BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #581055 przez Villemo
kalina napisał:

villemo a macie przez to jakies specjalne zalecenia? bo ja lykam luteine ale jeszcze mi kazalaz 3 tyg tylko brac bo procz boli mialam na poczatku plamienia i jestem na zwolnieniu ale to chyba bardziej przez to ze cale 8 h w pracy przesiedzialabym w kibelku.. ale procz informacji ze mam za nisko nie mowila czy przez to musze cos innego robic niz normalnie

Ja brałam duphaston ale w sumie to nie wiem czy dlatego takie zalecenie było czy dlatego, że wylądowałam w 9 tc z krwawieniem w szpitalu. Myślę, że wszystko zależy od tego jak bardzo nisko jest. Na przedostatnim usg lekarka powiedziała, że jest bardzo nisko w związku z czym mamy się wstrzymać od współżycia a na ostatnim w czwartek dowiedziałam się, że nie jest tragicznie nisko bo brzeg jest 2 cm od ujścia więc na ten etap ciąży całkiem w porządku. Z synkiem chyba w 24 tc miałam 4 cm nad ujściem i wtedy groziła mi leżąca końcówka bo łożysko miało mało czasu na podniesienie się ale jednak do 30 tygodnia ciąży się podniosło i normalnie podchodziłam do porodu naturalnego a ciążę wręcz przenosiłam. Inna sprawa, że my z Iwontą jesteśmy po cesarkach i bywa, że w takich wypadkach często ze względu na zrosty łożysko się nie podnosi.

Generalnie mam powiedziane, żeby dużo leżeć i się oszczędzać.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #581091 przez kalina
a to dobrze ze piszesz. to ja zapytam za tydzien na usg czy mozemy wspolzyc bo ostatnio na tyle zle sie czulam ze nawet nie pomyslalam o tym zeby zapytac czy to robic. a tera nabieram ochoty i mam nadzieje ze nie bedzie przeciwwskazan:-)

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

12 lata 1 miesiąc temu #581118 przez iwonta_kg
Mi lekarz powiedział ze przy planieniu lepiej nie współżyć. Przestało leciec to znów zaczęliśmy:) delikatnie i sporadycznie ale zaspokojenie jest :laugh: :laugh: :laugh:

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

12 lata 1 miesiąc temu #581146 przez niagara
Wrzucam coś na rozluźnienie atmosfery ;)
Piosenka o córeczce tatusia :)

Słoneczko świeci, wiosna idzie :)
Miłego dnia Dziewczyny!

12 lata 1 miesiąc temu #581166 przez iwonta_kg
Przychodzi kobieta do lekarza i mówi:
- Panie doktorze,jestem w 3 miesiącu ciąży a jeszcze mi się brzuszek nie zaokrąglił...
Lekarz na to:
- Hmmmm... a jadła panie jabłka, odpoczywała, ćwiczyła?
Kobieta:
- Nie, a trzeba?
- Oczywiście że trzeba.
Za kilka miesięcy znowu przychodzi ta sama kobieta i mówi:
- Panie doktorze jestem już w 6 miesiącu ciąży, a jeszcze mi się brzuszek nie zaokrąglił...
- A jadła pani pomarańcze,ryby?
- Nie, a trzeba?
- Oczywiście że trzeba
Za kilka miesięcy znów ta sama sytuacja i kobieta mówi:
- Panie doktorze jestem w 9 miesiącu ciąży, a jeszcze mi się brzuszek nie zaokrąglił
- Hmmm... A kochała się pani z mężem?
- Nie, a trzeba?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

12 lata 1 miesiąc temu #581169 przez Kinia1712
Hahaha iwonta dobry ten kawał ;D hmmm..cos wiecej o mnie..mieszkam w Krakowie i jestem młoda mama (prawie) mam 22 lata ;) to moja druga ciaza pierwsza poroniłam w 10 tc ;( ta ciaza jak narazie przebiega dobrze ;) tylko w 8 tc plamiłam i trafiłam do szpitala ale nie było to nic groznego ;)

12 lata 1 miesiąc temu #581179 przez iwonta_kg
Przykro mi Kinia z powodu pierwszej ciąży. Dawno to było? Ja też plamiłam i byłam w szpitalu. Trzy tygodnie. Najpierw tydzień, potem puścili mnie do domu ale wróciłam po 3 dniach znowu :/ I okazało się że mam krwiaka. I za drugim razem trzymali mnie dwa tygodnie.

12 lata 1 miesiąc temu #581187 przez Kinia1712
Iwonta poroniłam w pazdzierniku w tamtym roku a juz po pierwszej miesiaczce byłam w ciazy dowiedzialam sie jakos zaraz po swietach ;) na pocztku bardzo sie bałam ze to za wczesnie a po drugie mialam obawy ze moze sie skonczyc tak jak za pierwszym razem..uwazalismy z mezem ale widocznie tak mialo byc i znowu dzidzia :) chociasz wiesz pewnie jak wszystkie mamy aniołków jeszcze sie obawiam poprostu tak juz mam chyba w psychice..:) w czwartek ide do ginekologa i mam nadzieje ze wszystko jest ok i moze juz nawet dowiem sie jaka płeć ma mój dzidzius ;)

12 lata 1 miesiąc temu #581192 przez iwonta_kg
Jesteś jeden tydzień dalej ode mnie więc pewnie juz może być coś widać ;) Trzymam kciuki :) ja mam wizytę 15 marca tylko muszę zadzwonić i potwierdzić.

12 lata 1 miesiąc temu #581201 przez czarnula0609
Cześć Niagara
dopisz mnie do wrześniowej tabelki czarnula 0609 Władysławowo wiek 33 lata termin 06.09.2013 imie i płeć póżniej

12 lata 1 miesiąc temu #581202 przez nefeli
Witajcie.Villemo dzieki ze pytasz:) Poki co nic sie nie zmienia,mdlosci nie daja mi funkcjonowac.Jeszcze dzis po nie przespanej nocy,zawiozlam o 8smej syna do szkoly,wrocilam i chcialam sie zdrzemnac,ale....nagle slysze ciagle walenie w moje schody,hm nie musialam dlugo myslec co sie dzieje,mam pedantke,mame dwoch doroslych synow,nie pracujaca ktora co 3 dni myje swoje schody,a poniewaz ja od miesiaca swoich nie zamiatam to przyszla mi pod drzwi i zamiatala:(
Wiecie no glupio mi sie zrobilo,zdenerwowalam sie strasznie,ale kurcze jak mnie zobaczy z brzuszkiem to moze zrozumie dlaczego nie moglam sprzatnac tych glupich schodow,ja sama jestem przewrazliwiona na punkcie porzadku i czystosci,ale odkad jestem w takiej sytuacji we wlasnym domu nie moge nic zrobic a co mowic o zamiataniu i myciu klatki schodowej.codziennie sie modle zeby mi sie udalo obiad ugotowac i dziecko ze szkoly odebrac,bez jakis sensacji i scen na ulicy.
Mnie jak wysoko cos boli to zoladek,a na dole podbrzusze zaczelo ostatnio pobolewac,11 mam wizyte i moj gin sie zaparl wziac jednak ten wymaz na chlamydie i inne takie bo on musi w karcie wpisac,co 2 miesiace bada listerioze,tokso i cytomegalowirusa,kurcze ja z kasa nie wyrabiam na tyle badan.Ale z drugiej strony to i dobrze ze jest taki dokladny,kazda wizyta trwa ze 40 minut i wszystko tlumaczy,zapisuje.
Witaj Kinia aale Ci fajnie masz juz duze szanse poznac plec!!! Ja moze na prenatalnym cos sie dowiem.Nie martw sie ze za wczesnie ja tez pierwsza ciaze stracilam i po 4miesiacach znow bylam w ciazy,wszystko bylo dobrze!!! ale dokladnie tak jak piszesz my juz mamy cos w psychice,ja tez po swoich przejsciach nawet teraz po tylu latach jestem przewrazliwiona,tego nie da sie zapomniec,wymazac:( niestety.

12 lata 1 miesiąc temu #581210 przez iwonta_kg
czarnula0609 napisał:

Cześć Niagara
dopisz mnie do wrześniowej tabelki czarnula 0609 Władysławowo wiek 33 lata termin 06.09.2013 imie i płeć póżniej

Dzień dobry. Niezłe wejście... Chcesz być w tabelce tylko czy zostajesz na forum na dłużej? Kiedyś już coś chyba pisałaś u nas i nie było odzewu to może teraz dobrze by było zacząć troche inaczej co?

12 lata 1 miesiąc temu #581221 przez czarnula0609
Tak zostaje na forum na dłużej.
A co do pisania to będę się czasami odzywać.
pozdrawiam

12 lata 1 miesiąc temu #581231 przez Kinia1712
A tak ogulnie to musze wam powiedziec ze mnie jajnik lewy boli od poczatku ciazy,niby mowilam gin o tym sprawdzala wszystko i jest ok ale martwie sie bo nawet jak ma to zwiazek z rozciaganiem sie wszystkiego wsrodku to czemu akurat po lewej stronie ;D hehe tez tak macie czasem?

12 lata 1 miesiąc temu #581233 przez Kinia1712
Dziewuszki jeszcze jedno pytanie pijecie kawke w ciazy ?

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka