BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 8 miesiąc temu #719064 przez Villemo
Iva, Nefeli - pytalam lekarza powiedzial ze jesli nic nie bedzie sie dzialo to bedziemy robic ciecie miedzy 38 a 39 tc. wiec raczej jeszvze sie zalapie na sierpien. Gdybym sie uparla jednak zeby potrzymac malucha do konca to ostatni tydzien oczekiwania tylko i wylacznie w szpitalu pod obserwacja.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #719072 przez kalina
eh ja znowu nie spie:(
a brzuszek daje popalic ze hej. juz sie uspokaja bo sie zestresowalam bo slyszalam jak gonia jakiegos chlopaczka na klatce i chyba dostal wpierdul i sie tlukl gdzies nizej do drzwi jakis ale oczywiscie nikt mu nie otworzyl bo pozniej go jeszcze na zewnatrz slyszalam. na szczescie ktos slyszalam ze dzwonil na policje. sie gowniarze nudza w wakacje i szukaja zaczepki. i o malo do porodu nie doprowadzili :ohmy:

izulka dobrze ze lekarz cie uspokoil. pojdziesz w poniedzialek to na spokojne ustalicie co robicie

nefeli jeszcze miesiac. musi byc dobrze.

nie wiem jak z ta czkawka jest ale sama tez w pewnym okresie potrafilam miec kilka razy na dzien. czasem sie przed klientami chowalam jak mnie zlapalo :blush: mala tez ze 2 razy przynajmniej dostaje. ciekawe jak bedzie po urodzeniu :side:

nubi jakby cie moja mama slyszala jak mala nazywasz to bys sie nasluchala.. ja jak kiedys cos powiedzialam na moja to mi przez tyle glowe suszyla ze hej :woohoo:
ze nie wspomne ze ostatnio od niej uslyszalam ze mala sie urodzi z okrzykiem KULWA.. bo jakos ciezko mi oduczyc sie przeklinac :P

dobra udalo mi sie odstresowac tu to sprobuje zasnac

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 8 miesiąc temu #719079 przez akina_zet
Cześć dziewczynki.

Izulka mam nadzieję,że nerwy odpuściły?

Nefeli dacie radę Kochane!

U mnie jak zwykle na bakier ze snem,teraz przez te upały to już w ogóle!

Dziewuszki czy Wy wreszcie kupiłyście ten termometr do mierzenia temperatury dla dzieciaczka? Jeśli tak to gdzie i jaki?

Śniło mi się,że mąż mnie zdradza :angry:

Patrzę na ten wózek co kupiliśmy i jestem nim zachwycona,mam ochotę wyjść już teraz na ulicę i sobie nim pojeździć :silly:

Monika Z.

11 lata 8 miesiąc temu #719085 przez SerekWaniliowy
Dzień dobry Brzuszki!

Wpadłam tylko by się zameldować i oświadczyć, że nie spleśniałam :/ jak to któraś ze 2 dni temu napisała, kiedy to jeszcze starałam się Was podczytywać w miarę na bieżąco. Okazało się, że mąż zostaje do 28 sierpnia w domu więc się przeprowadzamy na swoje a później to już siłą rzeczy zostanie z nami choć przez miesiąc ;)

Jeśli dobrze pamiętam to Donia przedstawiła swojego Szymusia - gratuluję, śliczna sesja zdjęciowa i model :) no i życzę Paulince szybkiego powrotu do zdrowia i do domu i pozostałym Wam spokojnego oczekiwania na maluszki bo na nas jeszcze nie czas Nefeli i Izula ;)
No i gratuluję wszystkim nowych udanych zakupów :)

U nas taka goraczka, że miedzy włożeniem kilku rzeczy do torby a kolenymi kładę się plackiem przed wiatrakiem bo nie wyrabiam :/ dziś nie zapowiada się wcale lepiej. Biore się za robotę by skwar minąć.

aaa dziś robię zapas lodów z Netto Guliwerów to takie tańsze Magnumy almond za 3zł 3 sztuki zamiast chyba 4,99 czy jakoś tak, może któraś się skusi ;)

Gdzieś mi mignęło, że chyba Villemo pisała by na pamiątkę kupić dziennik z dnia kiedy urodzimy, a co to takiego i gdzie to kupić?

Miłej niedzieli i znośnej pogody kochane :kiss:

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #719089 przez karolcia1919
hejka;)
my juz nie spimy ale lezymy ;)
mi tez sie snilo ze moj mnie zdradza....
kornel sie tak rozpychal ze moj nawet czul ;)

11 lata 8 miesiąc temu #719091 przez izula
Cześć dziewczyny :)

chciałam się przywitać w ten niedzielny poranek :)

[/url]
[/url]

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #719094 przez kalina
dziendoberek:-)
ja tez juz nie spie i sniadanko :-)

dolaczam do osob z pletwami zamiast stop. i przez noc cos nie do konca odpuchly

akina super ze z wozeczka zadowolona. juz niedlugo go wyprobujesz:-)

powodzenia w ten znowu upalny dzien

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 8 miesiąc temu #719101 przez kocham_cie
Witam się z rana w kolejny upalny dzień...

Po wczorajszej nieprzespanej nocy, okropnie upalnym dniu i przepłakanym wieczorze (oczywiście bez powodu)- noc upłynęłam mi wprost fantastycznie, całą przespałam...nawet na sikanie wstałam tylko 2 razy :lol:

Podczytywałam was wieczorem ale miałam taką chandrę że nawet pisać mi się nie chiało....

Karolcia ja niestety też mam na brzuchu rozstępy... pomimo tego że od samego początku smaruję brzucho, stosuję masaże wodą, to skóra popękała mi okropnie... wyglądam jakbym miała bliskie spotkanie z niedziwiedziem gryzli... a najgorsze jest to ze okropnie mnie to swędzi :( wiem że one już nigdy nie zejdą ale mam nadzieję ze chociaż zbledną :dry:

Izunia ja to już o takich sytuacjach wam nawet nie piszę bo nie mam sił... brak empatii i zrozunienia w polskim społeczeństwie naprawdę mnie powala... nie umiem tego zrozumieć bo podobnie jak ty mam w sobie taki odruch ze ludziom którym się to należy zawsze ustępuję miejsca... do tej pory, pomimo ciąż jak mam duże zakupy a widzę za mną kogoś z jednym artykułem to go wpuszczam przed siebie :blush: ale jak widać ludzi takich jak my jest garstka... cała reszta wychodzi chyba z założenia że jak miała siłę wyjść do sklepu to niech sobie teraz sterczy w kolejce!niestety jest przykre, naprawdę przykre :(

Akina kochana gratuluję zakupów :) poszalałaś co??? az człowiek lepszy humor ma prawda :lol: no i może jakieś fotki wozu Igi byś zrobiła, bo na zywo to zawsze inaczej wygląda a jestem ciekawa :)

Villemo słońce ja też dopiero wczoraj wzięłam się za listę... bo chyba już dłużej tego odkładac nie mogę :side: pora chyba spakować torbę do szpitala... a ja nawet torby nie mam :silly:

Serku paskudo to ja pisałam że spleśniałaś... bo ani znaku życia nie dajesz... cieszę się ze wszystko ok... :kiss: miłej przeprowadzki

Daga jak minęła noc??? pospałyście coś z nefeli???

Magda M

11 lata 8 miesiąc temu #719104 przez kocham_cie
Dziś mam 2 rocznicę ślubu... mąż robi śniadanko, a wieczorkiem chyba brykniemy na jakąś kolacyjkę... jak będzie nam się chciało :silly:

Magda M

Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #719105 przez Villemo
Dzień dobry!

Co za paskudna noc wszystko mnie boli ;/

Serku chodziło mi o najzwyklejszy dziennik Polski :-)

Kocham Cię - piękne zdjęcie. Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy!

11 lata 8 miesiąc temu #719124 przez pyzaura
Hej

Madzia serdeczne gratulacje z okazji rocznicy obyscie ten dzien milo i romantycznie spędzili razem ;-);-);-)

Akina wrzucaj fote jak stoisz obok wozeczka ;-);-) fajnie ze jesteś zadowolona.

Izunia fajna bluza dla maluszka.

A ja wczoraj bylam nad morzem ale po 2 h uciekalismy bo straszny zimny wiatr byl ale świeżego powietrza nabralismy.
Dzis tez upalnie a ja w taka pogode nosi mnie uwielbiam az mnie nosi. Ostatnio malao si odzywalam bo caly tydzień do du... mal slabo sie rusza chyba w te upaly jej sie nic nie chce. A jak wasze ruchy?? Neewuwka w domu szkoda gadac...

Dzis może na jarmark pojade moze cs dla malej tam zakupie

Ania

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #719140 przez MyMelange
Witajcie :)

U nas dzis pol nocy burza, mega gorac i zero spania. Teraz ja lunatykowalam... Na szczescie chwilowo sie ochlodzilo i wietrze chate ile mozna.

Madzik, wszystkiego najlepszego :) U nas dzis urodziny tatusia Mikołaja :)

Akina chyba pytalas o termometr - ja wlasnie kupilam Brauna IRT 4520 allegro.pl/braun-termometr-douszny-therm...cha-i3427758800.html

A to wieloryb z wczoraj :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 8 miesiąc temu #719145 przez Nubi
Witajcie Matki!
U mnie tez upal, noc spokojna ale leb boli, a u mnie to rzadkosc rzadkosci :dry: . Z rak mi potwornie leci wszystko, rozlana herbata, rozsypany cukier i caly litrowy dzbanek kawy(ktora nalewac mialam nie sobie) roztrzaskany wraz z zawartoscia, obylo sie bez rozciec i poparzen wiec szczescie w nieszczesciu, postanowilam ze sie niczego dzis nie dotykam :huh: dla bezpieczenstwa Polski :silly:

Akina jestem ZA! (Wstawieniem zdjecia Ciebie z wozkiem, mozesz bez lustra wyszczuplajacego :P )

Kocham Cie ja tez wczoraj mialam jakis taki zle nastrojony wieczor. Co do rozstepow pociesze plotka, zona mojego kuzyna miala rozstepowy brzuch i po porodzie pare miesiecy wcierala i wcierala i nie sa widoczne... Ja nie widzialam... :silly: wiec zalezy owszem od organizmu ale jest opcja! ;) no i najlepszego na rocznice dla Was :kiss:

Serku powodzenia z przeprowadzka, zazdroszcze wszystkim Wam ktore beda z mezami, partnerami i sa teraz, mimo wygody jaka jest pobyt u mamusi brakuje mi P jeszcze bardziej niz wczesniej, a z Zo bedzie brakowac nam go jeszcze baardziej :(

Pyzaura teraz male beda sie mniej ruszac, ponoc odpoczywaja przed porodem, poza tym jak Ciebie nosi to Michasia jest wybujana i sobie spi :blink: u mnie Zosia tez chilluje :)

Zbieram sie do jogutciku... Robie z kwasńego mleka, dzemu truskawkowego mamci i lyzki miodu...pytchota... :lol: do pozniej :)

Jestem mamAsią

11 lata 8 miesiąc temu #719147 przez niagara
Witam :)
U mnie ze snem też kiepsko, o 3 mnie burza obudziła i już był koniec ze spaniem :dry:
Na szczęście dzisiaj zapowiada się troszkę chłodniejszy dzień :blink:
Madziu wszystkiego najlepszego :kiss:
Akina czekamy na zdjęcie wózeczka :)
Kinia czy ja już mówiłam, że zazdroszczę Ci tego baseniku? :blink:

11 lata 8 miesiąc temu #719151 przez agamo
Hejka
Ja cos dzien do kitu dzisiaj mam wiec nie wiem czy poprostu nie przeleze przed filmami!

Seru no fajnie ze sie odezwalas i ze u was wporzadeczku. No i mezusia bedziesz miec przy sobie Super! a gdzie sie przeprowadzacie bo chyba zapomnialam albo ominelam jesli juz wczesniej mowilas.

Kalinka moj tez ma czesto czkawki i pytalam poloznej powiedziala ze to normalne i ze maluszek jak sie urodzi to na poczatku prawdopodobnie tez je bedzie czesto mial! A malenstwa maja czkawke bo za szybko pija wody plodowe i dostaja czkawki i podobno czkawka wzmacnia ich przepone Wiec czym wiecej tym silniejsza przepona bedzie = glosniejsze krzyki jak sie urodzi :P

Karola i Madzia ja tez mam rozstepy dopiero teraz mi sie zaczely pokazywac I wiecie gadalam wczoraj z jedna znajoma ktora dwie ciaze za soba ma i mowila mi ze oprocz kremow ze warto pomarancze jesc ze pomaga Nie wiem ile z tego prawdy ale wiecie jak chodzilam do pracy to codziennie jadlam jednego pomarancza a od kiedy w domu siedze to juz tak nie jem i w sumie od tego czasu zaczely mi sie pokazywac wiec moze cos w tym jest.Choc tak jak mowia ze jak ma sie skore malo rozciagliwa to i tak wyjdzie Tyle ze moze mozna sobie jakos pomoz by nie bylo tak zle!

Aaa i mialam wam pisac odnosnie stop i rak opuchnietych Dziewczyny ktorym puchna Pijecie moze soki? Bo ja zawsze pije przez caly dzien tylko wode i przez to chodze sikac dosc czesto I nie dlugo po wypiciu Natomiast zuwazylam na sobie ze jak w jeden dzien woda mi sie skonczyla i pilam soki to nie chodzilam na siku tak czesto i zaczely mi puchnac dlonie i stopy wiec stwierdzilam ze byc moze nerkom ciezej filtrowac te soki czy cos Jak to u was jest? Na nastepny dzien wrocilam do wody i opuchlizna sie juz nie pokazala.ale nie wiem czy to przypadek.

Monia ales poszalala Ja myslalam ze ty tylko po wozek pojechalas a tu zakupy pelna para No to musisz nam koniecznie fotki powrzucac!

Vilemo Paula ja tez mialam ciezka noc A juz sie cieszylam ze wszystko do normy wrocilo A to biodra zaczely mnie bolec a to krzyze i jakby tego malo to brzuch tez mnie bolal! A rano jak wstalam to maly tak sie rozpychal ze zwijalam sie z bolu i nawet do kuchni nie moglam dojsc! eh dobrze ze mam ta pilke bo jak na nia siadam to maly sie uspakaja. Ale wam zazdroszcze tych cesarek bez kitu!

Ania nad morzem zimno?a ja myslalam ze w pl macie teraz upaly nad morzem!to sie nie poopalasz :(

Madzia wszystkiego dobrego z okazji rocznicy!No i fotka sliczna!

Izula nie przejmuj sie debilami Moglas udawac ze cie bierze na zyganko przy kasie to kasjerka w obawie przed obełtaniem moze by cie przepuscila bez gadania :P Swoja droga taka znieczulica panuje ze porazka!

dobra koncze juz bo poemat mi tu zaraz wyjdzie!

aaaaa no i nubi co z tym Zosinym prezentem bo ja tu czekam !!!

Aga

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka