BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 8 miesiąc temu #717904 przez iwonta_kg
Hej.

Nefeli mam nadzieje ze dobrze spalas i choć na chwile przestałas myśleć negatywnie :kiss: martwienie sie niczego nie da. Mała nie wyplącze sie z Pępowiny jak bedziesz sie schizowac. Musisz myśleć pozytywnie! Wiem ze to trudne ale czego sie nie robi dla ukochanego maleństwa prawda? Bedziemy sie modlić i trzymać kciuki żeby bylo dobrze! :kiss:

Aaaaaaaa! Wiecie co mi sie śniło :lol: wchodzę na forum i widzę dwa zdjęcia naszej Madzi :) jedno zdjęcie to brzuszek a drugie to Antos leżący już obok mamusi :) i ona urodzila jako pierwsza z nas! Jakos ok 20go sierpnia ;) normalnie przeżyłam szok hehe

Jeny mama przyjdzie za jakies dwie godziny a ja jestem taka glodna :( że tez do pobrania krwi trzeba byc naczczo... :dry:

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #717919 przez nike84
nefeli tak jak piszą dziewczyny - większość dzieci jest owinięta pępowiną (sama urodziłam się z pępowiną owiniętą wokół szyi). Więc nie czytaj głupot jakie ludzie piszą w necie, bo już nie raz się przekonałam że ludzie piszą takie pierdoły że aż głowa boli :angry: Skoro mała sie rusza to jest dobrze. A więcej krzywdy robisz córeczce tym zamartwianiem się niż ta pępowina :)

Iwonka może masz jakieś prorocze sny ;) Już niedługo się przekonamy :silly:

My dziś coś nie możemy spać, więc czas na śniadanko. A ponieważ przez ostatni miesiąc przytyłam tylko 1 kg, postanowiłam sobie dogodzić - kawa z bitą śmietaną, a popołudniu muffinki cytrynowe :cheer:

11 lata 8 miesiąc temu #717939 przez karolcia1919
hej.ja od rana w nerwach bo znów coś z ta pracą i już sama nie wiem co i jak będę mieć płacone i wg ..bo nikt nic nie wie.

musiałam dziś przyjechać do pracy i zobaczymy.

11 lata 8 miesiąc temu #717953 przez Nubi
Dzien dobry,

Juz niedlugo sie przekonamy czy Iwonka jest prorokiem :blink: A Ty Martus nie rob smaka tymi muffinkami bo mi jeszcze ochota na sernik nie przeszla!
Karo wspolczuje problemow z ta praca, trzymam kciuki zeby dzis sie rozwiazala sprawa, oczywiscie pomyslnie dla Ciebie!

Na sniadanie przeprosilam sie z pesto :lol: pol sloiczka nie ma!

Jestem mamAsią

11 lata 8 miesiąc temu #717954 przez iwonta_kg
Ja juz po pobraniu i wcinam jagodzianki :) a wagę schowałam gleboko żeby nie widzieć ile mnie kosztują te słodkości :)

Och dziewczyny... A mówią ze ciężarne nie powinny sie denerwowac a w ciągu ciąży nerwy nie odchodzą od nas nawet na krok! Caly czas cos. Karolcia nie martw się napewno dostaniesz normalną wypłatę.

11 lata 8 miesiąc temu #717958 przez karolcia1919
To jest wszystko takie skomplikowane.
Bo od dnia 04,02.2013-02,08.2013 miałam umowę na stażu z urzędu pracy.
teraz mi ja niby przedłużyli ...ale mam jeszcze iść trochę do pracy a na kolejnej wizycie wziasc zwolnienie lekarskie.no ale niby na stażu nie można brać zwolnień ..a jak jest się na stażu to coś płacą za zwolnienie ??
wg ile płacą jeśli się jest na zwolnieniu??
jak coś któraś wie to proszę o odpowiedz :)

11 lata 8 miesiąc temu #717962 przez iwonta_kg
Ja Ci nie odpowiem bo sie na tym nie znam ale powiem Ci jedno. Jeśli masz sie kogokolwiek o to zapytac to wybierz panią z urzędu pracy zamiast wujka Googla :) w urzędzie napewno lepiej Cię poinformują.

11 lata 8 miesiąc temu #717966 przez kocham_cie
Izunia widzę że spacerek to najprzyjemniejsza rzecz jaką można Ci sprawić bo na zdjęciach wyglądasz po prostu kwitnąco... a brzuszek rośnie... w porównaniu z ostatnimi fotkami które wstawiałaś to naprawdę widać sporą róznicę:) ślicznie :laugh:

Merry biedactwo a ty tymi włoskami to się tak nie przejmuj... po kilku myciach kolor się rozmyje i będzie ok... a małej Julce ty szalona kobietko na 100% procent nie zrobiłaś krzywdy!!! farbowanie w ciąży jest bezpieczne ja tak jak już pisałam chodzę od samego początku tydzień w tydzień farbować włosy i mój gin dał mi na to pozwolenie!!!

Iwonka brzuszek opadł...i jeśli nawet szykuję się do porodu to przecież nie ma w tym nic złego... bo to już najwyższa pora... a jak się tak martwisz to poproś swojego Gina o zaświadczenie że w razie "w" mają wykonać cesarkę- myślę żę wówczas będziesz dużo bardziej spokojna- kiedy następna wizyta???

Donia Foto relacja z wizyty po prostu bajeczna- chyba jeszcze żadna z nas nie dostała aż tak realnych fotek... naprawdę jestem pod wrażeniem.. no i cała wizyta za 100zł... super

Papi słoneczko jak twoje ciśnienie dziś z rana??? mam nadzieję że lepiej... a lekarz rzeczywiście ci zaniża ten wiek ciąży- mój np pisze dokładnie tak jak mam na suwaczku, a z boku wiek jaki pokazuje usg

Ktosik pytał o pościel do wózeczka chyba merry ja też jej nie kupuję, ewentualnie prześcieradło i tyle... i tak maluszek będzie jeździł w kombinezonie więc myślę że to wystarczy ewentualnie kocyk i wsio:)

Słonko to u mnie położne powiedziałay o tym prasowanku... a tak swoją drogą to powiem ci że ja jak zdjęłam to pranie z wieszaka to też się zastanawiałam czy wogóle jej sens, bo wogóle nie było pogniecione... no ale dobra pierwsze pranie niech będzie... śmiem podejrzewać że to było pierwsze i ostatnie :silly:
Natomiast jeśli chodzi o GBS... u mnie w szpitalu jeśli nie masz wyniku przychodząc do porodu to jesteś trakowana jako pozytywna i dostajesz antybiotyk...

Natka mi się tam podoba zarówno julka jak i lenka :lol:

Nike u mnie też dzień oczywiście zakończony arbuzem ;)

Iva kolejna partia ubranek, kurcze ty to Lusie będziesz musiałą przebierać chyba ca 15 minut żeby to wszystko udało się znosić :side:

Nefeli kurcze ta twoja mała agentka to ci przysparza zmartwień... ale ja myślę że wszystko będzie dobrze i za 2 miesiące będziesz się smiać że niepotrzebnie się zamartwiałaś... bo masz śliczną i zdrową dziewuszkę w swoich ramionach :kiss: a jeśli chodzi o czkawkę to ja czytalam ze to nic groznego a maleństwu to nawet nie przeszkadza :blush: Mam nadzieję ze choć na chwilkę udało ci się spokojnie zasnąć :kiss:

Magda M

11 lata 8 miesiąc temu #717971 przez niagara
Dzień dobry :)

Karolcia ja też na początku tego roku byłam na stażu i nie miałam odprowadzanych składek chorobowych, dlatego nie mogłam iść na zwolnienie i macierzyńskiego też bym nie dostała. Teraz już mam normalną umowę o pracę i wszystkie składki są odprowadzane.

Jeśli pracodawca płaci za Ciebie składki chorobowe, to nie masz się czym przejmować, bo będzie Ci normalnie przysługiwał urlop macierzyński :)

11 lata 8 miesiąc temu #717972 przez papi88
Hej

Mnie obudzila smieciara bo spie przy otwartym oknie a teraz przez ta segregacje to chyba z trzy wjezdzaja na ulice.
Pogoda u mnie znow jakas dziwna pochmurnie i padalo albo dopiero bedzie padac od wczoraj rwą mnie tak nogi ze usnac nie moglam te zmiany pogodowe wykoncza czlowieka
I mam tak jak magda ze jak zbliza sie noc to wiem ze bedzie zle ze nie bede mogla spac i nie kojarzy mi sie juz ona z wypoczynkiem

Mam pytanie czy w momencie jak juz zacznie sie ,,akcja,, odejda wody i bedzie jakis wyciek :) to co robicie zakladacie zwykla podpaske i do szpitala czy tych porodowych sie uzywa?moze glupie pytanie ale ja od jakis conajmiej 7 lat nie uzywam podpasek i chyba nawet nie wiem jakie kupic na ta okazje?

I czy biustonosz do karmienia macie juz? Ja mam jeden od znajomej ale jest wielki moze jak laktacja na dobre sie zacznie to bedzie dobry poki co powinnam jakis kupic tylko nie mam pojecia jaki rozmiar...czy o jeden wiekszy czy o dwa od terazniejszego czy moze jeszcze poczekac z dwa tyg z kupnem tylko jak zaczne rodzic to nie sadze ze R mi kupi odpowiedni

PAULINA

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #717974 przez Agusiak
karolcia1919 ja byłam na takim stażu zaraz po studiach ale dowiedz się jeszcze w UP bo to wieki temu było i dobrze nie pamiętam. Wiem, że na pewno możesz mieć zwolnienie od lekarza i z tego co kojarzę to płatne jest 100%. Mnie raz nie było ponad miesiąc po skręciłam nogę w kostce, normalnie dałam zwolnienie i dostawałam kasę.
Wiem, też od znajomych, które są tam pracownikami, że ostatnio mieli stażystkę która strasznie źle znosiła atmosferę tej pracy ( z resztą jak każdy) ale jak raz dostała ataku padaczki to sami ją odesłali na zwolnienie które było w pełni płatne, bo się przestraszyli.
Ale zadzwoń do UP, to na pewno powiedzą Ci dokładniej :)

Pozdrawiam :)

jeżeli to jest staż z urzędu pracy to urząd pracy opłaca ubezpieczenie, pracodawca nic nie opłaca i z tego co wiem to macierzyński się nie należy.

11 lata 8 miesiąc temu #717978 przez karolcia1919
niagara napisał:

Dzień dobry :)

Karolcia ja też na początku tego roku byłam na stażu i nie miałam odprowadzanych składek chorobowych, dlatego nie mogłam iść na zwolnienie i macierzyńskiego też bym nie dostała. Teraz już mam normalną umowę o pracę i wszystkie składki są odprowadzane.

Jeśli pracodawca płaci za Ciebie składki chorobowe, to nie masz się czym przejmować, bo będzie Ci normalnie przysługiwał urlop macierzyński :)

podobno maja zrobić tak bym miała te macierzyńskie ale do końca nie wiem ...ze stażu???wątpie. najwyżej ja i tak teraz na wizycie proszę o zwolnienie .

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #717982 przez akina_zet
No Iwonka,Ty to masz sny ;)

Nike tylko 1 kg? Czemu ja jak tyć nie mogę :huh:

Ja dziś muszę zapisać się na usg w przyszłym tygodniu,ciekawe jak tam moja Kruszka :)

Donatka zapomniałam napisać wczoraj,że Szymuś piękny ;)

Karolcia ja też byłam na stażu zaraz po szkole średniej,ale to było 10 lat temu,nie pamiętam niestety jak to było ze zwolnieniem :huh:

Mnie się śniło,że w Smyku była wyprzedaż ubrań i butków...dla mam :D Wszystko po 2,po 4 zł :D Same oryginalne ciuchy, RAJ! Już tak dawno nie robiłam w ciąży zakupów w moim ulubionym sklepie (bo i tak ciążowych rzeczy bym tam nie dostała),że już przebieram nogami jak myślę o tym,że odłożę trochę kasy i pójdę kupić sobie coś ładnego i mniej workowatego :) W ogóle chce już ćwiczyć i chudnąć :P

W ogóle słyszałam,że jak się karmi,to kg. ciężej schodzą cholerka :huh:

Izula piękna mama :)

Papi mi koleżanka mówiła,że mam wkładać ten podkład w majty,bo podpaska szybko przesiąknie :cheer:

Monika Z.

11 lata 8 miesiąc temu #717985 przez kocham_cie
hahah Iwonka ale się uśmiałam z samego rana :laugh: ja i mój Antoś- kochana jak dla mnie może być :side:

A tak wogóle to dzień dobry brzuchatki... u mnie zaczyna się upalny maraton... który ma podobno trwać przez 2 tygodnie... bez ani jednego dnia przerwy temperatury mają dobijać do 37 stopni :huh: ojć coś czuję w kościach że będzie ciężko :dry: :dry: :dry:

Oj ciężko mi było wczoraj zasnąć... ale wzięłam długii prysznic o 24 i w końcu się udało... zasnęłam... tak mocno że obudziłam się dopiero o 5 na sikanko... a i jeszcze koło 3 w nocy obudziły.. mnie surcze, chyba to były skurcze... mocne kłucie na wysokości lewego jajnika... trwały po ok 30 sek było ich chyba z 6... a bolało jak jasna cholera... aż znieruchomiała, i ani ręką ruszyć nie umiałam... hmmm iwonka czyżbyś właśnie wtedy śniła o mnie i antku :silly:

Dobra myszki uciekam zjeść jakieś sniadanko, bo D. krzyczy że on mi tu śniadanie serwuje a ja wolę na necie siedzieć :side: ciekawe co tam przygotował bo umieram już z głodu :cheer:

Magda M

11 lata 8 miesiąc temu #717989 przez papi88
Madzia no wlasnie nie wiem czemu mi zaniza na poczatku wpisywal poprawnie a po 30tc zaczol zanizac tym bardziej ze termin suwaczkowy pokrywa sie z tym z usg i jak bede w 41tc czyli juz przenoszonej on pewnie stwierdzi ze ro koncowka 39...
Moje cisnienie z rana niziutkie jak codzien rano dzis 124/76 zobaczymy popo bo wtedy wzrasta tym razem jak skoczy raczej pojade do tego szpitala

PAULINA

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka