BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #597163 przez karolcia1919
izula napisał:

Iwnota trzymam kciuki, za dobre wiadomości po wizycie:))

Karolcia śliczny ten wierszyk. Jeśli mogę spytać, sama go napisałaś?

Dziewczyny co robicie gdy boli gardło? Mnie w pracy znowu bezmyślne osoby sprzedały zarazki. Prosiłam, błagałam ale nie jedna taka musi z tym swoim nosem i całą resztą ciągle siedzieć nad moją głową. Już się sama przeniosłam na inne biurko to małpa przylazła za mną, bo nie chce siedzieć sama w pokoju. Bo to osoba, która siedzi ze mną w pokoju. Poprosiłam grzecznie żeby poszła do siebie to się obraziła. Ale po 3 godzinach znowu przylazła :(((( I co ja mam robić??? Jak dalej pracować???

Nie nie napisałam go sama aż taka zdolna nie jestem ...
dostałam taką kartkę z życzeniami od moich stałych czytelników (pracuję w bibliotece)
a raczej biblioteko- komputerowni :)Gdy dowiedzieli się ze jestem w ciąży :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #597166 przez kocham_cie
izula napisał:

Dziewczyny co robicie gdy boli gardło? Mnie w pracy znowu bezmyślne osoby sprzedały zarazki. Prosiłam, błagałam ale nie jedna taka musi z tym swoim nosem i całą resztą ciągle siedzieć nad moją głową. Już się sama przeniosłam na inne biurko to małpa przylazła za mną, bo nie chce siedzieć sama w pokoju. Bo to osoba, która siedzi ze mną w pokoju. Poprosiłam grzecznie żeby poszła do siebie to się obraziła. Ale po 3 godzinach znowu przylazła :(((( I co ja mam robić??? Jak dalej pracować???

ja to przeciętnie raz w miesiącu jestem przeziębiona, jak nie katar to gardło. Też wiecznie w pracy ktoś na mnie kaszle i kicha:(:( a potem Ci ktoś powie "przecież w biurze to można pracować całą ciążę w czym problem..."

Magda M

11 lata 9 miesiąc temu #597168 przez karolcia1919
iwonta_kg napisał:

Jezu jaka jestem wsciekla! Zmieniam lekarza! Nie zrobil mi wogole usg bo dzis tylko szyjke czy sie skraca sprawdzi bo teraz usg w tym tygodniu sie nie robi. Pokazal mi tylko serduszko bijace i kregoslup! Nawet nie zmierzyl mi dziecka! Kurwa mac! O plci nawet nie ma mowy! Nie dosc ze za zwolnienie zazyczyl sobie 30zl to jeszcze powiedzial ze za kazdy dokument tyle bierze! Wypis do becikowego tez 30zl! Nie dalam mu. Powiedzial zeby na nastepna wizyte doniesc. Smieszny jest! Nastepnej wizyty nie bedzie! Paranoja! Dzis siadam w internet i szukam innego lekarza! Ksiazeczke mi zalozyl jeden jedyny plus. Ale nie wiem po co bo jest pusta. Chcial dokumenty ze szpitala z poprzedniej ciazy nie wiem po co. Niech sie zajmuje ta ciaza a nie poprzednia! Wie tyle ile powinien. No kurde taka jestem zla ze nie wiem. A i jeszcze co do badan to wszystkie sa we wlasnym zakresie bo on skierowan nie wypisuje. Jego wyniki badan nie interesuja sa tylko dla mnie a wlasciwie to stwierdzil ze nie trzeba zadnych badan robic. I wez sie tu nie wkurw... I pytam go jak cesarka bedzie wygladala chodzi mi o szwy czy te stare beda wyciete ktore sie nie rozpuscily czy co to on do mnie porozmawiamy w 25 tygodniu o tym a ja mowie ze sie martwie bo boli mnie blizna i zastanawiam sie jak to bedzie a on ze jeszcze bedzie czas na takie rozmowy. To ja jeszcze wiekszy wkurw... I jak mu Powiedzialam ze zaczelam czuc kopniaki to spojrzal na mnie jakby mi nie wierzyl! Normalnie plakac mi sie chce z tych nerwow...

Moja droga ! zmień lekarza nie masz na co czekać,jeśli ten ma wszystko (gdzieś) .
A ty kochana się nie martw bo jak Ty się denerwujesz to i Twoje dzieciątko...
Choc wiem zę no jest trudno sie nie martwić...ale choć troszkę się postaraj.
Z tym zwolnieniem to tez pojechał po całości.

11 lata 9 miesiąc temu #597171 przez karolcia1919
kocham_cie napisał:

izula napisał:

ja to przeciętnie raz w miesiącu jestem przeziębiona, jak nie katar to gardło. Też wiecznie w pracy ktoś na mnie kaszle i kicha:(:( a potem Ci ktoś powie "przecież w biurze to można pracować całą ciążę w czym problem..."

Ja co do gardła to mnie lekko boli z rana a potem przestaje , bardziej meczy mnie kaszel.

11 lata 9 miesiąc temu #597179 przez karolcia1919
A tak z rana to Witam wszystkie mamuśki.
Ja niestety nie mogłam spać, mdliło mnie lekko bolał mnie brzuch .
a dopiero rano wymiotowałam .Kiedy mnie opuszcza te wymiotki :(
Szczerze mam dość czuje się wykończona :( :( :( :(

11 lata 9 miesiąc temu #597195 przez iwonta_kg
Karolcia zaraz wejdziesz w drugi trymestr i wszystkie dolegliwości przejdą.

Jeszcze ten lekarz mówi że on wystawia zwolnienia na dwa tygodnie bo zus sie czepia no i te glupie dziewczyny tak co dwa tygodnie chodzą i za kazdym razem 30zl na stół wyciągają! Mi dał na trzy tygodnie wyjątkowo bo jestem z innego miasta. Co za pajac! Jeszcze mowi ze nastepna wizytę żebym doniosła mu te 30zl hahaha nie doczeka sie burak! Zostawiłam u niego 100zl no kurde za co?? Nawet nie wiem ile mój Dzidzius mierzy:( i czekaj teraz znowu miesiac czasu:(

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 9 miesiąc temu #597206 przez karolcia1919
iwonta_kg napisał:

Karolcia zaraz wejdziesz w drugi trymestr i wszystkie dolegliwości przejdą.

Jeszcze ten lekarz mówi że on wystawia zwolnienia na dwa tygodnie bo zus sie czepia no i te glupie dziewczyny tak co dwa tygodnie chodzą i za kazdym razem 30zl na stół wyciągają! Mi dał na trzy tygodnie wyjątkowo bo jestem z innego miasta. Co za pajac! Jeszcze mowi ze nastepna wizytę żebym doniosła mu te 30zl hahaha nie doczeka sie burak! Zostawiłam u niego 100zl no kurde za co?? Nawet nie wiem ile mój Dzidzius mierzy:( i czekaj teraz znowu miesiac czasu:(

Oby tak było bo na prawdę już mnie przełyk boli od tych wymiocin :(:(

może uda Ci się szybciej iść do innego.
Tylko chce by kase mu dawać tacy oni są ciekawe ile u mnie zawoła za zwolnienie ...
ale dopóki mogę pracuje ,bo nie mam ciężkiej pracy.

11 lata 9 miesiąc temu #597212 przez ninka333
iwonta - współczuje ci takiego lekarza :( postaraj się nie denerwować i poszukać na spokojnie innego, bo lekarz z takim podejściem to nie lekarz. naciąga na kase pacjentki i nawet nie jest w stanie odpowiedzieć na proste pytania, które przecież każda ciężarna ma. Dla uspokojenia obaw zrób może gdzieś prywatnie usg, zbadaja ci maluszka, płec podadzą i od razu pojawi ci sie uśmiech na twarzy jak usłyszysz maleńkie serduszko :)

mój lekarz nie ma możliwości wystawiać mi skierowań na nfz ale zawsze daje mi rozpiske badań, które musze zrobić na następną wizytę - a to już organizuje sobie w przychodni gdzie mam wykupiony z pracy abonament - minus taki, że musze chodzić do dwóch lekarzy.

córeczka ALICJA

11 lata 9 miesiąc temu #597218 przez nefeli
Jejku Iwonta Ty mu placilas za wizyty??? a on Ci nie zrobil wszystkich badan? to w ogole mozliwe? U mnie to ja nie chcialam jakis badan robic,a moj nalegal ze wszytskie maja byc zrobione,tak bylo z wymazem,wytlumaczyl mi ze jak znajdzie jakas bakterie albo cos w pochwie,moczu itp to zawsze moze zapobiec krzywdzie ktora moze stac sie dziecku,da jakis lek,terapie.A wszystkie tokso,listerie itd robi co 2 miesiace bo przeciez mozna sie zarazic w trakcie ciazy,a objawy sa malo rozpoznawalne.
Iwonta wiec ten Twoj pseudo lekarz bo lekarzem go nazwac nie mozna za co on bierze kase? usgie nie robi,skierowan nie daje,a juz tekst ze badania mu nie potrzebne? to jakas paranoja.SZybko zmieniaj lekarza i zrob wszystkie badania.A co do pytania czy lekarz moj bierze kase? tylko za wizyte na kazdej jest usgie i w karcie sie juz nie mieszcza jego zapiski,jak ja chce dodatkowo jakies skierowanie czy recepte wszystko mi wypisuje.wczoraj do mnie dzwonil z wynikami z prenatalnych.
Trzymam kciuki Iwonta za jakiegos normalniejszego gina.

11 lata 9 miesiąc temu #597227 przez nefeli
Iwonta nie jestem pewna ale mysle patrzac ze u Ciebie juz 16tydz,ze juz nie beda mierzyc dzidziusia,o ile pamietam teraz to sie zmieni i biora oddzielnie wymiar glowki,kregoslupa itd,juz calego maluszka chyba nie mierza bo sie nie da,pozniej zaczynaja wazyc i mi w pierwszej ciazy obwod glowki sprawdzali,dlugosc kregoslupa ....lecz nie pamietam od ktorego tygodnia tak jest.
Karolcia ja walcze tak jak Ty z wymiotami i brakiem picia i jedzenia,poki co powoli jest ciut lepiej ale nie zeby przeszlo calkiem:( mam nadzieje ze juz tylko tydzien,dwa i sie uspokoi.

11 lata 9 miesiąc temu #597233 przez karolcia1919
nefeli napisał:

Iwonta nie jestem pewna ale mysle patrzac ze u Ciebie juz 16tydz,ze juz nie beda mierzyc dzidziusia,o ile pamietam teraz to sie zmieni i biora oddzielnie wymiar glowki,kregoslupa itd,juz calego maluszka chyba nie mierza bo sie nie da,pozniej zaczynaja wazyc i mi w pierwszej ciazy obwod glowki sprawdzali,dlugosc kregoslupa ....lecz nie pamietam od ktorego tygodnia tak jest.
Karolcia ja walcze tak jak Ty z wymiotami i brakiem picia i jedzenia,poki co powoli jest ciut lepiej ale nie zeby przeszlo calkiem:( mam nadzieje ze juz tylko tydzien,dwa i sie uspokoi.

Tyle ze ja juz schudłam juz pewnie ok 6kg.
Oby minęlo.a wizyte mam dopiero 10 kwietnia:(

11 lata 9 miesiąc temu #597237 przez nefeli
Dziewczyny jesli ktoras chce tak dla zabawy poznac plec dziecka to moge wyliczyc,mam kolezanke ktora urodzila 4ke i za kazdym razem wiedziala tak wyliczajac kogo nosi w brzuszku.jesli ktoras chce niech napisze tylko rok urodzenia meza i swoj:) U mnie smiesznie bo jesli do zaplodnienia doszlo jeszcze w 2012 to coreczka,a jesli juz 2013 to 50 na 50 ? :unsure:

11 lata 9 miesiąc temu #597246 przez nefeli
Karolcia ja tez chudne,wazylam 49-50 przed ciaza teraz 48 bylo na ostatniej wizycie,i nadal nie jem:( teraz siedze klikam i caly czas mnie mdli,wczoraj bylo lepiej ale tez bez apetytu,najgorsze to z tym piciem:( U mnie z CRL tez 13tydzien i 3dzien wiec mysle ze okolo 14stego wszystko sie uspokoi :) czego Nam zycze :)

11 lata 9 miesiąc temu #597251 przez karolcia1919
nefeli napisał:

Karolcia ja tez chudne,wazylam 49-50 przed ciaza teraz 48 bylo na ostatniej wizycie,i nadal nie jem:( teraz siedze klikam i caly czas mnie mdli,wczoraj bylo lepiej ale tez bez apetytu,najgorsze to z tym piciem:( U mnie z CRL tez 13tydzien i 3dzien wiec mysle ze okolo 14stego wszystko sie uspokoi :) czego Nam zycze :)

A NA KIEDY MASZ TERMIN KOCHANA???

11 lata 9 miesiąc temu #597274 przez kalina
Karolcia Nefeli mam nadzieje ze juz wam bedzie coraz lepiej.. ale za to jak zaczniecie jesc to nadrobicie:-) ja umieralam , teraz jeszcze czasem mnie lapie ale od 2 tyg jak jest ok to caly czas jestem glodna:-) zaczyna wrrszcie brzuszek byc widac choc waga stoi w miejscu.. ale zara jak ruszy to uuu.. wytrzymajcie jeszcze chwilke i juz bedzie z gorki:-)

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka