- Otrzymane podziękowania: 74
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- niagara
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat

Akina to zaszalalas na tych zakupach

Kinia ja probowalam tego masazu, troche kiepsko mi szlo, ale bede starala sie kontynuowac, bo podobno warto

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekam na moja kruszynkę
- Otrzymane podziękowania: 0
Mery chyba na allegro siedzi pochlaniaja ja zakupy pewnie he

macie raztepy?ja na brzuchu straszne mam;/
- izula
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Moje szczęście przyszło na Świat 22.08.2013 r.
Przepraszam, że ja tak o sobie ale muszę się wyżalić bo ja dziś raz miałam traumatyczny dzień.
Robiłam powtóne badania na wątrobę i wyszły jeszcze gożej niż te ostatnio. Mimo iż brałam Hepatil. Jak zobaczyłam wynik to siedziałam i ryczałam. Napisałam do pani dr ale nie odpisała i nie wiedziałam co robić. W necie wyczytałam, że podwyższone normy mogą prowadzić do cholestazy a ta do śmierci Dzieciaczka i porodu

A druga sprawa to w drodze z badań zajechaliśmy do CH M1 u nas. W 5 10 15 kupiłam śliczną bluzę dla naszego Smyka a potem tylko do Praktikera po głupią żyłkę do kosiarki. I wyobraźcie sobie, że idziemy do kasy ja z tym moim biednym brzuchem, który tylko leżeć lubi a tam kolejki jak za mlekiem kiedyś. Podeszłam do BOK i proszę czy by nas ta Pani nie mogła obsłużyć a ona nie bo ja nie mam takiej kasy i poszła zostawiła mnie z problemem. Podeszliśmy do kasjerki i mąż mówi do niej, że mamy tylko tą jedną rzecz za 10 zł a żona jest w ciąży i czy by nie mogła nas obsłużyć poza kolejką. A ta jędza mówi proszę spytać ludzi w kolejce. Miała być akurat obsługiwana kobieta około 35-40 lat i mówi "no ja już tu stoicie to niech to pani skasuje". Wiecie co to jest Hamstwo i tyle. Gdzie my żyjemy.
Żeby kasjerka nie wiedziała, że kobieta w ciąży i inwalida to idą poza kolejką. No nie mogę dziewczyny!!! Właśnie szukam kontaktu do Praktikera i nie będę już tam robić zakupów a i naspiszę skargę!!!
- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013

A tych w Praktikerze to bym tam wszystkich skopała!!!!!!!!!!!!!!!
Karolcia-ja póki co rozstępów na brzuchu nie mam. Az jestem mile zaskoczona bo nawet codziennie sie już nie smaruję....nie chce mi się. Ale na udach albo mi ciut przybyło albo po prostu widze te co miałam i przezywam....
- izula
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
A co do praktikera to już napisałam do nich, że z jakością obsługi to się cofneli do średniowiecza i oczywiście na FB, żeby kto może nie robił u Nich zakupów.
Wiecie co dziewczyny ale frustruje mnie strasznie, że u nas w kraju ludzie mają taki problem z życzliwością i pomocą innym osobom. Nie wiem może ja jestem nie normalna ale ja zawsze kobiety z małymi dziećmi, w ciąży, inwalidów czy osoby starsze, schorowane puszczałam bez pytania. A wiecie co, zauważyłam, że jak się faceta poprosi to nie ma problemu a to baby są takie zołzowate.
Iwonka mam nadzieję, że to na razie te skurcze Braxtona- Hicksa.
Karolcia co do rozstępów to ja mimo iż mało przytyłam to mam na piersiach. A żeby było zabawnie to mam je małe i w życiu nie spodziewałam się tego. Z resztą jest ok.
- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)

Karolcia ja jak na tą chwilę jestem bez rozstępów.
Ale za to usłyszałam dziś od sąsiadki moich rodziców,że niezły grubasek ze mnie

- izula
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Villemo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Właśnie pacyfikuję młodego w łóżku w bardzo pedagogiczny sposób puściłam mu reksia na tablecie i mam spokój

Mam więc chwile, żeby ogarnąć tematy.
Natalia - my mamy 4 rocznicę ślubu 5 września czyli w termin porodu. Mąż mówi, żebym uprosiła lekarza, żeby mi zrobił cesarkę w ten dzień. Głupek niech sobie sam do września nosi brzuszek na takim upale

Swoją drogą ciekawe jak nasi panowie spiszą się po porodzie i jakie przyszykują niespodzianki

aaaa dziewczyny jak chcecie mieć fajną pamiątkę dla dzieci jak kiedyś dorosną to pamiętajcie, żeby zakupić dziennik z dnia kiedy urodzicie

Pękniecie ze śmiechu ale ja dopiero sporządzam listę co mam kupić

Ja ze spaniem o dziwo nie mam problemu. Wstaję na siku z 5 razy w nocy ale robię to praktycznie na spiąco czasami jak mnie zassie to idę do toalety przez lodówkę i coś szybkiego przekąszę

Ten specjalny olejek do masażu krocza o którym pisze Kocham Cię to weleda www.docsimon.pl/towar/weleda-olejek-do-masazu-krocza-50ml nie jest tani. Co do skuteczności masażu się nie wypowiem bo sama się nie masowałam przed pierszym porodem za to była u nas mamuśka która rodziła trzecie dziecko i bardzo zachwalała sobie i masaż i ten kosmetyk:-) W Polsce i tak niestety w wielu szpitalach się chlasta krocze czy potrzeba czy nie potrzeba

Słonko pocieszę Cię, że Klaudiusz szalał tak jak opisujesz do samego końca a jak go wypędzali z brzuszka kroplówką to tak mi się o żebra nóżkami zapierał że z trudem mogłam oddychać

Agamo - to czekanie po terminie faktycznie jest najgorsze... człowiek się wsłuchuje w organizm, coś zaboli, zakuje, lekka biegunka i już człowiek myśli, że to już niedługo a tu zonk. W dodatku te ciągłe telefony od wszystkich

Izula - lekarze napewno wiedzą co robią, skoro twierdzą, że nie ma powodów do paniki to na pewno tak jest. Co do chamstwa to ja w tej ciąży doświadczyłam go już tyle razy, że nawet się nie wypowiadam w temacie.

Karolcia ja mimo ogromnego brzucha nie widzę jakoś specjalnie nowych rozstępów no ale niestety wszystko dopiero wyłazi jak brzuszek ginie więc się nie cieszę za w czasu.
- nefeli
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Iza ludzie sa okrutni albo udaja ze nie widza,facet ostatnio wepchnal sie na mnie z wozkiem miedzy kasami wiec mowie do palanta ze nie przejedzie a on pali glupa...szkoda slow
Izula z ta watroba znam dobrze temat,ale nie bede opisywac ,spij spokojnie przy zapaleniu watroby i narastajacych probach watrobowych moze dojsc do takich powiklan z watroba,ale mowimy o latach chorujacej watrobie,a Ty chyba nie masz zapalenia??? ani marskosci tym bardziej??? wiec jestem pewna ze nic a nic Ci nie grozi a na pewno nie grozi maluszkowi i bluza fajniusia dla Synia
- nefeli
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
moze urodzimy razem bo ja mysle ze sam poczatek wrzesnia bedzie chcial wyciagnac gin mala
Co do firmy weleda ja jestem bardzo zadowolona uzywam olejku przeciw rozstepom,seria dla dzieci z nagietkiem jest chwalona,bo to kosmetyki naturalne ale nie pachnie za ladnie,za to olejek na brzuszek pachnie ok

Nie tyje

- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
Tak biorąc pod uwagę jego dyżury szpitalne to powinno to być 3-4.09 albo 10-11.09 a nie miałabym nic przeciwko dacie 06.09 w 38rocznice ślubu moich rodziców.
Wiecie co zrobiłam....zasiedziałam się w wannie w chłodnej wodzie.... I nie wiem dlaczego dziś najpierw wypuściłam wodę i...nie mogłam wytarabanić się z pustej wanny hahahaha
Jaki cep czasem ze mnie. Jak juz wstałam to się musiałam schłodzić zimnym prysznicem bo aż się upociłam

- niagara
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Co do rozstepow to na brzuchu narazie nie mam, ale caly czas zapobiegawczo smruje, za to wyszly mi tam gdzie sie wcale nie spodziewalam, na udach

- nefeli
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja tez nie moge kochana sie wygramolic z wanny zawsze wolam dzwig jak jest w domu,jak nie to nie siadam tylko prysznic na stojaco

Niagara mi w poprzedniej ciazy tez wyszly w ostatnim miesiacu i tez na udach ;( na brzuchu zero,ale mysle ze w tej ciazy mimo zero kg,brzuch sie rozejdzie lada moment
- niagara
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- nefeli
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-