BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #580936 przez Villemo
Dzień dobry,

Jestem bo stwierdziłam, że bez sensu komuś ustępować. Mam tylko nadzieję, że nie wszystkie mnie jednakowo odbieracie za "alfę i omegę". Jeśli tak to napiszcie w prost to zamknę się w sobie na nowo i zacznę pisać tylko o dupie maryny ;)

Ja w pierwszym trymestrze witaminek nie brałam teraz mam zamiar od 14 tc zacząć brak tak jak w poprzedniej ciąży Femibion. Nie są tanie ale są 2 kapsułkowe, ta druga kapsułka zawiera właśnie DHA. Kwas foliowy odstawiam, bo te witaminy zawierają metafolinę. Duphaston też odstawiłam na próbę i nic się nie dzieje... tyle tylko, że głupek jestem bo wykupiłam 2 opakowania i z jednego zażyłam tylko jedną tabletkę a drugie zostało w całości.

Jaka samopoczucie laseczki. Nefeli? Żyjesz jakoś pomiędzy tymi mdłościami?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #580942 przez Villemo
Iwonta piękny brzuszek!

Ja swojego nie wklejam bo wystraszyłybyście się. Pewnie nawet nie zdajecie sobie sprawy, że taki brzuch można mieć w 14 tc :ohmy: a ja może nie będę was z błędu wyprowadzać :blush:

11 lata 9 miesiąc temu #580957 przez iwonta_kg
A jaki masz? mi został po poprzedniej ciąży taki i nie wchłonął się dobrze dlatego zostało mi go troche ;) Ale cieszę się że taki mam niż żeby miałby być płaski bo bym się bała że maleństwo nie rośnie, a tak widzę to codziennie i codziennie jest większy :laugh:

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 9 miesiąc temu #580966 przez agilla.r
Iwonta ja ogladałam wczoraj O MATKO! Masz racje, bardzo fajny. "Zmusiłam"nawet mojego męża by potem się nie tłumaczył "aaa bo wiesz ja sie na tym nie znam" ;)
Podobno ma być 9 odcinków, fajnie.

11 lata 9 miesiąc temu #580967 przez Villemo
iwonta_kg napisał:

A jaki masz? mi został po poprzedniej ciąży taki i nie wchłonął się dobrze dlatego zostało mi go troche ;) Ale cieszę się że taki mam niż żeby miałby być płaski bo bym się bała że maleństwo nie rośnie, a tak widzę to codziennie i codziennie jest większy :laugh:

Ogromny... taki jak w 20 tc z Klaudiuszem... masakra po prostu jak mnie wysadziło... po ciąży miałam płaski, celowo chodziłam z pasem jeździłam na basen no ale mimo wszystko mięśnie osłabione pierwszą ciażą to i go teraz szybko wypchało. Wczoraj pan mi w urzedzie miejsca ustąpił twierdząc, że musi mi być ciężko. :angry:

11 lata 9 miesiąc temu #580971 przez iwonta_kg
Czy wy też macie takie bóle nad brzuchem tam gdzie się żebra kończą? boli jak cholera... pewnie macica mi się rozciąga.

11 lata 9 miesiąc temu #580973 przez iwonta_kg
agilla.r napisał:

Iwonta ja ogladałam wczoraj O MATKO! Masz racje, bardzo fajny. "Zmusiłam"nawet mojego męża by potem się nie tłumaczył "aaa bo wiesz ja sie na tym nie znam" ;)
Podobno ma być 9 odcinków, fajnie.

Pewnie na 9 miesięcy. Mój mąż też oglądał ze mną i to z jakim zaciekawieniem :)

11 lata 9 miesiąc temu #580977 przez iwonta_kg
Dziewczyny wrzućcie sobie jakieś fotki w awatarki bo się mylę jakoś często ;) te same zdjęcia macie w okularach :silly:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #580981 przez Villemo
iwonta_kg napisał:

Czy wy też macie takie bóle nad brzuchem tam gdzie się żebra kończą? boli jak cholera... pewnie macica mi się rozciąga.

Ja nie mam takiego czegoś jedyne co mnie bolało w ostatnim czasie po żebrami to żołądek od tych wszystkich prochów. :(

Ja nie jestem alfą i omegą ;) ale wydaje mi się, że macica na tym etapie jest jeszcze bardzo niziutko, jej dno lekko ponad wzgórkiem łonowym ale faktem jest, że się powiększa i wypycha do góry wszystkie narządy to i pewnie jakiś dyskomfort z tego powodu może być odczuwalny :-)

11 lata 9 miesiąc temu #580988 przez iwonta_kg
Villemo napisał:

iwonta_kg napisał:

Ja nie mam takiego czegoś jedyne co mnie bolało w ostatnim czasie po żebrami to żołądek od tych wszystkich prochów. :(

Ja nie jestem alfą i omegą ;) ale wydaje mi się, że macica na tym etapie jest jeszcze bardzo niziutko, jej dno lekko ponad wzgórkiem łonowym ale faktem jest, że się powiększa i wypycha do góry wszystkie narządy :-)

Mnie boli ta "dziura" co jest między żebrami a żołądek jest niżej...
Aha bolą mnie też pachwiny :blush:
Nie wiem kto powiedział że ciąża to cudowny stan...

Villemo dawaj fote brzuszka :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

11 lata 9 miesiąc temu #581000 przez Villemo
iwonta_kg napisał:

Villemo napisał:

iwonta_kg napisał:

Ja nie jestem alfą i omegą ;) ale wydaje mi się, że macica na tym etapie jest jeszcze bardzo niziutko, jej dno lekko ponad wzgórkiem łonowym ale faktem jest, że się powiększa i wypycha do góry wszystkie narządy :-)

Mnie boli ta "dziura"

Tak to już jest, że w ciąży i po ciąży ciągle jakieś dziury bolą :lol:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #581008 przez kalina
a mnie coraz czesciej boli dol brzucha. ale mam za nisko lozysko to pewnie tez dlatego. i dobrze ze piszecie ze to norma ze sie wszysko rozciaga bo juz sie zaczelam niepokoic ze cos nie tak bo i w okolicy jajnikow tez czasem lekko boli.

a co do witamin to przy pierwszej wizycie kazala mi brac tylko kwas foliowy Folik 0.4 mg. a co do witamin to mowila ze lepsze sa naturalne witaminy w postaci warzyw i owocow. a juz ostatnio jak bylam wykonczona i spadlam z wagi to dala probki witamin Prenatal classic bo skoro nie przyjmuje naturalnego jexzenia to jakos witaminy musza byc dostarczane. i tu kwasu foliowego jest 2x wiecej. i ogolnie wiecej witamin niz np centrum materna ktore przy planowaniu ciazy jeszcze sobie lykalam

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 9 miesiąc temu #581013 przez kalina
iwonta ja dopiero od kilku dni czuje ze ciaza to fajny stan. wczesniej przy akcji wielkie rzyganie to nawet mezowi sie oberwalo ze przez niego tak umieram:-)

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 9 miesiąc temu #581024 przez Villemo
kalina napisał:

a mnie coraz czesciej boli dol brzucha. ale mam za nisko lozysko to pewnie tez dlatego. i dobrze ze piszecie ze to norma ze sie wszysko rozciaga bo juz sie zaczelam niepokoic ze cos nie tak bo i w okolicy jajnikow tez czasem lekko boli.

Witaj w klubie my z Iwontą też mamy nisko łożysko :(

11 lata 9 miesiąc temu #581038 przez kalina
villemo a macie przez to jakies specjalne zalecenia? bo ja lykam luteine ale jeszcze mi kazalaz 3 tyg tylko brac bo procz boli mialam na poczatku plamienia i jestem na zwolnieniu ale to chyba bardziej przez to ze cale 8 h w pracy przesiedzialabym w kibelku.. ale procz informacji ze mam za nisko nie mowila czy przez to musze cos innego robic niz normalnie

url]

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka