BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 4 miesiąc temu #720465 przez niagara
Nubi jak to w tym tygodniu, to nie za szybko? :ohmy:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #720469 przez Villemo
Nubi - gdzie leżycie kochana?

Wszystko będzie dobrze, na pewno jeszcze wytrzymacie!

11 lata 4 miesiąc temu #720471 przez zuzuzanta
A czy Ty miałaś Nubi jakieś skurcze wcześniej?

Kasia

11 lata 4 miesiąc temu #720491 przez Nubi
Villemo jestem w Żeromskim na patologii.
2 tyg temu bylam na wizycie, mialam spiecia i szyjke krotka, wiec dostalam magnez 2tab 3xdziennie. No i mialam spiecia mimo tego magnezu ale bez boli, dwa razy wzelam nospe, jedna w ndz, zaczelam sie martwic bo spiecie puscilo po paru godzinach, no ale na nastepny dzien wizyta to sie sprawdzi. No i na wizycie tak jak pisalam szyjka krotka z rozwarciem i skierowanie, magnez mial dzialac a tu dupa. Rozwarcie jest, spiecia sa, ja rodze.
Tak, Natalia to za wczesnie, dlatego licze ze jednak lekarz mowil farmazony, wypisza mnie w sobote i urodze we wrzesniu! :lol:
Akina zaciskac bym chciala ale poki co to tylek mi sie poci!

Jestem mamAsią

11 lata 4 miesiąc temu #720499 przez donata
Nubi napisał:

Villemo jestem w Żeromskim na patologii.
2 tyg temu bylam na wizycie, mialam spiecia i szyjke krotka, wiec dostalam magnez 2tab 3xdziennie. No i mialam spiecia mimo tego magnezu ale bez boli, dwa razy wzelam nospe, jedna w ndz, zaczelam sie martwic bo spiecie puscilo po paru godzinach, no ale na nastepny dzien wizyta to sie sprawdzi. No i na wizycie tak jak pisalam szyjka krotka z rozwarciem i skierowanie, magnez mial dzialac a tu dupa. Rozwarcie jest, spiecia sa, ja rodze.
Tak, Natalia to za wczesnie, dlatego licze ze jednak lekarz mowil farmazony, wypisza mnie w sobote i urodze we wrzesniu! :lol:
Akina zaciskac bym chciala ale poki co to tylek mi sie poci!

Trzymamy kciuki, żeby jednak to nie było w tym tygodniu!
Brrr aż mnie trzęsie na samą myśl o szpitalu.

Kocham Cię, niech ktoś z rodziny przywiezie Ci jedzenie, bo schudniesz bidulko :) A z tym leżeniem też mi się tak wydaje, że trzymają do 3 dni.

11 lata 4 miesiąc temu #720502 przez MyMelange
Nubi, Ty to mimo wszystko masz super humor :) brawo!

Nie ma nic lepszego w taki upal, jak arbuz prosto z lodowki :)

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 4 miesiąc temu #720514 przez kocham_cie
Nubi ale jaja rodzisz :cheer: :cheer: :cheer: no i co czyżbyśmy rzeczywiście miały pierwszy poród przed 15??? Kurcze oby wszystko było dobrze... ale myslę że nie ma się co martwić bo nam położne powiedziały że maluszki w 36 tygodniu są już w 100% bezpieczne:)
Także kochana głowa do góry i trzymamy kciuki ;)

Magda M

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #720518 przez Nubi
MyMelange napisał:

Nie ma nic lepszego w taki upal, jak arbuz prosto z lodowki :)

Ozesz Ty !
Arbuza to i gotowanego bym zjadla, nie wspominajac o takim z lodowki! "Silent, i kill U"

Kocham Cie rozmawialam z polozna i mnie juz zdazyla pocieszyc, wasze wsparcie na wage zlota, a ja biore to na klate, Bog dal Zo nie bez przyczyny :)

Jestem mamAsią

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #720520 przez zuzuzanta
Nubi, trzymaj się tam dzielnie. Kocham cie dobrze mówi, 36 tydzień to już maluch donoszony. Głowa do góry, cycki do przodu i przyjmuj co los niesie. Wszystko będzie ok, zobaczysz.

A i nie mów Nubi, że gotowanego arbuza byś zjadła:)

Kasia

11 lata 4 miesiąc temu #720521 przez mery75
Hej kobitki jej człowiek się zajął zakupami a tu już rodzicie :ohmy: w sierpniu??????? zaciskać nogi raz dwa i to już bez wygłupów fakt że też bym chciała ostatni tydzień sierpnia albo pierwszy września ale na razie sieze na allegro zamawiam i po sklepach jeździmy a oprócz tego mama w szpitalu ale może w piątek wyjdzie :blink:
Iwonka nie mogłam nic rozpoznać na fotce tak się ułożyło dziecie ale u Ciebie to już miejsca niema na fikołki :lol:
Nefeli a co to za jajca czytam :P że Ty w tym wieku to ostatnia ciąża a co Ja mam powiedzieć 38 i pierwsza i nieczuje się za stara nawet na następne jakby się udało przecież my mamusie młode jesteśmy :silly:

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #720526 przez nike84
Rany rany nubi chyba nikt się nie spodziewał że to Ty będziesz pierwsza rozpakowana ;) Chyba że Zośka żarty sobie robi i jednak postanowi sobie jeszcze posiedzieć. Jak by nie było trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. I dobrze że mimo wszystko humor Cię nie opuszcza :silly:
Iwonka jak sie Kacperek zasłonił przed fotką. Ale i tak śliczny z niego maluch i już niedługo będzie z Tobą - 20dni :ohmy:

Mój mały dzisiaj znowu tak szaleje, że juz powoli rozpoznaje gdzie jest rączka, gdzie stópka a gdzie dupka (bardzo często ją wypina B) ). Ale ewidentnie po tacie nie lubi aparatu - za każdym razem, jak chcę uwiecznić jego wyczyny w brzuchu przestaje się ruszać, a jak tylko odłożę aparat zaczyna od nowa - złośliwa bestia :silly:

11 lata 4 miesiąc temu #720537 przez nefeli
Nubisiu ale dlaczego w tym tygodniu? jaki jest tego powod? beda wywolywac porod czy cesarke robic? Ja mam silne skurcze jak wiesz od 3 tygodni i leze w domu,3 razy nospa forte i konska dawka magnezu,jak sie zaczely to tez bylam pewna ze lada moment odejda wody...tfu tfu tfu...poki co skoro szyjka trzyma chodze z tymi skurczami i marze zeby dochodzic do 36tygodnia chociaz.Napisz mi co jest przyczyna ze chca przyspieszyc porod
Sciskam Cie mocno i trzymam za Was kciuki.

11 lata 4 miesiąc temu #720540 przez nefeli
Hi hi Nike u nas tak samo...jak tylko wezme telefon to i dupki i stopki nagle sie chowaja....i tak od 2 miesiecy poluje,a ona jak tylko uslyszy dzwiek aparatu to nagle cisza...odkladam i znow swirek szaleje...hm

11 lata 4 miesiąc temu #720544 przez donata
MyMelange napisał:

Właśnie! Tylko brać z Ciebie przykład :) Na pewno będzie wszystko dobrze. Najważniejsze pozytywne podejście. Chociaż wiem, że w Twoim przypadku na pewno trudno. Powodzenia!

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #720546 przez akina_zet
Już po usg :)
Igunia waży 1912 gram,termin już mi się przesunął na 27 września,leży główkowo gotowa do wyjścia :P Pomiary w normie,zdrowa baba :)
Mam piękny filmik jak sobie bryka,wytyka pacorek :)

Monika Z.

Załączniki:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka