- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- izula
- Wylogowany
- rozmowna
- Moje szczęście przyszło na Świat 22.08.2013 r.
Buziak dla Aluni, za zdobycie nowych umiejętności. Mój Piotrunio jest leniuszek i przekręcać się nie chce, za to jak się mu da dwa paluszki do rączek to się podnosi piernik mały :)tak że muszę bardzo uważać.
Aliva a patrzyłam na te huśtawki bright star ale nie było w mojej okolicy żadnej okazji a na allegro też nic fajnego.
A macie już jakieś typy co do krzesełka do karmienia?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- niagara
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74
niagara napisał:
Donata zazwyczaj kładziemy Julkę ok 22, a budzi się o 7. Wczoraj to nawet do 8 pospała
Dziewczynki to co, która chce się załapać na wątek wrześniówki 2014?
Jejku, ale masz fajnie!!! U nas Szymuś najdłużej spał 5 godzin i to też ze 3 razy jak na razie Jak to zrobiłaś??? Ale w dzień coś śpi czy już wtedy nic? Szymuś śpi w dzień czasami nawet po 2-3 godziny. Też mi się marzy przespanie wreszcie caaałej nocy
Tak właściwie to nic nie zrobiłam. Po prostu po jedzeniu i kąpaniu kładę Małą do łóżeczka, koło 22, tam sama zasypia i śpi do rana. Ostatnio przesypia nawet do 8 W dzień też śpi po 1-2 godziny A na spacerze to potrafi i 4-5 godzin przespać. Takie dziecko, śpioch po matce
Aga dzięki za odpowiedź. Teraz juz jestem pewna, że przy następnym porodzie biorę znieczulenie Julka tak pięknie sypia co najmniej od 3 tygodni. Ja jej nie wybudzam na karmienie, ale też nie karmię piersią więc nie widzę w wybudzaniu większego sensu. Zresztą ona i tak je wtedy, kiedy sama ma ochotę. Nie jestem jej w stanie do niczego zmusić. Jak nie będzie chciała, to potrafi mi mleko w twarz wypluć
Ja też dzisiaj wreszcie dostałam @, choć nie powiem żebym tęskniła
Dzieciaczki wszystkie śliczne, jak zwykle zresztą Choć najbardziej w pamięć zapadła mi mała Nefeli, no już nie taka mała,ale tak mało jej zdjęć pojawia się na forum . Śliczna księżniczka
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
Alivva gratulacje @
Buziak dla Aluni, za zdobycie nowych umiejętności. Mój Piotrunio jest leniuszek i przekręcać się nie chce, za to jak się mu da dwa paluszki do rączek to się podnosi piernik mały :)tak że muszę bardzo uważać.
Aliva a patrzyłam na te huśtawki bright star ale nie było w mojej okolicy żadnej okazji a na allegro też nic fajnego.
A macie już jakieś typy co do krzesełka do karmienia?
Tak,tak...krzeselko mam juz wybrane. Dwie kolezanki takie maja,sa zadowolone a i cenowo nie jest zle wiec uznalam,ze nie bede sie szarpac na drozsze Jutro wstawie Ci linka z allegro bo na tel chyba nie ogarne
m.allegro.pl/przedmiot,praktyczne-krzese...play,3680204559.html
Oooo ogarnelam trzeba tylko poszukac wg cen,bo chyba widzialam tansze
- kalina
- Wylogowany
- gadatliwa
moja na mnie glowke wyciaga jak nie wiem a jak ja na brzyszek w lozeczku dam to albo placze albo wyciaga sie i usypia:-)
nefeli slodka malutka
misia tez fajniutkai widac bujaczek sie podoba:-)
niagara mloda niezly spioszek:-)
izulka synio przystojniak ze hej:-)
kasia i jak mezus?
iva no jak kuz sie dziadek przelamal to dobrze jest:-) oj te nasze kruszynki chwytaja za serducho..
ja tam @ nie mam na raxie i nie tesknie. a wizyte u gina mam poczatek grudnia. tak mnie schodzilo az mnie maz zmobilizowal i zaliczylam zdziwko bo nigdy takich terminow nie bylo.. krwi u siebie nie zaubserwowalam ale za to rwie tan z dolu jakby mi wnetrznosci wypasc maja. i nie wiem czy to normalne prawie 2tyg po pprodzie sn?
wczoraj wymasowalam i wynastawialam kregoslup i czuje sie jak nowonarodzona:-) mloda dosc spokojna w samochodzie ale pol drogi do dziadkow przespala a drugie pol juz jej sie srednio podobalo bo dziury.. dobrze ze z bratem jechalysmy bo sama bym nie dala rady jak nie przesypia. jak cus to nie wiedzialabym czy trzymac kierownnice czy mala..
tak w ogole to po pol roku wczoraj dopiero wsiadlan w samochod. a wziawszy pod uwage ze bylam poczatkowym kierowca to srednio sie czuje pewnie i z mloda to bu bylo ryzyko jechac ..
my dzis szczepienie a jak nadal sie zastanawiam nad rotawirusami
- karolcia1919
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Czekam na moja kruszynkę
Nefeli slodka ksiezniczka
izula Twoj synus juz kawal chlopiska;) superr;)
nigara mala cudna !!!
kurde tak piszecie o tym podnoszeniu glowki a moj lekko podniesie lub wcale a zeby nie przekrecil to moge pomarzyc;( martwie sie..cos zle robie czy co ;( ah i juz mam dola z samego rana ...moze powinnam isc do lekarza ??
- izula
- Wylogowany
- rozmowna
- Moje szczęście przyszło na Świat 22.08.2013 r.
Alivva dzięki za info w sprawie krzesełka
Karolcia a ciebie to przez kolano i złoić. Pierwszy błąd mamy, że porównuje swoje dziecko do innych dzieci. Nie martw się, wszystko jest w porządku. Za to potem czyjeś dziecko może przystopować a twój będzie miał skok rozwojowy. Na pewno jest wszystko w porządku. Mój Piotruś nie chce się obracać z brzuszka na plecki i trudno. Stwierdziłam, że przyjdzie pora to się sam przekręci na brzuszek. Jedne dzieci raczkują a inne od razu chodzą i wszystko jest dobrze. Głowa do góry
I dziękujemy za komplementy
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
piszę na szybciora bo ten mój mały pierduś chce ze mną pogadać i strasznie się wscieka jak na niego nie patrzę gdy do mnie mówi
Wyobraźcie sobie że Pan Antoni spał dziś od 22 do 8:30 z dwoma 5 min przerwami na papu normalnie czuję się jak nowo narodzona
Daguś nasza mała Neli już nie jest taka mała... oj jaka ona słodziutka
I michasia się do nas uśmiecha z huśtawki i niebieskooki księciunio, i śpioszek julcia... oj słodkie te nasze okruszki wszystkie jak jedno...hihi trafiły nam się najpiękniejsze dzieciaczki na świecie
A ja @ nadal nie mam i mam nadzieję że jeszcze z rok jej nie zobaczę a potem machnę siostrzyczkę antosiowi i kolejne dwa lata bez @ hihihi
Jeśli chodzi o maty edukacyjne to nasz Tosiek dostanie od ciociuni z holand tą z FP co teraz reklamują, oczywiście sama nigdy bym jej nie kupiła bo szkoda kasiory, a krzesełko... hmmm chyba kupimy coś takiego jak iva pokazała, chciałam takie drewniane ale boję się że młody się o nie poobija jednak te plastikowe jakies takie bardziej "miękkie" i bezpieczniejsze mi się wydają
ooooo przerwa na przewijanie
A my co kupimy na święta hmmm samam nie wiem ale raczej będzie to jakaś zabawka interaktywna, a od dziadków zarówno jednych jak i drugich chcemy takie maskotki handmade
artillo.pl/product/krolik-fryderyk-krolik-tilda,76960.html
artillo.pl/product/mis-chaberek,8067.html
A właśnie pamiętacie pisałam że wybieramy się do banku, no i jak na razie same dobre wieści zdolność mamy, na wkład własny do czasu sprzedaży naszego obecego mieszkania pożyczą nam moi rodzice... no i dziś o 17 idziemy zobaczyć już jedno mieszkanko... swoją drogą na które się strasznie najarałam bo na fotkach wygląda bardzo fajnie, wystarczyłoby odmalować ściany i się wprowadzać, no i ładna okolica
- nike84
- Wylogowany
- gadatliwa
My krzesełko do karmienia już dostalismy i czeka aż Kacperek do niego dorośnie allegro.pl/fisher-price-krzeselko-do-kar...est-i3709712935.html
A mam pytanie, jak wam sie sparwdza ta wanienka co jest na zdjęciu? To jest ta profilowana z siedzeniem? Jak w niej myjecie małemu głowę?
Widzę że dzis dzień @ Gratuluje dziewczyny.Ja juz mam pierwszą @ za sobą
Ależ śliczne te nasze wszystkie dzieciaczki
A mojemu dziecięciu włączył się teraz tryb spania w dzień po pół godziny, tak ze ciężko coś zrobić Właśnie robiłam drugie podejście do śniadania, ale jak na razie udało mi sie zrobić kawę i siedzimy z Kacperkiem i "gadamy".
Ja na mikołaja dla Kacperka będę prosić o mate edukacyjną. A dla siebie o nosidełko, żebym mogła wyjść rano po bułki, nie musząc taszczyć ze sobą całego wózka
- Kasia :]
- Wylogowany
- budujemy zdania
Dziękuję Wam za ciepłe słowa jeszcze raz
Dzieciaczki słodziutkie! I faktycznie mała Neli rośnie jak na drożdżach! A pamiętamy ją taką malutką Zresztą jak patrzę na Zosi zdjęcia po porodzie to też taka kruszynka się wydaje, a teraz mały pulpecik
Co do mat, to wypatrzyłam wcześniej na allegro właśnie taką: allegro.pl/kolorowa-edukacyjna-mata-dla-...krk-i3670090602.html . I mieliśmy po nią nawet jechać, ale wylądowaliśmy na SORze. A teraz to może zobaczę jeszcze dla porównania te z biedronki i zobaczymy. Choć ta wychodzi taniej, więc pewnie na nią się zdecydujemy.
Izula, my dostaliśmy krzesełko do karmienia od przyjaciół na "pępkowe" allegro.pl/krzeselko-stolik-bambi-baby-d...lka-i3696260316.html takie jak tutaj, dokładnie niebieskie Powiem Ci, że mega udany prezent, bo sama myślałam o kupnie krzesełka. Bardzo porządne, ma zdejmowane pokrowce, pod krzesełkiem zawiesza się jeszcze taką siateczkę na drobiazgi, zabawki itp. Na zdjęciu jej akurat nie ma. Regulowana wysokość, regulowane oparcie i podwójny blat (który też można przysuwać bliżej, dalej). Jedyny minus to gabaryty, bo jest ono dosyć spore po rozłożeniu. Ale jeśli jest nie używane można bez problemu złożyć po jedzeniu i wtedy zajmuje może na szerokość 30cm. Blat się też składa go góry, więc na prawdę praktycznie
- aska06091
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Karolcia widocznie Kornelek jeszcze nie czuje się gotowy albo po prostu jest leniuszkiem jeszcze zobaczysz jak Cię zaskoczy i będziesz zdziwiona tym ile Twój synek potrafi. Też się złapałam na tym, że porównywałam Agatkę z dzieciaczkami z forum, ale w porę się opamiętałam i sobie uświadomiłam, że każde dziecko jest inne i jak przyjdzie pora i będzie gotowa to sama zacznie wszystko robić
Magda trzymam kciuki za to, żeby mieszkanie okazało się tym wymarzonym też bym już chciała być na swoim, narazie mogę pomarzyć. W ogóle to bym chciała, żeby w końcu się nam sprawa z autem chociaż rozwiązała. Narazie za auto warte 11 tyś dostaliśmy 4,5 tyś i musimy oddać do czwartkj auto zastępcze. Oczywiście się odwołujemy, ale zanim się to rozwiąże to chyba weźmiemy kredyt. Eh, zawsze pod górkę
Też się zastanawiam nad prezentem dla Agaty. Myślałam o macie, ale to chyba na 6 grudnia będzie, a na Boże Narodzenie wymyślimy coś innego. Teraz nie wiem co kupić, a co będzie dalej
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
allegro.pl/wlochate-miekkie-i-cieple-cza...ana-i3675461135.html
Kasia krzesełko super, tylko cena troszkę wysoka
aśka a co się z autem stało, coś mnie ominęło...a chyba coś mi świta że mąż miał jakąś kolizję tak??? a co do mieszkania to my mamy ale niespełna 40m2 i to jest jeden pokój fakt faktem z wydzieloną sypialnią ale nie jest to całkiem odrębne pomieszczenie, a teraz ceny mieszkań są na tyle atrakcyjne że doszliśmy do wniosku że trzeba próbować... mam nadzieję że się uda
- Iga26
- Wylogowany
- gaworzenie
- Jesteś dla mnie całym światem:*
Dzidziusie wszystkie są tak śliczne że swoje drugie też postaram sie wcelować na wrzesień skoro wrześniowe wszystkie takie pikuśne :)no ale to może za 100lat jak mi minie trauma poporodowa:P Ogólnie to na wszystkie kobitki które maja więcej niż jedno baby patrze z respektem a moja mama (6 dzieci!!) to dla mnie guru :D
karolcia1919 - mój bąbel jest starszy od twojego tylko jeden dzień i też nie za bardzo che mu się ćwiczyć może leniuchy po prostu albo jeszcze nie czas:)
co do prezentu pojęcia jeszcze nie mam myślałam o karuzeli jakiejś z projektorem ale znając życie do tej pory znudzi mu sie patrzenie na kręcące zabawki nad główką;/
Krzesełko do karmienia mamy już takie
allegro.pl/krzeselko-do-karmienia-arti-c...wwa-i3687653938.html
mate też z tej firmy ale to tylko dlatego że dostaliśmy wszystko od moich podopiecznym bo od 5 lat jestem niania i rodzice oddali mi to z czego nie korzystały już ich pociechy tak w ten o to sposób mamy krzeselko mate łóżeczko turystyczne kojec do zabawy i maaaase ciuchów (ależ sie wychwalam:P)
pozdrawiam i całuje:*
- Iga26
- Wylogowany
- gaworzenie
- Jesteś dla mnie całym światem:*
www.sosrodzice.pl/blizniacy-ktorzy-nie-z...yli-ze-sie-urodzili/
- asiek89
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Debiutująca mama :)
Naprawdę, jeśli teraz zaczniesz patrzyć, że jedno dziecko trzyma zabawkę, drugie się obraca, a trzecie robi jeszcze coś innego, to później będzie jeszcze gorzej... a jeszcze może byc tak, że Kornelek później skoczy i wyprzedzi inne dzieciaki np w czworakowaniu czy siedzeniu.
Luuuz
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa