BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #719154 przez słonko
Dzień dobry dziewczyny :)

Ja dziś dobrze spałam mimo gorąca :) I na siku byłam tylko raz!!! :lol:

Moniko
, gratuluję udanych zakupów :) Co do snów, też mi się kilka razy zdarzyły sny o zdradzie męża :/ Są okropne. Na szczęście ostatni taki sen miałam jeszcze przed ciążą, ostatnio spokój.

Magdo
, wszystkiego naj z okazji rocznicy :) Miły dzień się Wam zapowiada :)

agamo napisał:

No i slonko tobie tez zapomnialam napisac o te lozeczka dostawki jak to dopinasz do lozka? do materaca czy to ramy lozka? mysle ze bardzo praktyczne zwlaszcza napoczatku no i fajnie bo pozniej mozecie ten bok dostawic.

Ponieważ fizycznie łóżeczka jeszcze nie mam, nie wiem czy producent przewidział zamocowanie, czy tylko się je dostawia. Ale ja już to przemyślałam i podglądałam u koleżanki i w razie czego poproszę męża, żeby czymś ramy łózek połączył. Materac przy 8-stopniowej regulacji wysokości, uda się, mam nadzieję, dopasować idealnie do naszego łóżka. Jak będę już miała wszystko rozłożone, to wstawię foty. Ale to dopiero za 2 tyg.

Villemo, czyli mówisz, że Mały jak najbardziej może brykać do samego końca... A niech bryka, dobrze, że przynajmniej w nocy jest grzeczniutki :) Ale wczoraj to wydawało mi się nawet, że się znów usadowił na jakiś czas głową do góry... Na szczęście dziś już ewidentnie główka znów w dole. I w miarę spokojny póki co :)

Ja izulko też robiłam wczoraj zakupy w Praktikerze. Na szczęście udane. Nawet zaskoczyli mnie przeceną wszystkich basenów. Za rozporowy 2,44 m dałam 104 zł :) Na Allegro nie ma tańszych! :) Basen został wczoraj rozłożony, ale napełniony tylko do połowy, bo mój tata, nie uprzedzony, dzień wcześniej całą studnię wypompował i nie zdążyła się jeszcze wypełnić. Ale dziś już uda się pewnie dolać resztę i będziemy się kąpać do wieczora :)

Dziewczyny, ja też nie mam jeszcze spakowanej torby! Ale w przyszłym tygodniu raczej już spakuję, bo do 9 miesiąca zostały tylko 2 tyg! A rzeczy chyba wszystkie już mam :)

Miłego dnia laseczki :kiss:

Paulina i Piotruś

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #719157 przez agamo
Kinga ummmmm ale ci dobrze i widac jaka zadowolona Chyba nie doczekalas sie jak skoncza zniwa bo widze kombajn za toba dalej naparza :P Ale masz sliczny brzusio hehehe taka ladna pileczka I tak porownujac twoj do Iwy to widac ze inaczej na chlopcow jednak sie uklada a inaczej na dziewczynki.

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #719171 przez niagara
Agamo ja generalnie piję tylko wodę, rzadko coś słodkiego, a mimo to stopy mam niczym Fiona ze Shreka :dry:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #719175 przez akina_zet
Dziewuszki zdjęcia powstawiam jak już będę u siebie, na tą chwilę mój groszkowy wózek (wczoraj teściu jeździł nim przez pół godziny po całym mieszkaniu, ale miałam ubaw) wraz z klamotami Iguni, zajmuje osobny pokój u teściów :D
W przyszły weekend powinnam być już u siebie, więc będę fotki wstawiać :)

Madzia gratuluje rocznicy, szczęścia i wora miłości Wam życzę i ogromnej pociechy z małego :)

Kinia, ale Ty masz cudnie w tym basenie :) I brzuszek jaki ładny, patrząc na Twój, to mój taki skromny się wydaje :cheer: Moja mama też mi wczoraj przyfasoliła,że coś mi ten brzuch nie rośnie i trochę zaczęłam się martwić :dry: : No ale we wtorek mam usg o 18, zobaczymy co tam u mojej małej! Aaaa i dzięki za info odnośnie termometru ;)

Stopy jak płetwy u niektórych, a moje paluchy u dłoni wyglądają jak serdelki! Gdzie te chudziutkie rączki się pytam, no gdzieeee? :cheer:

Monika Z.

Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #719180 przez karolcia1919
ja na poczatku ciazy pilam tylko wode....a teraz pije wszystko na co mam ochote...nogi mi nie puchna .

Madziu najlepszego z okazji rocznicy ;)!!!

11 lata 8 miesiąc temu #719186 przez MyMelange
Agamo, no nie doczekalam, bo kosili i kosili, ale obeszlo sie bez strat, bo juz daleko byl kombajn :)

No moj brzuchol juz dosc pokazny :)

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #719187 przez akina_zet
Obiecałam Wam kiedyś,że wstawię zdjęcie mojego brata jak był mały, teraz to już 21 latek, ale jako mały szczyl był rozkoszny :)
No to patrzcie jaki był słodki :cheer:
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

a to ja z bratem w lunaparku hahahahaha :D
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Monika Z.

Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #719190 przez Alivva
Witam w chłodny,deszczowy poranek po mega burzliwej nocy....
Niagara jak spałaś???? Bo miałyśmy mega atrakcje prawda?? Ja mówiąc krótko myślałam,że sie posram ze strachu.... Nie dobra burza!
A i małej się nieźle udzielał mój strach bo myślałam,że przez skóre wyjdzie....

Kalina z tym przeklinaniem mam podobnie. jak sobie zapodam i to z akcentem na RRRRRRRRR to aż szyby drżą. Opanuję się jak mała sie pojawi na świecie :)

Wiecie co....ja nie wiem jak to jest z czkawką ale Filip miał czkawkę kilka razy dziennie jak go nosiłam w sobie a odkąd się urodził....pamiętam może kila razy a to juz prawie 11 lat :)

Madziorek-gratuluję rocznicy. Tak swoją drogą to ja w grudniu też będę świętować drugą :D ale INNĄ :lol:

Kiniu...jaka piękna foczka z Ciebie. A basen zbawienny prawda? Ja bym w tym roku bez niego umarła :)

Monia jaka blondi dziewczynka :) a brat faktycznie uroczy bąbel :) Jak Iga odziedziczy geny mamuni to juz widzę jaka będzie słodziuchna :)

11 lata 8 miesiąc temu #719193 przez Alivva
Magda....zaczynamy 35tc :D
Chyba faktycznie czas powoli szykować torbę do szpitala hm???
Tak jak miała zapał do szykowania wszystkiego dla Alicji tak torba mnie jakoś "nie kręci" :P

11 lata 8 miesiąc temu #719195 przez ninka333
Witam,
Ja dziś tylko leże i nażekam bo ta pogoda mnie wykańcza :( mam uż dość bo wszystko mnie boli :(

akina - ja też mam problem z dłonmi i palcami, które wygladaja już jak serdelki a dodatkowo bola mnie stawy jak zginam palce więc nie mam pełnej wladzy w rękach, ale chociaż stopy mam normalne narazie!!!

izula - trzymam kciuki, żeby z wątrobą wszystko sie naprostowało i wyniki poprawiły. Najwazniejsze to sie nie stresować tylkos pokojnie poczekac do wizyty i oczywiscie ZAKAZ czytanai głupot na internecie :)

nefeli karolcia - moja mała ma czkawke kilkanaście razy zarówno w dzin jak i w nocy i z tego co mi mówili lekarze, bo to samo mialam jak synek byl w brzuchu, ze czkawka jest wrecz dobrym oznakiem bo znaczy że dziecko intensywnie przygotowuje sie do oddychania poza brzuszkiem. Nie spotkałam sie z opinia, że to moze znaczyć że jest niedotlenione a wrecz przeciwnie! pewnie będą niezłe rozdartki z naszych maluszków jak tak ćwiczą :)

MyMelange - super zdjecie w basenie :) a brzuszek wygląda jakys piłke wodna trzymała :)wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy :) no i dalszej pociechy z mężczyzny ;P

też mam UN TERMOMETR DOUSZNY THERMOSCAN IRT 4520 - przetestowany bo od roku go używam i jest rewwelacyjny, minus taki, że trzeba kupic zestaw nakladek bo trezba je co jakis czas zmieniać.

co do rozstępów to ja na szczęście na brzuchu nadal nie mam mimo że to druga ciąża, a brzuch narwde pokaźny. Jedyne co mam to w środku pępka taka małą szrame, która terazs ię rozciągnęła i wygląda jak blizna po szwie bo mi w dzien porodu w szpitalu przy ktg położna strzelila niechcący i skóra pękla :( ale jak mi sie pępek schował po porodzie to weszło do środka wiec mam nadzieje ze teraz też sie schowa.

u mnie torba też nie spakowana, ale na szczescie już chyba wszystko mam :)

a jak u was z ułożeniem maluchów?????? moja niestety nadal wiekszośc czasu spędza w poprzek brzucha :( jak tak dalej pojdzie i nie przekreci sie to będzie ciężko bo już bli mnie wszystko od jejj prostowania nóżek a i cc jest zalecane niestety przy takim ulozeniu :(

córeczka ALICJA

11 lata 8 miesiąc temu #719204 przez agamo
Oj szkoda bo myslalam ze cos pomogę z tymi opuchliznami Trudno :(

Akina No faktycznie śliczny slodziak z twojego brata! Az mi sie moj młodszy brat przypomina jak był w takim wieku!slodziak z wygladu a urwis z zachowania! :p No wiec na fotki wozka poczekamy Ale popatrz jak to zlecialo następny weekend juz u siebie! Super!

Ninka mnie położna kazala kupić sobie piłkę i na niej sie kręcić zeby wymusić na małym zeby sie obrocil Tyle ze u mnie główka w dół juz jest tyle ze był twarzą do przodu. No i kupiłam i powiem ze nie wiem czy pomaga na jego obrót bo nie dam rady tego sprawdzić choć po ostatniej wizycie wyglada na to ze sie obraca bo leży teraz juz bokiem wiec Moze juz niedługo i sie obroci twarzą do tylu Ale piłka bardzo pomaga mi w momentach kiedy maly sie rozpycha Siadam na nią i jak zaczynam sie bujac to on sie uspakaja i układa inaczej ze nie boli!ale to u mnie tak działa czy tobie tez pomoże nie wiem choć Moze warto spróbować.

Iva ja z przeklinaniem sie oduczylam na czas ciazy zwłaszcza jak w domu jestem Moze dlatego ze mniej nerwów i bardziej wyluzowana jestem Ale teraz proboje mojego męża oduczyc bo on burak niepatrzy czy są dzieci koło niego i sie zapomina wiec muszę go zacząć trenować juz teraz! :p choć przyznam nie zdarza mu sie często ale dzieci potrafią podlapac to co niepotrzeba!

Tak mnie Monia zaaferowalas swoimi fotkami ze idę oblukac moje stare fotki!

Aga

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #719209 przez Nubi
Akina okreslenie rozkoszny to strzal w 10, na zdjeciu wyglada przesuper, no i starsza siostra jaka slodka dziewczynka :blink: no i poczekamy ten tydzien na zdjecia wyprawkowe ;)

Iva, Kalina, mi tez sie zdarza rzucic miesem, jak jest P to musze uwazac bo zaraz mnie porownuje do ojszczanych zuli co stoja na przystanku. :ohmy:

Kinia super brzusio w baseniku :lol:

Paulinka mysle o Tobie i trzymam kciuki za szybki powrot do zdrowia i wyjscie ze szpitala.

Ninka mala jeszcze sie obroci, jeszcze ma czas :blink: i lepiej zebys poznosila je jeszcze bo chyba wolisz to niz cc?

A to moje dzielo

Krawcem nie jestem najlepszym ale Pamela wyszla nienajgorzej... Zeby sie usprawiedliwic powiem ze to moj pierwszy raz B)

Jestem mamAsią

11 lata 8 miesiąc temu #719217 przez ninka333
agamo - dzieki za info o piłce, juz sie biorę za szukanie po szafach bo mam gdzies taka bo synka na niej rehabilitowaliśmy więc napompuje i moze akurat pomoze :)
zdecydowanie wolalabym uniknąc cesarki więc będziemy próbować :) u lipcówek jak policzyłam to prawie pół na pół naturalnych i cc :ohmy:

nubu - super maskotka :) moja teściowa dla Adasia też szyła miśki tylko takie dyże - rewelacja i napewno niepowtarzalne :) mam ich chyba z 10 :)

wchodzłam na sierpniówki i powoli już sie rozpakowuja z 2paków :) ja się już doczekać nie mogę chociarz przeraża mnie to wszystko :ohmy:

córeczka ALICJA

11 lata 8 miesiąc temu #719218 przez Alivva
Nubi-uznanie od mojego syna. Powiedział,że rewalacyjna zabawka :) Jak dla dziewczynki dodał oczywiście :P

Ninka,co Cię tak przeraża?? :)

Mnie to jedynie ten czas co pozostał DO rozpakowania bo nocki to mnie wykończą....

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #719224 przez ninka333
Alivva napisał:

Nubi-uznanie od mojego syna. Powiedział,że rewalacyjna zabawka :) Jak dla dziewczynki dodał oczywiście :P

Ninka,co Cię tak przeraża?? :)

Mnie to jedynie ten czas co pozostał DO rozpakowania bo nocki to mnie wykończą....

przeraża mnie jak ja to wszystko ogarnę od porodu po następnych kilka miesięcy :( rodzine mam daleko więc sen z powiek mi spedza co ja zrobie z Adaśkiem jak zaczne rodzic a męża nie bedzie w domu!!!! Mój mąz pracuje w 2 pracach i w żadnej nie jest w stanie "wstac i wyjść" a urlopy to z minimum 2 miesięcznym wyprzedzeniem musi załatwiac i to też nie zawsze się da bo w każdej chwili mogą mu cofnąc urlop bez przyczyny. Niańka dla synka mi sie zdenerwowała bo za mało miała pracy bo ja teraz na wsi u mamuski siedzę bo mój 2latek ma nadmair energii i budwa dodatkowo i nie mam go skim na spacer wysłac bo juz do domu wracam a ja nie daje rady juz chodzić tak mnie miednica i kręgosłup napierdziela :( i tak ogólnie te upały wysysaja ze mnie ostatki optymizmu :(
o ciągle nieprzespanych nocach nie wspomnę bo mam ciagle skurcze łydek :(
ale nie będę marudzić i truć wam bo to przecież zdrówko najwazniejsze a reszta musi sie jakos ułozyć - wezme syna i na porodówce bedzie mi dopingował :)

córeczka ALICJA

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka