BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 1 miesiąc temu #788540 przez kocham_cie
No karola ja cię proszę! oszalałaś co niby robisz źle??? to wiesz ja chyba też coś robię źle bo Iwonki Kacperek łapie zabawki a mój Antoś nie...hhmm nawet go tak właściwie nie interesują a większość maluszków na forum już reaguje na zabawki! o kolejna rzecz maluszki zasypiają same a Antoś na moich rękach... mam dalej wyliczać??? karola mase takich rzeczy jest ale się tym nie przejmuję bo tak jak piszą dziewczyny każdy maluszek robi wszystko w swoim tempie:)

Magda M

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #788583 przez nefeli
Dokladnie Karolka jak pisze Madzia wszystkie dzieci maja swoj wlasny rytm...najlepszy przyklad moj synek od pierwszego dnia patrzyl prosto w oczy i mialam z nim od razu kontakt,jak patrze na fotki to mial 15dni i na zabawki reagowal na ktore Neli reaguje od moze tygodnia,gaworzyl i smial sie od 15dnia,Neli od 1,5miesiaca sie recholi ale malo gaworzy...jest tego cala masa i na pewno zadne z dzieci nie bedzie do tylu jesli zacznie robic cos pozniej...wiadomo rozne mozdzki,rozne zainteresowania w roznym tempie,wiec Karola usmiech na maksa i mysl pozytywnie :)
Dziekuje za mile slowa w imieniu Neli :)
Madzia czekam na sesyjke i na Twoja Monia tez :)
uwielbiam te piekne focie i tak mi szkoda ze ja nie moge zrobic :(
naciesze sie waszymi
Dinku damy rade na pewno sie uda...kiedy oto jest pytanie ale na pewno !!!!
Izunia synus cudny,jaki juz duzy mezczyzna :)buziaki

11 lata 1 miesiąc temu #788590 przez nefeli
Madzia jak zawsze mnie rozbrajasz...plan widze ulozony @ :)
Maskotki super :) ja na mate nie wydam bo koszt 79 euro dokladnie,wiec nie dam rady,a jak juz pisalam jest tylko na chwile!!!
Madzia zycze Wam mieszkanka z calego serca,mi tez sie marzy...juz na wynajmy wywalilam ze 20tys euro ale co zrobic jak na wlasne nie da rady...a wiadomo na wynajmie to ciagle w cos trzeba inwestowac a pozniej obcym zostaje,albo w drugim domu nie pasuje :(

11 lata 1 miesiąc temu #788593 przez nefeli
Ach i Natalki fotka mi umknela....ale bym wysciskala i wycalowala jak spi slodko,no i na brzuniu...a my na brzuniu tylko na mamie ;)...a mama uziemiona i zdretwiala hihi...ale co zrobic jak sie kocha....dla siebie mam zero czasu dokladnie,jedna kapiel wezme jak przyjdzie maz,albo z wozkiem w lazience i tyle mojego...tak to gotowanie,pranie itd plus lekcje starszego...Niagara ale ona sie juz zmienila..z kruszynki niemowlaczka w mala dame...kurcze leci ten czas :)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #788605 przez kocham_cie
halo halo moje drogie PAnie IVA i Daga czy wy coś planujecie i nie chcecie się podzielić tymi wieściami??? jakieś spotkanko czy cuś???

Magda M

Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #788802 przez donata
Uuuu a co tutaj taka cisza od kilku godzin? Szok :D

My mamy dużo latania i załatwiania, bo w niedzielę chrzest :ohmy: Kupiłam dzisiaj białe kwiatki do flakonów :) Chrzest robimy w domu. Lipa, bo msza na 13.30 dopiero, a zaraz ciemno się robi. A goście muszą jechać z 1,5 godziny, a drudzy 2,5 godziny. Ale tylko zaprosiliśmy rodziców i chrzestnych.

Zdjęcia wszystkich dzieciaczków cudne :) My też planujemy drugiego dzidziusia, ale tak za 3 lata może ;) I już na wrzesień nie planuję, bo całe lato chodzić z brzuchem znowu :cheer: :P hehe I musowo dziewczynka musi być!!!

Karolcia, ja też narzekałam, że Szymek mało się śmieje i gaworzy. A teraz od kilku dni cieszy się jak łysy do grzebienia :P hehehe

Teściowa jak zwykle robi problemy przed chrztem i jestem zdenerwowana, ale szkoda gadać... Oby mieć to za sobą!!! :)

11 lata 1 miesiąc temu #789083 przez Alivva
kocham_cie napisał:

halo halo moje drogie PAnie IVA i Daga czy wy coś planujecie i nie chcecie się podzielić tymi wieściami??? jakieś spotkanko czy cuś???

Cholera no chyba musimy się przyznać :blush:
A więc....prawda jest taka,że ciągnie nas do siebie od poczatku hahaha No ale dinozaury tak juz chyba mają :D W każdym razie mamy obie nadzieję,że jak Daga będzie w PL to się spotkamy ;) Aczkolwiek,żeby nie było-moje drzwi są otwarte dla wszystkich więc jakby któraś miała ochotę to zapraszam :D Placek będzie dla każdej która się zapowie i przyjedzie :D :D :D

Ja to się dziś czuję jak dętka....cholerny @ :angry:
za to moja córunia jakby czuła mamy niedyspozycję-przespała noc od 1 do 8 :D Pierwszy raz tak długo.

Ok...pokarmiłam małą,czas ją odłozyć,kąpiel i spać!

11 lata 1 miesiąc temu #789091 przez izula
Cześć wam

wróciłam od gina, wszystko ok :) dostałam tabletki anty i za 3 msc na wizytę, będzie mi robić cytologię. Po wizycie pokazaliśmy pani dr Piotrusia. Była bardzo zachwycona nim :) Nie umiała wyjść z podziwu, że na samym mleku z cycuszka jest taki duży a mama urosła przez to o parę cm :)

Ehhh musiałam się pochwalić

A jeszcze dodam, że ta huśtwaka to super wynalazek. Piotruś w niej zasypia a potem tylko do łóżeczka i jest ok :)) Że ja też trąba nie pomyślałam o tym wcześniej. Wygląda w niej jak mały książę na swoim tronie hahaha

Aliva gratuluję przespanej nocki :) Aluni

DOnata powodzenia w niedzielę i trzymam kciuki, żeby chrzest przeszedł bez przeszkód a impreza była udana :)

[/url]
[/url]

11 lata 1 miesiąc temu #789112 przez agamo
Natalia jeśli jesteś otwarta na znieczulenia to naprawdę polecam ja bynajmniej nie żałuje! No i zdjęcia Juleczki śliczna Ale widać ze słodki z niej spioch nie da się ukryć! A jaka już duża! Ile już waży?

Dagus widzisz jakbys była bliżej to Moj mąż chętnie sesje foto by wam zrobił Jest fotografem amatorem i bardzo chciałby zając się tym na poważnie Myślał już by się ogłaszać i robić sesje za darmo żeby zdobyć doświadczenie i wyrobić sobie portfolio także jak ktoś w czerwcu chciałby fotki to zapraszamy :D

Karola tak jak dziewczyny piszą Przecież ciążę wszystkie przechdzilysmy inaczej porody inaczej każda z nas jest inna i dzieci tez są rożne! Co nie znaczy ze robimy coś złe tylko taka natura! Wiec głowa do góry i bez takich proszę!

Kalina ja tez prawko mam niedługo bo od półtora roku I czułam się w miarę pewnie za kierownica ale w ciąży już nie mniej jeździłam pod koniec już wogole no i po porodzie z półtorej miesiąca tez nie i jak przyszło mi jechać z małym na ważenia to trochę sralam w pory Ale szwagier się zdeklarowal ze pojedzie ze mną Oczywiście ja za kółkiem a on z tylu z małym ale byłam spokojna ze ma go ktoś na oku a i bardzo grzeczny był co sobie tłumaczę ze lubi jak mama jeździ bardziej niż jak tata :p heehe dobrze jak się ma kogoś w aucie choćby tylko po to by ci powiedzieć co robi malenstwo w samochodzie i jakby się krztusil czy coś to zawsze może szybciej zareagować niż ja!

Madzia a czy to w awatarku nowa fotka z sesji?kiedy będziesz miała musisz się ciotka pochwalić! No i super ze dobre wieści z banku Takie rzeczy drobne a cieszą My z mężem czekamy na przekształcenie naszej działki już od trzech lat i wiecznie słyszymy ze plany bedą za miesiąc za dwa za pol roku w lecie na święta teraz na przyszły rok eh już tak byśmy chcieli by coś ruszyło a tu dupa bo głupi papier nas trzyma! Także rozumiem jak może to cieszyć! Oko i super zabawki uwielbiam takie ręcznie robione kurcze mogłabym mamie pomysł podeslac z ręcznie robionymi zabawkami bo ona krawcowa to i na szydelku i z materiału by zrobiła hmmm zaraz ja podjudze zwłaszcza ze bezrobotna jest! :) no to zrobię jej reklamę chce ktoś jakieś maskotki? :p hehehe

Iva wiesz moja mama jak zrobila Lusi sowke to tak sie nam spodobala ze zrobila tez Kacperkowi tylko w innych kolorach i meska wersje sowki z irokezem hehehe no i ostatnio wysłałam mamie fotkę z Lusia i sowka a mama do mnie oooo jak kacperek urosl :p Ja się zaczęłam z niej śmiać ze wnuka nie rozróżnia i ze to Lusia No to taka dumna była! Mówi ze zdjęcie zachowuje! :D a z Daga super ze sie zgadalyscie! Nasza Iva zawsze cos wykombinuje! :)Jak sie wam uda w najblizszym czasie to chcemy zobaczyc fotki ze spotkania!!!!

Donia udanych chrzcin! Oby Szymus się spisał i był grzeczniutki w kościele a teściowa wyjątkowo zaniemowila na cały dzień!

Izula super ze wizyta udana a Piotrusiem chwal sie ile wlezie przeciez wkoncu ukochany synus mamusi!

Aga

11 lata 1 miesiąc temu #789126 przez karolcia1919
witamy =]
dziekuje za mile i cieple slowa..macie racje..za to Kornelek sie smieje i gaworzy ;-)

Donia udanych chrzcin ;-)
wlasnie co do chrzcin my 26.12 chrzcimy..;).bylismy u ksiedza i nie robil zadnych problemow..mamy do konca tego msc zaniesc akt ur,i zaswiadczenia rodzicow chrzestnych....;)

izula gratuluje udanej wizyty ;)!!!

moj maly spal do 3.30 w lozeczku a od 3.30 w lezaczku bujaczku ..i spal jak tylko go sie bujalo...hehe.
<szpryciarz>!!!

hmm..mialam cos nap...a ktoras skladala o rodzinne i dodatek do tego ? mi nie przyznali..niestety ;/

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #789179 przez kocham_cie
bry :)

no coś cisza się zrobiła na naszym forum :( za to na facedupie post za postem... tylko mamcie pamiętajcie że część dziewczyn nie ma facebooka więc proszę nie zapominać o forum ;)

Antoś leży i gada do kota a ten mu odpowiada:)

Aguśka śniałaś mi się dziś... ty i kacperek i twój mąż choć nie wiem jak on wygląda :silly:

Dinozaury dajcie znać jak wam się uda z tym spotkankiem, wiecie jakby nie było to mi w marcu 30 stuknie i też do dinusiów będę się zaliczać :silly:

Donatka, Aga widzę że w 3 mamy parcie na siostrzyczki dla naszych chłopców... i tak sobie myślę że pewno utrafimy znowu w siusory :silly: natomiast ja chyba też jednak nie piszę się na wrzesień bo kolejnego lata w ciąży nie przeżyję!!! we wrześniu to ja mogę tworzyć maluszka... o może za rok :silly:

Z mieszkaniem dupa... byliśmy je zobaczyć i totalna porażka pokojnie nie ustawne. Okna na całą ścianę pokoje długie i wąskie... no nic szukamy dalej :silly: chyba że... babka zejdzie z ceny 15 tyś to wówczas się zdecydujemy :silly: a śmiem podejrzewać że może się skusić na naszą ofertę bo się rozwodzi i potrzebuje kase na dwa mniejsze mieszkanka :S

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Magda M

Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #789210 przez agamo
Karola super ze ksiądz nie robił problemów!

Madzia co ci się śniło? A to ciekawe to muszę podrzucic fotkę z mężem żebyś zobaczyła na ile podobny do tego ze snu!? Tylko cichaczem bo on strasznie nie lubi jak jego fotki ktoś ogląda a już wogole na Publicznych stronach to spazmow dostanie wiec zrobię to pokryjomu :) tylko jak wejdę na lapka A zdjęcie Antoska sliczne eh przystojniak z niego! I nie ma to jak fotki od fotografa naprawde potrafia ukazac atuty takich maluszkow! No wyglada jak aniolek! a nóż core będę mieć następna to podesle do was bo takiego przystojnego zięcia to ja bym chciała A co do następnych pociech to pewnie masz racje kolejne ogony bedą :p u mojego męża same chłopaki i teraz rodzą im się kolejne sisiory wiec jak tu ustrzelic dziewczynke to ja nie wiem ale do trzech razy sztuka taki mam plan I tez już nie chce we wrześniu bo już nawet nie o upały chodzi ale o spacery i pogodę na zewnątrz jak się urodzi nie wspominając o tym ze trzeba tak grubo maluszki ubierać a tak to tylko bodziak i by było! Wiec maj byłoby super :p

Aga

11 lata 1 miesiąc temu #789272 przez MyMelange
Witajcie,

ja Was czytam non stop i ciesze sie kazdym zdjeciem, usmiechem maluchow i ich gaworzeniem. Podziwiam fotki i cudowne smrodki :) Tylko u mnie tak jakos nijak, malo radosci itp... Dzis sie super czuje, bo pospalam jak na czlowieka przystalo :) Teraz czesciej bywam na fejsie, ale postaram sie tu tez cos skrabnac od czasu do czasu....

Jesli chodzi o spotkania, to moze kiedys sie wszystkie spotkamy :) Oczywiscie jak smrody podrosna, wiec moze jakos latem np? Przyznac sie kto ma najwieksza chate? ;P

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #789286 przez Nubi
Joł madas!

Ja wrocilam z Zo z wojazy i odpoczywamy po intensywnym tygodniu.

Aga u Ciebie sisiory a Zo ma 14 siostrzyczek i dwoch braci ciotecznych wiec jak kiedys, nie za szybko, bedziemy chcieli dla niej rodzenstwo to nawet nie licze na to ze trafi sie siurak! A propo dostalam recepte na pas cnoty od doktorka ktory zreszta powiedzial " do zobaczenia wkrotce" zyczac mi szybkiego zajscia w kolejna ciaze :p

Karola ale Cie dziewczyny zjechaly :p ale dobrze mowia dac im wodki :silly:

Zastanawiacie sie nad krzeselkami do karmienia, nie zawczesnie? Hehe jak juz o tym mowimy to mi sie podoba takie drewniane allegro.pl/krzeselko-do-karmienia-sosnowe-2w1-i3681399308.html

Iva i Daga, zycze wam mozliwosci spotkania, to super sprawa, wiem bo sama z krakowiankami sie spotkalam i teraz tesknie :)

Dzieciaki przeslodkie i tez wrzucam amatorskie foto Zofii

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

W ogole to jestem z niej bardzo dumna, tak jak Aga zyczyla tak sie stalo, byla bardzo grzeczna przez pobyt u dziadkow i w krk. Bede z nia czesciej podrozowac bo samochodem przesypia cala droge a wczoraj jak sie wyrwalam na zakupy to caly pobyt w galerii przespala. Kocham Ja!
Dziadki przyjeli ja baaaardzo cieplo i nawet jak sie zbieralismy to "tesciu powiedzial zebysmy szybko wracali. Babcia oczarowana rozgadanym malenstwem i ciocia z wujkiem tez dali swoje ochy i achy! Cieszy mnie to bardzo, wiem Ivka jaki masz zaciesz z tego zaproszenia od taty Barta.

Ok komu w droge temu trampki. Do pozniej!
Edit
Ja nie prowadzilam przez ciaze, prawko mam od 10 lat mimo to tez naleze do niedoswiadczonych kierowcow... Nadszedl czas zeby to zmienic! No wlasnie i jak jechalam z Zo do dermatologa to tez troszke stresik byl...no i mam na nia oko bo ja zapinam na przednim siedzeniu.

Jestem mamAsią

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #789383 przez nike84
Dzień dobry :)
Dziś do Kacperka przyjechała ciocia (czyli moja siostra) i przywiozła mu ślicznego bodziaka i papucie :silly: Potem poszłyśmy na spacerek, bo korzystamy z w miarę jeszcze ciepłych dni (o ile 9st można nazwać ciepłem :dry: ), no i dałam się siostrze namówić na 5 minut w solarium (bo wyglądam już jak biała buła).
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
. Także odpuszczam sobie opalanie pod lampą, bo to ewidentnie nie dla mnie :silly:

Nubi jaka Zo jest śliczna :) I te oczka... :cheer: Cieszę się ze wizyta u dziadków się udała, i że mała była taka grzeczna :)

Magda ślicza fotka Antosia :cheer: Jak tak oglądam fotki waszych maleństw z sesji to co raz częściej zastanawiam się czy by też w coś takiego nie zainwestować.

A tu moje maleństwo z dzisiaj przed spacerkiem i prezent od cioci :)
Załączniki:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka