BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 4 miesiąc temu #798593 przez kocham_cie
no to cofnęłam się o cztery strony ( więcej mi się nie chce- wybaczcie:)) i lecimy

Papi ja też planuje się już przerzucić na pieluszki rozm. 4 z tym że ja używam DaDy- tak wiem coś tam pisałyście że śmierdolą ale co tam i tak skończą z kupą gówna w środku :silly: hihih a teraz wogóle jest promocja w biedronie i za 128szt zapłaciłam 49,99 i mają obrazek renifera bo to świąteczna edycja :lol:

Biedroneczko buziaki dla twojego okruszka :kiss:

Akina ja też nadal bez okresu:) a mój gin powiedział że jeśli uczciwie karmię to mogę nie mieć nawet przez rok:)

Nubi wstawiłaś jakąś fotkę po kąpieli zo a ja jej nie widzę :( why???

kupkowy temat był: więc u nas kupki nadal wodniste, a zapach hmmm taki słodko- kwaśny :lol:

Kasia ależ zosia ma fantastyczne getry w kwiatki:) oj jaki ja mam sentyment do tych dziewczęcych ciuszków...
Pamiętacie jak bardzo chciałam dziewczynkę... kurcze ja przecież byłam wręcz pewna że antek to dziewuszka... tak długo nie chciał się ujawnić i co jak dziś pamiętam moje zdziwienie jak doktorek w 23 tyg powiedział.... o i jest nasza armata :blush:

hahaha monia dzieci rodzą dzieci- no to się dowiedziałaś :silly:

daguś z tymi bodziakami z h&m (zagranicznych) coś jest bo ja kupuję w polsce w h&m to są fajne i z napami przy szyjce, a jak moją siostra kupi w nl to jakieś takie wąskie strasznie i antek dostaje w nich szału... ale widziałam że kasia pisała ci na forum że w tesco są fajne ciuszki... i ja też tak myślę ale... uważaj na bodziaki bo niestety rozchodzą się na ramionkach bo nie mają zapięć tylko takie zakładki... ale cała reszta ciuszków jest super, a dla dziewczynek to już wogóle wypas:)

oj a teraz doczytałam że kasieńce te bodziaki odpowiadają...hmmm i znowu co dzieciaczek to inaczej ciuszek leży :blush:

no właśnie Iva ty nam tu o martini a my biedne karmiące cierpimy :S ja ostatnio z braku lalu wlnęłam sobie karmi... i co niby było pyszne ale potem cały dzień się męczyłam bo myślałam że mi cycki ekspolodują od nawału pokarmu :dry:

aśka ja jak brałam tabsy to kupiłam sobie tą asekurele ale jakoś żadnej różnicy nie widziałam więc jak dla mnie szkoda kasy :)
A co do ubranka na chrzest to masakra! ja już wszystkim babciom powiedziałam że jak chcą coś kupować to pieluszki a nieubranka bo i tak małego w nie nie ubiore :silly:

Kalinka antoś na początku też nie lubił fotelika a teraz jak tylko go wsadzę to śpi, a w aucie też spokojny ten mój szkrabek z tym że ja ciągle gdzieś z nim jeżdże to chyba się już przyzwyczaił

Nubi hihi ja pije 3 kawy dziennie i jakoś tosiek to wytrzymuje;) więc pij spokojnie i na zdrowie:)

asiek jak ty to zrobiłaś że pat spał 10h :cheer:

a wiecie co ja chyba muszę mojego szkraba pochwalić bo u naS nie ma żadnego problemu z wizytami w sklepach, antoś albo spika albo sobie grzecznie leży... ostatnio wybrałam się z nim do tesco extra godzina jazdy samochodem 2 godziny w sklepie i kolejna godzina na powrót a ten ani nie zapłakał :lol: i zjadł dopiero jak wróciliśmy do domciu :side:

Papi jeśli chodzi o ubranka to ja też już robie zapasy na 80, bo lada moment wskoczymy już tylko w 74.

ufff becikowe... nadal nie ogarnęłam tego tematu :S ale zaświadczenie jest na mnie

oooo i jakoś to ogarnęłam a teraz troszkę egoizmu i skupię się na sobie:

wczoraj z D. zaliczyliśmy first time - wiem troszkę to trwało ale jakoś wcześniej nie było okazji... ale co chiałam napisać.... w związku z tym że nie mam nadal okresu, choć byzkneliśmy się z gumką to gdybym zaciążyła to nawet bym o tym nie wiedziała :silly: a i co najważniejsze D. stwierdził że nadal jest tak ciasno jak było :lol:

dobra koniec tego obnażania się bo muszę się ogarną, poniważ śmigamy do banku bo... a chyba się nie pochaliłam znaleźliśmy mieszkanie prawie 60m2 :laugh: trzymajcie kciukasy żeby wszystko poszło dobrze bo mam stresa, jak nam nie dadzą tej hipoteki to się chyba potnę! no i oby tosiek był grzeczny bo musi jechać z nami bo wszyscy dziadkowie w pracy :S

buzka mamcie:)

Magda M

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #798599 przez Nubi
Aski ja tez nie lubialam, jak sie przedstawiam to jako joanna, a wszyscy i tak mowia Asia, musze chba byc calkiem lubiana :blush:
Depreche mialam jeden dzien, jak zapalenie piersi mialam, poranione brodawki i mialam mala przy sobie tylko do karmienia bo przytulic jej czy ponosic nie dawalam rady, bole porodowe mialam i krzyzowe i okresowe... TAK, WARTO BYLO ZCIERPIEC TO!
Z bananem sie jeszcze nie przekonalam jak obciaza, producent poleca pierwsze uzycie w domu lub krotkim spacerem zeby przyzwyczaic kregoslup. Zdam relacje jak sie przetestuje dobrze :)
Na pewno nie dzis na spacerze, nie wybieramy sie bo wieje i zimno i wilgotno bleee

Jestem mamAsią

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #798653 przez aska06091
O Magda fajnie, że napisałaś :laugh: kto wie może i reszta wróci na forum :blink:
To jednak nie tylko Agata na rzadko robi, więc luz, a jeśli chodzi o zapach to tylko czuję przy mega kupsku :laugh: i my także na Dadach jedziemy, fakt mają specyficzny zapach, ale wyjmuję zawsze parę sztuk z opakowania i leżą w koszyczku z akcesoriami do przewijania i jest lepiej. My też mamy edycję limitowaną :blink:
No i pierwszy raz także zaliczony, mąż zadowolony :lol: nie narzekał (by tylko spróbował narzekać :side: ), ale kurcze jednak czuję się inaczej, jeszcze to nie to samo, ale będziemy ćwiczyć ;)

A i trzymam kciuki swoje i Agatki ;)

Nubi ja kiedy przedstawiałam się Joanna często słyszałam np. "A jo Andrzej, tyż ze wsi" :P

11 lata 4 miesiąc temu #798772 przez papi88
hej
no w końcu cos się ruszylo bo zaglądam na forum od dwóch dni i pustki

my po szczepieniu na pneumo wiec dziś będzie zla noc kurcze jak ja bym chciała aby było już po wszystkich szczepieniach a jesteśmy dopiero prawie w polowie :( teraz w styczniu powtorka hexa+pneumo pierwszy raz polaczylam te dwa szczepienia i nie wiem czy dobrze bo serce mi peknie jak maly będzie miał dwa wkucia a pozatym więcej bakterii na raz wiec gozej zniesie ale tlumacze sobie ze raz a gozej niż później za 2tyg powtorka

Hubert wazy 7300 ile miezy nie wiem bo nie mieza sama będę musiala.
przyszla mi dostawa ciuszków z c&a dużo zamowilam na roz 80 i wydaja się wielkie ale nie dawno te na 68 takie się wydawaly a teraz na styk sa

jutro mam dentyste strach mi w majty zagląda wstyd przyznać ale u stomatologa bylam ostatni raz jak zdejmowałam aparat hmm..6 lat temu?boje się ze będę miała tyle dziur co mam zebow :dry:

pytałam pediatrę do jakiej temperatury wychodzić z malym na dwor powiedział ze powyżej -10 już nie wychodzić

pisalyscie o jakims bananie do noszenia ja nosiłam małego przez dwa dni w nosidełku i myslalam ze mi siadzie kregoslup to jest może dobre ale jak dziecko wazy 3 kg a nie 7 kg kloc ciagnacy kregoslup

co do pieluchowania to ja sobie olalam bo uważam ze hubcio ladnie układa nozki a usg wyszlo ok ale w grudniu mamy kontrolna wizyte u ortopedy i jak będzie cos zle to już na pewno zaczne pieluchowac

wlasnie listonosz przyniosła paczke probki pieluch pampersa active baby i premium care tylko szkoda ze przysłali mi trójki :dry:

PAULINA

11 lata 4 miesiąc temu #798784 przez MyMelange
Ja Was podgladam non stop, tylko cichaczem hihiihihi :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

O kurczaki, Hubcio spory gosc, ale w sumie moj duzmo mlopdszy a 6500g wazy ;P

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 4 miesiąc temu #798816 przez Monika23083
Hej dziewczyny,

jakos udalo mi sie tu wlezc w koncu... Jednak cos tu sie troszke dzieje

Magda, my jeszcze nic a nic w tych sprawach, albo sie przyzywczailismy, bo na wet jak jest czas to jakos tak dziwnie jest, ach szkoda gadac..

tez uzywamy tych pieluch dady 3 z reniferkiem, nie sa zle, dwa razy cos tam nam przelecialo ale to raczej bylam moja wina a nie pieluchy.

lece bo Jasiek walczy z misiem ktory spadl mu na brzuszek :)

Pozdowionka

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #799034 przez kalina
:) ale fajnie ze cos tu ruszylo..

dzis tez sie przejelam brzydka pogoda i ze troche katarku zlapala i nie wyszlysmy i tak mi dala popalic ze masakra.. jutro wychodzimy choc na chwile bo sie boje powtorki z rozrywki.. tera wlasnie usnela przy cycu i oby tak do rana.. jeszcze musze sie za chwile pobawic z laktatorem bo mi nie do konca bolacego cyca wydoila. przedtem zalozylam kapuche i ciut lepiej. mam nadzieje ze grudki znikna i obejdzie sie bez goraczki. kurde tyle czasu obeszlo sie bez problemow a tera zapalenie lapie.. czuje jakbym nawal miala a to juz nie pora:p ale mloda dzis ciagnie po troche tylko bo sama nie wie czego chce taka maruda.. a to wszystko przez to ze ja chwalilam jak to ostatnio przesypia i w ogole ze grzeczna.. to pokazala na co ja stac mala terrorystka.

a ja dopiero w poniedzialek do lekarza tak mnie zeszlo:) ale nadal ciagnie cos od dolu wiec zobacze co mi powie

ja dopiero pierwsza pake 3 rozpoczelam:) ale wczoraj 3x dada nie wytrzymala srajki. a kupska nie dosc ze oleiste raz zolte raz zielone to tak smierdza ze masakra

my mamy dopiero wizyte u pediatry w styczniu. zastanawiam sie czy jakbym podeszla to mi ja zwaza.. bo odkad zaczelam nie dokarmiac butelka to sie nie wazylismuy juz i nie wiem czy dosc przybiera

dla mnie kosmos jakie wy ubranka juz.. a my 62. czasem 68 ale sa za duze:)

papi ciaze porod i czas po przezylas to co tam maly zabek..

magda super ze maz zadowolony. i trzymam kciuki za mieszkanko:)

a mi dziwnie jak czasem slysze joasia- bo aska czy asia to norma a do tamtego nie jestem przyzwyczajona:P

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 4 miesiąc temu #799052 przez agamo
Ooooo forum dalej działa hmmm ja tez szczerze wole tutaj Moze fakt fajnie ze tam nikt nie moze przeczytać czy zobaczyć foto ale ja nie ogarniam fb i jakoś sie już przyzwyczaiłam tutaj.

Madzia gratuluje pierwszego razu :p boshe u mnie mąż mnie męczy codziennie dobrze ze jestem asertywna jeśli o te sprawy chodzi ale jak długo go utrzymam to nie wiem :p choć pierwszy mamy za sobą już dość dawno No i trzymam kciuki za mieszkanie daj nam znac co i jak!

Pampery ja używam tylko pampersow niestety biedronki nie mamy Próbowałam Tesco pieluszki kicha próbowałam ostatnio Lidl mały dostał uczulenia ale wszystkie kicha bo owszem jakoś wsiakaja ale mały pupe ma cała w nich mokra wiec zostajemy przy Pampersach.

Co do opieki nad dziećmi Znajoma ma dwie cory poltoraroczna i czteroletnią Zaczęła właśnie nowa prace i jak na złość jej mąż ostatnio późno kończył i nie miała z kim ich zostawić bo oni sami jak palec tak jak i my wiec powiedzieliśmy z mężem ze im pomożemy niech je przywoza do nas No i były już trzy razy Ogólnie sama nie dałabym rady bo je trzeba pilnować a Kacper jak zacznie jeść to mu nieraz pól godziny zejdzie! No wiec chciałam wam napisać jak karmiłam cycem przy nich i ta starsza podchodzi i sie przygląda Pyta mnie co on robi to ja do niej ze je a ona a czemu tak Yyyyy no to tłumaczę ze on jeszcze nie umie inaczej jest malutki itp Po czym padło pytanie A on cię tam liże? Łooooo aż mi sie głupio zrobiło nie wiedziałam co powiedzieć śmiać mi sie chciało ale jakoś wybrnelam i udało mi sie jej wytłumaczyć! Ogólnie teraz wspominam ze śmiechem ale wtedy mnie zatkalo i nie wiedziałam co powiedzieć!

Aga

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #799067 przez agamo

Aga

11 lata 4 miesiąc temu #799144 przez kocham_cie
bry:)

O i jest nas znowu co raz to więcej :lol: :lol: :lol:

Kinia yyyy powodzenia ;) głowa do góry, nogi szeroko i ... jazda :silly: hihihi

Kalinka czy pisząc że cię cigągnie do dołu masz na myśli te okolice tam na dole??? bo jak tak to ja tak miałam chyba przez dobre 2 miesiące, i doktorek powiedział że to norma bo miałam ciężki poród i mięśnie kegla dostały mocno po dupie i teraz ciężko im tam wszystko utrzymać... a ja myślałam że mi macica wypaDA :silly:
My też sobie wczoraj spacerek odpuściliśmy i armagedon był na całego... ufff dziś idziemy choćby na chwilkę:)

A właśnie dziewczynki jak wygląda katar u maluszków, bo wydaje mi się że antek coś ode mnie podłapał, bo słyszę jak dyszy jak oddycha przez nosek... ale z drugiej strony nic mu z niego nie leci a jak sciągam to też bez szału, więc samam nie wiem :/

Aga- motylku ty nasz (masz fantastyczne nazwisko) liże cię tam??? kurcze padłam... dzieci to mają pomysły :silly:

Monia spoko nic się nie martw przyjdzie czas i na was pamiętaj że antek ma już prawie 3 miesiące wiec nam też się nie spieszyło :silly:

aska u mnie pieluszki tez zawsze wyjęte do koszyka, i tak szczerze to nawet nie zastanawiałam się nad ich zapachem doputy dopuki dziewczynki nie napisały :silly:

aaaa i jeszcze jedno... widziałam na fb temat prezentów świąteczntch... kurcze czy tylko ja jestem wyrodną matką i nie mam zamiaru szaleć... bo antek przeca i tak nie kuma o co kaman??? miałam kupić mate ale dostanie od mojej sis, a inne zabawki... kurcze widziAałam jak to wygląda u moich znajomych... kupe kasy na zabawki wydane a dzieciaki mają je gdzieś... my mamy chyba z 10 grzechotek i myślę że to wystarczy a i tak na chwilę obecną antka wogóle nie interesują zabawki, poza jego karuzelą nad łóżeczkiem.

aaauuuu właśnie szerszeń mi przypierdzielił z główki w policzek... coś czuję że będzie limo :dry:

Magda M

11 lata 4 miesiąc temu #799216 przez aska06091
Dzień dobry :) i słoneczny, a my w domu, bo tatuś nie wyjął wózka z bagażnika i pojechał do pracy, no cóż może kiedyś nam się uda wyjść.

Papi ja też nie lubię wizyt u dentysty, ostatnio byłam jak byłam w ciąży tylko dlatego, że bolało :P i miałam po porodzie iść i jakoś mi nie śpieszy się, ale trzeba będzie się zmotywować.

O i Agamo powróciła :laugh: MyMelange też i żadnych cichaczy ;) pisać, pisać B)

Magda dołączam do grona wyrodnych matek :lol: Agata jeszcze zabawkami się nie interesuje, więc jakieś wymyślne i drogie kupować to bez sensu, zainwestujemy w pieluchy :silly: o macie też myślę więc świąt nie potrzebuję, żeby ją kupić, a na prezenty jeszcze czas przyjdzie. Co innego gdybym miała starsze dziecko, to bym kupowała obojgu, bo w końcu Mikołaj dla wszystkich dzieci ma prezenty.

Kolejna nocka przespana :lol: jak fajnie, mam nadzieję, że już tak zostanie :lol:

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #799234 przez asiek89
Hej,
Cholera dopadło i mnie przeziębienie. Trzymam Pata możliwie na dystans, ale chyba w jakąś maseczkę na twarz zainwestuję, bo jak jego tak ma rozwalić to ja podziękuję. Gardło bolące, zatoki zawalone brrr. No i dzisiaj spacer znowu nam odpada, ale ubrałam bąbla i jak to moja Mama mówi - wystawiłam go za okno ;) Śpi sobie chłopak przy otwartym oknie i przy okazji pokój nam się wywietrzy, a ja się schowałam w drugim.
O masz.. dzisiaj znowu się zaczynają akcje z wiertarką :/ Kuźwa. Wczoraj od 10 do 16 i dzisiaj znowu... Zwariuję. Pat wczoraj to już nie wiedział co mu potrzeba, bo spać nie mógł i nic go nie rajcowało. Ale może to nie potrwa długo.

Aśka, no z tego kompletu od teściowej to w sumie bolerko takie niezłe nawet jest. Ale niesamowicie podoba mi się płaszczyk z tego twojego upatrzonego zestawu. Jak się kiedyś dorobię jeszcze córy to bezwzględnie coś takiego nabędziemy.
Jeśli chodzi o doświadczenie, to ja już go mam od cholery po zajmowaniu się młodszym ciotecznym rodzeństwem, moim siostrzeńcem i jeszcze po pracy w przedszkolu, ale co dziecko, to inne zachowania, temperament, więc zawsze przyda się kolejne źródło.:)

Madzik, ogromne kciuki za mieszkanie! Oby się wszystko udało :)
Ja sama nie wiem od czego to zależy, że Patryś tyle śpi. Dzisiaj znowu spał od 21 do 7.30, no poezja. Różnie bywa, czasem potrafi tak spać nawet po południowej drzemce, z której się budzi o 18. Jak ma melodię to po prostu śpi :blink:
Ja raczej nie będę nic specjalnego kupować Patrykowi. Niby mam trochę odłożonych pieniędzy, ale on ma sporo zabawek, ostatnio jeszcze tego pieska mu zamówiłam i myślę, że na razie wystarczy. Tak jak piszesz, on na tym etapie rozwoju jeszcze nie bardzo ogarnia temat prezentów, a myślę że ważniejsze jest żeby stworzyć przyjemną atmosferę w święta. To będzie dla maluszków bardziej odczuwalne :)

Papi, no to Hubcio nieźle waży - jak nosić taki słodki ciężar? ;)
Powodzenia u dentysty, ja też mogłabym się wybrać, ale ni cholery nie mam jak teraz. Trudno, jeszcze trochę mogę poczekać.
I jak noc minęła po szczepieniu?
Kalinko, u nas jak się podejdzie do poradni dzieci zdrowych to bez problemu ważą :) My się zważymy przy okazji szczepienia, a to już we środę, więc poczekamy sobie jeszcze chwilę. Ale pewnie będzie ponad 6 kg, bo już niezły z niego kluseczek.

My się ubieramy w rozm.68 i jeszcze czasem donaszamy 62.

U mnie za czasów szkoły nauczyciele tak imię odmieniali, że już żadna forma nie jest mi obca :D Moja rodzinka zresztą też. A Joasia była na porządku dziennym u mojej najstarszej siostry.

Aguś, ja też bym zdębiała po takim pytaniu :D Ale zachowałaś zimną krew, gratuluję hehe. Dzieci potrafią być bezpośrednie tak, że nawet ciężko się tego spodziewać.

Cholera... właśnie Mama do mnie zadzwoniła z pracy. Chyba zaczyna ją sytuacja przybijać. :/

Asia&Patryś

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #799286 przez kalina
moje dziecko dziś się zrewanżowało za wczorajszy ciężki dzień i.. obudziły się o 10:30:-D. oj chyba w ciąży ostatnio tak długo spalam ale tak mi to potrzebne było:-)

agamo padlam z tym pytaniem. oj nasze dzieciaki nieraz nas zaskocza i trzeba będzie cierpliwie odpowiadać:-)

aska płaszczyk co wypatrzylas świetny.. sama taki chciałam ale rozmiaru w sklepie nie było:-) ale kupiłam podobny całkiem biały i super na sukience wyglądał.. niestety nie potrzebowaliśmy go bo było za ciepło:-)

magda no idealnie opisalas jak się czuje.. faktycznie jakby mi miało coś wylecieć:-) czyli tobie już to przeszło? to dzięki że mnie uspokoiład bo myślałam że to coś nie tak:-)
a młoda samochodem może że 4razy jechała i przyzwyczajona faktycznie..

też będę wyrodna bo moje podejście że jeszcze i tak młoda nie kuma o co z mikołajem chodzi:-) od taty dostanie ciepła bluze bo dorwał zadowolony ostatnio. a ją też pewnie coś z ubrania wychaczę ciepłego bo się przyda..

aska a to was tata urządził.. :-)

asiek może i wkurzające jest chodzenie z mączka ale naprawdę jak cię rozkłada to nie ryzykuje i zakładaj..

fajnie że słoneczko w okno zaglada:-) młoda nakarmiona. ja idę coś zjeść i fru na spacerek:-)

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #799294 przez Nubi
No dzien dobry, zazdroszcze slonecznego dnia bo u mnie mokro i pochmurno, zaraz ubieram Zo czape i pod kocem przy oknie stawiam bo wczoraj tez byla marudna.

Prezent bedzie, wspomnialam o zyrafie Sophie,jak mloda nie brala raczek do buzi tak wlasnie chyba zaczyna, mimo ze ma jakies gryzaczki czy grzechotki, obrzygana swiezo tetra najlepsza zeby wepchac do buzki i tak zasnac :p mam nadzieje ze zyrafa bedzie dobrym zastepstwem :blush:

Magda tez sie zastanawiam nad katarem, autostrady pod nosem nie ma ale furczy, rano i po kapieli wieczorem jej czyszcze i kozy sa i taki maly wodnisty glutek...czy to katar, chyba juz tak. No a z mieszkankiem kibicuje :)

Zoch nosi pampersy, teraz kupilam w ross premium dwojki, 90 sztuk i uwaga cena 55.99 dostalam rabat 8zlotych i oprocz tego 3%rossne :cheer: tez macie takie promo? w pon wracam po 2 paki :)
A propo dzieciakow i karmienia piersia... Bylam u brata i karmilam Zo i jak 15 miesieczna Matylda zobaczyla to siup do bratowej :) ciesze sie ze nie pchala sie do mojego :) i zreszta co was dziwi to pytanie, w sumie to nas tam dzidzie liza :p ostatnio widzialam stary odcinek przyjaciol i monika karmila dziecko a chendler podjarany strzelil haslo typu: ale ma impreze :D

Papi jak tam po szczepieniu? I po dentyscie? Tez bylam zapisana ale odwolalam bo spadl snieg i moglabym dotrzec ale bez zebow...

Wlasnie dzwonilam do osrodka, tydzien temu podpisalam papier ze sie nie zgadzam na szczepienia po zastanowieniu i przekonywaniach pielegniarki postanowilam z p ze damy jej druga i trzecia dawke wzw zeby ta pierwsza nie przepadla. Zadzwonilam wiec i pytam DO KIEDY Zo moze ja wziac druga dawke, a ta sama pielegniarka mi mowi ze kalendarz szczepien w pl jest obowiazkowy i ona nie bedzie samowolnie go zmieniac i ze albo szczepimy na wszystko albo wcale. Mogla tak powiedziec tydzien temu to bym unikla calotygodniowego zastanawiania sie. Oczywiscie ma racje z tym co powiedziala ale odpowiedzi nie uslyszalam.

Asiek wracaj do zrowia!

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Jestem mamAsią

11 lata 4 miesiąc temu #799407 przez aska06091
Dziewczyny a jak tam Karolcia? Bo chyba ostatnio pisała, że idzie do szpitala i na forum już nic nie pisała, więc może na facebooku się odzywała. Mam nadzieję, że już u niej wszystko ok :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka