- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- bronchilda85
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Mamusie! Jeśli byłybyście zainteresowane tanimi zaproszeniami na Chrzest, to zapraszam do mnie. Można znaleźć mnie na allegro allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=2974654 lub też na blogu malyszkrab.blog.pl/ Nawet jeśli w danym czasie nie będzie aukcji na allegro, to wystarczy wysłać do mnie wiadomość Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. Wówczas specjalnie wystawię zaproszenia na allegro, żebyście miały pewność zakupu

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=52337 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=49866 [/url]
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- nike84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

karolcia my używamy płynu do kąpieki 3w1, wiec myjemy tym całe ciałko i główkę.
Iga uroczy Twój synuś

Iwonka Kacperek jak zwykle przecudny

- Villemo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
U nas położna była tylko 2 razy!!! I to mąż zadzwonił ostatnim razem, żeby przylazła, bo mały dużo ulewał. Ale ona na niczym się nie zna i nawet go nie dotknęła. Także już jej podziękowaliśmy. Poza tym nie miała zamiaru przyjść już po 1 razie! A zmienić nie możemy, bo innej nie ma.
Ehhh Donatka no to pięknie... ale jak innej nie ma? Jesteś pewna? Wiesz o tym, że to nie musi być położna z Twojej przychodni? Nie ma w tej kwestii rejonizacji, możesz poprosić o przyjazd położną co prowadzi indywidualną praktykę a ma podpisaną umowę z NFZ. Ja też nie brałam położnej ze swojej przychodni bo to takie wredne babsko. Ta z którą się umawiałam, przyjeżdżała co tydzień na kawkę i ciacho, ważyła i dokładnie oglądała małego.
Swoją drogą ciekawe jak sobie ta wasza położna wpisała ... pewnie babsko dostanie kasę za 4 wizyty.
- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2

A co wchodzi w sklad tego plynu? 3w1?
Kapselek spal 4 godziny na spacerze, potem mial przerwe 5 godzin i teraz spi jak susel po kąpieli od 20

- Villemo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mój mały dziś prawie cały dzień śpi
Aż zaglądam co chwilę do łóżeczka bo coś mi to podejrzane. Chyba że jest tak wymęczony tymi dzisiejszymi siedmioma kupami
karolcia my używamy płynu do kąpieki 3w1, wiec myjemy tym całe ciałko i główkę.
Iga uroczy Twój synuśI jaką ma gęsta czuprynę
Co do położnej to u mnie była 6 razy (do momentu jak małemu odpadł kikut) i potem była jeszcze raz jak po nią zadzwoniłam gdy mieliśmy problemy brzuszkowo-pieluszkowe. A tak to mogłam do niej dzwonić 7 dni w tygodniu
Iwonka Kacperek jak zwykle przecudnyJuż nie mogę się doczekać kiedy mój będzie taki duży
Nike poczekaj poczekaj... zaraz się zdziwisz jak czas zapieprza. Ja dopiero co byłam w pierwszej ciąży i dalej jestem w szoku, że ja mam już drugie dziecko

Dopiero Klaudiuszek był taki mały jak Wiktorek. A teraz już pyskować zaczyna

A wiecie co dziś odstawił... Zawsze jak segreguje pranie to daje Klaudiuszowi, żeby wrzucał do pralki no i tym razem też tak zrobiłam. Wybierałam rzeczy małego z kosza na pranie dawałam Klaudiuszowi i on wrzucał do pralki. No i pranie skończyło się prać otwieram pralke a tam całe pranie i bęben od środka w jakichś dziwnych kryształkach żelu... nie mogłam zakumać o co chodzi. Grzebie w tej pralce grzebie i znalazłam... zużytego pampersa Wiktora... Klaudiusz przy okazji wrzucania prania do pralki posprzątał łazienkę... no nie ma innej opcji...wyciągnął z kosza na śmieci pampersa i wrzucił do pralki... Nie dość, że cała pralka uwalona żelem z tego pampersa bo podczas prania się doszczętnie rozwalił to jeszcze rzeczy całe w żelu i paprochach a o smrodzie moczu już nie wspomnę...
No ale jak tu się gniewać na takiego małego potwora jak za raz przyleci i zrobi maślane oczy

- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
Krople nam się skończyły i JA PITOLĘ co się nie robi

No ale do rzeczy,najpierw coś napiszę a potem będę czytała i pisała na bierząco

Dostałam smska od naszego Aśka....Ma nadzieję,że ich nie skreślamy za brak aktywności (no cóż to za pomysły) ale jest rozłożona przez zapalenie żołądkowo-jelitowe i miała iść do szpitala dziś na kroplówę ale znów problem co z Patrysiem bo babcia z gorączką

Odpisałam jej,że czekamy a ona ma zdrowieć i też wysłałam jej smsowe pozdróweczki i buziaki od ALL forum

Boshe-bidulka ta nasza Aśka :/ JUż jej pisałam,że gdyby była bliżej to sama bym Patrysia zgarnęła do siebie. Nie lubię być taka bezradna jak ktoś bliski potrzebuje pomocy

Villemo-włos mi się zjeżył jak czytałam o tej Waszej tragedii :/ Jak ktoś choruje i umiera to człowiek się jakoś tam z tym liczy a takie nagłe odejście..... Niewyobrażalny ból,pustka i też z pewnością jakiegoś rodzaju żal i złość,bo pada pytanie-dlaczego?...
Papi,dobrze zapamiętałaś-to Tormentiol i poleciła mi go nasza pani pediatra więc wiedziała co robi

Kasiu butelki TT nie mieszczą się w te "uniwersalne" opakowania termo

IgaMały świetny. I jaka czuprynka bajerancka

Donata Bart od razu zadzwonił,w szoku nie był bo to,że "tęsknię" już nie raz mówiłam ale teraz wiedział,że to już INNA tęsknota... On tez tęskni... Nie wiem co to będzie,wciąż się upominam i wzbraniam i w ogóle,ale jest inaczej odkąd się mała pojawiła.
Iwonka jak ten Twój Kacperek szybko rośnie i się pięknie rozwija

Kalinka no mamy tez tę sukienusię,nam tatuś kupił w hamburgu ale też w Lidlu

Karolcia Ja używam tylko żelu do kąpieli i tym samym myję łepek. Sprawdza się bo żadnego wysuszenia skóry,żadnych wyprysków,ciemieniucha odpukac też nas nie męczy...
Villemo widzisz jaki ten Twój synio pomocny hahaha i pranie i sprzatanie 2w1
Ja się ostatnio naśmiałam z Piotra siostrzenicy. Wleciałam do Pitów na moment i Maryśka tam była. Patrzy na mnie,na moje buty (miałam na sobie te biedronkowe uggi)i mówi...Ciocia,ja tez mam takie same buty. Ja na to,że fajnie bo sa wygodne i ciepłe i że mam z Biedronki a Ty-zapytałam. A ona z taką powagą...Noooo ja mam ze strychu hahahaha Boska jest

Nawet się wczoraj nie pochwaliłam,ze kuzynka urodziła synka

Dzis przyszła do Aluśki znów babcia Roma z paczuszką od koleżanek z pracy (nauczycielek) i mała dostała śliczną sukienusię czerwoną taką świąteczną,do tego białe body z ozdobnym kołnierzykiem i rajstopki....czerwono-białe paputy,smoczuś,grzechotka i słodkie skarpetki

A spotkanie znó przesympatyczne,babcia nawet asystowała przy kąpieli a potem wnusię nakarmiła i ululała do snu

A ja wyrwałam się do apteki a przy okazji odebrałam foty małej które wywoływałam (skromne 200) kupiłam sobie czarne legginsy i nową bluzę

Aaaa i umówiłam się na sesję zdjęciową Aluśki-na środę

Co to ja jeszcze chciałam napisać????? a qwa nie pamiętam....
- donata
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
donata napisał:
U nas położna była tylko 2 razy!!! I to mąż zadzwonił ostatnim razem, żeby przylazła, bo mały dużo ulewał. Ale ona na niczym się nie zna i nawet go nie dotknęła. Także już jej podziękowaliśmy. Poza tym nie miała zamiaru przyjść już po 1 razie! A zmienić nie możemy, bo innej nie ma.
Ehhh Donatka no to pięknie... ale jak innej nie ma? Jesteś pewna? Wiesz o tym, że to nie musi być położna z Twojej przychodni? Nie ma w tej kwestii rejonizacji, możesz poprosić o przyjazd położną co prowadzi indywidualną praktykę a ma podpisaną umowę z NFZ. Ja też nie brałam położnej ze swojej przychodni bo to takie wredne babsko. Ta z którą się umawiałam, przyjeżdżała co tydzień na kawkę i ciacho, ważyła i dokładnie oglądała małego.
Swoją drogą ciekawe jak sobie ta wasza położna wpisała ... pewnie babsko dostanie kasę za 4 wizyty.
A szkoda gadać. Mąż chciał po 1 razie zrezygnować, jak 2 miesiące się nie pojawiała. Zadzwonił do przychodni z awanturą, że rezygnuje z niej i chce inną, to tego samego dnia przylazła... A teraz nie wiem czy mogę wziąć inną i czy nie jest za późno... A kasę na bank wzięła za 4 razy albo lepiej! Jeszcze ostatnim razem jak była i się pytałam o pępek małego czy nie jest dziwny, to powiedziała, że normalny! A kilka dni później jak byliśmy u neonatologa, to okazało się, że ma przepuklinę! Taka znawczyni od siedmiu boleści. Stara baba, a wymalowana i wystrojona jak lalunia.
Iva, chyba mała już się przyzwyczaiła do tych kropelek, co? Ja Bobotic dawałam codziennie kiedyś, a teraz co 2-3 dzień i tylko jak go brzuszek boli bardzo mocno. BO jak się zaczął przyzwyczajać, to i krople już nie pomagały. No, mała już Was zbliżyła na całe życie

- haola
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

- niagara
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74

- haola
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Przecenilam sen mojego syna bo obudzil sie o 1 i meczylam sie z nim do 3! Masakra, zamiast spac to sie cieszyl do sufitu:) mowie do niego "kto cie tak rozsmiesza? Pewnie twoj braciszek co?" I zaraz spojrzal sie na mnie tak porozumiewawczo jakby potwierdzial co mówię...

Witaj Haola:) dawno nie bylo nikogo nowego u nas:)
- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- haola
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Iwonta ja jestem z małej miejscowości niedaleko Piły

- haola
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

- kalina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
haola witamy wsrod nas.. lepiej pozno niz wcale:-)
iva super ta babcia druga.. fajnie ze sie przejmuje i wczuwa

a mloda dzis w nocy czestsze pobudki. brzuszek bolal. i ja chybs boli nawet od pierdzenia dupinka