BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 8 miesiąc temu #719776 przez donata
kocham_cie napisał:

No i mam swoją nadgorliwość... pojechałam na IP zrobić ktg i zostałam przyjęta na oddział :dry: młody ma za szybką akcje serduszka i chcą mieć go pod kontrolą... mam nadzieję że jutro mnie wypuszczą :S

A i co najważniejsze jestem już po usg i Antoś waży 2800gr a mamy 34 tydzień :cheer:

Kocham Cię, pewnie jutro wyjdziesz, a będziesz spokojniejsza. Trzymam kciuki!

Mój Szumuś jakoś w 32. tygodniu ważył 2040g, więc coś czuję, że nasze dzieci nie będą takie małe... Ja też bym wolała urodzić takiego mniejszego bobasa ok. 3500 kg :) Oby nie ważył ponad 4 kg :huh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #719777 przez pyzaura
Kinia sliczny Mikolajek :) fajna focia :D

Ania

11 lata 8 miesiąc temu #719788 przez Alivva
donata napisał:

Mój Szumuś jakoś w 32. tygodniu ważył 2040g, więc coś czuję, że nasze dzieci nie będą takie małe... Ja też bym wolała urodzić takiego mniejszego bobasa ok. 3500 kg :) Oby nie ważył ponad 4 kg :huh:

Spokojnie dziewczynki....tego 6kilogramowego noworodka żadna z nas nie przebije :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

11 lata 8 miesiąc temu #719812 przez karolcia1919

11 lata 8 miesiąc temu #719822 przez SerekWaniliowy
Oj Pyzaura aż zzieleniałam z zazdrości ;) h&m to mój ulubiony sklep a u nas nie ma działu dla ciężarówek niestety, ale poszalałaś, zakupy udane, nic tylko lecieć na weselicho ;) no i w tej sukience to brzusio chociaż masz bo na ostatnich zdjęciach w bluzie to nic a nic widac nie było :)

Nubi dobrze że perspektywa jest taka, że to tylko pół roku a później już będziecie rodzinką na pełny etat to możesz odliczać :)

Akina kochana ja Ci nie pomogę ale z Tobą to przeżywam, też już coraz bardziej mi to dokucza. Od rana staram się zapisać do proktologa, ale albo nie mogę się dodzwonić albo nie ma terminów bliskich. Mój lekarz zbagatelizował sprawę a ja przed pójściem do toalety zastanawiam się czy tym razem mnie rozerwie czy może jeszcze mi się uda, mało tego czuję już małą "kulkę" i boję się co będzie przez kolejne tygodnie skoro już teraz posiedzenia trwają po 20-30 minut :dry: co prawda od 2 tygodni biorę Actiferol i jest jakby lżej ale to wciąż nie jest normalne a wyniki robię jutro to okaże się czy troszkę się choć podniosły. Kochana jeśli nie bierzesz żelaza to wcinaj więcej śliwek suszonych i otrębów pszennych albo owsianych, siemienia i pij na umór wodę, ja nie bardzo mogę bo to ogranicza wchłanianie żelaza i koło się zamyka :angry:

A właśnie, nasza malutka tez główka w dół jest ułożona, ale brzuch mam krzywy taki ze jak spojrzę w dół to po prawej stronie widzę pachwinę a po lewej to kompletnie nic ;) i tak wymyśliłam, że to może od leżakowania na lewym boczku? :silly:

No MyMelange prawie 2 kilowy siurak to byłby okaz ;) no ale na Mikołaja to tez sporo :) śliczny chłopczyk :)

A co do usg i wagi maluszków, była u nas dziś mamy koleżanka i jej wnusia miała urodzić sie 4700g więc zrobili Jej córce cesarkę a okazało się że mała miała 3500kg :side:

Ojej Magda myślałam, że to Twoje troski i obawy wychodzą a jednak miałaś rację że się zaniepokoiłaś. Mam nadzieję, że to tylko udzieliło się Antosiowi Twoje zdenerwowanie i jutro już w domku będziecie a co do wagi to też się takiej spodziewam w środę :silly:

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #719825 przez Villemo
Dzień dobry,

Dziewczyny nie ma co się przejmować wagą maluszków. Usg ma błąd pomiarowy +/- 500 gram a to na prawdę sporo :-)

Wiem łaatwo mi mówić bo będę miała cesarkę pewnie gdyby nie to już na tym etapie bym miała narobione w gacie :lol:

kocham Cię - słonik goni goni i coś mi się wydaje, że Wiktorka przegoni bo ja go pasła do 40 tc nie będę :ohmy: :silly:

Coś mnie wczoraj wyprowadziło z równowagi i chodzę cała wk.... ale nie mogę tu napisać zz racji, że to forum otwarte i każdy może tu zaglądnąć i przeczytać. W tej sytuacji na prawdę chyba bym się ucieszyła jakbym musiała na dzień dzisiejszy położyć się do szpitala. :angry:

11 lata 8 miesiąc temu #719827 przez pyzaura
Serku u mnie tez nie ma dzialu ciazowego :( bylam w gdansku dlatego tam weszlam a jakie sliczne dla maluszkow maja rzeczy mialam w reku pare ale potem mowie takie drogie na 2 3 razy ale nie jutro ide do mnie zobaczyc cos musze kupic bo normalnie snily mi sie te spioszki kompleciki :) w smyku tez maja nowa kolekcje jesien zima tez rewelacyjne maja ciuszki . No wkoncu mi wyszedl ten brzuszek :) wlasnie sie zwazylam i mam juz +9kg :(:(:(:( ale sie chyba da :D

Ania

11 lata 8 miesiąc temu #719828 przez MyMelange
Dziekuje w imieniu Mikolaja :)

villemo spokojnie kochana, spokojnie :)

Pyzaura sliczne wygladasz :)

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 8 miesiąc temu #719837 przez niagara
Nadrobilam tak naszybko wszystko co naskrobalyscie, ale niewiele z tego zapamietalam ;)
Z tego co pamietam:
Kinia ja tez nie moge lezec na plecach, bo Mala mi za bardzo uciska i nie moge oddechu zlapac
Torebeczka, co to ja ktoras kupila jest sliczna :)
Kocham_cie dobrze, ze pojechalas, przynajmniej spokojniejsza juz jestes :)
Rozka nie mam zamiaru prac, boje sie ze sie brzydki zrobi, a ciuszki najmniejsze mam w rozmiarze 56 ;)
To by bylo na tyle ;)
Ja wlasnie siedze w poczekalni i czekam na swoja kolej. Swoja droga, lekarz przyjmuje dopiero od 16, a o 15.30 nie bylo.juz.nawet gdzie usiasc. Teraz tez co chwile ktos przychodzi. Tylu ludzi to ja tu jeszcze nie widzialam :ohmy:

11 lata 8 miesiąc temu #719855 przez niagara
Wlasnie wyszlam, wyniki w porzadku, usg nie mialam, gbs i powtorne ktg, bo Mala ma tetno za wysokie, bede miala robione w czwartek, oprocz tego mam 1,5cm rozwarcia i mam sprobowac wytrzymac jeszcze 1,5-2 tygodnie.

11 lata 8 miesiąc temu #719871 przez Villemo
niagara napisał:

Wlasnie wyszlam, wyniki w porzadku, usg nie mialam, gbs i powtorne ktg, bo Mala ma tetno za wysokie, bede miala robione w czwartek, oprocz tego mam 1,5cm rozwarcia i mam sprobowac wytrzymac jeszcze 1,5-2 tygodnie.

Natalka myślę, że spokojnie wytrzymasz :-) Z tym rozwarciem to tak jak kiedyś pisałam różnie bywa mi jeden lekarz przy ciąży z Klaudiuszkiem w 38 tc powiedział,że rozwarcie na 3 cm więc ja się cieszyłam jak głupia, że się za pewne w terminie wyrobie a jak w 41 tc poszłam na prowokacje to się okazało, że żadnego rozwarcia nie ma.

Swoją drogą popatrz masz już o 1,5 cm krótszy poród :D i kto wie może nawet wyrobisz się w terminie bez oxytocyny! :)

11 lata 8 miesiąc temu #719878 przez agamo
Wow Natka no to chyba cie wezmie jaka pierwsza jednak nie Iwonka jak myslalam. No to trzymajcie sie kochane jeszcze przez 1,5 tygodnia jak lekarz nakazal Oszczedzaj sie kochana i duzo lez moze.

Vilemo wspoczuje nerwow Sproboj moze zobic dzien Pauli i zajmij sie tylko soba a chlopakow wyslij na spacer a ty moze relaksacyjna kapiel czy cos.

Dobra a ja teraz z pytaniem Jak sie liczy skurcze ? o ile sie nie myle to liczy sie jak krotki odstep od siebie tak? ale teraz jako skurcz uwaza sie spiecie brzucha czy bol

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #719918 przez izula
CZeść

ja już po wizycie. Nasz Sunuś waży 2500 grama. Dalej ułożony główką w dół z tym, że bardzo nisko ma głókę, ale szyjka na razie czyma i z szyjka jest ok.

Badanie krwi i moczu mam bardzo dobre. Łącznie z Hemoglobiną.

NIestety idę jutro do szpitala poraz trzeci z uwagi na złe wyniki z próby wątrobowej. Istnieje obawa, że to początek cholestazy. A muszą Maleństwo przyczymać w brzuchu jeszcze przynajmniej 2 tygodnie, żeby był donoszony. Zrobią mi badania i wprowadzą jakieś leki na tą wątrobę. Jak fosfataza dalej będzie tak szybko rosnąć to zaczną podawać hormony dla Małego, żeby szybciej płuca się rozwinęły.A na dodatek to że czuję słabsze ruchy też może być przez tą cholestazę. W spzitalu będą robić 2 razy na dzień KTG.

Z zabawnych sytuacji to pani dr pokazuje mężowi monitor z usg i mówi, wie Pan co to jest, a mąż "główka?" a ona zaczęła się śmiać i mówi "siusiaczek i jądra, no jak można było pomylić". Za chwilę śmialiśmy się wszyscy z tego. Tak że mąż przeszedł do historii lekarskich dowcipów :)

Zrobiła mi wymaz z pochwy.

Przepraszam, że tak tylko o sobie ale jestem zdołowana i nie mam głowy do czytania zaległości. Idę przeprasować swoje koszule i posprawdzać co tam zapakowałam w torbie.

Buziaki dla was wszystkich

[/url]
[/url]

11 lata 8 miesiąc temu #719919 przez Alivva
No to chyba zaczynam sie powoli sypac :P

11 lata 8 miesiąc temu #719928 przez agamo
Iva jak to zaczynasz sie sypac? Coś sie dzieje? Czy masz na myśli dziewczyny?

Izulka wiem ze szpital żadna przyjemność ale przynajmniej będziecie pod stała kontrola! Niemozemy wszystkie sie doczekać pierwszego wrzesniaczka/ki takze jakbyscie byli juz w trojeczke to dawaj nam znać A póki co trzymaj tam małego w środku dopóki sie da! Najważniejsze żeby z tobą i małym było wporzadku!a napewno będzie więc głowa do góry!

Aga

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka