BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 8 miesiąc temu #718491 przez nefeli
Witajcie moje kochane,ja po ktg,bedzie robione co tydzien tylko nie mam skad brac kasy na lekarzy i wizyty,a tyle jeszcze dla malej brak.
Kazdy lekarz inaczej widzi sprawe z pepowina...Ja w nocy probowalam spac o 2ej zasnelam,o 4tej jak mnie obudzila jej czkawka tak juz do 6 plakalam i z nia gadalam...a w dzien syn nie dal pospac,wiec moze dzis sie uda???
Aliva ale ma zajebiste wyrko Twoj kociak,tylko na lato ciut za cieplo ale i tak w moim stylu miziaczek :)
Monia ja juz sie zaopatrzylam w monitor tej wlasnie firmy,sa na rynku inne ktore daja falszywy alarm,a to jest jedyna firma na prawde chwalona i z najlepszymi opiniami...ja po pierwszym dziecku i w obecnej sytuacji nie wyobrazam sobie nie miec.
a wozeczki oba mi sie podobaja szkoda ze umnie nie ma takich wozkow jak w Polsce :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #718492 przez MyMelange
Biedna nasza Daga - kurka, ze ja nic nie mam w nadmiarze - juz bym Ci pake jakas slala dla Nefeli. Moze jeszcze cos wpadnie, to sie bede dzielic :)

Ja sobie upieklam chlebek i zjadlam z serkiem i dzemem. Pychotka!

przygotowalam juz taras pod basenik - wymylam wsio i czekam na chlopa mego ukochanego, bo wiezie nam z Wro jakas mini plywalnie :)

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 8 miesiąc temu #718502 przez akina_zet
nefeli napisał:

Witajcie moje kochane,ja po ktg,bedzie robione co tydzien tylko nie mam skad brac kasy na lekarzy i wizyty,a tyle jeszcze dla malej brak.
Kazdy lekarz inaczej widzi sprawe z pepowina...Ja w nocy probowalam spac o 2ej zasnelam,o 4tej jak mnie obudzila jej czkawka tak juz do 6 plakalam i z nia gadalam...a w dzien syn nie dal pospac,wiec moze dzis sie uda???
Aliva ale ma zajebiste wyrko Twoj kociak,tylko na lato ciut za cieplo ale i tak w moim stylu miziaczek :)
Monia ja juz sie zaopatrzylam w monitor tej wlasnie firmy,sa na rynku inne ktore daja falszywy alarm,a to jest jedyna firma na prawde chwalona i z najlepszymi opiniami...ja po pierwszym dziecku i w obecnej sytuacji nie wyobrazam sobie nie miec.
a wozeczki oba mi sie podobaja szkoda ze umnie nie ma takich wozkow jak w Polsce :(

No mam nadzieję Daguś,że dziś pośpisz. Jejku tam u Was nie ma służby zdrowia państwowej,za wszystko trzeba płacić? Pakójcie walizy i wracajcie do Polski!

Monika Z.

11 lata 8 miesiąc temu #718504 przez akina_zet
Kinia zazdroszczę baseniku :)

Która to ostatnio pisała o mdłościach i wymiotach? Teraz mnie dopadło :( Pożarłam dziś kiść winogrona,mam nadzieję,że to nie od niego :dry:

Monika Z.

11 lata 8 miesiąc temu #718505 przez nefeli
co do monitorow wyjasnie ze on piszczy jak nie ma ruchu,a bak to jakis ruch falujacej kolderki :),cichy dzwiek uruchamia sie jak 10 sekund maluszek nie oddycha,zazwyczaj ten dzwiek juz doprowadza ze malenstwo sie poruszy, a alarmujacy dzwiek jest po 20sek bez oddechu,wyjmujac dziecko z lozeczka trzeba wylaczyc urzadzonko.Ja znam bardzo pozytywne opinie ale tylko z tej jednej firmy...ale wiadomo to decyzja osobista i kazdy ma inne zdanie.A ze mi tesciowa za to zaplaci to tez wole go miec ;)
Villemo ja dzis tak mialam ze 40 minut ani jednego skurczu a jak tylko wstalam i do wejscia do gabinetu juz 2 byly silne,po wyjsciu kolejne 3...zaszlam obok do apteki po zelazo i musialam siedziec a znajoma kolo mnie biegala biedna.Znalazlam fajne kosmetyki pieknie pachna i kupilam mydelko w plynie i mleczko po kapieli,jakby sie Niuni nie spodobalo zuzyje ja :)
Jejku wiecie jakiego mam stresa mam dwoch gin,zaden o drugim nie wie,obaj przyjmuja pacjentki i porody w tej samej klinice,musze miec nie lada farta zeby przez 4dni nie wpasc na jednego albo drugiego i nie wiem jak to rozwiazac bo obaj nastawieni na to ze zrobia mi cesarke,a ja ze wzgledow finansowych wybieram tego starszego i tanszego...

11 lata 8 miesiąc temu #718510 przez nefeli
Kiniu nie mam jak poszalec po sklepach i z czym,bo moj maz ma tylko prace z doskoku i czasami rzuca jakies 100 euro na tydzien a maks 150 wiec nie da sie za to wyrzyc a juz tym bardziej po sklepach chodzic,na porod chcemy pozyczyc od tesciowej a jak nie ona to ktos inny :(
Dobrze ze mam po synku kilka rzeczy,ale kurcze wszystkie lepsze body sa juz na takie 6-12miesieczne dziecko,spiochow mam 6 par i tez rozbierznosc 9-12miesiecy,poki co maz mi kupil jedna paczke pampersow nr2,ja jeszcze nie mam podkladow i niestety nie mam gdzie i jak kupic biustonosza a ze biust mam maly to ciazowe wszystkie sa jak namioty dla mnie wiec obawiam sie ze polozne mnie w szpitalu zbluzgaja:( no i tutaj tylko H&M ma takie rzeczy i jeszcze jeden dziecinny,ale nawet rozmiar 80,85 B to namiot nie wiem czemu jak pod biustem wiecej to i miska ma byc dwa razy taka??? bez sensu.
Ja nie tyje wcale,nadal 4kg na plusie :( a to nie jest nic dobrego dla mnie,po cesarce moze byc ciezko.
A jeszcze dodam ze moj gin mysli ze na samym poczatku 9go czyli 36-37 bedziemy robic cesarke,wiec poczatek wrzesnia.... i ja juz tak wole chyba bede spokojniejsza..

11 lata 8 miesiąc temu #718514 przez nefeli
Agamo wszystko sliczne,ja kiedys chcialam ta sama wanienke bo bardzo ladna ,teraz poluje tylko na materacyk do mojej starej bo duza i gleboka,a dla synka nie mialam,kladlam duzy recznik
Izunia staram sie nie myslec ale przy ciaglym pobycie w domu troche kiepsko mi to idzie,a tu lato,plaza tak czekalam na koniec zimy i marzylam o ciazy w lecie,ale teraz wszystko juz nie wazne,zeby tylko Niunia byla zdrowa!!!!!!!!!!
Iwonka szczesciaro bede Cie sledzic moze i ja cos znajde.

11 lata 8 miesiąc temu #718530 przez agamo
Dzieki dziewczyny :)
Co do wanienki to tak mi sie podobala ze stwierdzilam ze jak od znajomej nie dostane to sama sobie taka kupie Ale one cholernie drogie i nie rozumiem jak glupia wanienka moze tyle kosztowac! dzieki bogu dostalam wiec wydatek z glowy!

Monia Akina wiem ze bedzie mi brakowac brzuszka A najbardziej poczatkow ciazy!bo teraz to zaczyna mi doskwierac Ale poczatki byly super pierwsze ciuszki pierwsze usg Poznanie plci no i pierwsze ruchy to wszystko takie piekne a teraz juz jestem na etapie ze czuje sie niedolezna obolala Tak wiele rzeczy sama nie jestem w stanie sobie zrobic i musze czekac na powrot meza z pracy i juz nie wchodze praktycznie w nic. Nawet wiekszosc ciazowych rzeczy juz nie zaloze mam pare ciuszkow i w nich chodze non stop :/ bil

Iwonka ty to masz szczescie ja to nigdy nic znalezc nie moge. a kase to juz wogole. Moja mama kiedys zima zgubila dwa zlote i pozniej sniezyce przyszla i uwierzysz ze jak rozstopy przyszly to ona znalazla to 2 zl Ja raczej naleze do pechowcow chociarz tyle ze zadko gubie i zadko znajduje.

DObre pytanie Karola dolanczam sie Bo tutaj nie przepisuja tej witaminy D3 czy jak ona sie nazywa i chcialam zeby mama mi ja przywiozla ale nie wiem czy sie kupi bez recepty. Nie wiem czy malego witaminowac bede ale w domu by sie przydalo miec w razie W!

Daga to wczesnie beda ci robic ta cesarke ale wiadomo Nefeli juz bedzie duza a ty o wiele spokojniejsza! A nie chcialabys przyznac sie lekarzom ze sie u nich badasz. Przeciez to nie zakazane.

Kinga no to koniecznie musisz wrzucic nam fotki nowej plywalni :P ummm pozazdroscic ja na tarasie zmiescilabym nieduzy basen ale wszyscy sasiedzi z gory by mnie ogladali wiec odpada Ale w polsce mama moja ma taki duuuuzy i dzisiaj mi sie pokazala jaka opalona od biustu w gore a brzuch bialusienki bo caly czas w basenie siedzi :P eh pozazdroscic zwlaszcza w takie upaly! Ummmm a taki chlebek tez bym zjadla moze nie z taka mieszanka ale z maselkiem i szyneczka A pieczesz w piekarniku czy masz maszynke?

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #718531 przez Villemo
Karolciu chodzi Ci o witaminę K i D? Jeśli tak to dostaje się na nie receptę przy wypisie ze szpitala ale suplementacja zależy od sposobu karmienia jeśli dziecko będzie karmione mlekiem modyfikowanym zgodnie ze schematem żywienia niemowląt to się raczej w ogóle nie suplementuje. Ja pamiętam, że przy Klaudiuszku dwa opakowania witamin dostałam w szpitalu bo akurat była taka akcja i rozdawali przy wypisie.

11 lata 8 miesiąc temu #718591 przez słonko
Dobry wieczór wrześniówki :)

Ja od dziś na urlopie... wypoczynkowym :) Gdyby nie 7 stówek na "wczasy pod gruszą", to bym go nie brała, bo boję się, czy wyrobię się w pracy ze wszystkim przed rozwiązaniem... Koleżanka skwitowała to "pracoholizm", ale mi co innego dolega: zawsze sporo mi zostaje na ostatnią chwilę i mam przez to ogromny stres, źle sypiam itd. :( Jak pozamykam sprawy, to mogę nie pracować przez rok spokojnie :lol: No ale zdecydowałam się wziąć ten urlop i 700zł, bo jak Mały posiedzi do terminu, to w sumie jeszcze miesiąc pracy przede mną, więc powinnam się wyrobić... Gorzej, jeśli nie dam rady pod koniec pracować :/

Dzięki za wszystkie odpowiedzi odnośnie gronkowca. Macie rację, zrobię to badanie (tam, gdzie pisałaś, Villemo, dzięki za info).

Akina, śliczny wózek wybrałaś. I faktycznie wygląda solidniej niż mój x-lander.

Agamo
, cudny kącik dla Kacperka. Ja już dziś miałam zamówić łóżeczko, jednak odłożę to na przyszły tydzień, bo sprawdziłam, że można odbierać osobiście w Warszawie, a wybieram się tam w długi weekend 15-18. Zawsze to 35 zł do przodu :)
Takie wybrałam:
Łóżeczko dostawne Piccolo
Jedyne dostawne z możliwością zamontowania później tego brakującego boku, jakie znalazłam. Iva, pisałaś, że dostawka nie sprawdzi się później, jak będę chciała Młodego przeprowadzić gdzie indziej. No i ja właśnie takiej tylko dostawki nie chciałam, ale 2 w 1. No i znalazłam :) Mąż przyjaciółki w sumie sam pomajstrował przy zwykłym łóżeczku, zdemontował bok i zrobił z niego fajną dostawkę, ale mój powiedział, żebym raczej kupiła gotowca :silly:

Kinga, przypomniałaś mi o basenie. Też o takim myślałam. Chyba kupię jutro, rozłożę u rodziców na tarasie i będę w nim siedzieć cały przyszły tydzień :) Mam nadzieję, że w Krakowie jeszcze nie wykupili wszystkich...

Trzymajcie się zdrowo, dobrej nocy :kiss:

Paulina i Piotruś

11 lata 8 miesiąc temu #718600 przez iwonta_kg
Dziewczyny ktore maja samsungi dotykowe chodzi mi o gry jak je sciagacie .? Chyba natalia cos kiedys pisala mi o grach. Czy za kase czy za megabajty.

Ale mnie komary dziś pogryzły :-\:-\:-\

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 8 miesiąc temu #718625 przez niagara
iwonta_kg napisał:

Dziewczyny ktore maja samsungi dotykowe chodzi mi o gry jak je sciagacie .? Chyba natalia cos kiedys pisala mi o grach. Czy za kase czy za megabajty.

Ale mnie komary dziś pogryzły :-\:-\:-\

Ja mam taką aplikację na telefonie sklep play (u Ciebie może być np. android sklep) i tam wyszukuję i ściągam darmowe gry :laugh:

11 lata 8 miesiąc temu #718629 przez MyMelange
Ja mam sciagniete tyko slowniki,Cytaty ( te uwielbiam poczytac wieczorem) i asystenta ciazowego. Gierki nie mam ani jednej, wiec nie pomoge.

Basen juz napelniony. Jutro bedziem sie moczyc. :)

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 8 miesiąc temu #718634 przez Alivva
Kuzynka z mężem przyjechali ze Szwecji na urlopik i właśnie byli mnie odwiedzić :)

Aga,bardzo,BARDZO mi się podoba te Łóżeczko dla Twojego Kacperka... :)
Wanienka z tym hamakiem tez ciekawe rozwiązanie :)

Natalia z tymi biletami....sama nie wiem co Ci podpowiedzieć. Ja bym miała z kim Barta wysłać ale sama bym się raczej nie pisała na wyjście w takim terminie. Nie wiem jak Ty będziesz miała ale ja po urodzeniu Filipa to miałam nawet problem z wyjściem do toalety,żeby go samego nie zostawiać :D Nie planowałam takiego zachowania ale miałam jakąś taką schizę :P

Karolcia ale o jakie witaminy pytasz? WitD na przykład?? MI to pediatra wszystko mówiła na bieząco co podawać,kiedy ile i w ogóle ;)

Kinia....mam taki sam basen jaki Ty miałaś,ale ten ma 244cm średnicy a 2 lata temu miałam 366 więc w przyszłym roku zdecydowanie kupujemy większy niż ten obecny :D

Daga,ja to bym Cię najchętniej do siebie ściągnęła :) Towarzystwo obie byśmy miały a i przy okazji oddałabym Ci mojego optymizmu ;) tak z pół wiaderka ;)
Nooo ale w końcu teściowa zapłaci za coś,co chcesz mieć :D A niech kupuje :) To i inne przydatne rzeczy :D Ja to bym ją wydoiła-za charakter i dla ZASADY :P

11 lata 8 miesiąc temu #718642 przez niagara
Iva chyba masz rację, też mi cały czas chodzi po głowie to, że przecież ja nie będę w stanie zostawić komuś pod opieką kilkutygodniowego maleństwa :dry:
Szkoda, że akurat jest to we wrześniu, bo wiem że mężowi by się podobało. W ostateczności dam mu kasę w kopercie i sam wybierze sobie prezent :blink:

Chyba, że macie jakieś inne pomysły związane z papierem? :blink:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka