BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 8 miesiąc temu #718707 przez iwonta_kg
Wzielam samsung galaxy young.
Tez sciagalam gry z chomika ale nie moglam ich zainstalowac bo nie są ze sklepu w telefonie.

A bezsenność zdarza sie niestety codziennie:-\

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #718709 przez pyzaura
Powinny ci dzialac moj sciaga gry bo tez ma nowytekefon ale tez mowil ze nie szly mu gry . Musisz sciagac cala gre zrzucic i wtedy wlaczyc maja cos popieprzone

Ania

11 lata 8 miesiąc temu #718713 przez pyzaura
Iwonka a ty jak taka pogoda idziesz troszke nad morze bo chce jechac a nie wiem czy wytrzymam ;-);-);-)

Ania

11 lata 8 miesiąc temu #718714 przez akina_zet
Dzień dobry dziewczynki.

Moja noc też fatalna,śniadanie jadłam o 5:30 i aktualnie męczę się ze zgagą :huh:

Ruszam za wózkiem,trzymajcie kciuki bym wreszcie go kupiła :)

Miłego dnia ;)

Monika Z.

11 lata 8 miesiąc temu #718718 przez akina_zet
Jej dopiero zauważyłam,że zaczęłam 33 tydzień :D

Dobrze mówię Iwonka z tymi tygodniami :silly: ?

Monika Z.

11 lata 8 miesiąc temu #718729 przez Nubi
Iwonka skoro codziennie bezsennosc to wspolczuje, pozytywnym aspektem jest to ze sie zaczynasz przyzwyczajac do rodzicielstwa noca B)
Co do telefonu to ja odbieram moj galaxy z gwarancji jutro i nie moge sie doczekac.(oddalam bo mial jakies bledy w oprogramowaniu i np. Klawiatura dotykowa mylila literki, gubil zasieg, czasem sam sie resetowal ale to po poltorej roku uzywania dopiero)

Magda zgadalabys sie z moim P, zadnych walentynek, imienin, rocznic... Uznaje tylko urodziny i wtedy ma chlop gest :silly: , nie narzekam bo czasem bez tych okazji potrafi zrobic cos przez co nogi miekkna a w brzuchu motylki sie pojawiaja ... Rzadko ale jednak :blush:

Monia trzymam kciuki za owocne zakupy, bez wozka nie wracaj :side: ;) gratulejszyn w zwiazku z postepujacym tygodniem :blush:

Asiu dzisiaj skoncze prezencik na pewno, Zo nazywam pasozytem albo robalem... Jak jej sie nie podoba to zawsze moze mnie skopac zamiast bawic sie w dziecinade i zarzucac fochem :silly:

Jestem mamAsią

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #718739 przez MyMelange
BBry :)

Biedne lunatyki nasze :) Wspolczuje, bo tez miewam takie nocki, ale na szczescie nie za czesto. Dzis spalam rewelacyjnie :)

Akina powodzenia na zakupach! Wracaj z bryka!

My juz po sniadanku, wiec za jakis czas, jak sie woda nagrzeje smigam do baseeeenu :) Kurde zapowiadaja meeega upaly na ten tydzien. Jak na zlosc, czlowiek w ciazy, to lato jakiego nie bylo od wieeelu lat! Ja pamietam takie upalu dlugotrwale chyba tylko z dziecinstwa.

Bedziecie praktykowac? www.mamazone.pl/tv/film,24679,masaz-krocza-przed-porodem.aspx
Ja jakos za tydzien chyba zaczne.

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 8 miesiąc temu #718752 przez pyzaura
Kinia bardzo fajny filmik. Tez chyba spróbuję i jeszcze te cwiczenia przed porodem chce zaczac ale jakos nie moge sie zabrac....

Ania

11 lata 8 miesiąc temu #718758 przez Alivva
cześć,cześć :)

ja oczywiście znów jak ćma.... grrrrrrrrrrr nie znoszę nocy. W dzień nie śpię. odkąd jestem w ciąży-tylko w jedno popołudnie zrobiłam sobie drzemkę :/ Więc nie wiem kiedy się wyśpię.... Po śmierci chyba a to dopiero za sto lat.

Monia,przyjemności na zakupowuch szaleństwach :) ja nadal czekam na kasę..... już mnie to zaczyna wkur.....

chyba sie poczłapię na ogród zamoczyć dupsko do wody bo cos mam chyba dziś kiepski dzień. Muszę się trochę ogarnąć,bo Bart dziś wraca i jeszcze mu się niepotrzebnie zgarnie :P

11 lata 8 miesiąc temu #718761 przez agamo
Dzien doberek
Dziekuje raz jeszcze za mile slowa odnosnie lozeczka.

Kinia ja probowalam Najpierw maz probowal ale nie wychodzilo mu bo ledwo co naciskal i zle i ogolnie nie dal rady :P Innym razem probowalam sama na lezaco i nie daje rade bo mi brzuch przeszkadza i rece za krotkie Wiec jedynie ten masaz mnie rozloscil i zdolowal wiec odpuscilam Musze spobowac raz jeszcze moze na siedzaco czy jak. Juz sama nie wiem. ALe czytalam gdzies zeby prysznicem sobie dawac i ostatnio przekrecilam prysznic na mocny natrysk i woda sobie masowalam i powiem ze o wiele lepiej mi to wychodzilo.

Madzia u nas z tym 140 to tez bylo ciezko i dlugo nad tym sie zastanawialismy bo zrobilo sie ciasno u nas I w sumie znalazlam w polsce jedno na 120 ale nie podobalo mi sie No i wkoncu zdecydowalismy sie na to 140 tylko i wylacznie dlatego ze starczy na przynajmniej nastepne 5 lat. bo tak to zdecydowanie wolelismy cos mniejszego ale stwierdzilam ze nie warto na rok czy dwa lata.

Oh dziewczyny wspolczuje z tym spaniem Ja po tych dwoch ciezkich nocach wrocilam do normalnego spania. tak jak przez reszte ciazy spie dobrze i budze sie jedynie na siku zaledwie raz i nad ranem drugi raz no i teraz jeszcze budze sie jak sie na boki obracam bo mnie biodra bola a tak to spie. No i Kacperek sie uspokoil po dwoch nocach spi razem z mama i jak sie obudzi to tak delikatnie sie porusza ze mnie nie przeszkadza. A musze sie pochwalic dzisiaj po raz pierwszy podalismy sobie raczki. Jakie to bylo slodkie zlapalam sie rano za dol brzucha prawie pod brzuch a tam raczka wystawala to ja dotknelam fakt odrazu sie schowala ale az mi sie mieko na sercu zrobilo.

Kalina zegar dostalismy jakos na urodziny od znajomej Bo mamy z mezem blisko siebie to zawsze robimy wspolna impreze. No ale zastanawiam sie czy go nie przenies bo boje sie trzymac go nad lozeczkiem Co myslicie bezpieczne jest trzymanie zegara nad lozeczkiem?

Monia powodzenia!! I udanych zakupow!

Nubi Asia mimo iz prezent nie dla mnie to nie moge sie doczekac az sie nam pochwalisz!Kiedy zobaczymy?

Natalia mysle ze faktycznie mozesz prezent zrobic niekoniecznie jeden ale naprzyklad podwojny gdzie jednym elementem bedzie papierek. U nas rocznice w tym roku bedziemy obchodzic juz w trojke hmmm ciekawa jestem jak to bedzie hmmm jak tu oblewac rocznice z kilkudniowym bobaskiem nawet o tym jeszcze nie myslalam. chyba czas zaczac!

dobra chyba was nadrobilam juz. czas sie wziac za jakies porzadki czy cus!

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #718763 przez agamo
oj Iva zrob cos co zawsze cie uspakaja i dobrze nastraja U mnie drink pomagal ale ze teraz sie nieda to zawsze pocieszam sie magnumem on wie jak zrobic mi dobrze :P hehhehe (dobrze ze moj maz nie czyta moich postow na forum) Ja tez przez dzien nie dam rady spac Nigdy nie umialam chyba jedynie jak goraczkuje to potrafie spac w dzien. Z wyspaniem spoko przyjdzie starosc emerytura i sie wyspimy choc przyjda i wnuki wiec dupa z wyspaniem hmmm chyba faktycznie za te 100 lat dopiero :(

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #718776 przez kocham_cie
Leżę i dyszę... ja chyba nie przetrwam tego upalnego tygodnia...

Dziewczęta jeśli chodzi o masaż to my go przerabiałyśmy w szkole rodzenia... teoretycznie oczywiście... i jest on naprawdę wskazany bo podobno potrafi przyspieszyć poród o jakieś 30% i dzięki niemu często obywa się bez nacięcia. Powinno zacząć się od jednego palca a po paru tyg skończyć na 4 :cheer: A jeśli chodzi o pozycję to Aguś albo na kucaka albo klęcząc na jednym kolanie, wówczas niby jest najwygodniej :laugh: a i niby najlepsza do tego jest oliwa z oliwek bo nie podrażnia ;) lub specjalny olejek... villemo gdzieś kiedyś wrzucała linka.

Widzicie jakie głupie babsko ze mnie... gadam gadam wymądrzam się a i tak z tej wiedzy nie korzystam :dry:

Magda M

11 lata 8 miesiąc temu #718785 przez słonko
Dzień dobry :)

Ja też dziś wcześnie się obudziłam, 5:30, jak do pracy. Koło 6 poszłam z psem, a jak wróciłam, to myślałam, że się jeszcze ululam... Niestety Mały nie dał. Tak dziś kombinuje, brzuch co chwilę zmienia kształt, macica się stawia, czasem pojawia się ucisk w miednicy... A lekarz mówił, że do 34 tygodnia takie obroty... W sumie ani przez chwilę w to nie wierzyłam, znając swojego synka :P

Posprzątałam mieszkanie z pomocą męża i Dagi. Przez ten upał i brzuszek musiałam w którymś momencie odpuścić i zostawić im resztę sprzątania. Dali radę :) No i nie wyobrażam sobie dziś dnia w naszym słonecznym mieszkaniu. Zaraz jadę po basen i dołączam do moczących dupki w ogrodzie :) Już nie mogę się doczekać zimnej wody ze studni rodziców :lol:

Paulinka, zapomniałam wczoraj napisać, że trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze i nie trzymali Cię za długo w tym szpitalu.

Miłego dnia dziewczyny :kiss:

Paulina i Piotruś

11 lata 8 miesiąc temu #718808 przez karolcia1919
ja juz posprzatalam...teraz odpoczne i wstawie pranie mlodego juz ostatnia kupke ;)

ale poczekam az przeschnie nam nasze pranie..bo jak to w miescie mam tylko balkon.;/

maly sie rozpycha ..jak nigdy.ja reszte dnia spedze lezac i nic nie robiac..chyba ze moj cos wymysli bo zaraz ma byc w domu z pracy.
mialam isc do tesciowej ale nie chce mi sie isc ...

11 lata 8 miesiąc temu #718843 przez agamo
ojc ja tez zapomnialam Paulinka mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i ze wyjdziecie z tego szpitala bardzo szybko Wiadomo nikt nie lubi szpitali ale najwazniejsze zeby z wami bylo wszystko dobrze I tak naprawde juz tak nieduzo zostalo wiec dacie rade!

No i slonko tobie tez zapomnialam napisac o te lozeczka dostawki jak to dopinasz do lozka? do materaca czy to ramy lozka? mysle ze bardzo praktyczne zwlaszcza napoczatku no i fajnie bo pozniej mozecie ten bok dostawic.

Madzia jak dobrze ze powiedzialas ze to na kucaka trzeba Wiesz w jakiego ja dola wpadlam jak reka nawet nie bylam w stanie sobie tam dosiegnac. Zalamka byla.I tez robilam to oliwa z oliwek a innych olejkow do masazu tez widzialam mase nawet chyba na allegro. Ja sie tez nie moge zebrac ani na tego Kegla czy jak mu tam Boshe pewnie mnie rozerwie na cztery strony swiata :( No ale sama sobie winna bede!Czytalam wczoraj jak pielegnowac rane po porodzie wiec moze w taki sposob sie chociarz przygotuje.

ALe wam wspolczuje tych dzikich szalenstw maluszkow! ja te dwa dni i te dwie noce mialam przeokropne i myslalam ze tak to juz bedzie wygladac do konca Dzieki bogu maly wrocil do swojego trybu i juz jest spowrotem grzeczniutkim synusiem mamusi :P U mnie pogoda dzis w sam raz pod chmurka z chlodnym wiaterkiem ale z 22 stopnie wiec idealnie!

Aga

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka