BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

12 lata 4 tygodni temu #583927 przez lost_moth
Kinia1712 napisał:

Ja juz po wizycie u lekarza..wszystko jest wporzadku tylko mam liczne bakterie w moczu i jutro musze oddac mocz na posiew..

Ale jest tez inna nowinka w moim brzuszku mieszka Majusia :)

To bardzo fajna wiadomość, szybko płeć określili, w 16 tygodniu :). Gratuluję Kinia

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 tygodni temu #583958 przez niagara
Kinia gratuluję córeczki :) mamy pierwszą dziewczynkę na forum :)

12 lata 4 tygodni temu #583980 przez Alivva
Niagara,dobrze kojarzę,że to MUTSY???? :)
Ja też mam taki dla drugiego maluszka :) I kolor też super-sama uwielbiam klasykę i mój jest grafitowy ;) Wiem,że świetnie sprawdza się i w mieście i na spacerach w parku :)

Co do brzuszka i rozstępów. Nie miałam W i PO pierwszej ciąży i mam nadzieję,że tak zostanie i teraz a moją tajemnica jest ta sama metoda co Twoja-oliwka w żelu Johnsona,ale o ile dobrze kojarze już o tym pisałyśmy prawda??

Villemo-imponujący brzusio,myślałam,że mój jest duży..... aczkolwiek Twój jest idealnie zgrabniutki :)

12 lata 4 tygodni temu - 12 lata 4 tygodni temu #583983 przez iwonta_kg
Kinia to Swietna wiadomosc! Cieszę się że wszystko dobrze i ze bedzie dziewczynka :) tez juz bym chciała znac płeć :)

Lost_moth a jak mozna wiedziec to jakie to bylo życzenie ze znalazł sie w szpitalu twój chłopak?
Jeśli chodzi o oliwkę to szukam czegos na rozstepy. Mam je od poprzedniej ciąży. są też nowe świeże i te które powstały wtedy i nie zniknęły bo ja nic z tym nie robilam :dry: a latem chciałabym wystawic brzuszek na slonce na plaży a z rozstepami to troche głupio :dry:

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

12 lata 4 tygodni temu - 12 lata 4 tygodni temu #584051 przez kalina
Kinia gratuluje coreczki:-) super ze juz wiesz..

Lost moth nie przejmuj sie tesciowa. jak Ci w ogole mogla cos takiego powiedziec. moze ona nie ma uczuc i nie rozumie ze inni moga sie przejmowac.. zdenerwowala mnie ta twoja tesciowa. prawda jest taka ze rodzina najczesciej kaze nam sie nie stresowac a to ona jest powodem.. trzymaj sie i nie daj sie. masz mala pomoc w brzuszku ktora zawsze jest za Toba i wie ze nikt lepiej niz ty nie bedzie o nia dbal:-)

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

12 lata 4 tygodni temu #584075 przez iwonta_kg
kalina napisał:

prawda jest taka ze
rodzina najczesciej kaze nam sie
nie stresowac a to ona jest
powodem..

Nawet nie wiesz ile prawdy jest w tym co mowisz! Ja sie przekonalam o tym na własnej skórze niestety... Z rodziną to najlepiej na zdjęciu...

12 lata 4 tygodni temu #584080 przez lost_moth
Dzień dobry dziewczyny..
Dziękuję za słowa otuchy Kalino, Iwonto.
O powodzie, dlaczego się tam znalazł wole nie pisac, w kazdym razem-przez własną głupotę. Nic mu nie jest, just w domu. Nie rozmawiamy ze soba i nie wiem, czy bedziemy.. Ogólnie smutno sie zrobiło. Chyba bede musiała podjąc pewne drastyczne decyzje.. :(.
Wam zycze miłego dnia.

12 lata 4 tygodni temu #584091 przez Villemo
lost_moth napisał:

Villemo, wczoraj wieczorem dostałam wiadomość, ze mój partner, ojciec dziecka jest szpitalu. Jadąc tam mialam najgorsze mysli, że lezy pobity, połamany, nieprzytomny. jednak na miejscu okazało się, że znalazł się tam "na własne zyczenie" i wcale nie jest źle. Jest już w domu. Ale nerwy były. Nie spałam pół nocy, brzuch mnie tak bolał, ze zastanawiałm się, czy nie jechac na pogotowie... Apropo szwu..będąc w ostatniej ciązy poroniłam w 18 tygodniu i teraz poprostu lekarz tak zadecydował.. Ja mam nadzieję, że nie bede musiała lezeć do końca ciąży... boję się.. :(

Kochana mam nadzieję, że z partnerem już lepiej. Chłopy niestety bywają bezmyślne... Nie dziwie się, że nie mogłaś opanować nerwów. Miałaś prawo się martwić i denerwować. Teściową się nie przejmuj sama mam toksyczną, nie zdolną do uczuć wyższych. Nauczyłam się z tym żyć nie nastawiam się i nie oczekuje od niej nic i od razu wszystko stało się prostsze.

12 lata 4 tygodni temu - 12 lata 4 tygodni temu #584111 przez ninka333
Witam,
Chciałam się pochwalić, że w moim brzuszku mieszka DZIEWCZYNKA!!!!!
Jestem narazie w szoku bo nie wierzyłam, że to będzie dziewczynka chociaż wszyscy nam "wróżyli" bo starszy to chłopak :)
Przesuną mi sie również termin porodu z 15 na 9 września :)

Kinia - gratuluje dziewczyneczki :) fajnie już wiedzieć :) teraz już będzie można robić już małe zakupy małych słodkich różowych sukieneczek :)

Ja używałam w pierwszej ciąży Dr Irena Eris Pharmaceris M FOLIACTI Krem zapobiegający Rozstępom i też nie pojawił się nawet jeden rozstęp. W tej ciąży od kiedy wiem, że jestem też się nim smaruje na zmianę z basamem Neutrogen do cery b.suchej.

Lost moth nie przejmuj sie tesciową, to samo zło i nie warto nerwów tracić na tak bezuczuciowe istoty!!!! Z tymi chłopami tak niestety jest, że najpierw coś zrobią a później myślą albo i nie jaki to miało wpływ na osoby, które ich kochają!!!!

Ja mam wózek Tako Jumper X - po starszku i ze względów na to, że się super sprawdził został schowany na strych z myśla o kolejnym potomku. Kolor trochę mało dziewczęcy ale bardzo praktyczny pod względem brudzenia się :blink: mam nadzieje, ze zdjęcie będzie widoczne.
:blink:

córeczka ALICJA
Załączniki:

12 lata 4 tygodni temu #584145 przez iwonta_kg
Super!!!!!! same dziewczynki :lol: :lol: :lol: :lol: buziaczki dla małych księżniczek :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: też bym chciała dołączyć do waszego grona :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

12 lata 4 tygodni temu #584153 przez Kinia1712
Iwonta a moze dołączysz ;) trzymam kciuki :)

ninkna333 ooo gratuluje córuni ;) mnie takze z usg wyszło ze poród mam 4 dni puzniej na 29 sierpnia..wózeczek fajny faktycznie praktyczny i mało brudzący sie,ja sama bym chyba była za czarnym ale mąż pewnie nie bedzie zachwycony bo on raczej mysli o czerni z jakas wstawką cos z czerwonym lub niebieskim :) no zobaczymy jak narazie to zaczne przeglądać na allegro jakies tuniczki i sukieneczki dla córeczki ;)

Lost moth nie warto sie przejmowac tesiową ja wiem sama po sobie moja cos mówi a ja jednym uchem wpuszczam drugim wypuszczam. Ale wiem tez ze to sie tylko tak mówi,ale w człowieku takie przykrości puzniej siedza w srodku i to boli ;) myslo malenstwie teraz jest dla Ciebie napewno najwazniejsze ;) i pamietaj wszystko bedzie dobrze :) ściskam mocno :)

12 lata 4 tygodni temu #584192 przez iwonta_kg
Wszystkiego najlepszego dla was dziewczynki na dzień kobietek!!! i dla tych dużych i dla najmłodszych w naszym gronie, również dla tych co mieszkają w brzuszkach mam :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Załączniki:

12 lata 4 tygodni temu #584214 przez agilla.r
Wszytskiego najlepszego kobietki w dniu naszego świeta :) Fajnie, że za rok będzie nas kobietek więcej. Dziś winka nie wypijemy ale może na duży kawałek torta się skusimy :)
Niech ten dzień będzie wyjątkowo miły! :kiss:

12 lata 4 tygodni temu #584260 przez nefeli
Kinia gratuluje coreczki,tez bardzo bym chciala dziewczyneczke:)
Ninka Tobie rowniez gratuluje i jestem zszokowana ze tak wczesnie dziewczynka sie pokazala,bo one zazwyczaj sie chowaja dosc dlugo,a chlopcy juz w 12 tygodniu potrafia zdradzic plec :)
Wszystkim Paniom i malutkim brzuszkowym panienkom zycze duzo zdrowka,usmiechu i sloneczka w zyciu!!!

12 lata 4 tygodni temu #584276 przez nefeli
Niagara prosze dopisz do tabelki termin albo 25.09.ale porod bedzie okolo 12.09 .
wiec raczej ta druga date bierzemy pod uwage bo pierwsza to wyliczenie z miesiaczki i jesli mialby odbyc sie porod naturalny,a taki sie nie odbedzie wiec okolo12.09 moj termin.I imie Sara jesli mozesz usun,pisalam ze mi sie podoba,ale na pewno tak nie nazwe malej i powiem szczerze,ze nie mam zadnych pomyslow,narazie poczekam na badania,na plec i zaczne myslec.Dziekuje z gory za retusz :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka