BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 8 miesiąc temu #717856 przez iwonta_kg
Izuś ślicznie wygladasz i jak jeszcze raz napiszesz jakis negatyw o sobie to pójdziesz na karnego jeża!!!! :silly:

A czy moje baleriny są wygodne to sie okaże jutro jak pojde w nich do miasta :)

Rano mama przychodzi pobrać mi krew... Musze sie najesc teraz żeby w nocy nie szperać po lodówce ;)

Kacperek tak sie rozpycha ze mam wrażenie ze zaraz zrobi mi dziurę w brzuchu i normalnie wyjdzie! Istne szaleństwo to moje dziecko dzisiaj odprawia! Przeraża mnie ten mój niski brzuch... Jeszcze niedawno moglam sobie cycki na nim polozyc a teraz pepek mam prawie na pipce.. Nie chce wczesniej urodzić :(

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #717858 przez Alivva
Donia i Paulinka....gratuluję udanych wizyt :)
Zdjęcia maluszka śliczne :) Pamiątka jak nic ;)
Słonko-ja tez myślałam już o tych wizytach :) Teraz mam 13go,potem dopiero 3go września,chyba,że się sypnę wcześniej albo doktorek wyznaczy termin cc na np 5go czy 6go września.....Mega zdjęcie przy zajebistym drzewie :D
Wspominacie od wczoraj o siarze....ja mam w ciągu dnia spokój ale w nocy wycieka coś tam,tak więc śpię w starych koszulkach i chodzę z plamami na sutach :P Aaaaa te suty to faktycznie mega rozlane bleeee takie "murzyńskie" ale pocieszę Was,że wrócą do normy ;) Już to przerabiałam....
Iwonka-opis krótki,zwięzły ale jakże łatwo byłoby Cię po nim znaleźć :)
Papi Ty świrku....co TY sobie znów wkręcasz z tym noskiem hm????
Natalia-mi się Julka też bardzo podoba. Wydaje mi się,że nie jest oklepane. Od lat nie traci na popularności po prostu ;)

Dziś zadzwoniła do mnie siostra mojej Anki. Aśka urodziła Zośkę jakieś 13czerwca i mówi do mnie,że będzie w week u nas (tzn u mamy swojej) i,że przywiezie mi dwie torby ciuszków dla Luśki w rozmiarze 56-60..... No nie powiem,że nie wezmę ale chyba mała nie zdąży wszystkiego wynosić :)

11 lata 8 miesiąc temu #717859 przez nefeli
Wrocilam...i dobrze i niedobrze,ja do porodu calkiem osiwieje i wylysieje:(Mala wazy 1930 i rosnie poki co ok,ale juz od dluzszego czasu jest oplatana pepowina,niby lekarze mowia ze 70%dzieci rodzi sie zaplatanych,ale ja sie modle zeby nie bylo niedotlenienia,od dawna powtarzam ze rzuca sie tak bo jej cos przeszkadza...moge sie tylko modlic.Szyjka ok,mimo skurczy co 2 minuty zajebiscie bolesnych,ale lekarka powiedziala ze mala juz przyjela pozycje do wyjscia...
Moj maz zaczal ich bluzgac jak wyszlismy ze to naciaganie na kase bo 100 euro a to niczym sie nie roznilo od usgie ktore robi nasz gin,jedna fotka i to czarno-biala,no i nic ekstra nie robila...sie nasluchalam :(
Villemo ale fajnie juz mozesz rodzic ,dzidzius w sam raz wiec spisz spokojnie,bardzo sie ciesze!!!
Mery mi kiedys tez fryzjerka takiego bagna narobila a poszlam na sam odrost,siedzialam zamiast godzine to 3 a efekt powazne problemy ze skora i do dzis nie odzyskalam wlosow,plus silne bole glowy po tylu eksperymentach,ale wstalam i powiedzialam jej jasno ze chyba nie liczy na zaplate i wyszlam... nie przejmuj sie wyglad to najmniejszy problem,zdrowie wazniejsze~!!! wiem co mowie!!! a malej na pewno nie zaszkodzilas,ja osobiscie w ciazy nie farbuje,gin pozwolil tylko na pasemka,robilam z koncem 5go i teraz jesli zdarze zrobie,ale nie dotykam skory farba. wszystkie fryzjerki zawsze zapewniaja ze wiedza co robia itd,a tak jak napisala Nubi i tak nie maja pojecia i nigdy nie zrobia dobrze wlosow zgodnie z oczekiwaniem klientki,szczegolnie jesli chodzi o blond...ja to najlepszy przyklad...jak robilam sama bylo git,od kilku lat po tym przypadku z odrostem chodze do fryzjera i dlatego wylysialam ...
Donata cudne fotki Szynusia,podobny do Ciebie my dzis tez 32tydz ale ze mala glowa w dol i tak ulozona wiec nie mogla poogladac :( ale moj maz twierdzi ze to lekarka odwalila robote bo w poczekalni 15 innych czekalo...
Izula brzucholek sliczniutki,zgrabniutki,a jakie smieszne drzewo :)
Ja dzis w poczekalni i z 15 innych i wiecie wszystkie tutaj z odrostem na 10cm,jak ciemne to tak nie kluje w oczy,ale jak blond to taka moskowa czapeczka ;)
Papi juz mozesz spac spokojnie :)
CO do tej glupiej bakteri wiecie co przeczytalam ze wszystko zalezy od lekarza i ze jak ja wykryja to moze podac penicyline,ale wiele osob jest powaznie na nia uczulonych,albo podaja antybiotyk dozylnie w momencie porodu...hm paciorkowiec z drugiej strony to trudna do wybicia bakteria,wiec sie pytam jak w ciagu kilku minut,godzin porodu moga go zabic???? moze mnie ktoras z was oswieci...bo ja nawet nie wiem czy zdaze miec ten wymaz... tyle lat nikt tego nie robil i nic sie nie dzialo...ok postep medycyny fajnie,ale dlaczego w 35-36 tygodniu jak to takie wazne i czas na zabicie potrzebny
Ok ide sprobowac zasnac,teraz codziennie bede w panice czy moje dziecko jest dotlenione i co z pepowina :( wiec nie dane mi spac spokojnie :(
caluje Was

11 lata 8 miesiąc temu #717861 przez nefeli
ja chyba zaraz umre,doczytalam sie ze ta czesta czkawka u dziecka mam z 10razy na dobe to jak dziecku brakuje tlenu,ja nie wiem juz co robic,czy nie prosic o cesarke poki nie jest najgorzej??? jak dziecko sie tak rzuca to tez znaczy ze brak mu tlenu...nie wiem co robic ,wizyte u mojego mam na 16go sierpnia

11 lata 8 miesiąc temu #717863 przez Alivva
Daga,zamartwiasz się cały czas a mała pięknie rosnie i uważaj,bo jeszcze będzie tak,że Ci się zasiedzi.Zobacz już prawie 2 kg :) Całkiem spora panna :) Mój Filip miał podwójną pętlę i urodził się z wynikiem 10/10 ;) A dziś oglądając maraton "prosto z porodówki" faktycznie zauważyłam,że większości dzieci lekarze "odplątywali" z pępowin podczas porodu.
Wiesz,dobrze,że lekarze o tym wiedzą....będą na to uważać i wszystko będzie dobrze :*

11 lata 8 miesiąc temu #717864 przez izula
Nefeli super patrz jaka córcia już duża. Moja szwagierka miała podobno 2 kg jak się urodziła w 42 tygodniu. A zdrowa kobita jak .. :) Tak, że widzisz coraz bliżej a mała sobie rośnie. Pępowiną się nie martw też słyszałam o tym, że większość rodzi się oplecionych pępowiną.
Co do odrostów to uwierz moje biją na łeb wszystkie :))) ale trudno jeszcze trochę Nefeli i my będziemy świecić fryzurkami :))i nie tylko ;)

Iwonka oj mam nadzieję, że twoje będą mega wygodne. A karny jeż to by się przydał haha.

Dobranoc :) dziewczynki

[/url]
[/url]

11 lata 8 miesiąc temu #717865 przez iwonta_kg
Nefeli tule cie mocno i przytulam! :kiss: nie martw sie! Napewno wszystko bedzie dobrze!

Patrzę juz na jedno oko... Kładę sie spac. Dobranoc

A z tą czkawka to chyba nie jest do konca prawda... Dziecko poprostu ćwiczy sobie tam cos. Gin mi mowil ze nic groźnego.

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 8 miesiąc temu #717867 przez izula
Nefeli ty weź nie czytaj tych internetowych porad bo tylko się stresujesz i nakręcasz. A ludzie różne bzdury piszą. Lekarze na pewno wiedzą co robią i nie stresuj się tak. Mój Mały też raz szaleje, że aż strach a potem cisza zupełna i tak w kółko. Patrz tyle wytrzymałyśmy to teraz nie można wierzyć we wszystko co piszą w necie. Buźka duża dla Ciebie. BO zobaczysz jak wejdzie Iwonka na forum to Ciebie też wyśle na karnego jeża ;)

[/url]
[/url]

11 lata 8 miesiąc temu #717872 przez kocham_cie
Patrzę na spokojny, glęboki sen mojego męża i zastanawiam się kiedy mi będzie dane tak spać... myśl o nocy i o tym że mam się kłaść do łożka zaczyna powoli doprowadzać mnie do łez... czuję zmęczenie oczy mi się same zamykają, ale w żadnej pozycji nie jestem w stanie wytrzymać dłużej niż 2 minuty... i moja skóra... czy wasza też zrobiła się tak niesamowicie wrażliwa??? czuje każde ziarenko piasku w łożku, kołdra mnie drapie, prześcieradło mnie drapie... wszystko tak jakoś strasznie drażni moją skórę... Boże ja chyba oszaleję!!! jak tu wytrzymać jeszcze 6 tygodni???

Magda M

11 lata 8 miesiąc temu #717875 przez nefeli
Alivva jak ona sie tak rzuca to tez objaw tego ze moze dochodzic do niedotlenienia,nie wiem co robic czy prosic juz o cesarke??? nie chce zeby bylo za pozno,jest owinieta wokol szyi,poki co przeplywy ok,ale kto wie co bedzie jutro czy pojutrze??? nie chce zeby doszlo do niedotlenienia,a wogole to lekarze nie mowia dokladnie gdzie obwinieta jest pepowina mi powiedziano bo pytalam i zawsze pytam czy mala zawinieta???

11 lata 8 miesiąc temu #717879 przez Alivva
Filip też się strasznie rzucał i czkawkę miał kilka razy dziennie ale nigdy mi lekarz nie powiedział,że to mógł być objaw owinięcia pępowiną....
Przestań prooooszę się tak zamartwiać bo ja tez osiwieję....przez Ciebie. Za bardzo mi się nakręcasz. szyjka wbrew wszystkiemu się pięknie trzyma,przepływy ok....
Nie czytaj w necie głupot bo ile ludzi tyle mądrości i tak naprawdę nie wiadomo w co wierzyć.

Ja pamiętam jak kiedyś przed badaniem HSG naczytałam się w necie o przebiegu badania i odczuciach... Chciałam odwołać badanie ale jednak poszłam i wiesz co zrobiłam zaraz jak wróciłam do domu???? Na tym forum na którym naczytałam sie o bólu-napisałam tłustym drukiem że to wszystko to GÓWNO prawda :)

11 lata 8 miesiąc temu #717882 przez Nubi
Daga, zrobisz jak zdecydujesz ale
Po pierwsze ja bylam zawinieta w pepowine, dwa razy wokoł szyji, odbierala porod internistka ktora byla tez weterynarzem... U mnie w rodzinnym domu i patrz jaka juz duza jestem, mam sie dobrze i bede rodzic soon :blush:
Po drugie dziecko moze byc niedotlenione bardziej przez Twoj stres, adrenalina jest zlaaa, wiec uspokoj sie i ez sie w garsc! :angry: bo jak nie to sie tam do Ciebie wybiore z pasem! Albo Iwonka z jezem :lol:

Kocham Cię zycze Ci wygodnej pozycji, spij slodko... Wszystkie spijcie dobrze :blink:

Jestem mamAsią

11 lata 8 miesiąc temu #717885 przez niagara
Dopiero wczoraj pisalyscie o widocznych zylach na brzuchu, ja myslalam ze mnie to nie dotyczy, a dzisiaj patrze w lustro i.normalnie wszystkie naczynka moge sobie policzyc ;)
Nefeli nie czytaj internetowych glupot i nie zamartwiaj sie tak, bo to na pewno szkodzi Malej! Bedzie wszystko dobrze, za niedlugo bedziesz trzymala Mala w ramionach, zobaczysz! Tyle juz wytrzymalyscie to jeszcze troche tez dacie rade! Przytulam Was mocno do cyca :)

11 lata 8 miesiąc temu #717889 przez nefeli
Aliva ale u mnie jest obwinieta pepowina,to grozi niedotlenieniem,padaczka i smiercia ...oj nie moge zaraz oszaleje,jest po 1 w nocy u mnie a ja szalu dostaje i nie wiem co mam zrobic???
W necie masa przypadkow owiniecia zakonczonych smiercia...
Dzieki dziewczynki za pocieszenie...ja sprobuje wytrwac do 1 wrzesnia i modlic sie zeby moja coreczka zyla i miala tlen,a po 1szym niech robia cesarke od razu...skoro szyjka trzyma to mysle ze porod sie nie zacznie,a skurcze sa wlasnie wtedy jak mala sie rzuca

11 lata 8 miesiąc temu #717897 przez akina_zet
Nefeli,dziewczyny mają rację,musisz się uspokoić. Ja też jestem pewna,że wszystko będzie dobrze i że lekarze wiedzą co robią. Ściskam Was mocno :kiss:

Dobranoc brzuchatki.

Monika Z.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka