BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 2 miesiąc temu #750946 przez agamo
Kinga no to super wiadomosc tetno 120 to raczej norma u mnie jak tak bylo to mowili ze maly spi i mowili ze po 20 minutach powinno wzrosnoc A jesli nie wzrastalo to kazali jesc cos slodkiego jak raz robili mi w nocy w szpitalu to maly cale ktg mial 120 polozna mowila ze nisko ale wporzadku wiec nie ma co sie przejmowac No i gratuluje skurczy!!! no napewno juz na dniach zobaczysz sie ze swoim skarbkiem!a noz w dzien terminu sie urodzi!

Aga

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #750948 przez akina_zet
MyMelange napisał:

My juz po ktg i uwaga sa skurcze! zapisaly sie dwukrotnie, jeden 93%, drugi 80%, ale cholera ja tego nie czulam. Widzialam tylko, ze mi sie spina brzuch, ale nie bolalo. Doktorek troche sie wystraszyl tetnem malego, bo bylo w okolicy 120 i zbadal jeszcze przeplywy, ale byly w porzadku. juz chcial mnie na ponowne ktg do szpitala wyslac... Takze, byc moze na dniach synek ujrzy swiatlo dzienne :)

Agamo cudna fota. Polecam rozne filmiki na yt, to moze cos Cie zainspiruje

O Kinia! Dobre wieści :) Trzymam kciuki by się rozkręciło :)

Aguś co za cudak z Twojego malucha,zdjęcia jak z katalogu :)

Monika Z.

11 lata 2 miesiąc temu #750953 przez karolcia1919
U mnie zero skurczy wiec Mymelange gratuluje Ci skurczy to zawsze cos;)

Agus zdjecie sliczne ;).czapa cudna a maly slodki;)

No a piatek blisko...tylko czy przez weekend mi.cos beda robic ???duzo kobiet w przychodni jest po terminie...i w piatek lub sobote maja sie wstawic na oddzial....to bd oblezenie.

11 lata 2 miesiąc temu #750960 przez MyMelange
To co dziewczynki, schaboszczak ostatni na obiadek? Trzeba sie nawpychac poki mozna :)

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 2 miesiąc temu #750961 przez Alivva
agamo napisał:

Zakochałam się :)
I w Kacperku i w czapce oczywiście :D

Jakoś brak mi dziś sił :P Ten ból kolkowy mnie wciąż męczy. Ale jesteśmy juz po spacerku,teraz usypiam mała i jadę do miasta może cuś sobie kupię :P

11 lata 2 miesiąc temu #750964 przez akina_zet
MyMelange napisał:

To co dziewczynki, schaboszczak ostatni na obiadek? Trzeba sie nawpychac poki mozna :)

Ja się nażarłam słodyczy za ostatnie 10 lat :P

Monika Z.

11 lata 2 miesiąc temu #750976 przez karolcia1919
Tez mialam dzis miec schabik ....ale nalecialo mnie na pierogi z truskawkami i smietana ;);)

11 lata 2 miesiąc temu #750984 przez Kasia :]
Dzień dobry :blink:

O ile śliczności dziś na forum :) Cudne te nasze Dzieciaczki :kiss: Czekamy z niecierpliwością na ostatnie rozpakowania :blink:

Co do rany po cc, to mnie czasem pobolewa. Tak jakby rawało coś w środku. Zwłaszcza jak za dużo chodzę albo próbuję coś posprzątać. Pewnie jeszcze minie zanim się to uspokoi.

Mam pytanie do Mamuś już rozpakowanych...
Zdjęłam w 8 miesiącu obrączkę i pierścionek, bo zaczęły mi przez te upały puchnąć palce. I do teraz nie mogę ich założyć. Wam też tak zostało? Nie wiem w sumie czemu. Paluchy nie wyglądają na popuchnięte, zostały mi tylko 3kg nadprogramowe...Możliwe, żeby kości się jakoś poszerzyły?

Agamo, zazdroszczę talentu męża :blink: Ślicznego macie Kacperka, a zdjęcia pierwsza klasa. Mój jak go poproszę o zdjęcie, to lepiej czasem usunąć od razu :dry:

Kinga, zgadzam się z Agamo. Tętno 120 jest prawidłowe. U nas zaczęli się martwić dopiero jak spadło do 90 :dry: Więc nic się nie denerwuj, Maluszek pewnie uciął sobie drzemkę :blink:

11 lata 2 miesiąc temu #751002 przez kocham_cie
hej dziewczynki

Kotlety, truskawki, słodycze... oj paskudy jedne ależ smaka mi narobiłyście :S jedzcie jedzcie puki możecie :blink:

Aga fotki kaceperka fantastyczne-pełen profesjonalizm... Kinia też nam pewno coś tak pięknego zaserwuje jak maluszek przyjdzie na świat.. a ja ani takiego talentu ani sprzętu nie mam więc skorzystam raczej z pomocy profesjonalisty... juz mam kilka pracowni fotografii artystycznej na oku ale poczekam aż Antoś skończy z 2 miesiące

wogóle te nasze szkrabki są jakieś takie wyjątkowo urodziwe, mały Alicja, Piotruś, Kacperek...ach te nasze dzieciaczki ;)

D. poszedł dziś pierwszy raz od narodzin Antka do pracy... wraca o 22 czyli czeka mnie samotna kąpiel tego moje szkrabka... ciekawe jak nam to wyjdzie :blush:

Agamo kochana czy ja dobrze pamiętam żę twoi teściowie przylatują jakoś na dniach??? może niech skoczą do apteki i kupią ci kropelki na kolkę bobotic dla kacperka na jego kolki???

o i moje szczęście się obudziło... uciekamy się karmić

Magda M

11 lata 2 miesiąc temu #751013 przez Kasia :]
Zatem i ja wrzucam moją Zosieńkę :blink: Udało się w końcu zrobić zdjęcie z otwartymi oczętami :blush:

Uploaded with ImageShack.com

11 lata 2 miesiąc temu #751020 przez Alivva
Nie takie profesjonalne jak Agi foteczku ale jakies tam jest :-)
Szczesliwe,najedzone dziecie moje :-)
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #751021 przez Alivva
Jakie podobne foty :D
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #751030 przez nefeli
Dinku pieknas Ty z tym swoim ferrari na spacerku :) hm my chodzimy narazie na spacery na balkon...dzis ze 30' a ja i tak nie wiem jak mala ubrac bo troche wieje no i kicha bida mala ;)
Nubisiu sliczna fota wracajcie szybciutko do domku :)
Iwonka zdjecie przy cysiu bezcenne :)
Agamo pogratulowac mezowi robienia fotek moj jak pyknie to tak jak pisze Kasia tylko do skasowania ...Niunio przecalusny i czapa w deche :) :) buzka dla Kacperka
NO WLASNIE KOCHANE MOJE APELUJE :) jak robicie fotki bez urzycia lampy??? bo bez lampy jakosc do dupy...a z lampa nie wolno :(
Ja na antybiotyku bo prawy cyc porazka znow zapalenie...czerwona plama i bol ze hej...wiec jade na laktatorze a malej nie dopuszczam do cysia...
hm cos jeszcze mialam napisac i nie pamietam...
a i nie wiem czy pisalam o porodzie...mam z niego na prawde wspaniale wspomnienia,obecnosc meza przy cc bezcenna,wrazenia na cale zycie :) lekarz przekochany,anestezjolog tez dusza czlowiek i caly pobyt w klinice to po prostu bajka...kazdej mamie takiego porodu zycze :)
nie pamietam kto pytal ale mnie tez boli ostatnio i miejsce ciecia i ogolnie brzuch na dole :(
wizyte mam u gina po 40 dniach od porodu i wtedy wolno sie juz bzykac ;) wiec moj maz dni odlicza...a ja wcale nie jestem az tak chetna hihi
Mamusie co zrobic z tym strasznym brzuchem jak 5 miesiac wyglada...a ja mam tylko obcisle ciuchy :(

11 lata 2 miesiąc temu #751032 przez nefeli
Kasia Zosia sliczna i widze ze jak moj synio lubi smoki nuka...bo moja mala nie chce ich wcale :( za to dostalam kiedys w sklepie jakiegos smoka jak sutek mamy i jest nim zachwycona...problem musze poszukac i kupic kilka sztuk bo ciagle nam ginie ;)
Alusia istny tatus,kochana jest(a czy tatus to nie wiem) ...Dinku moja tez do meza podobna :)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #751033 przez donata
Dobry :)

Piękne zdjęcia dzieciaczków! :*
Czytałam Was, ale nie miałam weny odpisać jakoś...

Ciągle latamy po tych lekarzach :/ Wczoraj byliśmy na bioderkach, to mały ma nie do końca rozwinięte bioderka, więc musimy go pieluchować, kłaść na brzuszku, ćwiczyć itd. A jutro mamy do poradni Retinopatii, aż się boję :/

Dzisiaj nasz synek skończył miesiąc :D Leci ten czas...

Agamo, zdjęcia jak z katalogu! Suuuper :*
Jak czytałam o małym, że Cię wybił z rytmu jak miałaś zrobić zdjęcie przez bąka, to się uśmiałam :D hehe Mój Szymek też takie bąki puszcza jak stary chłop. Zawsze nie wiem czy to mąż czy Szymuś bąka walnął, bo normalnie odgłosy identyczne! :D

Akina, ja rodziłam łożysko ze 2 minutki :P Tylko czekaliśmy jeszcze z 10 minut, żeby się odkleiło, bo z jednej strony się trzymało... Lekarka jedna pociągnęła za łożysko, druga nacisnęła brzuch, ja trochę poparłam i poooszło :) Brzydkie jest :P Bleee... Ale nie martw się. Będzie dobrze!

Nefeli, małemu też się ulewa i to baaardzo. Nawet po godzinie czy 2 i normalnie wodospad... Ale ja go noszę z 15 minut i kładę na boczku z pieluchą. Więc jak mu się ulewa, to na pieluchę. Acha i ja robię zdjęcia z lampą. Staram się nie robić po oczach. Nie słyszałam nawet, że nie można. Jak śpi i ma zamknięte oczka, to i tak nie widzi.

Szymek już mniej śpi. Od kilku dni daje nam w noc popalić. Budzi się co pół godziny i płacze. I wtedy smoczka mu dajemy albo kołyszemy w wózku. W dzień ostatnio też jakoś słabo śpi. Budzi się co godzina, co 2 godziny. A kupę robi dalej tak z 7 razy na dzień :cheer:
W piątek pewnie pójdziemy do pediatry, to się zapytam o jakieś kropelki, bo też się pręży strasznie czasami i płacze, więc może brzuszek go boli.
Załączniki:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka