BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 8 miesiąc temu #717500 przez Villemo
papi88 napisał:

dziewczyny mierzylam cisnienie i najpierw wyszlo mi 148/91 pozniej jakos podobnie a teraz 144/97 myslicie ze powinnam jechac do szpitala na te ktg???dodam ze zlapalam pare łykow coli czy to ona by mi tak podniosła rano mialam 125/78

Papi czy siedziałaś spokojnie na dupsku przynajmniej przez pół godziny przed zrobieniem pomiaru? Wbrew pozorom to bardzo ważne żeby robić pomiar w czasie spoczynku. W ciąży nawet minimalny wysiłek jak schylenie się powoduje skoki ciśnienia.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #717504 przez kocham_cie
villemo kochaniutka moja... a teraz Ci madzia przypomni jak się smiałaś z mojego słonika i twierdziłaś że twój Wiktor tym razem nie będzie aż taki duży jak Klaudiuszek :lol: hihihihihi super prawie 3kg już jest... więc co się dziwisz że brzusio duży:) ja mam wizytę 12 i jestem ciekawa co z moim słoniątkiem bo ostatnio był większy od twojego wiktorka :cheer:

Magda M

11 lata 8 miesiąc temu #717505 przez kocham_cie
dziejsze prasowanako... normalnie jestem z siebie dumna :lol:

Magda M

Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #717507 przez nike84
dokładnie tak jak pisze Villemo, odpocznij chwilę i dopiero wtedy zmierz ciśnienie, jeżeli nadal będzie wysokie to jak dla swojego spokoju bym pojechała na to ktg.

My z mężem zawsze uwielbialiśmy oglądać "Porodówkę" ale teraz przez te hormony, za każdym razem jak pokazują takiego małego dzieciaczka to się wzruszam i lecą mi łezki ;)

11 lata 8 miesiąc temu #717510 przez kocham_cie
kocham_cie napisał:

villemo kochaniutka moja... a teraz Ci madzia przypomni jak się smiałaś z mojego słonika i twierdziłaś że twój Wiktor tym razem nie będzie aż taki duży jak Klaudiuszek :lol: hihihihihi super prawie 3kg już jest... więc co się dziwisz że brzusio duży:) ja mam wizytę 12 i jestem ciekawa co z moim słoniątkiem bo ostatnio był większy od twojego wiktorka :cheer:

Paula wiesz jak mój D. ostatnio skomentowała rozmiary młodego... Dobry nawóz, dobry grunt więc mamy tego efekty :silly:

Magda M

11 lata 8 miesiąc temu #717512 przez akina_zet
Papi,odpocznij,weź kilka głębokich wdechów i zmierz ponownie. Paulinka ma rację z tym nawet minimalnym wysiłkiem w ciąży.

A swoją drogą Paulinka galanty synuś i rozwiązanie na koniec sierpnia,łaaał :)

Monika Z.

11 lata 8 miesiąc temu #717519 przez kocham_cie
Villemo napisał:

papi88 napisał:

dziewczyny mierzylam cisnienie i najpierw wyszlo mi 148/91 pozniej jakos podobnie a teraz 144/97 myslicie ze powinnam jechac do szpitala na te ktg???dodam ze zlapalam pare łykow coli czy to ona by mi tak podniosła rano mialam 125/78

Papi czy siedziałaś spokojnie na dupsku przynajmniej przez pół godziny przed zrobieniem pomiaru? Wbrew pozorom to bardzo ważne żeby robić pomiar w czasie spoczynku. W ciąży nawet minimalny wysiłek jak schylenie się powoduje skoki ciśnienia.

Dokładanie! Papi ja wczoraj po sprzątaniu jak zmierzyłam ciśnienie miałam 149/ 98 i prawie zawału dostałam.... siadłam na dupsku i po godzinie było 113/80 a wieczorem 110/ 75 :unsure: odpoczywaj maleńka

Magda M

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #717520 przez nike84
kocham cie prasowanko robi wrażenie :ohmy: aż spojrzałam na swoją stertę upranych ciuszków i zazdroszczę Ci ;)
Dobry nawóz, dobry grunt...hahaha :woohoo:

11 lata 8 miesiąc temu #717521 przez kocham_cie
kocham_cie napisał:

Villemo napisał:

papi88 napisał:

Dokładanie! Papi ja wczoraj po sprzątaniu jak zmierzyłam ciśnienie miałam 149/ 98 i prawie zawału dostałam.... siadłam na dupsku i po godzinie było 113/80 a wieczorem 110/ 75 :unsure: odpoczywaj maleńka

O w tej chwili po maratonie prasowania mam 147/80 :unsure: a rano było 103/75

Magda M

11 lata 8 miesiąc temu #717525 przez kocham_cie
Nike walczę teraz z tym prasowanie bo od jutra ma zacząć się u mnie temperatura po 35 stopni i tak ma być aż do 15 sierpnia :dry:

Kinia dzięki za cynk o TLC już włączyłam :silly:

Magda M

11 lata 8 miesiąc temu #717532 przez papi88
własnie leżałam!przyszedl szfagier i tak se przy nim zmierzylam a tu zdziwienie :ohmy: nie bylam niczym zdenerwowana,szfagierka przyniosla cisnieniomierz od jej babci aby sprawdzic czy moj nie klamie odczekalismy z 15 min i cisnienie nie wiele spadlo teraz mierzylam i spadlo do 135/91 wiec dolne dalej troche wysokie poczekam jeszcze z pol godziny i bede dzialac w razie co...troche sie boje...

PAULINA

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #717543 przez Alivva
Nie nadążam dziś za Wami....

Ale pamiętam o wizycie Dagi.....myślę o Was dziewczynki :*

No i Villemo :) 2900gram :) chłopak jak malowany :) Już sobie wyobrażam tego Twojego kolejnego przystojniaka w domku :)

Nagrywałam serię z TLC i teraz oglądam....Cokolwiek by się nie działo też ryczę. Wzruszają mnie takie programy i już nie mogę doczekać się mojej Niuńki :)

Madziorek-masz powody do dumy :) Kolekcja Antosiowa ślicznie sie prezentuje :)

11 lata 8 miesiąc temu #717545 przez pyzaura
Papi odczekaj a jak co dzwon albo jedz do szpitala.
Ja od piatku miaalam takie silne ruchy malej a od wczoraj takie slabe i tez juz panikuje ja ni wyrobie z tymi nerwami

Ania

11 lata 8 miesiąc temu #717549 przez akina_zet
papi88 napisał:

własnie leżałam!przyszedl szfagier i tak se przy nim zmierzylam a tu zdziwienie :ohmy: nie bylam niczym zdenerwowana,szfagierka przyniosla cisnieniomierz od jej babci aby sprawdzic czy moj nie klamie odczekalismy z 15 min i cisnienie nie wiele spadlo teraz mierzylam i spadlo do 135/91 wiec dolne dalej troche wysokie poczekam jeszcze z pol godziny i bede dzialac w razie co...troche sie boje...

Papi teraz to już nerwy robią swoje. Odpręż się i zmierz jeszcze raz. Norma to 140/90.

Monika Z.

11 lata 8 miesiąc temu #717553 przez akina_zet
pyzaura napisał:

Papi odczekaj a jak co dzwon albo jedz do szpitala.
Ja od piatku miaalam takie silne ruchy malej a od wczoraj takie slabe i tez juz panikuje ja ni wyrobie z tymi nerwami

Aniu moja też od dwóch dni spokojna.

Monika Z.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka