BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #597518 przez malutka2803
najgorsze jest to,że w czasie ciąży nie można brać standardowych leków na przeziębienie

Paulina

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #597522 przez niagara
Wszystkie zmiany wprowadzone :)

11 lata 9 miesiąc temu #597524 przez agilla.r
ja nigdy nie wiem jak liczyc tygodnie, tzn. jak np jest 13 tydz. i 2 dzien to jest tydzien 13 czy 14??

11 lata 9 miesiąc temu #597526 przez karolcia1919
pyzaura napisał:

no to dobrze bo ja dzis brak sily gardlo boli nosek zapchany poprostu juz nie wiem jak sie wyleczyc bo niby lekkie przeziebienie a trwa juz 5 dni . a aktywnosc potrzebna nam jest ja jak wyzdrowieje mam zamiar choc 15 min cwiczyc

wszystko przez ta pogodę raz ciepło raz zimno...
i jak tu człowiek ma być zdrowy. :angry:

11 lata 9 miesiąc temu #597530 przez pyzaura
no niestety ale mam do ssania tanbletki tantum verde i syrop prenalen + domowe cytrynki miod ale jak nie chce ustapic tak nie chce ;(

Ania

11 lata 9 miesiąc temu #597531 przez karolcia1919
agilla.r napisał:

ja nigdy nie wiem jak liczyc tygodnie, tzn. jak np jest 13 tydz. i 2 dzien to jest tydzien 13 czy 14??

ja jak byłam u lekarza to byłam w 12 tyg i 3 dni wpisali mi 13 tyg do książeczki.

11 lata 9 miesiąc temu #597534 przez papi88
agilla ja bym powiedziala ze 13tc 2 dni to 13 a nie 14 i slyszalam ze lekarze tak licza ja z tym nie mam problemu bo zawsze wizyty mam w srode a w srode zaczynam pelne tygodnie :)

PAULINA

11 lata 9 miesiąc temu #597542 przez agilla.r
papi88 napisał:

agilla ja bym powiedziala ze 13tc 2 dni to 13 a nie 14 i slyszalam ze lekarze tak licza ja z tym nie mam problemu bo zawsze wizyty mam w srode a w srode zaczynam pelne tygodnie :)

no to ja mam podobnie, mam zawsze wizyte w piatek i wtedy wchodze w kolejny tydzien, teraz np weszlam w 14 ale jak wpisze w wyszukiwarki interentowe który tydzien to np wychodzi mi ze 15. i badz tu mardry :)

11 lata 9 miesiąc temu #597547 przez paulinka.k22
Cześć dziewczynki. Właśnie po 8 dniach wróciłam ze szpitala... Nie ma to jak nasza służba zdrowia! Wyleżałam się tyle, a właściwie wszystko jakby chcieli to by mi zrobili w 3 dni! Ale niestety u nas się tak nie da! Był u mnie tylko neurolog, pulmonolog już się nie zjawił, a okulista stwierdził, że nie przyjdzie na konsultacje bo nie mają na to kasy!!! Czyli muszę iść prywatnie!!! Jeszcze w międzyczasie stwierdzili że mam zły mocz, więc przez 8 dni leżałam i brałam furaginę! O jedzeniu już nie wspomnę :) non stop chodziłam głodna :)
Ale jestem już w domu i się cieszę :) Co prawda w badaniach neurologicznych coś mi wyszło nie tak, muszę być pod opieką neurologa, ale na razie o tym nie myśle! muszę się nacieszyć domem :)
Dziękuję Wam za miłe słowa otuchy :) !

11 lata 9 miesiąc temu #597548 przez karolcia1919

11 lata 9 miesiąc temu #597549 przez niagara
Paulinka cieszymy się, że już do nas wróciłaś :)

11 lata 9 miesiąc temu #597552 przez karolcia1919
paulinka.k22 napisał:

Cześć dziewczynki. Właśnie po 8 dniach wróciłam ze szpitala... Nie ma to jak nasza służba zdrowia! Wyleżałam się tyle, a właściwie wszystko jakby chcieli to by mi zrobili w 3 dni! Ale niestety u nas się tak nie da! Był u mnie tylko neurolog, pulmonolog już się nie zjawił, a okulista stwierdził, że nie przyjdzie na konsultacje bo nie mają na to kasy!!! Czyli muszę iść prywatnie!!! Jeszcze w międzyczasie stwierdzili że mam zły mocz, więc przez 8 dni leżałam i brałam furaginę! O jedzeniu już nie wspomnę :) non stop chodziłam głodna :)
Ale jestem już w domu i się cieszę :) Co prawda w badaniach neurologicznych coś mi wyszło nie tak, muszę być pod opieką neurologa, ale na razie o tym nie myśle! muszę się nacieszyć domem :)
Dziękuję Wam za miłe słowa otuchy :) !

Witam :) No tak to już jest z tymi lekarzami,ja leżałam 3 dni a żaden lekarz mną się nie zainteresował , dopiero po trzecim dniu ordynator .Nawet wypisu mi nie przynieśli a ja czekałam czy wychodzę czy nie...wiem coś na temat szpitali.
Ale najważniejsze ze Ty czujesz się lepiej i jesteś w domku :)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #597581 przez kalina
Paulinka super ze juz jestes w domu. mozesz nadrobic teraz jedzenie:-) masakra z tmi lekarzami

papi wypij sobie chociaz gorace mleko z maslem. dobry jest z tym miod ale skoro nie masz to coz. i grzej sie goracymi herbatkami. mi tez jeszcze cebule kazala jesc. nie wiem jak jest z lekami. jednym zalecaja picie witaminy c innym nie.. zalezy od lekarza. w razie bolu gardla najprostsze jest plukanie woda z sola. i pakuj sie w skarpetkach do lozka naloz koldre koc i sie grzej:-)

nefeli ty masz z pomaranczami jak ja z kiwi. wczesniej ich nie lubilam. i jak bylam zawsze herbaciara tak nie moglam pic bo zle sie konczylo. ale juz moge wiec nadrabiam:-) co do obiadkow to przez miesiac raz zjadlam rybke raz kotlecika i to by bylo na tyle. kanapki mnie przy zyciu utrzymywaly:-) a za to teraz na gotowane ziemniaki i na frytki mam caly czas ochote wiec sie nie martw. nadrobisz tez:-)

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 9 miesiąc temu #597601 przez agamo
Papi czytałam gdzieś ze nie można rutinoscorbinu w ciazy Wiem na pewno ze nic na bazie ibuprofenu nie można Jedynie na paracetamolu! Sprawdź moze skład rutinoscorbinu? Ja powiem ze jak już dwa razy mnie przeziębienie wzięło to sie meczylam bo i jeszcze do pracy chodziłam ale nie brałam nic tylko owoce herbata z miodem i cytryna, płukanie szalwia i hollsy! Do tego inhalacje i jakoś przeżyłam choć teraz nie mogę sie doczekać wizyty u lekarza żeby potwierdził ze z malenstwem ok Bo każde przeziębienie mnie martwi czy nie szkodzi dzidziusiowi! Bo niestety mam niemile wspomnienia z jednej wizyty u ginekologa który chciał mi wyperswadowac starania sie o dziecko przez okres zimowy! I wiecie w jaki sposób mi odradzal? Wyciągnął walizkę a w niej miał słoiki z małymi dziećmi które matki poronily bo zachorowaly na grypę! Jak to zobaczyłam to w gabinecie sie poryczalam!

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #597608 przez malutka2803
agamo napisał:

Papi czytałam gdzieś ze nie można rutinoscorbinu w ciazy Wiem na pewno ze nic na bazie ibuprofenu nie można Jedynie na paracetamolu! Sprawdź moze skład rutinoscorbinu? Ja powiem ze jak już dwa razy mnie przeziębienie wzięło to sie meczylam bo i jeszcze do pracy chodziłam ale nie brałam nic tylko owoce herbata z miodem i cytryna, płukanie szalwia i hollsy! Do tego inhalacje i jakoś przeżyłam choć teraz nie mogę sie doczekać wizyty u lekarza żeby potwierdził ze z malenstwem ok Bo każde przeziębienie mnie martwi czy nie szkodzi dzidziusiowi! Bo niestety mam niemile wspomnienia z jednej wizyty u ginekologa który chciał mi wyperswadowac starania sie o dziecko przez okres zimowy! I wiecie w jaki sposób mi odradzal? Wyciągnął walizkę a w niej miał słoiki z małymi dziećmi które matki poronily bo zachorowaly na grypę! Jak to zobaczyłam to w gabinecie sie poryczalam!

Boże, to straszne!! Jak można coś takiego pokazać komuś!! Niektórzy lekarze nie nadają się do pracy z ludźmi.

Paulina

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka