BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 8 miesiąc temu #717747 przez papi88
mi cisnienie w granicach 130 sie utrzymuje wiec jak na mnie wysokie czuje ze skoczy jeszcze nie raz a nogi znow jak balony i bolą ledwo załozylam moje baleriny i wogole zle sie czuje :(
tak sie zastanawiam czy tylko mi lekarz zaniza tygodnie ciazy?jak teraz jestem w 36 to w karcie wpisal 35 a wy byscie pewnie powiedzialy ze zaczelam 37?

PAULINA

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #717767 przez mery75
Papi ja to już głupia jestem z tym liczeniem moim zdaniem ja jestem w 32 tyg. dla doktorowej w 33 tyg . a usg raz wychodzi jak ja myśle a raz jak doktorowa a według miesiączki termin na 20.09 :S

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #717784 przez donata
pyzaura napisał:

Madzia szalona :P rozmiar 50 dobre dobre :D a rozciaganie fajna sprawa :) ja najbardziej sie boje ze nie bede miala rozwarcia przeraza mnie :(

Donatka 3mamy kciukaski za was i prosimy o zdjecie Szymusia a tak poza tym sliczne imie :)

Dziękuję za trzymanie kciuków!!! Kocham Cię, piękne ubranka, naprawdę!

A więc tak: Szymuś waży już 2040g :lol: Byk, co? Z szyjką wszystko dobrze. Lekarz powiedział, że jeśli chodzi o termin, to patrzy się na 1 USG, bo jest najdokładniejsze. Z pierwszego USG termin mam na 1 października aż! Teraz to już sama nie wiem :) Oby nie siedział aż do tego października w mamusi brzuszku, bo się całkiem toczyć będę! :) W ogóle oglądał moje wyniki i powiedział, że te leukocyty co miałam 25 w polu widzenia, to jeszcze norma i nie musiałam brać tego antybiotyku, co mi kazała brać moja ginekolog (na fundusz do niej chodzę) :angry: Siedziałam u niego ponad 30 minut, zobaczył moją szyjkę, zrobił zwykłe USG i USG w 3d i zapłaciłam tylko 100 zł! Naprawdę fajny i dokładny lekarz, nie to co moja. Niżej macie zdjęcia :)
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #717789 przez Nubi
Papi tak, masz 37 tydzien!

Iwonka jarzysz malenka :woohoo:

Mery nie panikuj,na pewno nie jest tak zle, a Marta ma racje, wlosy to bialko, sa martwe, nie ciagna nic do organizmu! A ja wlasnie dlatego nie korzystam z fryzjera ze nigdy nie zrobia tego co chcę... Grzywke prawie juz sama umiem scinac bez zebow :side:

Co do poscieli, mam kolyske dla malej, mama szyje do niej mala posciel z bawelnianym wypelnieniem. Jak cos bede ja uzywac do wozka... Albo rozek mozna oblec w poszewke i tez jest :blink:

Edit
Donata slicznie Szymuś wyszedł, dobrze ze wizyta pomyslna :blink:

Jestem mamAsią

11 lata 8 miesiąc temu #717797 przez słonko
Cześć dziewczynki :)

Tak właśnie papi, zaczęłaś 37. tc. Możesz już spokojnie rodzić :blink:

Mery
, nie przejmuj się tak. Zakręcona mama, która ma pecha do fryzjerek, to wcale nie zła mama :)

Iwonka, śliczne buciki. Tez lubię żywe kolory. Dlatego kupiłam pomarańczowy wózek :lol:

Kocham_cie
no cudnie poprasowane :) A ja chyba Wam się jeszcze nie przyznawałam - olewam prasowanie :P Któraś chyba niedawno pisała, że w szkole rodzenia mówili, że spokojnie można sobie darować.

Paulinka-Villemo, gratuluję sporego chłopaka :) Czyli jednak cesarka... Za to będzie szybciej :)

Ja też dziś byłam na wizycie. Krew i mocz ok, choć hemoglobina na dolnej granicy. Przeciwciał (konfliktu) brak :) Szyjka ładnie trzyma. Mały ułożony ok i na razie dość wysoko, więc w sam raz :) Tętno w normie. A moje ciśnienie standardowo super niskie 100/60. Usg nie miałam. A następna wizyta już za 2 tygodnie! I w sumie jak tak liczę, to potem wypada po 2 tyg jeszcze jedna, a potem już poród (o ile wypadnie w terminie)! A właśnie, dziewczyny, zapytałam babkę o GBS, bo mi nie pobierała wymazu, a ona, że mi nie da skierowania, bo nie ma podstaw - na ostatnim badaniu flory wyszedł I stopień czystości, co oznacza, że żadnych złych bakterii ni było. No i co teraz, iść prywatnie czy sobie darować? Co zrobiłybyście na moim miejscu?

Akina, co do siary i piersi w ogóle, to ja miałam taki gęsty kremowy osad na brodawkach, który przez jakiś czas brudził lekko bieliznę. A od dobrego miesiąca jest tego baaardzo malutko, prawie nic. Zresztą inne dziewczyny też pisały, że piersi stanęły w miejscu lub nawet nieco zmalały. Mi nie zmalały, bo ogólnie wciąż tyję, ale widzę, że nie są takie napęczniałe jak wcześniej. Tylko straaasznie żylaste :) Myślę, że to wszystko jest normalne :)

Dobrej nocy :kiss:

Paulina i Piotruś

11 lata 8 miesiąc temu #717800 przez słonko
No to jeszcze muszę skomentować: Cudny Szymuś!!! Gratulacje Donatko!

Paulina i Piotruś

11 lata 8 miesiąc temu #717803 przez iwonta_kg
Alivva napisał:

Iwonka.....moje ludki jechały dziś do Kołobrzegu na week więc powiem im,żeby szukali Cię po butach :D A tak serio....wyglądają na mega wygodne :) )

Mój opis: wysoka blondynka z wielkim bebzolkeim i w pomarańczowych rażących balerinkach :)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 8 miesiąc temu #717805 przez Nubi
Paulina super ze wizyta udana, zaskoczona jestem tym gbs, ciekawe jak u mnie bedzie z Gbs bo mi tez flora wyszla dobrze... W pon mam wizyte wiec dam Ci znać jak u mnie ;)

Jestem mamAsią

11 lata 8 miesiąc temu #717811 przez iwonta_kg
Donatka Boziu jakie świetne zdjęcia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Szymuś cudny chłopak!!!!!!!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Słonko musisz mieć zrobione gbs bo wymagają tego w szpitalu. i do książeczki ciąży też trzeba to wpisać. Ja bym zrobiła prywatnie na Twoim miesjcu. i tak trzeba płacić i tak.

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 8 miesiąc temu #717827 przez papi88
słonko ja bym zrobila i tak ten gbs bo za duzo sie o nim naczytalam zlego.
donata zdjecie rewelacja wiecie tak sie zastanawiam bo te wasze malenstwa maja takie małe noski a moj syn ewidentnie ma duzy!i nie chodzi ze chce wmowic sobie jakas wade ale to tak z moich obserwacji nawet moja mama tak powiedziala ze chyba w nasza rodzine poszedl bo dzieci z duzymi noskami sie rodzily

PAULINA

11 lata 8 miesiąc temu #717841 przez niagara
Nubi chodzi Ci o imie zaproponowane przez mojego meza tak? Mi sie Julia podoba, zawsze mi sie podobalo i od kiedy tylko pamietam marzylam zeby miec corke Julke :) problem w tym, ze teraz to imie jest takie popularne i tym samym oklepane sie stalo :dry:

Madzia jestem pod wrazeniem ilosci wyprasowanych rzeczy, dobra jestes :blink: i jak tam kolorowo masz :)

Iwonka buty genialne, ale ja teraz mam takie platfusy, ze jedynym rozwiazaniem dla mnie sa klapki :dry:

Donata Villemo rosna te Wasze dzieciaczki jak na drozdzach ;)

Dzieki Wam uswiadomilam sobie wlasnie, ze w przyszlym tygodniu mamy pierwsza rocznice slubu, na smierc o tym zapomnialam ;) jeszcze dzien wczesniej na weselu bedziemy. Teraz musze wymyslic jak tego dnia sprawic przyjemnosc mojemu mezowi. Jakies propozycje? ;)

11 lata 8 miesiąc temu #717843 przez izula
Iwonka śliczne łóżeczko i komoda super widać, że pojemna :).
Balerinki bardzo mi się podobają. Mam żółte z taką pomarańczową kokardą tylko moje mnie obcierają. Mam nadzieję, że twoje są wygodne.

Mery - jak nie pomyliłam. Nie martw się włosami i kolorem. Specjalnie dla Ciebie wrzucę swoje zdjęcie, moja fryzura brrrr nie tego nie można nazawać już fryzurą a kolor. Hmn... żółtawo-bązowa sraczka. A ja mogę tylko kwilić w tym łóżku. :)) Ale też kupiłam farbę i poproszę męża żeby mi pomógł zafarbować. :)

Villemo i DOnatka super, że na wizytach wszystko ok. Jak zapomniała o kimś o to przepraszam. Zdjęcia Szymusia pierwsza klasa :)

A co do ruchów to już jestem spokojna bo Mały się uaktywnił i fika delikatne koziołki :))

A no i najważniejsze była u mnie teściowa i przez całą wizytę opowiadała o swoich problemach pseudo zdrowotnych jak ja to mówię. BO ona się powinna leczyć ale na hipohondryzm. Nie ma lekarza ani specjalisty, żeby ona tam nie była. A wyniki ma lepsze ode mnie. NO ale to długa historia.

A ja jutro zaczynam 35 tydzień :)))

[/url]
[/url]

11 lata 8 miesiąc temu #717846 przez izula
A to ja i mój brzucholek :))

[/url]
[/url]
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #717847 przez nike84
słonko super że wizyta udana i wszystko u was dobrze. Mnie lekarz mówił że ten gbs to jedno z ważniejszych badań, dlatego ja i tak bym zrobiła na Twoim miejscu, zwłaszcza że zarażenie się paciorkowcem jest bardzo niebezpieczne dla maleństwa.

donata śliczne zdjęcia maluszka :)

Ja znowu objadłam się arbuzem :cheer: i znowu będzie sikająca noc :silly:

11 lata 8 miesiąc temu #717849 przez izula
I jeszcze jedno :) wiem wyglądam okropnie ale co zrobić jak trzeba leżeć. :) Te zdjęcia to mój pierwszy spacer od.... nie pamiętam kiedy. I to do parku pod domem.

[/url]
[/url]
Załączniki:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka