciany?

Nie obejrzalam filmiku o szczepionkach, raczej bede stronic od wszelakich wiadomosci, na wizycie pogadam z lekarzem, dowiem sie w szpitalu co za szczepionki maja i ugryze to "doraznie. Poza tym wspomnialam P o temacie i polecilam mu przestudiowac info w sieci. Wspolnie zadecydujemy.

Ten post pisze od wczoraj, strona mi sie odswiezala, co napisalam to bach i nie ma :ohmy:

Smacznego :blush: pzdr od Zosi, w koncu czuje ile ma sily, i jak rozciaga mi brzuch, zaczyna powoli sprawiać ból. :)

Jestem mamAsią

11 lata 8 miesiąc temu #717193 przez karolcia1919
WiTaMy:)

u nas znów zapowiadają się upały.
dziś w nocy obudził mnie straszny ból lewej strony twarzy i głowy .twarz przestała bolec ale za to głowa boli.

dziś coś chodzi za mną sos słodko kwaśny ...myślę o spaghetti. HEEE:)

Iwonka nie widzę zdjęcia łóżeczka ale na pewno jest śliczne :)
moje ma 90 cm wysokości.

Akina zamawiam kawalek sernika także :) he.

11 lata 8 miesiąc temu #717201 przez niagara
Dzień dobry :)

Ja też już nie śpię :) W ogóle to śniły mi się noworodki i wózki dziecięce :)
Trzeba jakieś śniadanko ogarnąć, bo aż mnie zasysa :blink:

Iwonka Ty już w tym miesiącu będziesz miała przy sobie Kacperka, zazdroszczę :)

11 lata 8 miesiąc temu #717209 przez kocham_cie
A ja oczywiscie spowrotem zasnęłam i dopiero wstałam :blush:

Iwonka ale żeś mi narobiła ochoty na kanapkę z dżemikiem... mniami... wogóle ostatnio mam parcie na słodkie, i chyba ma się to nijak to faktu że przy chłopcach powinnam wcinać na słono i ostro :side:
:side: zapomniałam wczoraj napisać ze łóżeczko prezentuję się rewelacyjnie... no i jaki tatuś dumny :laugh: Iwonko wy to będziecie mieli co pokazywać kacperkowi za parę lat... aż Wam zazdroszczę tych wszystkich wspólnych fotek... u nas zawsze jakoś tak nie po drodze, i będzie pewnie tak jak mówi Papi ciąż się skończy a fotka pozostanie już tylko w sferze planów :S

Nubi no no zdolna z ciebie bestyjka... rymuje, maluje... jeszcze coś przed nami ukrywasz???

Natka mam nadzieję ze noc jednak minęła bez przytulanek z toilet...

Dobra idę na tą kanapkę z dżemikiem

Have a nice day girls :kiss:

Magda M

11 lata 8 miesiąc temu #717218 przez niagara
Madziu na szczęście tym razem obyło się bez nieprzyjemnych ekscesów :blink:

11 lata 8 miesiąc temu #717226 przez MyMelange
Czesc Sloneczka :)

Dzis i ja pospalam jak czlowiek :) Snil mi sie Mikolaj, karmienie piersia... Cudowne :)

Iwonka, sliczne lozeczko. Kacperek bedzie zadowolony :)

Lece oddac mocz i krew, a w pon USG :)

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #717244 przez Nubi
Natalia dobrze ze obylo sie bez nocnych rozmow z wielkim bialym uchem... Oby te Twoje przygody okazaly sie jednorazowe ;)

Wracajac do sernika, mam cala szarlotke, nie ma mi kto pomoc ja skonsumowac, wiec poki sie nie zje to nie bedzie serniczka :dry:
Mmmm chodzi mi po glowie... foodcooklove.blogspot.com/2013/04/malino...niki-na-zimno-z.html niam mniam

Kinga badz dzielna na pobieraniu ;)

Magda ukrywam niewiele, jak sie bardziej oswoje to sie bede chwalic ;)

Iwonka tez zazdroszcze rozlozonego lozeczka, samego rozkladania też :woohoo: :blush: Wlasnie sie zorientowalam, ze bede musiala kolyske odswiezyc i wozek jak w koncu dotra do rodzicow... :ohmy:

Jestem mamAsią

11 lata 8 miesiąc temu #717245 przez nefeli
Hej Brzuszki :)
Ja od 6tej tylko sie przewalam,mala kopie,a ja cala noc w stresie...naczytalam sie co tu piszecie i cala noc tylko o niedotlenieniu,bakteri ktora zabija przy porodzie,zlych przeplywach i innych pepowinach pozawijanych,problemach z lozyskiem....pomocy niech mi ktos to z glowy pozabiera,bo dzis najwazniejsza wizyta a ja cala roztelepana jestem,a tyle czasu do wieczora...
Iwonka lozeczko bardzo ladne :woohoo:
Natalia tak malutko Ci juz zostalo,jak wam fajnie ze juz jestescie jak to ja mowie na bezpiecznym terenie ,a co do mdlosci to i ja znow mam,szczegolnie jak mala noga caly dzien wedruje od pachwiny(probuje sie wbic w moja kosc miedniczna) do samego zoladka :blink:
I moja nowa przypadlosc nabyta w tej ciazy choroba lokomocyjna,a dzis 75km razy 2,oj mam nadzieje ze dam rade i nie ozdobie mezowi siedzenia :blush:
Sciskam Was mocno ide panikowac w samotnosci

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka