BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 8 miesiąc temu #717995 przez akina_zet
Madzia a mnie śniadania nie ma kto zrobić,podrzuć mi swojego lubego na godzinę :D

Monika Z.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #717999 przez kocham_cie
Karolcia a czemu nie można niby chodzić na stażu na L4??? coś dziwnego a w up też ci nie potrafią udzielić odpowiedzi na twoje pytania??? o boshe jak mnie taki brak kometencji dobija!!! ktoś cie wysłał na ten staż i jego zasranym obowiązkiem jest udzielenie ci odpowiedzi na pytania dotyczące warunków twojego zatrudnienia... biedna i jeszcze musiałaś do pracy pedałować :ohmy:

Monia oj ja też już zerkam na moje ulubione sklepy z przed ciąży... i ubrania w szafie... ja je tak kocham...i ostatnio znowu je oglądała i układałam... och mam nadzieję że jeszcze do nich wejdę ;)

dobra teraz to już naprawdę idę bo D. zaczyna krzyczeć ze zaraz wszystko wywali do kosza... Monia to twoja wina bo się rozmarzyłam z tymi ubraniami pociążowymi :silly:

Magda M

11 lata 8 miesiąc temu #718000 przez nike84
akina_zet napisał:

No Iwonka,Ty to masz sny ;)

Nike tylko 1 kg? Czemu ja jak tyć nie mogę :huh:

Ja dziś muszę zapisać się na usg w przyszłym tygodniu,ciekawe jak tam moja Kruszka :)

Donatka zapomniałam napisać wczoraj,że Szymuś piękny ;)

Karolcia ja też byłam na stażu zaraz po szkole średniej,ale to było 10 lat temu,nie pamiętam niestety jak to było ze zwolnieniem :huh:

Mnie się śniło,że w Smyku była wyprzedaż ubrań i butków...dla mam :D Wszystko po 2,po 4 zł :D Same oryginalne ciuchy, RAJ! Już tak dawno nie robiłam w ciąży zakupów w moim ulubionym sklepie (bo i tak ciążowych rzeczy bym tam nie dostała),że już przebieram nogami jak myślę o tym,że odłożę trochę kasy i pójdę kupić sobie coś ładnego i mniej workowatego :) W ogóle chce już ćwiczyć i chudnąć :P

W ogóle słyszałam,że jak się karmi,to kg. ciężej schodzą cholerka :huh:

Izula piękna mama :)

Papi mi koleżanka mówiła,że mam wkładać ten podkład w majty,bo podpaska szybko przesiąknie :cheer:

Akina nie przejmuj się bo ogólnie od początku mam już +11kg :P Ale w tym miesiącu było więcej owoców i może dlatego ;) A ja z kolei słyszałam że jak się karmi to lecą szybciej kilogramy :unsure: Mam przykład dwóch koleżanek, które rodziły pare dni po sobie - jedna od początku nie karmiła piersią a druga tak. I ta druga po dwóch miesiącach wróciła do wagi i wyglądu sprzed ciąży, a ta pierwsza do dziś ma problemy z powrotem do wagi :ohmy:
Więc nie martw się, już niedługo ;)

11 lata 8 miesiąc temu #718007 przez karolcia1919
kocham_cie napisał:

Karolcia a czemu nie można niby chodzić na stażu na L4??? coś dziwnego a w up też ci nie potrafią udzielić odpowiedzi na twoje pytania??? o boshe jak mnie taki brak kometencji dobija!!! ktoś cie wysłał na ten staż i jego zasranym obowiązkiem jest udzielenie ci odpowiedzi na pytania dotyczące warunków twojego zatrudnienia... biedna i jeszcze musiałaś do pracy pedałować :ohmy:
pociążowymi :silly:

* widzisz byłam pytałam i jakoś nic nikt nie wie.trudno kasa by się przydała bo zostanie mi tylko wypłata B i moje alimenty no i rodzinne jak się uda załatwić a tak jakiś grosz by był ale musimy temu podołać i poczekać okaże się ale zawsze jakiś grosz więcej by był.

11 lata 8 miesiąc temu #718042 przez akina_zet
Madzia ja też uwielbiam swoje rzeczy,tyle spodni,sukienek mmm :D

Nike obyś miała rację Kochana,niech wraz z cycem kilogramy pójdą precz! :D

Monika Z.

11 lata 8 miesiąc temu #718045 przez karolcia1919

11 lata 8 miesiąc temu #718050 przez kocham_cie
ufff ale pojadłam... Monia odsyłam mego Pana teraz do Ciebie :)

Papi mnie nogi też tak okropnie rwą wieczorami że aż do szłu mnie to doprowadza...

Iwonka ty to masz dobrze z tą mamą, przyjedzie... krwi troszkę upuści i jeszcze do lab zawiezie... wyniki pewnie ci też odbiera :side:

A jeśli chodzi o karmienie to ja też raczej słyszałam że kg bardzo szybko wówczas lecą... tylko troszkę wolnie macica sie obkurcza.

Kurcze ja znowu w łóżku z tym laptopem wylądowałam... wstaje bo znowu wieczorem będę kwiczała ze zasnąc nie umiem...

A wiecie... ze odkąd nie chodzę do pracy to mi stopki przestały puchnąć :blush: znowu widzę moje kostki :lol:

Hej a gdzie się serek podział... czyżby spleśniał przez te upały :silly: serku mialaś się w kiecce zaprezentować i co... dezercję uwskuteczniłaś???
No i Monia nasz geniusz od parabenów i innych konserwantów też się zapodziała...

Kinia słonko a ty jak się dziś miewasz???

Magda M

11 lata 8 miesiąc temu #718053 przez aska06091
Karolcia możesz iść na l4, wystarczy zwolnienie lekarza tylko wpisany musi być nip urzędu pracy (zamiast nipu pracodawcy), bo on opłaca składkę zdrowotną. Pieniędzy nie stracisz, bo na stażu jak masz zwolnienie płacą 100 procent stypendium stazowego. Niestety staż nie upoważnia do macierzyńskiego, więc jeśli mówią, że zrobią tak, żebyś go dostała to muszą dac Tobie umowę o pracę. Najlepiej teraz, żeby jakieś składki chorobowe były za Ciebie odprowadzone do zus.

11 lata 8 miesiąc temu #718055 przez MyMelange
Daje rade Madzik :) Milo, ze pytasz. Chociaz pelny lazur na niebie mnie przeraza :( Mamy w okolicy jeziorka, ale ze zjezdzaja sie tam wszyscy, wiec raczej nie wejde do takiej wody, bo wiekszosc na bank do niej sika, a nie chce na koniec ciazy nabawic sie grzyba. Chyba podjade po jakis basenik - mam pompke, chlor z zeszlego roku, wiec moze postawie sobie prywatne jacuzzi :)

Iwonka ciekawe masz sny hihihihii :) Mi tez sie snia dziewczyny z forum - po prostu na chwile obecna wypelniacie znaczna czesc mojego zycia :)

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 8 miesiąc temu #718059 przez paulinka.k22
Cześć dziewczyny!

Jestem załamana :( w poniedziałek znowu idę do szpitala... byłam wczoraj u pulmonologa i od razu dała mi skierowanie :( boję się, ze to cos poważnego! i jeszcze będę leżeć chyba na najgorszym oddziale w szpitalu, gdzie sale są ogromne i do tego śmierdzi! Nie wiem jak ja tam dam radę no i jak długo będę! Trzymajcie za nas kciuki! Nie będę się odzywać, bo nie będę mieć możliwości! I wybaczcie, że nie odpiszę na Wasze posty, ale nie mam na to siły! Ciągle tylko myśle o tym szpitalu :( :( :(

Życzę Wam wszystkim powodzenia!

11 lata 8 miesiąc temu #718060 przez niagara
karolcia1919 napisał:

powinnyśmy utworzyć tabelki z wagami dzieci :)

Przecież jest :silly:

11 lata 8 miesiąc temu #718066 przez karolcia1919

11 lata 8 miesiąc temu #718071 przez kocham_cie
paulinka.k22 napisał:

Cześć dziewczyny!

Jestem załamana :( w poniedziałek znowu idę do szpitala... byłam wczoraj u pulmonologa i od razu dała mi skierowanie :( boję się, ze to cos poważnego! i jeszcze będę leżeć chyba na najgorszym oddziale w szpitalu, gdzie sale są ogromne i do tego śmierdzi! Nie wiem jak ja tam dam radę no i jak długo będę! Trzymajcie za nas kciuki! Nie będę się odzywać, bo nie będę mieć możliwości! I wybaczcie, że nie odpiszę na Wasze posty, ale nie mam na to siły! Ciągle tylko myśle o tym szpitalu :( :( :(

Życzę Wam wszystkim powodzenia!

oj Paulinka.. ale co się stało ze pulmonolog cię do szpitala kieruje???

Magda M

11 lata 8 miesiąc temu #718075 przez kocham_cie
niagara napisał:

karolcia1919 napisał:

powinnyśmy utworzyć tabelki z wagami dzieci :)

Przecież jest :silly:

wow natka a kidy ty to żeś zrobiła :cheer:

Magda M

11 lata 8 miesiąc temu #718076 przez niagara
karolcia1919 napisał:

dawno juz nie zerkałam he ale to po urodzeniu będzie tak ??:)

Będzie na bieżąco uzupełniana po urodzeniach :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka