BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 4 miesiąc temu #720084 przez donata
agamo napisał:

Donatka no juz 37 walnal leci strasznie szybko i tak jak mówie i sie cieszę i trochę obawiam. Co do moich kg kochanych to zalerzy jak liczyć Przed ciąża ważyłam 53 pózniej schudlam do 51 no i do 33 tygodnia urosło do 65kg a więc liczylam ze +14 no i waga stanęła i od tamtego czasu tylko 1 kg mi uroslo więc póki co mam 66 na wadze i liczę ze +15 i szczerze powiem ze nie sadze by mi jeszcze dużo urosło! Może z jeszcze jeden kg dojdzie w zależności kiedy mały wylezie Sporo ale nie przejmuje sie kg Mam nadzieje ze mały wyssie wszystkie tluszczyki z mamusi :D

Nie jest źle :) To mnie pocieszyłaś, że może od tego 33. tygodnia waga się uspokoi, bo rozpędziła się, że szok :D A mój pępek też odstaje jak antena. Pyzaura, możemy podać sobie rękę :) Ja jestem jakoś 9 kg na plusie. Ale startowałam z wyższą wagą. Agamo, to Ty musiałaś być chudzinka strasznie jak tylko 51-53 kg :)

Nefeli, ja się nie dziwię, że tylko przytyłaś 4-5 kg, skoro ciągle się zamartwiasz i ciągle jesteś smutna i niezadowolona :P Taka urodzona pesymistka :P Dziecko to też czuje. Ja w ciąży jestem spokojniejsza. Staram się nie wymyślać sobie problemów. Mam mieszkanie (na kredyt :P), męża, kota, Szymek w drodze. Czego chcieć więcej? :) A problemy są wszędzie (kasa, choroby, ból, skurcze, rodzina). Mój dzidziuś też owinięty pępowiną, bo widać na USG, ale nie myślę o tym. Oby mu było wygodnie :)

Izulka, trzymam kciuki! I współczuję, bo ja nienawidzę szpitali... Ale może będziesz spokojniejsza. A siusiaka naprawdę musi mieć dużego, że mąż pomylił z głową :D hehe Dobrze, że mimo złych wyników, umiesz jeszcze znaleźć jakiś pozytyw i się pośmiać :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #720097 przez papi88
Ja dzis jestem jak tykajaca bomba wszystko mnie tak wkur...dawno mnie tak nie nosilo! No dzien sie zaczol dzis wczesnie a mimo to mialam duzo energi humor zaczol mi sie psuc u fryzjera bo oczywiscie nie dosc ze zwalila mi kolor co bym przezyla ale tez tragicznie obciela co mnie juz zdenerwowalo bo wiem ze teraz potrzeba z pol roku aby to odroslo bo jak mowie fryzjerce ze chce miec scieniowane boki a pozniej patrze a tyl mam pocieniowany to chyba ona glucha albo glupia odrost tez jest troche ciemniejszy niz reszta a ona do mnie ze tak widocznie mi chwyta juz nie chcialo mi sie dyskutowac ze najpierw trzeba farbe na odroscie potraymac a pozniej na calosc rozprowadzac a nie odrazu czy ja w zyciu nie trafie na dobra fryzjerke....

Co do ciazy to tez juz mam serdecznie dosc z checia bym chciala byc pierwsza ktora urodzi maly tak wbija mi glowke doslownie w pochwe (no zechyba to juz jakies skurcze) ze az zwijam sie z bolu to tez nie sprawiedliwe ze niektore kobiety w ciazy czuja sie rewelacyjnie ruchy dziecka to dla nich przyjemnosc a nie ktore tak jak ja maja pod gorke od poczatku do konca ciesze sie z jednej strony ze synek aktywny ale mam juz dosc on ciagle sie rusza jakby wogole nie spal

Oczywiscie przez moj humor poklucilam sie dzis z mama i powiedziala se nie bedzie do mnie przyjezdzac
R tez mnie doprowadza do szalu bo przyzwyczail sie ze wszystko podstawiam mu pod nos ja juz ledwo laze a on nawet nie moze obiadu sobie odgrzac bo to przeciez trzeba sie podniesc i do mikrofali wstawic no przepraszam ostatnio jak juz mialam nogi jak balony ze az mi sie uginaly to powiedzial poloz sie ja ci przyniose te picie...a wczoraj powiedzial ze ja i moj pies to ksiezniczki no tak bo on pracuje a ja sobie leze a dom sie sam sprzata

Sory ze was zanudzqm ale musialam gdzies sie wyzyc :silly:

Acha jeszcze dzis pojechalam na ten gbs a te labolatorium nieczynne bo jakis urlop czy cos no i jak tu miec dobry humor

P.s jua sie nie moge doczekac jak ktoras z was napisze ze urodzila :side:

PAULINA

11 lata 4 miesiąc temu #720101 przez kalina
hejo:-)
ja tylko na chwilke zeby zameldowac ze do srody mam akcje remoncik i nie mam na razie jak posiedziec na forum.
trzymac mi sie i nie rozpakowywac bo jeszcze nie pora;-)

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 4 miesiąc temu #720103 przez iwonta_kg
Hej dziewczyny.

Punkt trzecia - iwonka oczy jak piec zl i ani myslec o spaniu!!!!!

Wybaczcie ze nie pisałam wczesniej ale jak ktoras dobrze zauwazyla zawsze po wizycie jadę na zakupy. Teraz tez tradycji musiało byc za dosc i szalalam po sklepach w poszukiwaniu czegos dla mojego małego księcia:-) kupilam dwie pary skarpetek i koszuleczke. Dla siebie dwie bluzki. Wróciłam dosc pozno do domu i padlam jak tylko zobacZyłam lozko...

A co na wizycie... Kacprek wazy 2900g :-) mam sliczne zdjecie buzki w 3D JUTRO wkleje. Pan dr mowil ze od podwozia wszystko ok i powinnan wytrzymac trzy tygodnie. Dal mi juz skierowanie do szpitala bo on idzie na urlop.

I tyle. Rano bede pewnie tu znowu:-) DOBRANOC

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #720120 przez akina_zet
Dzień dobry :)

Iwonka super wieści!

Oj tak czytając te wszystkie posty,stwierdzam,że coraz więcej nas tu nerwowych... dla pocieszenia,ja wczoraj pół dnia wyłam :huh:

Jej niektórym z Was tak niewiele już zostało,powiedzcie,że te tygodnie szybko zlecą i będzie już tylko tulonko na żywo :)!

Daguś a lekarz coś Ci mówił jak sobie z tym radzić,jak to podleczyć? Ja myślałam,że po porodzie to się skończy :huh:

Madzia jak tam w szpitalu?

Aaa! Dziś o 18 usg,trzymać kciuki mi tam! :lol:

Monika Z.

11 lata 4 miesiąc temu #720131 przez niagara
Dzień dobry :)
Iwonka duży chłopak Ci w tym brzuszku rośnie :blink: Ciekawe ile teraz ma moja Mała, ale dowiem się dopiero w czwartek. Czekamy na zdjęcie Kacperka :)
Monika powodzenia na wizycie :)

A my dzisiaj jedziemy odebrać wózek, w końcu :laugh:

11 lata 4 miesiąc temu #720132 przez Nubi
Witajcie! Nie bede sie rozpisywac, bo nastroju brak...

Kocham Cie dziele Twoje losy.
Wczoraj na wizycie dostalam skiero od lekarza, oto od 9 lezakuje na sali patologii ciazy. Podwozie do konserwacji przynajmniej do soboty, a tak serio to wczesny porod mi sie szykowal...dostalam kroplowe pozniej po ktg wymienili na mocniejsza... No i steryda w tylek. Bedzie dobrzetylko szkoda ze tak mnie to zaskoczylo. B) torbe przynajmniej mialam ze soba. Teraz z utesknieniem wyczekuje sniadania bo wczoraj w toalecie czajnis przed zlozeniem zamowienia zobaczylam plamienia i spanikowalam. :ohmy: JESTEM KURE...KO GLODNAAAAA

Kalina trzymam kciuki za remoncik! :blink:

Papi nie chce cie bardziej wkurzyc, fryzjerka nie zasluYla na zaplate skoro tak oczywista rzecz spiepszyla.

Izula trzymaj sie i niech Cie szybko zdrowa wypuszcza :)

Iwonka chlop jak dab, czekam na focie przystojniaka :blink: ! U mnie Zo ma 2100 :) (brzuszek nadal mniejszy o 2tyg, to miesci sie w normie wiec jest ok)

Koncze bo sniadanie idzie..odezwe sie pozniej :blink:

Jestem mamAsią

11 lata 4 miesiąc temu #720137 przez niagara
A Agamo jeszcze nie tak dawno martwiła się, że będzie pierwsza. Obawiam się, że nie ma szans, za dużo kandydatek czyha na jej miejsce :laugh:
A tak poważnie Nubi trzymaj się tam i nie wpychaj się w kolejkę, jeszcze nie Twoja kolej :blink:
Jak ja nie lubię szpitali :dry: Nigdy nie leżałam i nie mam ochoty, same odwiedziny u kogoś to dla mnie trauma, nie wiem jak ja tam przeżyję :dry:

11 lata 4 miesiąc temu #720148 przez zuzuzanta
Jeszcze trochę i nie będzie miał kto pisać na forum. Dziewczyny szpitalne, trzymajcie się i dużo zdrowia dla Was i dzieci.

Kasia

11 lata 4 miesiąc temu #720155 przez agamo
Bry

Natka no wyglada na to ze nie mam co sie martwić o siebie Ale dziewczyny za bardzo do serca sobie wzięły więc zamykać te szyjki chowac malenstwa w srodku bo macie jeszcze czas! Ja to myślałam ze urodza przedemna dziewczyny z początku września a nie z połowy a one sie rozszalaly! Ale tak poważnie to wiadomo wpływu na to sie nie ma grunt żeby poszło dobrze i malenstwa zdrowe były! A z tym szpitalem ja tez właśnie nie lubię i powiem ci Natalia ze mam identycznie nigdy nie leżałam i jak odwiedzam kogoś to tez jakoś ciarki mnie przechodzą Wczoraj wyczytalam ze po 6h jeśli bym chciała po naturalnym mogą mnie wypuścić!

Nubi i od czego te plamienia powiedzieli ci? To czop juz ci sie odkleil? Czy coś innego? Mam nadzieje ze Zocha jeszcze poczeka bo ma czas. Trzeba było z tym konikiem poczekać! A tak to dziecku smaka narobilas jak Kalina ostatnio no i dziewczynki niecierpliwe! No mam nadzieje ze ja Zocha jednak sie urodzi to będzie najzdrowszy wrzesniaczek na oddziale!ale życzę powrotu do domu jednak jeszcze w dwupaku choćby na pare tygodni!

Iwonka no super wieści! Kacperek rośnie pięknie Powiedział ci lekarz przybliżona wagę w dniu porodu? Czy będziesz mieć jeszcze w szpitalu usg? No i niemozemy doczekać sie fotek!

Monia Akina powodzenia na usg i tez nam przywieź ładne foteczki!

A gdzie sie podziała druga Monia?pewnie na wsi w upały siedzi!

Aga

11 lata 4 miesiąc temu #720160 przez Alivva
Hej.

Dawaj Iwonka focie babla. Ja kwitne od pol godziny pod laboratorium. Oddam im ostatni raz krew a co tam ;-) mtylko kurna kolejka dzis taka jakby to oni cos za free dawali. Dobrze,ze jest chociaz klima i wygodne krzeselka :-)

11 lata 4 miesiąc temu #720166 przez nike84
Dzień dobry girls :)
Kurcze nubi mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze i mała Zosia poczeka na swoją kolej :)
Iwonka dobrze, że u Ciebie chociaż dobre wieści i Kacperek grzecznie czeka na swój termin ;) No i pięknie rośnie, chociaż wydaje mi się ze wielkoludem nie będzie :) No i czekam na fotki przystojniaka :silly:
Dziewczyny trzymajcie sie tam i nie śpieszcie się do tych porodów. A za dziewczyny które mają dziś wizyty trzymam mocno kciuki i czekam również na fotki ;)

Ja po wczorajszym dniu padłam jak zabita. Ledwo przyłożyłam głowę do poduszki i od razu odleciałam. I co najlepsze w nocy nie obudziłam się ani raz :ohmy: dopiero wstałam po 6 bo myślałam że mi pęcherz wybuchnie - ledwo do ubikacji dobiegłam :S A potem znowu bez problemu zasnęłam - tak że dziś jestem wyspana za wszystkie czasy ;)
Czas na śniadanko :)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #720169 przez kocham_cie
hej bączki:)
Ja nadal cierpię w tym szpitalu! dosłownie! Już wszystko mnie boli od leżenia... a ten mały potworek który we mnie mieszka jak na złość od wczoraj fika jak popaprany :unsure:
A tak wogóle to zaczęłam się bać porodu :S ta dziewczyna u mnie na sali biedna męczyła się całą noc skurcze co 3 minuty a rozwarcie na 2 cm.. oj jak cierpiała, ani na minutę nie zasnęła, dopiero dziś o 7 rano zabrali ją na porodówkę żeby dać jej kroplówę... masakra zostawiona sama sobie w takich bólach na całą noc :huh:

a teraz moje drogie pełnowartościowa dieta kobiety ciężarnej:
śniadanie:

kolacja

Mam nadzieję że nie będę musiała się przekonać jak wygląda obiad

Magda M

Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #720170 przez pyzaura
Hello :)

Iwonka super wiesci czekamy tylko na zdjecie Kacperka :P

Monia kciuki zacisniete do samego wieczora takze wracaj z slicznym zdjeciem :D:D

Nubi 3maj sie i powodzenia za Ciebie tez wszyscy 3mamy kciukaski :) bedzie dobrze

buziole i milego dzionka :D

Ania

11 lata 4 miesiąc temu #720171 przez pyzaura
Madzia zaglodza Cie tam :) boze ja bym z glodu padla po takim sniadaniu i kolacji :(

Ania

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka