BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 8 miesiąc temu #718952 przez niagara
Ale goraco dzisiaj :dry:
Akina to zaszalalas na tych zakupach ;) ja dzisiaj tez dokupilam kilka drobiazgow :)
Kinia ja probowalam tego masazu, troche kiepsko mi szlo, ale bede starala sie kontynuowac, bo podobno warto ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #718960 przez karolcia1919
wasze dzieci tez maja czesto czkawki bo moj maly dwa trzy razy dziennie?
Mery chyba na allegro siedzi pochlaniaja ja zakupy pewnie he ;)

macie raztepy?ja na brzuchu straszne mam;/

11 lata 8 miesiąc temu #718962 przez izula
Cześć moja kochana Grupo Wsparcia

Przepraszam, że ja tak o sobie ale muszę się wyżalić bo ja dziś raz miałam traumatyczny dzień.

Robiłam powtóne badania na wątrobę i wyszły jeszcze gożej niż te ostatnio. Mimo iż brałam Hepatil. Jak zobaczyłam wynik to siedziałam i ryczałam. Napisałam do pani dr ale nie odpisała i nie wiedziałam co robić. W necie wyczytałam, że podwyższone normy mogą prowadzić do cholestazy a ta do śmierci Dzieciaczka i porodu :((( W końcu zadzwoniłam do szpitala gdzie leżałam i tam pani z Izby Przyjęć połączyła mnie z lekarzem prowadzącym, który przez telefon powiedział, że mam się nie martwić i spokojnie czekać do wizyty w środę. Oczywiście podałam mu wyniki przez telefon. Dziewczyny kamień z serca ale co przeżyłam to moje. Odpisała właśnie moja pani dr mam przyjść w poniedziałek na wizytę.

A druga sprawa to w drodze z badań zajechaliśmy do CH M1 u nas. W 5 10 15 kupiłam śliczną bluzę dla naszego Smyka a potem tylko do Praktikera po głupią żyłkę do kosiarki. I wyobraźcie sobie, że idziemy do kasy ja z tym moim biednym brzuchem, który tylko leżeć lubi a tam kolejki jak za mlekiem kiedyś. Podeszłam do BOK i proszę czy by nas ta Pani nie mogła obsłużyć a ona nie bo ja nie mam takiej kasy i poszła zostawiła mnie z problemem. Podeszliśmy do kasjerki i mąż mówi do niej, że mamy tylko tą jedną rzecz za 10 zł a żona jest w ciąży i czy by nie mogła nas obsłużyć poza kolejką. A ta jędza mówi proszę spytać ludzi w kolejce. Miała być akurat obsługiwana kobieta około 35-40 lat i mówi "no ja już tu stoicie to niech to pani skasuje". Wiecie co to jest Hamstwo i tyle. Gdzie my żyjemy.
Żeby kasjerka nie wiedziała, że kobieta w ciąży i inwalida to idą poza kolejką. No nie mogę dziewczyny!!! Właśnie szukam kontaktu do Praktikera i nie będę już tam robić zakupów a i naspiszę skargę!!!

[/url]
[/url]

11 lata 8 miesiąc temu #718969 przez Alivva
Iza....łośku....po co się denerwujesz przed konsyltacją z lekarzem? Kolejna na karnego jeżyka :P
A tych w Praktikerze to bym tam wszystkich skopała!!!!!!!!!!!!!!!

Karolcia-ja póki co rozstępów na brzuchu nie mam. Az jestem mile zaskoczona bo nawet codziennie sie już nie smaruję....nie chce mi się. Ale na udach albo mi ciut przybyło albo po prostu widze te co miałam i przezywam....

11 lata 8 miesiąc temu #718972 przez izula
Alivaa bo zrobiłam błąd i przeczytałam czym grożą podwyższone wyniki z wątroby. Przyznaję się bez bicia.

A co do praktikera to już napisałam do nich, że z jakością obsługi to się cofneli do średniowiecza i oczywiście na FB, żeby kto może nie robił u Nich zakupów.

Wiecie co dziewczyny ale frustruje mnie strasznie, że u nas w kraju ludzie mają taki problem z życzliwością i pomocą innym osobom. Nie wiem może ja jestem nie normalna ale ja zawsze kobiety z małymi dziećmi, w ciąży, inwalidów czy osoby starsze, schorowane puszczałam bez pytania. A wiecie co, zauważyłam, że jak się faceta poprosi to nie ma problemu a to baby są takie zołzowate.

Iwonka mam nadzieję, że to na razie te skurcze Braxtona- Hicksa.

Karolcia co do rozstępów to ja mimo iż mało przytyłam to mam na piersiach. A żeby było zabawnie to mam je małe i w życiu nie spodziewałam się tego. Z resztą jest ok.

[/url]
[/url]

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #718978 przez akina_zet
Izulka ludzkie chamstwo i głupota nie znają granią,ciągle przerabiam takie sytuacje niestety :dry: Brak słów!

Karolcia ja jak na tą chwilę jestem bez rozstępów.

Ale za to usłyszałam dziś od sąsiadki moich rodziców,że niezły grubasek ze mnie :angry:

Monika Z.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #718990 przez izula
Akina współczuję sąsiadki. Trzeba było jej odpowiedzieć, że twoje kg są najpiękniejsze na świecie a jej kłują ludzi w oczy.

Sorry ale jestem tak naładowana po tej akcji w praktikerze, że nie mogę.

A to jest mój dzisiejszy zakup :)

[/url]
[/url]
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #719003 przez Villemo
Witam,

Właśnie pacyfikuję młodego w łóżku w bardzo pedagogiczny sposób puściłam mu reksia na tablecie i mam spokój :dry: :side: :ohmy:

Mam więc chwile, żeby ogarnąć tematy.

Natalia - my mamy 4 rocznicę ślubu 5 września czyli w termin porodu. Mąż mówi, żebym uprosiła lekarza, żeby mi zrobił cesarkę w ten dzień. Głupek niech sobie sam do września nosi brzuszek na takim upale :S My raczej nie dajemy sobie prezentów, raczej wychodzimy gdzieś sami, żeby to uczcić czyli na dobrą kolację do restauracji, czy do kina.

Swoją drogą ciekawe jak nasi panowie spiszą się po porodzie i jakie przyszykują niespodzianki :-)

aaaa dziewczyny jak chcecie mieć fajną pamiątkę dla dzieci jak kiedyś dorosną to pamiętajcie, żeby zakupić dziennik z dnia kiedy urodzicie :)

Pękniecie ze śmiechu ale ja dopiero sporządzam listę co mam kupić :dry: jakoś miałam ciągle nie po drodze i nawet nie mam gotowej torby do szpitala. Dopiero mnie lekarz nastraszył, że jak dalej będę mieć bolesne skurcze to będę leżeć w szpitalu na obserwacji do rozwiązania i sobie zwizualizowałam jak mój mąż kochany goni za majtami poporodowymi po mieście :dry: :blink: :side:

Ja ze spaniem o dziwo nie mam problemu. Wstaję na siku z 5 razy w nocy ale robię to praktycznie na spiąco czasami jak mnie zassie to idę do toalety przez lodówkę i coś szybkiego przekąszę :lol:

Ten specjalny olejek do masażu krocza o którym pisze Kocham Cię to weleda www.docsimon.pl/towar/weleda-olejek-do-masazu-krocza-50ml nie jest tani. Co do skuteczności masażu się nie wypowiem bo sama się nie masowałam przed pierszym porodem za to była u nas mamuśka która rodziła trzecie dziecko i bardzo zachwalała sobie i masaż i ten kosmetyk:-) W Polsce i tak niestety w wielu szpitalach się chlasta krocze czy potrzeba czy nie potrzeba :dry:

Słonko pocieszę Cię, że Klaudiusz szalał tak jak opisujesz do samego końca a jak go wypędzali z brzuszka kroplówką to tak mi się o żebra nóżkami zapierał że z trudem mogłam oddychać :dry: A mówią, że dziecko przed porodem się wycisza :ohmy:

Agamo - to czekanie po terminie faktycznie jest najgorsze... człowiek się wsłuchuje w organizm, coś zaboli, zakuje, lekka biegunka i już człowiek myśli, że to już niedługo a tu zonk. W dodatku te ciągłe telefony od wszystkich :dry:

Izula - lekarze napewno wiedzą co robią, skoro twierdzą, że nie ma powodów do paniki to na pewno tak jest. Co do chamstwa to ja w tej ciąży doświadczyłam go już tyle razy, że nawet się nie wypowiadam w temacie. :huh: :dry: ale smutne to jak cholera :(

Karolcia ja mimo ogromnego brzucha nie widzę jakoś specjalnie nowych rozstępów no ale niestety wszystko dopiero wyłazi jak brzuszek ginie więc się nie cieszę za w czasu.

11 lata 8 miesiąc temu #719010 przez nefeli
Izunia w pelni Cie rozumiem ale czekaj do wizyty...ja wyjasnie ze moje lzy i panika nie pochodza z netu,ale lekarz nawet juz drugi powiedzial mi ze jest okrecona wokol szyi wiec wiem czym to grozi :( i musze z tym zyc do minimum 36tygodnia...
Iza ludzie sa okrutni albo udaja ze nie widza,facet ostatnio wepchnal sie na mnie z wozkiem miedzy kasami wiec mowie do palanta ze nie przejedzie a on pali glupa...szkoda slow
Izula z ta watroba znam dobrze temat,ale nie bede opisywac ,spij spokojnie przy zapaleniu watroby i narastajacych probach watrobowych moze dojsc do takich powiklan z watroba,ale mowimy o latach chorujacej watrobie,a Ty chyba nie masz zapalenia??? ani marskosci tym bardziej??? wiec jestem pewna ze nic a nic Ci nie grozi a na pewno nie grozi maluszkowi i bluza fajniusia dla Synia

11 lata 8 miesiąc temu #719012 przez nefeli
Villemo ty chyba masz miec cesarke jesli dobrze pamietam??? ale 5go masz ja miec czy wczesniej?
moze urodzimy razem bo ja mysle ze sam poczatek wrzesnia bedzie chcial wyciagnac gin mala
Co do firmy weleda ja jestem bardzo zadowolona uzywam olejku przeciw rozstepom,seria dla dzieci z nagietkiem jest chwalona,bo to kosmetyki naturalne ale nie pachnie za ladnie,za to olejek na brzuszek pachnie ok :)
Nie tyje :( nadal plus 4-5 ,raczej 4

11 lata 8 miesiąc temu #719019 przez Alivva
Villemo a lekarz juz Ci mówił kiedy mniej więcej cięcie?? Mi powiedział wstepnie,że 3go a potem,że to za wczesnie....więc jak padnie na cc to nie mam pojęcia na kiedy wyznaczy termin.
Tak biorąc pod uwagę jego dyżury szpitalne to powinno to być 3-4.09 albo 10-11.09 a nie miałabym nic przeciwko dacie 06.09 w 38rocznice ślubu moich rodziców.

Wiecie co zrobiłam....zasiedziałam się w wannie w chłodnej wodzie.... I nie wiem dlaczego dziś najpierw wypuściłam wodę i...nie mogłam wytarabanić się z pustej wanny hahahaha
Jaki cep czasem ze mnie. Jak juz wstałam to się musiałam schłodzić zimnym prysznicem bo aż się upociłam :lol: :lol: :lol: :lol:

11 lata 8 miesiąc temu #719020 przez niagara
A mnie ostatnio kobieta supermarkecie wpuscila w kolejke, co prawda ona miala cala tasme zakupow a ja tylko jeden maly napoj, ale zawsze :laugh:
Co do rozstepow to na brzuchu narazie nie mam, ale caly czas zapobiegawczo smruje, za to wyszly mi tam gdzie sie wcale nie spodziewalam, na udach :ohmy:

11 lata 8 miesiąc temu #719022 przez nefeli
Iva ja planowalam na 10-11,ale w obecnej sytuacji jak dotrwamy do 4-5 to bedzie dobrze.
Ja tez nie moge kochana sie wygramolic z wanny zawsze wolam dzwig jak jest w domu,jak nie to nie siadam tylko prysznic na stojaco ;)
Niagara mi w poprzedniej ciazy tez wyszly w ostatnim miesiacu i tez na udach ;( na brzuchu zero,ale mysle ze w tej ciazy mimo zero kg,brzuch sie rozejdzie lada moment

11 lata 8 miesiąc temu #719032 przez niagara
Karolcia moja Mala ma czkawke raz, czasem dwa razy dziennie

11 lata 8 miesiąc temu #719049 przez nefeli
Karolcia moja dzis 7 razy i codziennie do 10ciu dochodzi z ta czkawka,lekarze niby nie mowia ze to cos zlego,ale moj syn nie mial nigdy w moim brzuchu i teraz tez raz na rok...

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka