BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 8 miesiąc temu #719975 przez niagara
Serek z tego co pamiętam to Iwonie się śniło, że Magda urodziła 15 sierpnia :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #719981 przez zuzuzanta
Oj zaczyna nam się tu ciekawie robić dziewczynki. Ale nie ma co się dziwić, wrzesień już niebawem.

Kasia

11 lata 8 miesiąc temu #719988 przez zuzuzanta
niagara - dobrze jest lekarzowi powiedzieć "proszę wytrzymać jeszcze ze dwa tygodnie" :), tak jak miałabyś na to jakiś wpływ. Owszem, możesz się trochę oszczędzać, więcej leżeć, ale jeżeli Twoja córka ma ochotę już przyjść na świat, to to zrobi i już. Z resztą jesteś już na takim etapie ciąży, że spokojnie młoda może się rodzić.

Kasia

11 lata 8 miesiąc temu #719990 przez kocham_cie
Hej laski:)
Mąż właśśnie przywiózł mi notebooka to mogę was podczytać ;) miałam dziś 4 ktg, i w końcu przy ostatnim młody zaczął szaleć... zabiję tę moją małą pierdołę!!! tak mnie straszyć :angry:

Wiecie co leżenie w szpitalu jest straszne!!! ja tu chyba ocipieję jak mnie jutro nie wypiszą!!! a jeśli chodzi o klimę to nic z tego moje drogie... tylko na porodówce :S w sali jest ze mną dziewczyna która ma regularne skurcze co 5 min z kręgosłupa i 0 rozwarcia...ależ się biedna męczy...

Natka zaciskaj nóżki

Kinia pięękna fotka Mikołaja

Agamo 37 tydzień :cheer:

Izunia trzymaj sięę tam dzielnie

Magda M

11 lata 8 miesiąc temu #720000 przez agamo
Madzik wiem leci mi strasznie szybko i jak sobie mysle o malym i o moim brzuchu i o ciazy to mysle eeeee spoko moge rodzic juz dzisiaj A jak sobie mysle o push-ach i wysilku i pekaniu itp to mysle sobie yyyyyy moze jeszcze nie. :P cykor ze mnie wiem Niech tylko mama przyjedzie i o wiele spokojniejsza bede wiedzac ze ona tu jest.
A ty sie tam babo trzymaj i wiadomo ze lezenie w szpitalu straszne ale popatrz o ile lepsza opieke masz niz w domu I ktg 4 razy a w domu to bys tylko mogla gdybac czy jest ok czy nie a wiec lez tam grzeczniutko i namawiaj Antka by juz grzeczny byl! i wracajcie do domu zdrowi i moze lepiej w dwupaku jeszcze co? wspolczuje twojej lokatorce brak rozwarcia mnie przeraza bo tu to pewnie mnie by do domu wyslali!

Natka wiesz mysle ze to juz bez znaczenia ktora z was i kiedy grunt by lekko i zdrowo to wszystkim nam poszlo A ktora pierwsze przyniesie na forum wiesci to juz mniej istotne!CHoc pewnie najlepiej dla malenstw by nie wychodzily przed tym 37 tygodniem a potem moga wszystkie naraz :D

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #720040 przez nike84
Oj widzę że tu chwilowo przez Ivę był jakieś emocje :lol: Teraz to w sumie wszystko możliwe, chociaż dopiero początek sierpnia a wy tu o jakimś rozpakowywaniu piszecie. Z drugiej strony jak patrzę na suwaczki niektórych dziewczyn to jestem pod wrazeniem i aż ciężko uwierzyć że powoli się będą pojawiać nasze dzieciaczki ;)
niagara trzymam kciuki żeby mała jak najdłużej wysiedziała w brzuszku :)
izula piękna waga synusia i zgadzam się że w szpitalu będziecie pod stałą kontrolą, wiec na pewno tez ty będziesz spokojniejsza.

Ciekawe co tam u Iwonki po ostatniej wizycie :unsure:

11 lata 8 miesiąc temu #720044 przez Alivva
jejku,jejku,jejku....PRZEPRASZAM za to zamieszanie :blush:

Weszłam na chwilę,pomyślałam o Magdzie,Natalii,Izie i tak sobie o tym rozpakowywaniu pomyślałam.... Napisałam szybko,literkę Y zżarło i wyszło jak wyszło.
Pojechaliśmy do Biedrony na zakupy,sms od Pauli i aż się w głos zaśmiałam :)
Ale dlaczego się zdublowało to nie mam pojęcia :huh:
Zauważyłam,że takie niespodzianki tylko jak coś z telefonu piszę....

Nooo a gdzie Iwonka??????

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #720045 przez akina_zet
No to piękne rzeczy,niebawem będziemy oglądać na forum dzieciaczki :) Natka,też czuję,że będziesz pierwsza :lol:

Serku,Słonko może po porodzie ta okropność nam przejdzie?

Iwonka jak po wizycie?

Madzia spokojnie,pewnie jutro wyjdziesz ;)

Monika Z.

11 lata 8 miesiąc temu #720047 przez nefeli
Moniczka kochanie ja mam ten sam problem,czopek tylko daje sygnal ze mozna isc ...a dalej konczy sie na placzu i bolu,tez juz nie wiem co robic,zaczelam pic siemie lniane i zrobilo sie jeszcze gorzej :( nie jestes sama,ja dzis mowilam do mamy ze jeszcze jeden taki dzien to beda mnie tam wewnetrznie i zewnetrznie zszywac :(
Bylam Kochane moje w H&M ale wszystko 95 obwod no i miska bigasna,ja owszem w obwodzie chce 85 ale miseczke B i na prawde nie rozumiem dlaczego jak zwieksza sie obwod to i miska musi???? przeciez jest tyle puszystych pan z mala miseczka i co one wtedy nosza ja sie pytam????
Pyzaura ale zaszalalas :) ja tez chce.........
Kinia ja tez ostatnio mialam taki odlot i tez nie moge lezec na plecach bo trace kontakt z rzeczywistoscia,tak wlasnie mialam na ktg,wiatrak mi wlaczyla ,przyniosla wode a ja i tak odlot :( jakie usteczka ma ladne Twoj Niunio !!!

11 lata 8 miesiąc temu #720058 przez donata
agamo napisał:

Madzik wiem leci mi strasznie szybko i jak sobie mysle o malym i o moim brzuchu i o ciazy to mysle eeeee spoko moge rodzic juz dzisiaj A jak sobie mysle o push-ach i wysilku i pekaniu itp to mysle sobie yyyyyy moze jeszcze nie. :P cykor ze mnie wiem Niech tylko mama przyjedzie i o wiele spokojniejsza bede wiedzac ze ona tu jest.
A ty sie tam babo trzymaj i wiadomo ze lezenie w szpitalu straszne ale popatrz o ile lepsza opieke masz niz w domu I ktg 4 razy a w domu to bys tylko mogla gdybac czy jest ok czy nie a wiec lez tam grzeczniutko i namawiaj Antka by juz grzeczny byl! i wracajcie do domu zdrowi i moze lepiej w dwupaku jeszcze co? wspolczuje twojej lokatorce brak rozwarcia mnie przeraza bo tu to pewnie mnie by do domu wyslali!

Natka wiesz mysle ze to juz bez znaczenia ktora z was i kiedy grunt by lekko i zdrowo to wszystkim nam poszlo A ktora pierwsze przyniesie na forum wiesci to juz mniej istotne!CHoc pewnie najlepiej dla malenstw by nie wychodzily przed tym 37 tygodniem a potem moga wszystkie naraz :D

37. tydzień już masz :ohmy: A ile kg na plusie? Mówią niby, że 8 i 9 miesiąc najgorszy, bo się najwięcej tyje. Hmm ciekawe. A jak z Twoich obserwacji? Waga się zatrzymała czy dalej rośnie? U mnie największy wzrost wagi był chyba w 7. miesiącu. Z kolei koleżanka już od 36. tygodnia przestała tyć i waga jej stanęła w miejscu.

11 lata 8 miesiąc temu #720060 przez akina_zet
nefeli napisał:

Moniczka kochanie ja mam ten sam problem,czopek tylko daje sygnal ze mozna isc ...a dalej konczy sie na placzu i bolu,tez juz nie wiem co robic,zaczelam pic siemie lniane i zrobilo sie jeszcze gorzej :( nie jestes sama,ja dzis mowilam do mamy ze jeszcze jeden taki dzien to beda mnie tam wewnetrznie i zewnetrznie zszywac :(
Bylam Kochane moje w H&M ale wszystko 95 obwod no i miska bigasna,ja owszem w obwodzie chce 85 ale miseczke B i na prawde nie rozumiem dlaczego jak zwieksza sie obwod to i miska musi???? przeciez jest tyle puszystych pan z mala miseczka i co one wtedy nosza ja sie pytam????
Pyzaura ale zaszalalas :) ja tez chce.........
Kinia ja tez ostatnio mialam taki odlot i tez nie moge lezec na plecach bo trace kontakt z rzeczywistoscia,tak wlasnie mialam na ktg,wiatrak mi wlaczyla ,przyniosla wode a ja i tak odlot :( jakie usteczka ma ladne Twoj Niunio !!!

No to jest nas więcej :( Tylko u mnie,tak jak i u Serka pojawił się guzek,i to to cholerstwo tak boli :(

Monika Z.

11 lata 8 miesiąc temu #720062 przez nefeli
Izulka trzymam kciuki na pewno wszystko bedzie dobrze!!!byle do 36-37tygodnia na co sama czekam...
Ktoras pytala juz nie pamietam o skurcze,ja dzisiaj mimo nospy i magnezu mam co 5minut juz chyba od kilku godzin,wiec znow panika a wiecej nospy wziac nie moge:( Tak jak pisze Villemo ja tez mam bolesne skurcze jak na okres i z trwaniem kazdego bol sie nasila,a brzuch robi sie tak jakby macica sie skurczyla do minimum i napiela na malej...a i obawiam sie ze mala sie obrocila :( dzis lekarz mi wyjasnil ze w wiekszosci przypadkow dzieci sa pozakrecane w pepowine nawet kilkakrotnie ale lekarze tego nie mowia,bo niby wszystko ok,ale ja i tak tym sie nie uspokoilam :(
Madzia dobrze ze pojechalas teraz jestes spokojniejsza i w dobrych rekach,ja bym chyba chciala polezec do rozwiazania w szpitalu ale nie mam jak.
Natalia ale Ci fajnie malutka juz duza,i 36 tydzien lada dzien i bedziesz sciskac swoje malenstwo,trzymam kciuki kochana.A ja stawialam na Iwonke...chociaz dzisiaj znow stawiam na siebie..
mam cos z suwaczkiem chyba,bo ogolnie jestem w 33tygodniu i jeden dzien wiec jeszcze musze mala utrzymac 4 tygodnie minimum ...ale jak???

11 lata 8 miesiąc temu #720067 przez agamo
Donatka no juz 37 walnal leci strasznie szybko i tak jak mówie i sie cieszę i trochę obawiam. Co do moich kg kochanych to zalerzy jak liczyć Przed ciąża ważyłam 53 pózniej schudlam do 51 no i do 33 tygodnia urosło do 65kg a więc liczylam ze +14 no i waga stanęła i od tamtego czasu tylko 1 kg mi uroslo więc póki co mam 66 na wadze i liczę ze +15 i szczerze powiem ze nie sadze by mi jeszcze dużo urosło! Może z jeszcze jeden kg dojdzie w zależności kiedy mały wylezie Sporo ale nie przejmuje sie kg Mam nadzieje ze mały wyssie wszystkie tluszczyki z mamusi :D

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #720068 przez nefeli
Akina ja mam dwa takie guzki,ktore krwawia w dodatku i oczywiscie wylaza na zewnatrz :( bol nie do opisania ze az boje sie dnia kolejnego...a wszystko zaczelo sie od pierwszej ciazy.

11 lata 8 miesiąc temu #720070 przez nefeli
A gdzie Iwonka po usgie??? Iwonka pisz z nowego phona :) jak tam Kacperek ...

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka