BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 8 miesiąc temu #718449 przez agamo
Eh zostawic was dziewczyny na pol dnia i potem czlowiek nie wyrabia.

Vilemo super wiesci i ladnie ci synus rosnie. Cos mam wrazenie ze duze te nasze wrzesniowe chlopaki beda!

Donatka jakike sliczne fotki az sie na nie napatrzec nie moge Takze ty to dopiero pewnie od nic oczu oderwac nie mozesz Pieknie Szymusia widac i jak rysy twarzy hmm juz mozecie debatowac do kogo podobny!

Ja dzisiaj po wizycie Tyle ze u mnie nie ma rewelacji. Usg nie robia jedynie mierza dlugos brzuszka ale wam nie wiec nawet nie mam z kim porownac :( Pytalam sie babki o te gwaltowne bolace ruchy ktore mam i powiedziala mi ze to normalne No i jak mi brzuch macala to maly ja skopal :D hehehe az sie babka smiala. No i tym razem ulorzony byl nadal glowkowo z ta roznica ze cialko mial z lewej a raczki i nozki z prawej wiec nie wiem czy on bokiemm lezy czy jak.
A co do tygodni to u mnie licza dokladnie jak na suwaczku wiec w kartotece wpisuja dokladny tydzien i ktory dzien wiec bez zaokraglania w zadna strone i patrzac na rozbierznosc jaka macie to chyba nawet tak wole.

Iva lezanka dla Mii (nie wiem czy tak sie pisze :/ ) i koszyczek dla Lusi sliczne! co prawda bardziej koszyczek mi sie podoba ale to moze dlatego ze slodziak z rozowym kocykiem az czekac jak sie wypelni! A dziadek to na miare zlota Naprawde!

Co do monitoru hmm ja sie nie zdecydowalam Fakt takie rzeczy sa fajne i kazda przyszla mame oko cieszy jak oglada gadzety dla dzieciakow ale poczytalam opinie i sporo negatywow znalazlam i odrazu sie wyleczylam Zwlaszcza jak przeczytalam ze monitor budzil ich w nocy ze serduszko malemu nie bije a gdy w nerwach biegli do lozeczka i sie okazywalo ze wszystko wporzadku spac juz nie mogli.Ja bym chyba w schize popadla dopiero Moze jeszcze jak ktos mysli o osobnym pokoiku od samego poczatku to moze i warto ale u mnie Kacperek bedzie z nami wiec zrezygnowalam z zakupu.

Akina Monia strasznie kojarzy mi sie twoj avatarek z babka z teledysku ktory wlasnie leci u mnie w tv a jest to kawalek demi lovato - heart Attack nie wiem czy slyszlas ale strasznie mi sie podobna do ciebie wydaje :P

Madzik no to ja 20.08 bede trzymac kciukasy Chyba ze to Iwonka sen nie proroczy miala. Swoja droga Iwonka spelnily ci sie juz kiedys sny?

Daga no normalnie chyba trza ci leb utluc! Nie mozesz sie wkrecac! Popatrz jak mala zdrowo rosnie i waga piekna! jakby byla niedotleniona to przecierz lekarz by to zauwazyl chocby nawet po wielkosci a Nefeli rosnie duza i wcale nie wyglada jakby jej tam zle bylo. Sama mowisz ze niewiele przytylas brzusio nieduzy dlatego kazdy jeden ruch czujesz tak mocno! I nie czytaj na internecie takich rzeczy bo jak masz sie potem zamartwiac to bezsensu. I nie mozesz myslec ze jutro czy pojutrze cos jej sie stanie!! przeciez dbasz o nia jak mozesz lezysz ile mozesz i chuchasz i dmuchasz na brzuszek wiec czemu mialo by jej cos byc!wiec od dzisiaj pozytywne nastawienie prosze!!

Dobra lece ofocic malego lozeczko i ciuszki w komodzie i wam fotki wstawie.

Aga

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #718450 przez kocham_cie
kinia ten basen... ja też chcę... mam nadzieję że uda wam się jaką jedną szt we wrocku znaleźć

Iva kosz wygląda fantastycznie... jakbym miała miejsce to też bym w coś takiego zainwestowała... także Kinia zamawiaj i się ani nie zastanawiaj :laugh:

Akina monitor oddechu... troszkę się naczytałam i doszłam do wniosku że raczej sobie odpuszczę bo naprawdę można sfiksować i podobno często włącza się alarm bez powodu... polecany jest przede wszystkim dla maluszków urodzonych do 32 tygodnia. A wózeczek ten w groszki- super:)

Dziewczęta u mnie też brzuszek bardzo nisko, jak stanę z przodu to nawet zarys talii widać... a z boku :cheer: hihihi słonica

No Villemo ja też jestem strasznie ciekawa ile mój słonik waży wizytę mam za tydzień w poniedziałek... czyli będę dokładnie w tym tyg co ty teraz więc będzie można porównać te nasze największe szkrabki wrześniowe :silly:

Magda M

11 lata 8 miesiąc temu #718452 przez niagara
Dziewczyny nie bedziecie na mnie zle, jak znowu odbiegne od tematu? Chcialabym, zebyscie mi cos doradzily, bo ja juz sama nie wiem co mam zrobic :dry:
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

11 lata 8 miesiąc temu #718455 przez kocham_cie
Agamo słońce a pytałaś może o te kłucia w pochwie??? u mnie jak chwilowo przeszło... więc śmiem podejrzewać że wynikały one z przemęczenia

Magda M

11 lata 8 miesiąc temu #718457 przez agamo
Pytalam i mowila mi ze to tez normalne bo maly jest juz duzy i ciezki i jak stoje (bo w sumie mam je jedynie jak chodze czy stoje zdecydowanie rzadziej jak siedze) to ze on poprostu naciska na wszystkie dolne partie stad ten bol. ALe powiem ze u mnie sie nasililo teraz tak mnie potrafi zakloc ze zwala mnie z nog i nogi moment gietkie mi sie robia i mam wrazenie ze sie przewroce Czasem tak boli ze musze zaczac technike oddychania i mocno zaciskam dlonie i proboje jakos przetrwac Boshe jak ja przetrwam prawdziwe skurcze to nie wiem Chyba od wejscia na porodowke bede wrzeszczec EPIDURALLLLLLL!! :D

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #718459 przez mery75
Hej kochane jeszcze raz dziękuje wszystkim za słowa wsparcia :blink:
A teraz po kolei poczytam i poodpisuje bo w między czsie siedze na allegro
Donata śliczzny synuś a jakie ma ponętne całuśne usteczka :silly: oj zadowoli niejedną panne
Izula nie wyglądasz źle w tych włosach nie gadaj a jaki fajny brzuszek :blink:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #718460 przez agamo
Dobra to lozeczko mojego misia

a tu druga fotka

Aga

Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #718464 przez agamo
Dobra ciuszkow jednak nie cykam bo ich za duzo ale tu ostatnie narybki Wanienke dostalimy od znajomej po jej corce a ubranko nowe od jej tesciow :)

Aga

Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #718468 przez akina_zet
Tak Aguś,znam ten teledysk ;) O cholerka jak ja Ci się z Demi Lovato kojarzę,to nie jest źle :D Teraz to wyglądam jak utyta Demi :P
Aguś ekstra rzeczy dla malucha,a wanienka jaka super!

Widzicie,a ja mam znajomych co taki bezdech u córki przerobili,mała urodziła się w terminie,nie mieli czujnika,więc nie muszę pisać co przeszli :huh: Później odrazu się w niego zaopatrzyli. Więc widzicie,różne są opinie ;)

Natka my też mamy rocznicę,ale poprostu pójdziemy gdzieś na kolację,jest tyle wydatków,że odpuszczamy prezenty :(
Jak masz termin to ja bym odpuściła z biletami akurat w tym czasie :cheer:

Monika Z.

11 lata 8 miesiąc temu #718470 przez agamo
Monia no naprawde podobne mi sie wydajecie I ty tam nie przesadzaj! bo wiadomo ze w ciazy utylysmy z ta roznica ze jedne sa bardziej obiektywne patrzac na siebie a inne potrzebuja nas by je otrzezwic!!! :P mnie tam moje dodatkowe kg nie przerazaja a juz 15 :0 Przerazaja mnie jedynie rozstepybo one zostana juz na zawsze :( no ale coz tak juz musi byc synek zostawi mamie swoj slad do konca zycia i tak chyba musze zaczac na to patrzec! a na przyszle lato stroj jednoczesciowy kupic :P heheh

A z tymi monitorami to fakt napewno inaczej bym na to patrzyla jak maly mialby problemy z serduszkiem czy oddychaniem ale poki co takich planow nie zakladam. wiec nie kupujemy i obysmy nie musieli!

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #718474 przez mery75
No i poczytałam wszystko a co do monitoru to też chciałam kupić żeby spać spokojnie :blush:

Agamo bajerna ta wanienka bardzo mi się podoba :blink:
Niagara fajny pomysł z tą tabelką no ciekawe która się pierwsza wpisze :silly: a co do imienia ta Ja kiedyś chciałam dać córce Dominika a pod koniec zeszłego roku nawet niewiedziałam że jestem w ciąży i tak mi się Julka spodobała że od razu wiedziałam że moja calineczka będzie miała tak na imie i mojemu też się od razu spodobało :woohoo:
Karolcia Ty to kochana masz z tą robotą wiecznie coś nie martw się wszystko będzie ok :blink:
Paulinka bidulko trzymaj się już niedługo odpoczniesz od tych zmartwień jesteśmy z Tobą :blink:
A ja dzisiaj standardowo brak oddechu ale córunia nareszcie się powściekała dzisiaj widocznie wczoraj też była wkurzona i niechciało jej się :silly: a i do wózeczka zamówiłam przepiękny kocyk w komplecie z poduszką oczywiście różowy w słoniki :blink:

11 lata 8 miesiąc temu #718475 przez akina_zet
agamo napisał:

Monia no naprawde podobne mi sie wydajecie I ty tam nie przesadzaj! bo wiadomo ze w ciazy utylysmy z ta roznica ze jedne sa bardziej obiektywne patrzac na siebie a inne potrzebuja nas by je otrzezwic!!! :P mnie tam moje dodatkowe kg nie przerazaja a juz 15 :0 Przerazaja mnie jedynie rozstepybo one zostana juz na zawsze :( no ale coz tak juz musi byc synek zostawi mamie swoj slad do konca zycia i tak chyba musze zaczac na to patrzec! a na przyszle lato stroj jednoczesciowy kupic :P heheh

A z tymi monitorami to fakt napewno inaczej bym na to patrzyla jak maly mialby problemy z serduszkiem czy oddychaniem ale poki co takich planow nie zakladam. wiec nie kupujemy i obysmy nie musieli!

Aguś rozstępy trzeba traktować jako pamiątkę po ciąży i już :) Jeszcze będziesz wspominać brzuszek ;)

Dziewczyny jutro jadę po wózek ;) Ale się cieszę jeeee!!!!!!! :D

Monika Z.

11 lata 8 miesiąc temu #718478 przez iwonta_kg
Agamo sliczne lozeczko :)

Jesli chodzi o moje sny to jeden sie ostatnio spelnil :) snilo mi sie znalazlam kase w taksowce i ostatnio wracaliśmy z kauflandu taksa i znalazłam 5 zl hehe :-):-):-):-)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 8 miesiąc temu #718485 przez karolcia1919
ja juz po kolacji...leze.maly sie rozpycha ;) moj urwisek;)

male pytanko ? a te witaminy co sie podaje maluszka to lekarze zapisuja czy samemu sie kupuje i podaje?

11 lata 8 miesiąc temu #718486 przez izula
Agamo śliczne łóżeczko.

Akina to trzymam kciuki za udane zakupy.

Karolcia nie martw się pracą. Będzie dobrze. Szkoda się stresować.

A ja jutro na badania. Powtórka z badań na wątrobę plus mocz.

NO i dziś zaczynam 35 tydzień :)))

Iwonka ty to masz szczęście :))) jak dobrze pamiętam to nie dawno też coś znalazłaś tzn pieniażki. Musiałabyś sobie podać rękę z moim mężem. On też zawsze coś pod nogami znajdzie. :))

Czy wy też w ciągu dnia latacie co chwilę na siusiu?

Nefeli co tam u Ciebie? Mam nadzieję, że trochę przeszły obawy.

[/url]
[/url]

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka