BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 8 miesiąc temu #719491 przez kocham_cie
dzień dobry... u mnie również kolejna noc przespana może tylko w 30%- reszta to wiercenie się i obracanie z boku na boku... nawet D. wyemigrowal już spać do salonu żebym ja miała więcej mejsca ale jakoś nie pomogło :S :S :S

Kurcze zaczynam się na poważnie martwić tymi ruchami... młody niby daje znać o sobie ale naprawdę bardzo rzadko i nie tak mocno jak jeszcze parę dni temu... zastanawiam się nad wizytą na IP, tylko boję się że jak im na tym etapie ciąży powiem o osłabionych ruchach to mnie zatrzymają w szpitalu :unsure: uff sama nie wiem co robić :unsure:

Magda M

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #719500 przez nike84
Dzień dobry :)
Ja zasnęłam chyba dopiero koło 3 w nocy - co za męczarnia :dry: Odstawiam colę ;)
Teraz śniadanko i wybieram sie do psiapsióły żeby zrobić paznokcie i może też ogarnie moje stopy bo ja już sobie z nimi nie radzę przez brzuch :silly:

Karolcia z tego co wiem to wychodzenie z maluszkiem zależne jest od pogody. Jak jest ładnie i ciepło to moje koleżanki już w drugim tygodniu zaczęły wychodzić na krótkie spacery :)

Kocham cie ja słyszałam że już w późniejszych tygodniach maleństwo ma co raz mniej miejsca i dlatego jego ruchy są słabsze, ale jeżeli Ty w ogóle rzadko czujesz małego to może dla spokoju idź sprawdzić czy wszystko jest ok.

11 lata 8 miesiąc temu #719507 przez akina_zet
Cześć dziewczynki.

U mnie noc jak zwykle,czyli też tak jak u Was w połowie nieprzespana... Do tego problem z
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
się nasilił już maść nie pomaga i płakać mi się chce z bólu :( Czy tylko ja mam z Was wszystkich ten problem??? :(

Madzia kiedy masz wizytę?

Słuchajcie gdzie czujecie głównie ruchy przy ułożeniu główkowym,a gdzie przy miednicowym?

Monika Z.

11 lata 8 miesiąc temu #719513 przez iwonta_kg
Dobry.

CZuje jakby cos mnie przejechalo... taka polamana wstalam ze masakra.

Karola ja mysle ze jak będZie ciepło to po tygodniu będzie mozna wyjsc z maluszkiem na spacer.

Akina moj maly ma glowke na dole i czuje jego kopniaki jakos pod cyckami dość czesto.

A o hemoroidach nic nie wiem.

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 8 miesiąc temu #719526 przez MyMelange
Madzia, jak sie tak denerwujesz, to moz skocz na badanie. te nerwy tez nie sa bez znaczenia dla malucha.
Jesli chodzi o kiblk, to bywam po 3 razy dziennie, jakbym miala mini skurczyki, ktore mnie wysylaja na tron.

My za chwile tez na wizyte :) Ostatnie wazne USG :) Poogladam szkraba i dowiem sie ile wazy, bo juz 2 miesiace nie mam wiesci na ten temat :)

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 8 miesiąc temu #719533 przez mery75
Hej laleczki potem Was podczytam a teraz weszłam zrobić kartke co jeszcze kupić bo zaraz lecimy do sklepu :blink:
Kocham cie niemartw sie moja ostatnie kilkanaście dni wściekała się jak ta lala a teraz 2 dzień czuje ją ale nietak jakk ostatnio
Akina ja niewiem jak teraz leży ale ogólnie to czuje pośrodku zawsze ruchy a parcie na pęcherz mam momentami takie że niemogę się ruszyć ostatnio leżała główkowo a teraz to robią mi się na zmiane kule na brzuchu raz na lewo raz na prawo to pewnie się tak wypina bo ja niemoge rozróżnić kiedy jest skurcz :blush:

11 lata 8 miesiąc temu #719544 przez mery75
Dziewczyny wszystkie zdjęcia czadowe :silly: naprawde
Wiecie co to już ten tydzień a u mnie w cycuchach nadal susza wczoraj pokazywali kobitke urodziła w 34 tyg. dzieciątko ważyło 1900 z hakiem i normalnie w łóżeczku przy matce leżało ja to bym chciała w ostatnim tyg. sierpnia albo w pierwszym września aby sama oddychała bo to o to najbardziej chodzi a koleżanka mówiła mi że wystarczy że dziecko przekroczy 2kg. i normalnie puszczają do domu :blink:

11 lata 8 miesiąc temu #719553 przez niagara
Dzień dobry :)
Papi mogę dodać do tabelki kolumnę z tygodniem ciąży :)
Akina mnie za to strasznie męczą mdłości :X Moja Mała jest ułożona główkowo i czkawkę np. czuję bardzo słabo tuż nad spojeniem łonowym, a kopniaki to tak pod żebrami :)
Karolcia pierwszy spacer to myślę, że dużo zależy od pogody, jak będzie ciepło to myślę, że po tygodniu już zaczniemy śmigać :)

U mnie też ciężko zaliczyć tą noc do przespanych :dry: Mała cały dzień siedziała cicho, ja chciałam już jechać na IP, ale mąż mnie uspokoił, że na pewno jest wszystko w porządku (swoją drogą, łatwo mu mówić) i jak się położyłam do spania to Mała się uaktywniła :) Aż za bardzo :X

11 lata 8 miesiąc temu #719558 przez zuzuzanta
Witajcie w ten upalny poranek.
Wyszłam tylko po chleb i jakby się wszyscy uwzięli. Każdy tylko pytał jak się czuję i jak wytrzymuję te upały. Musiałam na te same pytania odpowiadać chyba z sześć razy. Co gorsza powoli zaczynają pojawiać się pytania z serii "a to długo jeszcze?" - co mnie wkurza.

Jeśli chodzi o stanik do karmienia, to ja jeszcze nie kupiłam i na razie nie planuję. Zobaczymy co będzie po porodzie (ostatnio kupiłam na marne, bo pokarmu nie miałam).

Powodzenia dla tych z Was, które dzisiaj mają wizyty.

Kasia

11 lata 8 miesiąc temu #719563 przez karolcia1919
mery75-udanych zakupów :)

no tak wiadomo ze zalezy wszystko od pogody ale chodzilo mi po jakim czasie :) dzieki za odpowiedzi:)

Jeśli chodzi o stanik do karmienia, to ja jeszcze nie kupiłam i na razie nie planuję.

Madzia, jak sie tak denerwujesz, to moze skocz na badanie.

11 lata 8 miesiąc temu #719565 przez nike84
Dziewczyny powodzenia dziś na wizytach :)
Akina ja nie wiem jak to jest z tymi ruchami bo mój tak świruje, że najpierw czuje go pod cyckami a za chwilę na pęcherzu. Wiec nie wiem co to moje dziecię tam wyczynia ale najczęściej czuje go na całej długości, od żeber po sam pęcherz - tak jakby się przeciągał ;)

11 lata 8 miesiąc temu #719570 przez izula
Cześć dziewczyny.

Ja dziś mam przyśpieszoną wizytę a jeszcze nie wiem na którą bo pani co rejestruje nie odbiera telefonu. Denerwuję się jeszcze tym.

Co do nocy to tak jak u was, wstaję nie wyspana. Nie mam siary w dalszym ciągu. A do tego doszły bóle w pachwinie prawej i to tak mocny, że nie umiem ustać na tej nodze. W jednym momencie jak łapie ten ból to mogę upaść. Ehhh ja jestem cała jakaś nie taka.

Kupiłam gazete Mam dziecko jest tam długi artykuł o szczepieniach i kalendarz szczepień obowiązkowych i dodatkowych. Polecam.

CO do biustonosza to ja się zdecyduję na te z H&M dla karmiących. Usztywniane. Mam dwa te zwykłe i są do d... piersi wychodzą mi bokiem ;/

Akina ja też czuję słabsze ruchy małego. Czytałam, że bobaski mają teraz mniej miejsca na fikanie koziołków i to dla tego.

[/url]
[/url]

11 lata 8 miesiąc temu #719571 przez agamo
Bry
Madzia dla wlasnego spokoju jesli masz obawy ze malenstwo za malo sie rusza to sie wybierz Zawsze cie uspokoja a jakby nie bylo powodu to nie sadze by cie trzymali w szpitalu A jesli by cie wzieli do szpitala to przeciez dla dobra Antosia i wiem ze dla ciebie to nic przyjemnego ale Antos teraz najwazniejszy!

Karola jesli chodzi o wychodzenie z domu na slonce to tutaj polecaja juz odrazu bo sloneczko pomaga na zoltaczke No i przeciez jak sie malenstwo odpowiednio do pogody ubierze to nie wiem czemu nie mozna by bylo wychodzic Wiem ze w pl nie wychodzilo sie z dziecmi przez przynajmniej dwa tygodnie ale mysle ze na pole nie powinno byc problemu No chyba ze wczesniaczek Ja osobiscie jak tylko wroce na nogi i bede miala sile na spacerki z malym a nie bedzie padac to biore wozek i ogień :D

Monia jesli chodzi o kibelek to ja nie pomoge bo nigdy nie mialam z tym problemu. A nie mogl by lekarz czegos mocniejszego ci przepisac? A co do ruchow moj jest glowkowo i powiem ze czuje go praktycznie wszedzie Nozkami kopie po prawej kolo zeber, raczkami grzebie po prawej pod brzuchem, a plecki wypycha po lewej no i jak wierci kolanami to nad pepkiem Takze jestem czasem okladana z kazdej strony :D

Kinga powodzenia na wizycie!przywiez nam jakies ladne foteczki!

Iwonka biedula kiedy ty sie wyspisz?

Mery u mnie tez susza ale wszedzie pisza ze to nie powod do zmartwien wiec sie nie przejmuje!

Ja naszczescie mialam dzisiaj dobra noc choc sie obawialam ze nie bede mogla zasnac bo jak sie kladlam to malemu bylo niewygodnie i mnie okladal a to z lewej albo z prawej no i myslalam ze zwariuje to zaczelam gadac do brzucha w zlosciach typu "no wez sie przesun bo tak nie zasne" A moj L przez sen do mnie co kochanie mowilas No to ja zla do niego "to nie do ciebie" i tak pare razy ze az wkoncu zaczelam sie z tego smiac biedactwo dzisiaj rano do pracy a spac nie mogl bo myslal ze na niego psiocze :P

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #719574 przez SerekWaniliowy
Dobry kochane! Zaczynam pisać swoje epopeje a jest 8 ciekawe do której się wyrobię :)

Kocham Cię brzuszek na pewno nie wygląda tak źle :) Mam koleżankę, która przybrała w ciąży ponad 30kg i zostały Jej rozstępy od piersi do spojenia na wysokości i dookoła, na plecach, po bokach i brzuszku w odstępach, miałam wrażenie, centymetrowych i mąż mówił na nią tygrysek bo taka pręgowana była, dziś Kubuś ma już 9 lat a po rozstępach nie ma prawie śladu :) no i składam najlepsze życzenia rocznicowe, żebyście nigdy nie zapomnieli jacy jesteście ze sobą szczęśliwi i zawsze pamiętali z jakich powodów stanęliście przed ołtarzem :kiss: a zdjęcie cudowne :)

Villemo
dziękuję za podpowiedź, ja to taka ciemna masa jestem i nie skumałam :silly:

Pyzaura nasza Kruszka też już jest leniuszkiem, chyba Jej poprostu ciasno, poza tym im cieplej tym jeszcze mniej się rozpycha, wspominałam na zajęciach o tym i położna powiedziała że to całkiem normalne więc nie martw się :)

MyMelange Tobie to dobrze :) i w końcu u brzuszek widać bo na zdjęciach z wakacji nie bardzo było go widać ;)

Nubidziękuję, przyda się, przy okazji robię porządki w szmatach papierach i wszelkich gratach i już zaczęłam tego żałować, bo dziś zapał gdzieś uciekł i tak siedzę w tym bałaganie a do środy muszę się wygrzebać bo łóżko wystawiamy na śmietnik a wstawiamy nowe dla mamy a tu jeszcze tyle gratów i zero chęci :ohmy: :side: Nubi kochana a nie macie możliwości zamieszkać razem, nawet tak na kilka dni co jakiś czas by sie sobą i Zosią nacieszyć? A Pamela super :lol:

Agamo wracamy na swoje małe mieszkanko, bo wróciliśmy do mamy jak odszedł mój Brat no i ja nic nie jadłam i nie gotowałam to mama dbała o nas :) Teraz czas na powrót by malutkiej kącik przygotować, bo to już tak niedużo czasu zostało :) a że półtora roku temu przeprowadzka była taka połowiczna to mój pokój i tak został mój i zagracony to teraz chciałam wysprzątać na cycuś glancuś bo mama chce tu zrobić sypialkę dla Bogny by miała spokój jak będziemy do Niej przychodzili albo Ją u Niej zostawiali :)

U mnie ostatnio tez kiepsko, dłonie i stopy, a właściwie aż po same uda nogi mi puchną jak kucam to aż swędzą i bolą, miałam zakupić maść Lioton 1000 ale jakoś wyleciało mi z głowy :dry: używacie Jej może i czy coś Wam pomaga? a piję hmm wydaje mi się, że dużo, ale może jak na taki upal i nasz stan to nic specjalnego bo około 2l, ale za to udało mi się zdjąć obrączkę wczoraj rano, bo już rana mi się pod nią zrobiła, mimo, że tylko rok ją nosiłam, to dziwnie się bez niej czuję :silly:

Agamo nie strasz z tym kształtem brzuszka bo mi ostatnio wszyscy mówią, że mam brzuszek na chłopca, taki mocno do przodu się zrobił ;P a My mamy dla Boguni ubranka dziewczęce pokupowane, ba już nawet wyprane i wczoraj pościel wybrana i kocyki i naklejki nad łóżeczko i zabaweczki hihi aaa Kocham Cię miałaś rację wózek wciąż nie wybrany a niedziela minęła :silly: ale w tym tygodniu USG to poproszę doktorka by podejrzał maluszka jeszcze raz i upewnił się co tam widzi ;)

Akina ale byliście słodziakami, pewnie Igunia będzie do Was podobna :)

Kurde blaszka ale będzie smród! Pół litra mleka na dywanie :ohmy: ja nie powinnam się za nic brać bo już 2 lewe ręce mam i głowa też już nie ta, mam nadzieję, że po rozwiązaniu wszystko wróci do normy bo inaczej zgubię gdzieś naszą małą kruszynkę, dobrze, że jednak nosimy je w brzuszkach a nie np pod pachą podłączone za pomocą rurek i kabelków bo wtedy to z pewnością kilka razy dziennie bym Jej szukała :ohmy: :blush: :side:

No nic spadam, później skończę, sprawy urzędowe wzywają a później znów troszkę muszę się zmusić do sprzątania i przeglądania sterty starych lumpów i papierów. Miłego poranka dziewczynki :kiss:

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #719580 przez Nubi
Witam,
Jeszcze oddycham ale patrzac za okno bedzie ciezko.

Kocham Cie, jak tam? Wybierasz sie na Ip czy jeszcze sie wstrzymujesz? Tak jak ktoras z dziewczyn pisala, w pewnym momencie dzidzia sie wycisza i moze Antek wlasnie zdecydował ze bedzie grzeczniutki? :blink: mimo wszystko jezeli sie tym stresujesz to sprawdz bo dziada stresa musimy unikac.

Akina nie dziele z Toba niedoli w zwiazku z dolegliwoscia... Ale strasznie wspolczuje. Na posiedzenie jestem wzywana tez srednio 4razy dziennie i bynajmniej nie za kazdym razem pojawia sie na Nim gosc honorowy... :side:

Od wczoraj mam spiny brzucha i bole jajek jak przed okresem, albo to poprostu wina jelit... Dzisiaj dowiem sie co sie dzieje i mam nadzieje ze mnie doktor uspokoi... Zocha sie strasznie rzucala nad ranem, staram sie odbierac to jako donry znak...

A nadrabiajac zaleglosci: zdjecia dzidziusiow sprzed 25lat ;) sa oczywiscie urocze,
Kinga, ktoras z dziewczyn napisala ze wygladasz jak dziecko prezydentowej, zgadzam sie ale chyba bardziej brytyjskiej krolowej :p wdzianko super! Powodzenia na usg i oczywiscie czekamy na wiesci :)

Iva na zdjeciu w wieku przedszkolnym wygladasz jak Ty a to wczesniejsze to troszke mniej Ty :)

Iwonka baleriny jarza jak trza! I ciagle zazdroszcze tego morza... No i powodzenia na ostatniej wizycie :woohoo:
No i kochane nie ma co narzekac na sennosc lub jej brak, to juz ten moment kiedy zaczynamy sie czuc jak szit i musimy to wziac na klate :huh:

Jestem mamAsią

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka