BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 8 miesiąc temu #717416 przez Nubi
No wlasnie wy sie dolujcie ze na pazdziernik porod wam wychodzi, a ja trzepie portkami zeby czas tak szybko nie leciał :ohmy:

A siara sie uspokoila, tez kapnie od czasu do czasu, wcale nie narzekam. :)

Aniu, niech slonce Ci troche humor poprawi :blink: u mnie zbiera sie na burze :huh:

Jestem mamAsią

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #717425 przez kocham_cie
Nefeli szt 2 proszę ładnie na wizytę jechać... dekorów na siedzeniach samochodu mężowi nie fundować... i wracać z dobrymi wieściami :laugh: głowa do góry dziewczuszki... my oczywiście jesteśmy z wami :kiss:

Zapomniałam wam powiedzieć że dziś w nocy przez chwilę chyba czułam coś na kształt skurczy.. tzn mój kręgosłup bolał tak jak zawsze na okres a brzusio zrobił się twardy jak skała :unsure: nie żebym się się przestraszyłam... ale... przypomniały mi się męczarnie które zawsze przechodzę z tymi bólami z kręgosłupa podczas okresu... i pomyślałam o porodzie... :S :S :S oj będzie grubo... oby anestazjolog był w tym czasie wolny i dał mi znieczulenie bo inaczej ja chyba przez okno wyskoczę :cheer:

Dziewczęta wy piszecie że już sierpień i tak niewiele zostało a mi się wydaje że przede mną jeszcze taka długa droga- przecież to dopiero sierpień :S ... ja to bym chciała już... natychmiast, chyba mam już dosyć ciąży, jestem nią znudzona... hej mały krokodrilo który mieszkasz w moim brzuszku... nie zasiedź się tam bo mamusia oszaleje :silly:

Izula nie martw się Tosiek też jakiś taki mało ruchliwy od jakiś 2 dni jest... wczoraj nawet na loda nie zareagował :ohmy: dopiero wieczorem jak położyłam się do łóżka zaczął swoje wygibasy... dziś znowu milczy tzn rano się przywitał i teraz chyba sobie śpi... :dry:

Mi według usg termin wypada na 05 września... oj i żeby to się sprawdziło, może być nawet 01 września :side:
A siara, u mnie nic nie kapie... ale po nocy mam sutki białe, nalot ciężko zmyć i jest taki lepiący... nic poza tym, a tak swoją drogą czy wasze sutki też się zrobiły takie ogromne i rozlane :cheer: hihih mam wrażenie że jak przystwię małego to one będą większe od jego głowy :silly: :silly: :silly:

Hahaha natomiast jeśli chodzi o śpiewanie... to jak ja zaczynam śpiewać małemu krokodrilo (nowa ksywa tośka nadana przez tatusia) to D. na mnie krzyczy że mam dziecka mu nie straszyć :blush: więc po porodzie raczej skupię się na czytaniu

Magda M

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #717428 przez donata
nefeli napisał:

Hej Brzuszki :)
Ja od 6tej tylko sie przewalam,mala kopie,a ja cala noc w stresie...naczytalam sie co tu piszecie i cala noc tylko o niedotlenieniu,bakteri ktora zabija przy porodzie,zlych przeplywach i innych pepowinach pozawijanych,problemach z lozyskiem....pomocy niech mi ktos to z glowy pozabiera,bo dzis najwazniejsza wizyta a ja cala roztelepana jestem,a tyle czasu do wieczora...

Sciskam Was mocno ide panikowac w samotnosci

No, właśnie. Musimy zacząć chyba pisać o pozytywnych rzeczach, bo same się nakręcamy czasami ;) Nefeli, Ty z nas powinnaś być najspokojniejsza i zasypywać nas radami, bo to Twoje chyba drugie dziecko :) Ja dzisiaj też mam wizytę. Już się nie mogę doczekać aż zobaczę mojego malutkiego Szymusia (tak go chyba nazwiemy) :) Idziemy prywatnie na 17.45, żeby mąż też był przy wizycie. I poproszę o to zdjęcie buźki w 3d :) Rozpiera mnie dzisiaj energia. Jestem po prostu szczęśliwa :kiss: hehe `

Właśnie policzyłam, ile mam zdjęć w ciąży i wyszło aż 60!!! :lol: Zdjęcia samego brzuszka robię średnio co 2 tygodnie i w programie wpisuję, który tydzień. Oczywiście zdjęcia w tym samym miejscu i pozycji, żeby mieć porównanie. I do tego mam jeszcze pełno innych, które robię sobie tak naprawdę sama - samowyzwalacz. Bo tak bym nie miała w ogóle. Z mężem mam tylko kilka i też przez samowyzwalacz :) Śmiesznie było, jak ustawiałam migawkę i biegłam do zdjęcia, a on szybko całował brzuch :laugh:

11 lata 8 miesiąc temu #717429 przez kocham_cie
Chciałam dziś jechać na basen kryty troszeczkę kręgosłup odciążyć... i nie zmieściłam się do mojego stroju basenowego :cheer: no choćbym nie wiem jak się starała to never nie naciągnę go na brzucho... chyba muszę pojechać do tesco coś zakupić, bo miałam zamiar cały sierpień śmigać 2 razy w tydniu żeby troszeczkę się do porodu porozciągać... tylko pytanie czy mój brzusio zmieści się w jakiś strój :cheer: rozmiar 50 poproszę :silly:

Magda M

11 lata 8 miesiąc temu #717438 przez pyzaura
Madzia szalona :P rozmiar 50 dobre dobre :D a rozciaganie fajna sprawa :) ja najbardziej sie boje ze nie bede miala rozwarcia przeraza mnie :(

Donatka 3mamy kciukaski za was i prosimy o zdjecie Szymusia a tak poza tym sliczne imie :)

Ania

11 lata 8 miesiąc temu #717443 przez niagara
U mnie w dalszym ciagu siary jak nie bylo tak nie ma. Za to sutki to mam wielkie jak kolpaki od Stara :laugh:
Wczoraj zapytalam meza co z tym imieniem i stwierdzil, ze on by chcial miec Julke :)

11 lata 8 miesiąc temu #717453 przez akina_zet
Madzia,Natka upadłam od tych Waszych porównań hahaha,ale też mam takie bimbały z kółkami wielkości patelni! Czy one jeszcze kiedyś będą normalne? :side:

Ciąży też mam dość :dry: Właśnie patrzę na swoje niedogolone nogi,bo ciężko maszynką pod prysznicem operować!

Co do terminu,pewnie że dzidki mają być donoszone,ale tak jak Madzia jestem niecierpliwa :lol:

Donata powodzenia na usg!

Monika Z.

11 lata 8 miesiąc temu #717455 przez akina_zet
kocham_cie napisał:

Chciałam dziś jechać na basen kryty troszeczkę kręgosłup odciążyć... i nie zmieściłam się do mojego stroju basenowego :cheer: no choćbym nie wiem jak się starała to never nie naciągnę go na brzucho... chyba muszę pojechać do tesco coś zakupić, bo miałam zamiar cały sierpień śmigać 2 razy w tydniu żeby troszeczkę się do porodu porozciągać... tylko pytanie czy mój brzusio zmieści się w jakiś strój :cheer: rozmiar 50 poproszę :silly:

W decathlonie -czy jak to tam się zwie- masz ciążowe kostiumy wariatko mała :lol:

Monika Z.

11 lata 8 miesiąc temu #717461 przez MyMelange
na TLC az do 18.00 Prosto z porodowki leci :)

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 8 miesiąc temu #717476 przez agilla.r
Cześć mamuśki. Coś spadek formy mam ostatnio. Juz było tak spokojnie a teraz na koniec sie nakręcam znowu.
Zapomnialam wam powiedziec wczoraj ze mam białko w moczu, na wyniku nie było napisane ile tylko że jest. Wiec dziś poszłam rano do szpitalnego laboratorum z teoretycznie porannym moczem (poranny nie był bo sikam co 2 h w nocy) a kobieta mi mówi ze na białko to mocz sie zbiera 24h, potem wymieszac i zlac probke. Myślałam że oszaleje, nie mógł mi tego wczoraj doktorek powiedziec ?! Skąd prosty człowiek ma wiedzieć takie rzeczy??!! Więc teraz mam podwójne zmatwienie bo i te moj mały szkrab niby mniejszy i to białko bo wiadomo że pierwsze co przychodzi do głowy to zakażenie ciążowe...
Niech ten mały ssak sie już urodzi cały i zdrowy bo wykończy stara matke.

11 lata 8 miesiąc temu #717478 przez agilla.r
dopiero teraz doczytałam że mamy pisać o pozytywnych rzeczach :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #717486 przez nike84
Good morning girls ;)
My dziś też całkiem spokojną noc mieliśmy. Ale za to od rana pomagałam teściowi tapetować pokój - żebym w 8 miesiącu ciąży musiała się gimnastykować i remontować pokój :angry: No ale teraz sobie leże i wcinam drożdżówkę z serem, a mały w brzuchu szaleje :)
akina mnie też smaka zrobiłaś na ten serniczek...może jutro też upiekę :S
nefeli nie martw sie na zapas, bo na pewno wszystko będzie dobrze. A te wszystkie rzeczy o których pisałaś to zdarzają się bardzo rzadko, więc nie ma co myśleć że przydarzą się Tobie :)
Ja siary od początku do dnia dzisiejszego ani kropli nie miałam :dry: A ciąży jeszcze nie mam dość, no chyba że zabieram się za paznokcie u stóp - wtedy nachodzą mnie myśli, ze już nie mogę się doczekać kiedy nie będę miała brzucha i będę normalnie widziała swoje stopy :silly:

Dziewczyny powodzenia dziś na wizytach i czekamy na same dobre wieści :)

ps właśnie oglądam też na TLC "Prosto z porodówki" ;)

11 lata 8 miesiąc temu #717488 przez Villemo
Dzień dobry!

Ja po wizycie:-)

Bałam się jak cholera bo ostatnio brzuch mi się strasznie stawiał a ostatnio byłam 5 tygodni temu. Okazało się jednak, że mimo skurczy szyjka długa i zamknięta. Mimo to groziło mi zostanie na oddziale bo lekarz boi się, że przy skurczach może dziać się coś z blizną po cięciu zrobił więc ktg no ale że skurcze się nie pisały, to jestem w domku.

Moje maleństwo waży 2900 gram czyli przez ostatnie 5 tygodni przybrało 1400 gram... jestem w lekkim szoku. :ohmy: :unsure:

Jak nic się nie będzie działo to kolejna wizyta za 2 tygodnie, będziemy wtedy ustalać termin cc ale już wiem, że raczej ciąża zostanie rozwiązana między 38 a 39 tygodniem ciąży więc raczej załapię się jeszcze na sierpień.

11 lata 8 miesiąc temu #717492 przez papi88
dziewczyny mierzylam cisnienie i najpierw wyszlo mi 148/91 pozniej jakos podobnie a teraz 144/97 myslicie ze powinnam jechac do szpitala na te ktg???dodam ze zlapalam pare łykow coli czy to ona by mi tak podniosła rano mialam 125/78

PAULINA

11 lata 8 miesiąc temu #717497 przez Nubi
Natalia jak przyjelas propozycje meza?

Agilla.r spoko spoko, nie wkurzaj sie z tym moczem, znajdz pozytywne aspekty zbierania moczu przez caly dzien... :side: :unsure: probowalam cos wymyslic ale :dry:

Marta i Kinia, u rodzicow nie mam porodowki a chetnie bym obejrzala ;)

Villemo to chyba nawet dobre wiesci? No i bedziesz mamusia po raz drugi juz w tym miesiacu!

Papi ostatnio dziewczyny pisaly ze powyzej 140 to niebezpieczne, powinnas jechac na ktg.

Jestem mamAsią

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka