- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- papi88
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
co do płci to pewnie u mnie w przyszłym tyg byłoby juz cos na pewno widac ale stwierdziłam ze zrobie połowkowe na sam koniec tzn wykonuje sie je 18-22tc wiec zrobie ok 22 to juz lekarz bardziej bedzie pewny płci wole poczekac a byc bardziej pewna bo szczerze kusi mnie juz aby cos raz na jakis czas dzidzi kupic

- ninka333
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Dół garderoby też raczej lekki i cieniutki a nie grube spodnie czy sunkienki.
Będzie można eksponować brzucholki

papi88 - ja też jestem z Warszawy

- papi88
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- kalina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
wlasnie wcielam kanapki z glowizna i majonezem poprawilam ciastkami i ciagnie mnie jeszcze na sledzie ale odczekam troche bo dopiero od kilku dni moge cokolwiek jesc wiec nie chce przeforsowac zoladka:-)
- kalina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- agilla.r
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

allegro.pl/koszulka-koszulki-ciazowe-z-n...iet-i3045851498.html
- ninka333
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

podzielcie sie informacjami odnośnie preparatów witaminowych - bierzecie czy nie??? a jak tak to jakie????
Niby mój lekarz mówi mi, że nie trzeba na zapas brać jak wyniki ok ale jak zaczełam pić magnez+wit b6 w tabletkach musujących to jakoś zdecydowanie lepiej sie czuję i mniej senna jestem (zawsze na wiosne piłam i pomagałona senność i zmęczenie).
Dodatkowo biorę kwas foliowy (15mg na recepte), kwasy DHA (wielkie kapsułki) i witaminę D3 w kropelkach -zalecenia lekarza.
- lost_moth
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Słuchajcie, mam problem. No bo chodzi o to, że chodzę do dwóch ginów. Jeden na NFZ, drugi prywatnie. Obaj wystawili mi kartę ciązy i obaj myslą, że ją prowadzą. Dlaczego to zrobiłam? Bo tak naprawdę to chcę, zeby moją ciążę prowadził ten prywatny gin, ale chciałąm trochę zaoszczędzic, toteż pomyslałam, ze jak będe chodzić na nfz, to wydębię skierowania na wyniki, co to robię. No i tak obaj stwierdzili, że mam mieć to badanie prenatalne z krwi. Dostałam skierowanie od tego z NFZtu, bo gdybym chciała zrobic badanie prywatnie, musiałabym zapłacic kilka stówek. No i nie wiem teraz jak o tym powiedziec mojemu lekarzowi prywatnemu o tym, gdyż on nie wie. W czwartek mam mieć u niego robione usg prenatalne, a potem mam pojechac na ten test paapa. NO nie bedę go robic jeszcze raz, skoro miałam dzisija. Nie wiem, co mam zrobic, jak o tym powiedziec mojemu lekarzowi (temu prywatnemu) o tym że juz byłam na tym badaniu.. Prosze, pomóżcie mi, macie jakies pomysły?
- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
Wydaję mi się że te kobiety które myją okna nigdy nie poroniły ani nie straciły dziecka i mają zupełnie inne podejście do niektórych zajęć w ciąży. Między innymi mycie okien. Ja nikomu nie życzę tego bo jest najgorsza tragedia jaka może spotkać matkę ale naprawdę przemyślcie swoje postępowania. Nie ma co szaleć kiedy w brzuchu rośnie mały człowieczek. Ciąża trwa tylko 9 miesięcy a nie kilka lat więc niektóre sprawy można odłożyć na później i tyle.
Dobra koniec tematu. Musiałam się wygadać.
- ninka333
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
O międzylesiu nic kompletnie nie wiem
Na solcu jest podobno całkiem ok ale słyszałam, że nie ma tam zawsze anestezjologa - ale lepiej zadzwonic bo to się zmienia
o Karowej sa najczęsciej zupełnie sprzeczne informacjie - albo zupełnie niegatywne albo same superlatywy - ja rodziałam na Karowej i jestem z tych bardzo zadowolonych (ale zanacze, ze miałam lekarza prowadzącego z tego szpitala a to podobno od tego zależy jak pacjentka jest traktowana). Szpital bardzo specjalistyczny i posiada sprzęt najwyższej jakości do ratowania nawet bardzo ciężkich przypadków noworodków w każdej dziedzinie i anestezjolog jest napewno cały czas (znieczulenie kosztowało w 2011r. 500 zł). Teraz też planuje tam rodzić chociażmam trochę daleko bo mieszkam na Bemowie.
- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
Nie dają Ci spokoju te okna widzę... Mylisz sie co do swoich przemyslen. Ja stracilam swoją pierwsza ciąże, pisałam juz o tym. Mialam 20 lat, wszystkie te tygodnie leżałam bo takie mialam polecenie wiec wiem co znaczy odpowiedzialność!Sorry że to wracam do tych okien ale myślałam jeszcze dzisiaj o tym i chciałabym nawiązać tematu i powiedzieć coś do tych dziewczyn które myją okna w ciąży.
Wydaję mi się że te kobiety które myją okna nigdy nie poroniły ani nie straciły dziecka i mają zupełnie inne podejście do niektórych zajęć w ciąży. Między innymi mycie okien. Ja nikomu nie życzę tego bo jest najgorsza tragedia jaka może spotkać matkę ale naprawdę przemyślcie swoje postępowania. Nie ma co szaleć kiedy w brzuchu rośnie mały człowieczek. Ciąża trwa tylko 9 miesięcy a nie kilka lat więc niektóre sprawy można odłożyć na później i tyle.
Dobra koniec tematu. Musiałam się wygadać.
- ninka333
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Słuchajcie, mam problem. No bo chodzi o to, że chodzę do dwóch ginów. Jeden na NFZ, drugi prywatnie. Obaj wystawili mi kartę ciązy i obaj myslą, że ją prowadzą. Dlaczego to zrobiłam? Bo tak naprawdę to chcę, zeby moją ciążę prowadził ten prywatny gin, ale chciałąm trochę zaoszczędzic, toteż pomyslałam, ze jak będe chodzić na nfz, to wydębię skierowania na wyniki, co to robię. No i tak obaj stwierdzili, że mam mieć to badanie prenatalne z krwi. Dostałam skierowanie od tego z NFZtu, bo gdybym chciała zrobic badanie prywatnie, musiałabym zapłacic kilka stówek. No i nie wiem teraz jak o tym powiedziec mojemu lekarzowi prywatnemu o tym, gdyż on nie wie. W czwartek mam mieć u niego robione usg prenatalne, a potem mam pojechac na ten test paapa. NO nie bedę go robic jeszcze raz, skoro miałam dzisija. Nie wiem, co mam zrobic, jak o tym powiedziec mojemu lekarzowi (temu prywatnemu) o tym że juz byłam na tym badaniu.. Prosze, pomóżcie mi, macie jakies pomysły?
Ja też prowadze ciąże u dwóch lekarzy: prywtnie u wspaniałej Pani doktor oraz w LuXMED gdzie trafiam na samych partaczy (ale chodze ze względu na wszystkie bezpłatne badania w pakiecie). Może powiedz temu prywatnemu, że ze względów finansowych poszłaś do innego na nfz, żeby miec te badania za darmo, bo jak sie dobrze orientuje to na skierowanie od tego prywatnego być płaciła za badania.

- lost_moth
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

- papi88
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-