BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #581600 przez iwonta_kg
Niagara nie denerwuj się. wszystko będzie dobrze :)

a może w tej tabelce powinna być kolejność od daty porodu żeby było wiadomo która pierwsza rodzi co??? :unsure: :unsure: :unsure:

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #581625 przez niagara
Też tak sobie właśnie dzisiaj pomyślałam :) Tylko, że te terminy są tylko orientacyjne więc i tak nie wiadomo, która będzie pierwsza. Zmienię to, tylko coś mi internet teraz nie chodzi :dry:

11 lata 9 miesiąc temu #581633 przez Kinia1712
Niagara miło mi że mnie zamiesciłas do tabelki ;) dzieki ;D ja podam Ci płeć (mam nadzieje) i imie w piatek bo w czwartek wieczorem ide na wizyte i mam nadzieje ze juz sie dowiem ;)

11 lata 9 miesiąc temu #581659 przez niagara
Kinia1712 napisał:

Niagara miło mi że mnie zamiesciłas do tabelki ;) dzieki ;D ja podam Ci płeć (mam nadzieje) i imie w piatek bo w czwartek wieczorem ide na wizyte i mam nadzieje ze juz sie dowiem ;)

Nie ma za co, ale patrząc na Twój suwaczek, to masz chyba termin na sierpnia nie? ;)

11 lata 9 miesiąc temu #581662 przez Kinia1712
Tak na 25 sierpien tak ze troche pisze z wami a troche z dziewczynami z sierpnia ;)

11 lata 9 miesiąc temu #581667 przez niagara
To jesteś już 3 sierpniówką w naszym gronie ;)

11 lata 9 miesiąc temu #581672 przez Kinia1712

11 lata 9 miesiąc temu #581744 przez izula
Czesc dziewczynki :)

ja już po prenatalnych. Wszystko ok. Mamy płytę z nagraniem badania i naszego maleństwa. Niestety na razie nie wiadomo co to jest. Ale najważniejsze, że jest wszystko w porządku.

Za to mnie po badaniu rozbolała głowa a potem to co zjadłam to oddałam do kibelka. I tak jakoś się źle czuję dziś mimo iż do tej pory było ok. NO cóż nie zawsze jest różowo.

Ale za to pogoda napawa optymistycznie i już się cieszę na te wiosenne i letnie spacery. Super czas nam się trafił.

Czy ktoś zna skuteczny sposób walki z bólem głowy? Okłady nie pomagają ;/

[/url]
[/url]

11 lata 9 miesiąc temu #581760 przez Kinia1712
Izula ja moge tylko tyle poradzic ze mozna zazywac apap w ciazy podobno nie jest szkodliwy dla dzidzi ;) ja osobiscie jak boli mnie glowa to jakos poprostu staram sie przeczekac albo poprostu sie przespac wstaje i po bolu ;)

Fajnie ze wszystko u Ciebie ok ;) ja jak byłam na prenatalnych to dostałam tylko fotki z badania bez płytki ;/ dopłacałaś jakos za płytke z filmem?

11 lata 9 miesiąc temu #581774 przez izula
Tak 30 zł za płytkę. :)Jak się rejestrowałam na badania to pani sama mi powiedziała o takiej możliwości. Drugie badanie po 20 tygodniu.

Apap nie działa cały poszedł do kibelka razem z obiadem. Ja mam wadę wzroku i wiem że już mi się zwiększyła. Zastanawiam się czy to nie przez oczy i fakt, że i szkła kontaktowe i okulary mam w tym momencie za słabe. Ale pani dr okulista w przychodni nie widzi związku. Pewnie jak bym poszła do niej prywatnie to by zauważyła.
No nic trzeba wycierpieć :) i tyle:).

[/url]
[/url]

11 lata 9 miesiąc temu #581784 przez Kinia1712
Kurcze mi nic o płytce nie mówili ;/

A co do bolu głowy to nie wiem czy to faktycznie przez oczy,a czesto masz takie bole ? Ja przewaznie na zmiane cisnienia..A co do tego ze jakbys poszła prywatnie to masz racje pewnie by sie pani okulistka bardziej przyłożyła do zbadania czy moze faktycznie to jest przyczyna ;D

Dziewczyny zaczynam sie juz powoli denerwowac przed wizyta czwartkowa,czuje lekkiego stresa czy wszystko jest wporzadku i wogule..

11 lata 9 miesiąc temu #581817 przez izula
Kinia, na pewno będzie wszystko dobrze :)wiem, że to ciężko się nie stresować bo sama mam taki charakter ale może chociaż troszkę się uda uspokoić nerwy.

Kinia nie stresuj się płytką jak będziesz się rejestrować na II badania prenatalne to spytasz od razu czy można nagrać na płytkę i ile to kosztuje.

Ciśnienia nie mam. A może po prostu taki mój urok w ciąży :)) Jedne dziewczyny ciągle wymiotują a mnie "nawala głowa" :))) W końcu to burza hormonów. Może rzeczywiście robię się wrażliwa na zmiany pogody ;)

[/url]
[/url]

11 lata 9 miesiąc temu #581876 przez lost_moth
Izula, ja mam bóle głowy + wymioty. Dzisiaj obudziły mnie o 5.40!!! I tak do 11.00. Potem ból głowy na maksa.. Byłam dzisiaj na badaniach laboratoryjnych i tak źle się poczułam, ze zasłabłam :(.... Ja na ból głowy biorę paracetamol, albo apap (no bo to tez paracetamol ). Czasem pomaga, czasem nie, zalezy, jak mocno boli ;).
Ciesze się, że Twoje badanie się powiodło i ze wszystko dobrze :). Ile mierzy Maleństwo? :).

Dziewczyny, robiłam dzisiaj toxo. IGG = 252,3, IGM = ujemny. Co to znaczy? Że wszystko ok??
Jutro odbieram wyniki na cytomegalię. Denerwuję się :(.
A macie jeszcze zachcianki pokarmowe?
Ja dzisiaj miałam :). Taką spontaniczną. O 21.00 lezałam już w łózku, ale teściowa "przysłała" dla mnie sałatkę warzywną, taką tradycyjną, no i się przebudziłam. Tak mnie to nakręciło, ze musiałam wstać, i zjeść :).

Życze Wam dobrej nocy..
Ostatnio nie cierpię poranków.. aŻ się boję jutra... Kiedy to się skończy.... :( i czy w ogóle...

11 lata 9 miesiąc temu #581964 przez dpc
hej, dawno mnie tu nie było ;)
dziś idziemy na usg, znowu pooglądam dzieciaczka
mdłości ustępują, dobrze się czuję, duphastonu już też nie biorę :)

dwapluscos.blogspot.com/ - nasz blogowy dzieć!

11 lata 9 miesiąc temu #581980 przez Kinia1712
Dziendobry mamusie ;) własnie odebrałam wyniki badan ;) Wynik IgG mam az 168,000 a dodatni jest powyzej 15 ;/ za to IgM mam 0,140 a dodatni jest powyzej 1,00 tak ze martwie sie bardzo tymi wynikami ;( robiła juz ktoras z was badanie na cytomegalie i jakie miałyscie wyniki?

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka