BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #720272 przez iwonta_kg
Hej!
Wpadam wrzucić fotkę mojego dziecięcia :)
Planowana waga w dniu cc ma być między 3400 a 3600.
Zasłania się rączką :)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #720273 przez iwonta_kg
I nowy zakup: skarpeteczki :laugh:

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]
Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #720275 przez karolcia1919
iwonta_kg-śliczny Kacperek :)

To ile mamusiek jest już w szpitalu albo będzie bo już się gubię ??

11 lata 4 miesiąc temu #720279 przez MyMelange
Jaki ladny Kacperek :) Super, z wszystko w porzadku :)

Ja sie zbieram do prasowania, bo juz czeka chyba z 3 tygodnie. Jutro goscie wpadaja na 2 dni, wiec musze ogarnac pokoj Mikiego :)

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 4 miesiąc temu #720288 przez Alivva
Jestem w domku,po sniadanku. Jak juz bylam w szpitalu to polazlam na oddzial na ktg. Poki co u nas ok. Magda,noooo zarcie pierwsza klasa. Boshe... Paula,a z jedzeniem po cc to ja nie wiem co u Was za metody ale ja 4 godziny po cc dostalam na obiadek potrawke,potem normalnie podwieczorek i kolacje. Posilki normalnie 4 razy dziennie tyle,ze takie dietetyczne,delikatne ;-)
Daga,zgadzam sie,ze czliwiek jak raz straci dziecko to inaczej podchodzi to pewnych spraw... ale tez z drygiej strony trzeba wykrzesac w sobie choc odrobine optymizmu,bo to tez wazne :*

Ha stawiam,ze kolo 15go pojawi sie pierwsze "wrzesniowe" dziecie.... u kogo? Nie wiem,bo roznie sie dzieje ale. 15go zacznie sie dziac ;-)

Moja sasiadka jutro idzie na cc.... i juz zobaczy swoja Olke. Oj jak jej zazdroszcze tego spotkania :-)

11 lata 4 miesiąc temu #720323 przez kocham_cie
no i dupa... obiadek też wam pokaże bo muszę tu jeszcze troszkę zostać... dlaczego??? bo tak... z ordynatorem nie ma co dystkutować bo drzej jape jak głupi jak ktoś mu się sprzeciwi... nawet lekarki chodzą przy nim jak na szpilkach :side:

Dziś lekarka powiedziała mi że nie mam co liczyć na wcześniejszy poród... bo chłopcy przy pierworódkach to raczej siedzą do oporu :huh:

Nubi kochana trzymaj się tam dzielnie... zaciskaj nóżki mocno, i niech zocha posiedzi jeszcze ze 3 tygodnie ;)

Iwonko kacperek pięknie rośnie :kiss:

Daga ja na szczęście dzieciątka nie straciłam... ale od początku ciąży okropnie się tego bałam... takie bezsensowne i niczym nieuzasadnione przeczucia....wiem że chyba bym tego nie przeżyła... dlatego mnie czyjeś obawy wogóle nie dziwią... u mnie się nic nie dzieje a strasznie sie boję o młodego a co dopiero gdybym rzeczywiście miała powody do obaw???

O i jest obiad... hmmm całkiem ładnie pachnie :silly:

Magda M

11 lata 4 miesiąc temu #720336 przez akina_zet
Zgadzam się z Tobą Madzia,ja teraz też czasem płaczę,boję się porodu,ale tu nie chodzi o mnie -bo ze mną mogą robić co chcą- tylko o malutką,by wszystko było dobrze.
Także Nefeli ja też jestem w stanie zrozumieć co czujesz.

Piękny Kacperek Iwonka :)

Monika Z.

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #720402 przez nefeli
Iwonka powalilo mnie totalnie to zdjecie :) ,jak Tylko zobaczylam to pierwsze skojarzenie ze caluje Cie w brzuszek od srodka i podobny do Taty mi sie wydaje :)
Iva dinku wyciskam z siebie ile sie da tego optymizmu bo do dzis to juz chyba bym zbzikowala przy takich sensacjach,a mowilam ze marze o drugiej fajnej latwej ciazy...wierze ze porod i polog mi to wszystko wynagrodza i bedzie pieknie z moim skarbem w objeciach....wiecie juz nie moge sie doczekac zeby ja miec po tej drugiej stronie brzuszka...4tygodnie minimum zostalo.
Dzieki Madziu,Paulinko za zrozumienie,na prawde bardzo chetnie bym sie wyzbyla tych lekow i obaw i co lekarz mnie dobije to walcze ze soba ze jednak wszystko bedzie ok,a jak wtedy kolejna zla wiadomosc o malutkiej to juz czlowiek traci calkiem grunt pod nogami...no i moj wiek,wiem ze to moja ostatnia ciaza i jakze wyczekiwana tyle lat Niunia.siedze teraz jak na szpilkach i nasluchuje dzien i noc ;( buziaki
Madzia co lekarze mowia czemu Cie nie wypuszczaja? a ze chlopcy lubia sie zasiedziec to fakt :)
I Mamusie szpitalne trzymajcie sie dzielnie

11 lata 4 miesiąc temu #720421 przez Alivva
nefeli napisał:

Iwonka powalilo mnie totalnie to zdjecie :) ,jak Tylko zobaczylam to pierwsze skojarzenie ze caluje Cie w brzuszek od srodka i podobny do Taty mi sie wydaje :)
Iva dinku wyciskam z siebie ile sie da tego optymizmu bo do dzis to juz chyba bym zbzikowala przy takich sensacjach,a mowilam ze marze o drugiej fajnej latwej ciazy...wierze ze porod i polog mi to wszystko wynagrodza i bedzie pieknie z moim skarbem w objeciach....wiecie juz nie moge sie doczekac zeby ja miec po tej drugiej stronie brzuszka...4tygodnie minimum zostalo.
Dzieki Madziu,Paulinko za zrozumienie,na prawde bardzo chetnie bym sie wyzbyla tych lekow i obaw i co lekarz mnie dobije to walcze ze soba ze jednak wszystko bedzie ok,a jak wtedy kolejna zla wiadomosc o malutkiej to juz czlowiek traci calkiem grunt pod nogami...no i moj wiek,wiem ze to moja ostatnia ciaza i jakze wyczekiwana tyle lat Niunia.siedze teraz jak na szpilkach i nasluchuje dzien i noc ;( buziaki
Madzia co lekarze mowia czemu Cie nie wypuszczaja? a ze chlopcy lubia sie zasiedziec to fakt :)
I Mamusie szpitalne trzymajcie sie dzielnie

Daga....Bedzie gut zobaczysz :) Niedługo będziemy tuliły te nasze piękne córcie :)
I Ty sie tak nie zapieraj,że to ostatnia ciąża :P Dziś po ktg byłam chwile u lasek w pracy.na plywalni poznalam taka Gosię. ma 10letnia córkę Zuzę....długo starali się z mężęm o drugie dziecko i w końcu pojawiła się marysia która ma teraz roczek i co się dzis dowiedziałam? Ze ta Gosia jest w ciąży :D Nie planowali no ale cóz :)
Życcie bywa przewrotne i czasem szykuje dla nas niesamowite niespodzianki :) A dodam jeszcze,że ta znajoma ma 37lat :)

Madzia co do pobytu w szpitalu.... U nas przynajmniej jest tak,że jak juz Cię przyjma na oddzial to trzymają minimum 3 doby,bo ponoć dopiero po 3 dniach pobytu NFZ zwraca szpitalowi kasę za pacjenta.Może tak własnie jest dlatego posiedzisz na szpitalnym wikccie jeszcze dziś i jutro.... :P

11 lata 4 miesiąc temu #720424 przez Alivva
A mi notebook padł :/
wczoraj normalnie go wyłaczylam a dziś po właczeniu pokazuje sie tylko logo sprzetu i nic zrobic nie można.... Nawet w BIOSA wejsc njie mogę ech... Teraz dzialam na sprzecie Filipa bo go nie ma,no i mam telefon a notebooka będe musiała gdzies zaniesc do naprawy....
Tylko na razie to nie mam za co

11 lata 4 miesiąc temu #720430 przez kocham_cie
święte słowa Iva dotyczące tego aby Daga się tak nie zapierała że to ostatnia ciąża... zawsze może coś wyskoczyć... ale moja droga ciebie to się też tyczy :silly:

A co do tego szpitala to też własnie słyszałam że trzeba swoje odleżeć żeby mogli ściągnąć kasiorę z NFZ... blee jeszcze jeden dzień i chyba oszaleję :S

Magda M

11 lata 4 miesiąc temu #720434 przez Alivva
Ja sie juz zapieralam,ze poza Filipem wiecej dzieci miec nie bede :P wiec teraz sie juz nie zapieram,aczkolwiek nie planuje. W przeciwiwnstwie do Barta,ale niech sobie planuje jak chce.... beze mnie :P

11 lata 4 miesiąc temu #720454 przez Nubi
Hejka
Magda u mnie obiad zmiotlam caly, byl dobry nawet Wam powiem...
mialam rowniez badanie, z tego co pan lekarz powiedzial to urodze w tym tygodniu, caly czas przychodza pytaja o skurcze, czy mi juz wody odeszly a ja przez upal i te kroplowki nic nie wiem... do 15 bylo by milo gdyby Zo poczekala. Trzymajcie kciuki. :) ..

Jestem mamAsią

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #720461 przez akina_zet
Nubi napisał:

Hejka
Magda u mnie obiad zmiotlam caly, byl dobry nawet Wam powiem...
mialam rowniez badanie, z tego co pan lekarz powiedzial to urodze w tym tygodniu, caly czas przychodza pytaja o skurcze, czy mi juz wody odeszly a ja przez upal i te kroplowki nic nie wiem... do 15 bylo by milo gdyby Zo poczekala. Trzymajcie kciuki. :) ..

Matko jak to w tym tygodniu? Asia zaciskaj nogi! :)

Monika Z.

11 lata 4 miesiąc temu #720462 przez niagara
Madzia Ty się tam tymi śniadaniami i kolacjami nie objadaj za bardzo :blink:
Daga to samo sobie pomyślałam, jak zobaczyłam zdjęcie Kacperka Iwonki, że jest podobny do tatusia :laugh:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka