- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jestem bo stwierdziłam, że bez sensu komuś ustępować. Mam tylko nadzieję, że nie wszystkie mnie jednakowo odbieracie za "alfę i omegę". Jeśli tak to napiszcie w prost to zamknę się w sobie na nowo i zacznę pisać tylko o dupie maryny
Ja w pierwszym trymestrze witaminek nie brałam teraz mam zamiar od 14 tc zacząć brak tak jak w poprzedniej ciąży Femibion. Nie są tanie ale są 2 kapsułkowe, ta druga kapsułka zawiera właśnie DHA. Kwas foliowy odstawiam, bo te witaminy zawierają metafolinę. Duphaston też odstawiłam na próbę i nic się nie dzieje... tyle tylko, że głupek jestem bo wykupiłam 2 opakowania i z jednego zażyłam tylko jedną tabletkę a drugie zostało w całości.
Jaka samopoczucie laseczki. Nefeli? Żyjesz jakoś pomiędzy tymi mdłościami?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja swojego nie wklejam bo wystraszyłybyście się. Pewnie nawet nie zdajecie sobie sprawy, że taki brzuch można mieć w 14 tc a ja może nie będę was z błędu wyprowadzać
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
- agilla.r
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Podobno ma być 9 odcinków, fajnie.
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A jaki masz? mi został po poprzedniej ciąży taki i nie wchłonął się dobrze dlatego zostało mi go troche Ale cieszę się że taki mam niż żeby miałby być płaski bo bym się bała że maleństwo nie rośnie, a tak widzę to codziennie i codziennie jest większy
Ogromny... taki jak w 20 tc z Klaudiuszem... masakra po prostu jak mnie wysadziło... po ciąży miałam płaski, celowo chodziłam z pasem jeździłam na basen no ale mimo wszystko mięśnie osłabione pierwszą ciażą to i go teraz szybko wypchało. Wczoraj pan mi w urzedzie miejsca ustąpił twierdząc, że musi mi być ciężko.
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Iwonta ja ogladałam wczoraj O MATKO! Masz racje, bardzo fajny. "Zmusiłam"nawet mojego męża by potem się nie tłumaczył "aaa bo wiesz ja sie na tym nie znam"
Podobno ma być 9 odcinków, fajnie.
Pewnie na 9 miesięcy. Mój mąż też oglądał ze mną i to z jakim zaciekawieniem
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Czy wy też macie takie bóle nad brzuchem tam gdzie się żebra kończą? boli jak cholera... pewnie macica mi się rozciąga.
Ja nie mam takiego czegoś jedyne co mnie bolało w ostatnim czasie po żebrami to żołądek od tych wszystkich prochów.
Ja nie jestem alfą i omegą ale wydaje mi się, że macica na tym etapie jest jeszcze bardzo niziutko, jej dno lekko ponad wzgórkiem łonowym ale faktem jest, że się powiększa i wypycha do góry wszystkie narządy to i pewnie jakiś dyskomfort z tego powodu może być odczuwalny
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
iwonta_kg napisał:
Czy wy też macie takie bóle nad brzuchem tam gdzie się żebra kończą? boli jak cholera... pewnie macica mi się rozciąga.
Ja nie mam takiego czegoś jedyne co mnie bolało w ostatnim czasie po żebrami to żołądek od tych wszystkich prochów.
Ja nie jestem alfą i omegą ale wydaje mi się, że macica na tym etapie jest jeszcze bardzo niziutko, jej dno lekko ponad wzgórkiem łonowym ale faktem jest, że się powiększa i wypycha do góry wszystkie narządy
Mnie boli ta "dziura" co jest między żebrami a żołądek jest niżej...
Aha bolą mnie też pachwiny
Nie wiem kto powiedział że ciąża to cudowny stan...
Villemo dawaj fote brzuszka
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Villemo napisał:
iwonta_kg napisał:
Ja nie jestem alfą i omegą ale wydaje mi się, że macica na tym etapie jest jeszcze bardzo niziutko, jej dno lekko ponad wzgórkiem łonowym ale faktem jest, że się powiększa i wypycha do góry wszystkie narządy
Mnie boli ta "dziura"
Tak to już jest, że w ciąży i po ciąży ciągle jakieś dziury bolą
- kalina
- Wylogowany
- gadatliwa
a co do witamin to przy pierwszej wizycie kazala mi brac tylko kwas foliowy Folik 0.4 mg. a co do witamin to mowila ze lepsze sa naturalne witaminy w postaci warzyw i owocow. a juz ostatnio jak bylam wykonczona i spadlam z wagi to dala probki witamin Prenatal classic bo skoro nie przyjmuje naturalnego jexzenia to jakos witaminy musza byc dostarczane. i tu kwasu foliowego jest 2x wiecej. i ogolnie wiecej witamin niz np centrum materna ktore przy planowaniu ciazy jeszcze sobie lykalam
- kalina
- Wylogowany
- gadatliwa
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a mnie coraz czesciej boli dol brzucha. ale mam za nisko lozysko to pewnie tez dlatego. i dobrze ze piszecie ze to norma ze sie wszysko rozciaga bo juz sie zaczelam niepokoic ze cos nie tak bo i w okolicy jajnikow tez czasem lekko boli.
Witaj w klubie my z Iwontą też mamy nisko łożysko
- kalina
- Wylogowany
- gadatliwa