- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
Nefeli mam nadzieje ze dobrze spalas i choć na chwile przestałas myśleć negatywnie

Aaaaaaaa! Wiecie co mi sie śniło

Jeny mama przyjdzie za jakies dwie godziny a ja jestem taka glodna

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- nike84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Iwonka może masz jakieś prorocze sny

My dziś coś nie możemy spać, więc czas na śniadanko. A ponieważ przez ostatni miesiąc przytyłam tylko 1 kg, postanowiłam sobie dogodzić - kawa z bitą śmietaną, a popołudniu muffinki cytrynowe

- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekam na moja kruszynkę
musiałam dziś przyjechać do pracy i zobaczymy.
- Nubi
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Juz niedlugo sie przekonamy czy Iwonka jest prorokiem

Karo wspolczuje problemow z ta praca, trzymam kciuki zeby dzis sie rozwiazala sprawa, oczywiscie pomyslnie dla Ciebie!
Na sniadanie przeprosilam sie z pesto

- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Och dziewczyny... A mówią ze ciężarne nie powinny sie denerwowac a w ciągu ciąży nerwy nie odchodzą od nas nawet na krok! Caly czas cos. Karolcia nie martw się napewno dostaniesz normalną wypłatę.
- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Bo od dnia 04,02.2013-02,08.2013 miałam umowę na stażu z urzędu pracy.
teraz mi ja niby przedłużyli ...ale mam jeszcze iść trochę do pracy a na kolejnej wizycie wziasc zwolnienie lekarskie.no ale niby na stażu nie można brać zwolnień ..a jak jest się na stażu to coś płacą za zwolnienie ??
wg ile płacą jeśli się jest na zwolnieniu??
jak coś któraś wie to proszę o odpowiedz

- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- kocham_cie
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Merry biedactwo a ty tymi włoskami to się tak nie przejmuj... po kilku myciach kolor się rozmyje i będzie ok... a małej Julce ty szalona kobietko na 100% procent nie zrobiłaś krzywdy!!! farbowanie w ciąży jest bezpieczne ja tak jak już pisałam chodzę od samego początku tydzień w tydzień farbować włosy i mój gin dał mi na to pozwolenie!!!
Iwonka brzuszek opadł...i jeśli nawet szykuję się do porodu to przecież nie ma w tym nic złego... bo to już najwyższa pora... a jak się tak martwisz to poproś swojego Gina o zaświadczenie że w razie "w" mają wykonać cesarkę- myślę żę wówczas będziesz dużo bardziej spokojna- kiedy następna wizyta???
Donia Foto relacja z wizyty po prostu bajeczna- chyba jeszcze żadna z nas nie dostała aż tak realnych fotek... naprawdę jestem pod wrażeniem.. no i cała wizyta za 100zł... super
Papi słoneczko jak twoje ciśnienie dziś z rana??? mam nadzieję że lepiej... a lekarz rzeczywiście ci zaniża ten wiek ciąży- mój np pisze dokładnie tak jak mam na suwaczku, a z boku wiek jaki pokazuje usg
Ktosik pytał o pościel do wózeczka chyba merry ja też jej nie kupuję, ewentualnie prześcieradło i tyle... i tak maluszek będzie jeździł w kombinezonie więc myślę że to wystarczy ewentualnie kocyk i wsio:)
Słonko to u mnie położne powiedziałay o tym prasowanku... a tak swoją drogą to powiem ci że ja jak zdjęłam to pranie z wieszaka to też się zastanawiałam czy wogóle jej sens, bo wogóle nie było pogniecione... no ale dobra pierwsze pranie niech będzie... śmiem podejrzewać że to było pierwsze i ostatnie

Natomiast jeśli chodzi o GBS... u mnie w szpitalu jeśli nie masz wyniku przychodząc do porodu to jesteś trakowana jako pozytywna i dostajesz antybiotyk...
Natka mi się tam podoba zarówno julka jak i lenka

Nike u mnie też dzień oczywiście zakończony arbuzem

Iva kolejna partia ubranek, kurcze ty to Lusie będziesz musiałą przebierać chyba ca 15 minut żeby to wszystko udało się znosić

Nefeli kurcze ta twoja mała agentka to ci przysparza zmartwień... ale ja myślę że wszystko będzie dobrze i za 2 miesiące będziesz się smiać że niepotrzebnie się zamartwiałaś... bo masz śliczną i zdrową dziewuszkę w swoich ramionach

- niagara
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74

Karolcia ja też na początku tego roku byłam na stażu i nie miałam odprowadzanych składek chorobowych, dlatego nie mogłam iść na zwolnienie i macierzyńskiego też bym nie dostała. Teraz już mam normalną umowę o pracę i wszystkie składki są odprowadzane.
Jeśli pracodawca płaci za Ciebie składki chorobowe, to nie masz się czym przejmować, bo będzie Ci normalnie przysługiwał urlop macierzyński

- papi88
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Mnie obudzila smieciara bo spie przy otwartym oknie a teraz przez ta segregacje to chyba z trzy wjezdzaja na ulice.
Pogoda u mnie znow jakas dziwna pochmurnie i padalo albo dopiero bedzie padac od wczoraj rwą mnie tak nogi ze usnac nie moglam te zmiany pogodowe wykoncza czlowieka
I mam tak jak magda ze jak zbliza sie noc to wiem ze bedzie zle ze nie bede mogla spac i nie kojarzy mi sie juz ona z wypoczynkiem
Mam pytanie czy w momencie jak juz zacznie sie ,,akcja,, odejda wody i bedzie jakis wyciek

I czy biustonosz do karmienia macie juz? Ja mam jeden od znajomej ale jest wielki moze jak laktacja na dobre sie zacznie to bedzie dobry poki co powinnam jakis kupic tylko nie mam pojecia jaki rozmiar...czy o jeden wiekszy czy o dwa od terazniejszego czy moze jeszcze poczekac z dwa tyg z kupnem tylko jak zaczne rodzic to nie sadze ze R mi kupi odpowiedni
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
Wiem, też od znajomych, które są tam pracownikami, że ostatnio mieli stażystkę która strasznie źle znosiła atmosferę tej pracy ( z resztą jak każdy) ale jak raz dostała ataku padaczki to sami ją odesłali na zwolnienie które było w pełni płatne, bo się przestraszyli.
Ale zadzwoń do UP, to na pewno powiedzą Ci dokładniej

Pozdrawiam

jeżeli to jest staż z urzędu pracy to urząd pracy opłaca ubezpieczenie, pracodawca nic nie opłaca i z tego co wiem to macierzyński się nie należy.
- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Dzień dobry
Karolcia ja też na początku tego roku byłam na stażu i nie miałam odprowadzanych składek chorobowych, dlatego nie mogłam iść na zwolnienie i macierzyńskiego też bym nie dostała. Teraz już mam normalną umowę o pracę i wszystkie składki są odprowadzane.
Jeśli pracodawca płaci za Ciebie składki chorobowe, to nie masz się czym przejmować, bo będzie Ci normalnie przysługiwał urlop macierzyński
podobno maja zrobić tak bym miała te macierzyńskie ale do końca nie wiem ...ze stażu???wątpie. najwyżej ja i tak teraz na wizycie proszę o zwolnienie .
- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)

Nike tylko 1 kg? Czemu ja jak tyć nie mogę

Ja dziś muszę zapisać się na usg w przyszłym tygodniu,ciekawe jak tam moja Kruszka

Donatka zapomniałam napisać wczoraj,że Szymuś piękny

Karolcia ja też byłam na stażu zaraz po szkole średniej,ale to było 10 lat temu,nie pamiętam niestety jak to było ze zwolnieniem

Mnie się śniło,że w Smyku była wyprzedaż ubrań i butków...dla mam

W ogóle słyszałam,że jak się karmi,to kg. ciężej schodzą cholerka

Izula piękna mama

Papi mi koleżanka mówiła,że mam wkładać ten podkład w majty,bo podpaska szybko przesiąknie

- kocham_cie
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

A tak wogóle to dzień dobry brzuchatki... u mnie zaczyna się upalny maraton... który ma podobno trwać przez 2 tygodnie... bez ani jednego dnia przerwy temperatury mają dobijać do 37 stopni

Oj ciężko mi było wczoraj zasnąć... ale wzięłam długii prysznic o 24 i w końcu się udało... zasnęłam... tak mocno że obudziłam się dopiero o 5 na sikanko... a i jeszcze koło 3 w nocy obudziły.. mnie surcze, chyba to były skurcze... mocne kłucie na wysokości lewego jajnika... trwały po ok 30 sek było ich chyba z 6... a bolało jak jasna cholera... aż znieruchomiała, i ani ręką ruszyć nie umiałam... hmmm iwonka czyżbyś właśnie wtedy śniła o mnie i antku

Dobra myszki uciekam zjeść jakieś sniadanko, bo D. krzyczy że on mi tu śniadanie serwuje a ja wolę na necie siedzieć

- papi88
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Moje cisnienie z rana niziutkie jak codzien rano dzis 124/76 zobaczymy popo bo wtedy wzrasta tym razem jak skoczy raczej pojade do tego szpitala