BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 8 miesiąc temu #717246 przez nefeli
Nubi chetnie bym Ci pomogla z ta szarlotka a i z Akina bym wszamala serniczek...oj zazdroszcze tutaj nie ma tych naszych pysznosci,a ja leze wiec nie zrobie :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #717253 przez Nubi
Nefeli gdybys tylko mogla sie teleportowac to bysmy zjadly najpierw szarlotke a pozniej serniczek by sie zrobilo ;)
I prosze nie panikuj, omijaj i nie czytaj takich rzeczy, nie ma po co soe nakrecac, mala Nefeli daje Ci popalic wiec niesadze zeby cos jej dolegalo :blink: trzymaj sie w chlodzie :woohoo: o tym ze trzymam kciuki za pomyslna wizyte i za Was to chyba juz nie musze pisac :blink:

Jestem mamAsią

11 lata 8 miesiąc temu #717277 przez agamo
dzien doberek
Dagus glowa do gory Bedzie dobrze!Nefeli daje popalic kopie rozpycha jak kazde zdrowe malenstwo wiec nie mozesz myslec o tym ze jest cos nie tak Napewno by ci o tym powiedzieli i zobaczysz wizyta dobrze minie. Ciastami sie nie przejmuj teraz sobie odmowisz a za niedlugo razem z coreczka bedziesz piekla. Juz was widze razem jak uczysz ja robic mufinki! :D A tobie tygodnie tez juz leca nie tylko nam wiec coraz blizej!Lezakowanie widocznie pomaga wiec tak trzymaj! Jestesmy z toba!

Nubi to taka nasza ukryta artystka. Jakie tam jeszcze ukryte talenty masz co? :)

Ja noc tez mialam w miare dobra tylko budzilam przy kazdym obroceniu sie na drugi bok bo biodra mnie bolaly a jak sie obracalam to maly kopal bo tez sie na nowo musial ukladac ale juz zadnych ekscesow z bolacym brzuchem i skurczami nie bylo wiec spalam spokojnie! U mnie dzisiaj mamy miec powrot 30 stopni ;( chyba sie porycze!

Akina Monia biedactwo wspolczuje z twoimi dolegliwosciami Ciezko cos doradzic bo ja nigdy ich nie mialam A bylas z tym u lekarza teraz? Moze cos by ci dal.

Iwonka lozeczko piekne patrzec tylko jak juz za niedlugo wasz krolewicz je wypelni! wtedy bedzie o wiele ladniejsze i dopiero nie bedziesz mogla przestac tam patrzec! A swoja droga Iwonka w tym miesiacu bedziesz juz mama!!!!!!!!!!! ranyyyyy!!!!!

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #717280 przez karolcia1919

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #717283 przez MyMelange
Wrocilam :) Nubi trzymalam sie dzielnie :)

Daga, Ty nie panikuj za wczasu Kochana! Prosze sie tam ogarnac, pooddychac, mysli uspokoic i z radoscia czekac na podgladanie malej Nefeli :) Jestesmy z Toba, bedzie dobrze :)

Pisalyscie o slodkim. Ja tez ciagle wcinam dzemik, tylko taki domowy z naszych truskawek. Dorzucam do niego albo srek zolty, albo bialy, bo pisza, ze w tym okresie maluchy zabieraja nam mnostwo wapnia.

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 8 miesiąc temu #717285 przez papi88
witam z rana

nefeli zrozumiałe ze sie stresujesz wizyta ale nie waż sie nawet myslec o tych wszystkich złych rzeczach!ja tez ostatnio przestalam sie bac samego porodu a zaczelam myslec a jak beda jakies komplikacje jak z malym bedzie cos nie tak ale odepchnełam te mysli od siebie bo idzie zwariowac!takze trzeba myslec ze bedzie wszystko dobrze bo musi byc!ja np ostatnio naczytalam sie o tym gbsie o gestazie i tez juz w panike a jakies mamy na innych portalach popisaly ze przez te choroby dzieci im zmarły to stwierdzilam koniec czytania takich rzeczy!!

R juz pojechal na lotnisko nie odwozilam go bo pewnie bym sie poryczala jejku w tej ciazy nie moge zapanowac nad emocjami to jest wkurzajace. i co ja bede robic przez te pare dni...zajełabym sie sprzataniem (takie ostatnie porzadki przedporodowe) ale jak cos sie zacznie dziac to R nie ma szwagier,szfagierka i tesc jutro wyjezdzaja,moja mama pracuje takze zostalam zupelnie sama no moja siostra wieczorem dzis wraca z włoch ale ona ma 16 lat to na porodowke mnie nie zawiezie w razie co,kurcze ale ze mnie panikara

mnie moja mama chce utuczyc ostatnio robiła ciasto krówke teraz wuzetke po ktorej az mnie mdli taka slodka a ostatnio na wizycie staje na wage i w ciagu nie calych 2 tyg 2,5kg na + wiec akcja tycie chyba dopiero sie zaczyna u mnie wiecej leże wiecej jem to moze z dyszka jeszcze skoczyc

PAULINA

11 lata 8 miesiąc temu #717320 przez Nubi
Kinga ja tez domowe konfitury, malinki, truskaweczki, jagody(u nas mowi sie borowki) no i powidla mniam...

Papi ty sie nie przejmuj emocjami, ja tez nad nimi nie panuje, chyba wiekszosc z nas, trzymam kciuki za szybki i bezpieczny powrot Twojego R ;)

Agamo, ja skromna jestem B) ,jak sie bardziej oswoje to zaczne sie chwalic, jedno jest pewne, spiewac nie umiem, wiec sprawa kolysanek dla Zochy jest pod znakiem zapytania i chyba skonczy sie na inwestycji wplyte the best Disney songs... ever :P

Jestem mamAsią

11 lata 8 miesiąc temu #717337 przez agamo
Nubi napisał:

Kinga ja tez domowe konfitury, malinki, truskaweczki, jagody(u nas mowi sie borowki) no i powidla mniam...

Papi ty sie nie przejmuj emocjami, ja tez nad nimi nie panuje, chyba wiekszosc z nas, trzymam kciuki za szybki i bezpieczny powrot Twojego R ;)

Agamo, ja skromna jestem B) ,jak sie bardziej oswoje to zaczne sie chwalic, jedno jest pewne, spiewac nie umiem, wiec sprawa kolysanek dla Zochy jest pod znakiem zapytania i chyba skonczy sie na inwestycji wplyte the best Disney songs... ever :P

hehhe ja tez spiewac nie umiem i napoczatku jak spiewalam sobie pod prysznicem to maly kopal wiec stwierdzilam ze chyba nie lubi mojego fauszowania ALe z czasem juz siedzi cicho wiec sie chyba przyzwyczail takze jak sie urodzi to fauszowac tez mu bede :P oczywiscie nie przy ludziach :P Ja niestety ukrytych talentow nie mam :(

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #717346 przez izula
CZeść dziewczynki ja się chciałam przywitać.

Potem nadrobię co naskorbałyście bo mnie znowu głowa boli :( i Mały coś się dziś nie chce za bardzo ruszać. Chce mi się ryczeć. Jakies pojedyńcze ruchy.

[/url]
[/url]

11 lata 8 miesiąc temu #717375 przez akina_zet
Sernik jest,zapraszam :)

Nubisiu jaka Ty zdolna dziołcha jesteś!

Nefeli kciukasy zaciśnięte! Czekamy na wieści!

Izulka,moja od 2 dni mało co się rusza,może mają gorszy dzień?
Do tego bóle lędźwi i brzucha wróciły mimo branych leków :(

Aguś biorę maść na to paskudstwo :(

Monika Z.

11 lata 8 miesiąc temu #717378 przez pyzaura
Czesc lseczki :)

Papi hmm slodkosci mniam no wszystkiego nie mozemy sobie odmawiac ja ta krowke bym tez zjadla z Toba :) Ty jestes taka laseczka poza tym ze zobaczysz po ciazy raz dwa bedziesz szprycha jak przed :) takze szamaj slodkosci poki mozesz :D

Akina tez chce serniczka :)

Nefeli 3mam kciukaski :) bedzie dobrze

Iwonka sliczne lozeczko ja na moje tez sie nie moge napatrzec a ono caly czas puste :( ale jeszcze troszke ... ale az nie moge uwierzyc ze mamy dzis 1 sierpien i juz tak malo czasu nam zostalo :)

buziolki

Ania

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #717392 przez akina_zet
Pyzaurka dziś ja zaczęłam myśleć nad tym,że co to będzie jak mała w październiku wyjdzie :huh:

Zaczęłam oglądać wszystkie opisy usg i tam data 28,29,30 z przewagą na 29. To takie pierwsze usg gdzie był kropek miałam z datą 01.10! Wtedy chodziłam do innej lekarki i tamta na początku mi wpisała w karcie termin porodu na 01.10. :dry: Ten mnie przejął i tego nie poprawił :/

Gdzieś wyczytałam,że usg na przezierność karkową wyznacza najdokładniej termin porodu hmmm...

A jak u Was z siarą? Ze mnie się lało od 15 tygodnia,a teraz raz na jakiś czas kropelka,dziwne :huh:

Monika Z.

11 lata 8 miesiąc temu #717398 przez pyzaura
ja wcale nie mam siary kompletnie nic ....
no ja ostatnio tez sie zastanawialam czy my dwie czasem nie bedziemy pazdziernikowkami :P ale oby nasze terminy sie pokryly na wrzesien :)wazne ze zdrowe :)
wczoraj mialam taki dzien ze plakalam juz mialam dosc ciazy juz bym chciala urodzic nie wiem jakos juz mi sie dluzy :( dzis wyszlo po paru dniach sloneczko wiec moze i humorek wroci :) oby
ja ide dopiero 14 na wizyte i juz sie nie moge doczekac...

Ania

11 lata 8 miesiąc temu #717411 przez agamo
Izulka nie przjemuj sie mały pewnie odpoczywa Ciebie glowa boli to i on tez nie ma siły na nic!

Akina Monia to dobrze ze masz masc Myśle ze takie ciazowe dolegliwości nie rozwina sie az tak bardzo bo wiele kobiet na nie cierpi! Nawet ostatnio gadalam ze znajoma i tez w ciazy miała taki problem jak ty ale przeszło jak urodziła!
Ania i Monia nie ważne kiedy urodzicie wy i urodzimy my ważne by porody poszły gładko bez komplikacji a malenstwa urodziły sie silne i zdrowe i miesiąc w ta czy w tamta bez różnicy! Wiadomo każda z nas by chciała mieć te kruszynki juz ze sobą ale dla nich lepiej póki siedzą w środku! Choć Moj chyba dziś strajkuje ze juz nie chce bo tak sie rozpycha ze jego noga z 4 cm nad brzuchem wystawala Nadal mnie taki widok przeraża odrazu sie zerwalam z łóżka i póki co wole sie nie kłaść! :p

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #717415 przez donata
papi88 napisał:

kurcze iwonka i wogóle dziewczyny wy tak fajnie upamiętniacie przygotowania dla maluszka ja wogole zadnych zdjec nie mam a obiecywalam sobie ze bede robic jak przygotowujemy pokoj jak R składa łozeczko jak rosnie mi brzuszek a tu dupa :( chcialabym chociaz jeszcze zdazyc cyknac nasze wspolne zdjecie np jak R całuje brzuszek itp ale teraz to co rusz odkładam bo mowie najpierw pojde do fryzjera, az w koncu maly sie urodzi i zadnej pamiatki z okresu ciazy nie bedzie

dziewczynki moje kochane poniewaz ja w ciazy jestem straaasznie niezdecydowana to pomozcie mi wybrac naklejki pliss:
allegro.pl/kubus-puchatek-naklejki-na-sc...-cm-i3426503207.html

ktory zestaw mam wziasc bo wszystkie ladne??

ja zaraz jade jeszcze do tesco calodobowego bo nie wiem jak sie bede czula przez te pare dni i nie bedzie mial kto pojechac ze mna na zakupy

Dzień dobry! Podoba mi się najbardziej zestaw 1 :) A ja dzisiaj śniadanie bardzo zdrowe, bo tarkowana marchewka z jabłkiem :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka