BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #597865 przez karolcia1919
niagara napisał:

Papi słodkie te Twoje zwierzaki :) Ja też mam jednego takiego zazdrośnika, psa Syberian Husky, który obecnie niczego nie świadom śpi sobie spokojnie pod drzwiami :)
Pochwalę się Wam moimi rzeczami dla Maleństwa :)

O wow :) jedne mam takie same śpioszki :)jak na pierwszym zdj:)
Ale tez widzę masz niezła kolekcje :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #597870 przez malutka2803
niagara słodkie ubranka dla dzieciaczka:)

Paulina

11 lata 9 miesiąc temu #597871 przez papi88
niagara swietne te twoje ubranka kurcze nie no teraz sie napatrzylam i ja tez musze cos kupic mam tylko nadzieje ze w przyszlym tyg na wizycie poznam plec choc sie martwie czy na tym kiepskim sprzecie cos zobaczy czy dopiero na 4 d sie nie dowiem a to sporo czasu jeszcze

PAULINA

11 lata 9 miesiąc temu #597879 przez pyzaura
no ciekawe ale mniejmy nadzieje ze sie dowiesz ja tez taka ciekawska bym chciala wiedziec tym bardziej ze zawsze chcialam miec pierwszego synka :P

Ania

11 lata 9 miesiąc temu #597880 przez niagara
Dzięki dziewczyny :) Ja też czekam, żeby poznać płeć, wtedy to dopiero będę mogła zaszaleć na zakupach :laugh: :) :laugh: Do tego czasu już nic więcej nie kupuję, bo nie wiem czy nie będę musiała przypadkiem zacząć inwestować w różowe sukieneczki :laugh: :laugh:

11 lata 9 miesiąc temu #597887 przez malutka2803
ja jeszcze nie kupuję, jak na razie to dostaję trochę rzeczy od młodych mam :)

Paulina

11 lata 9 miesiąc temu #597890 przez Villemo
Co do pomiarów dzidziusia to faktycznie jest tak jak napisała Nefelu , że z czasem zmienia się parametry oceny prawidłowości rozwoju płodu. Przykładowo w 16 tc nie mierzy się już przezierności, nie mierzy się również długości ciemieniowo siedzeniowej bo dziecko jest na to zbyt duże a w zamian za to mierzy się np. obwód główki, długość kości udowej.

Nefeli jeśli mogę to proszę o wyliczenie płci :-) Ja jestem rocznik 1986 mąż 1987 a dzidziuś został poczęty w 2012 roku :)

Jak mi teściowa wróżyła z obrączki jak byłam w ciąży z Klaudiuszkiem to wyszła dziewczynka i mi cały czas wmawiała, że lekarz się musiał pomylić określając płeć bo jej wróżby się zawsze sprawdzają. :huh: Teraz mi wyszła znowu dziewczynka czyli spodziewam się drugiego pisiora :blink:

Pyzaura - na przeziębienie polecam syrop Prenalen jest na naturalnych składnikach przeznaczonych dla kobiet w ciąży. Paracetamol też jest dozwolony. Mój lekarz twierdzi, że czasem bardziej zaszkodzić może przedłużająca się infekcja niż tabletka dlatego trzeba wybrać mniejsze zło. Na katarek pod nos maść majerankowa ja mam kupioną dla Klaudiuszka i zawsze mu podkradam bo ulga ogromna.

Jeśli chodzi o tygodnie ciąży to mój lekarz zaokrągla w górę, przykładowo 12 tydzień ciąży i 1 dzień traktuje już jako 13 tydzień.

Paulinka - cieszę, się że szpital masz za sobą i że wróciłaś do nas. Mam nadzieję, że teraz będzie mniej trosk i problemów zdrowotnych.

Agamo - no padłam ...Nie rozumiem jak można kobiecie coś takiego pokazać :huh: Co on kolekcje zarodków prowadzi :ohmy: jakieś zboczenie zawodowe czy co... Że tak powiem za przeproszeniem... ja pierdole...

Karolcia co do przesądów to nie wierzę. Wyprawkę miałam skompletowaną dużo wcześniej, chodziłam w łańcuszkach, paskach i innych cudach i dziecko urodziło się całe i zdrowe. A po brzuchu nie powinno się głaskać w ciąży zagrożonej ale to z punktu medycznego, żeby nie wywoływać skurczy bo mogą spowodować przedwczesne skracanie się szyjki macicy.

Niagara aleś zaszalała hihiih ja się nie mogę przemóc bo mi się tak sukieneczki podobają ale rozsądek mówi co innego. Po co Ci babo sukieneczki i tak będzie kolejny pisior :huh:

11 lata 9 miesiąc temu #597892 przez pyzaura
ja zaczne juz cos kupowac po piatkowej wizycie jak bede wiedziala ze wszytko ok i dzidzka rosnie ladnie :) takze jeszcze 2 dni :)

Ania

11 lata 9 miesiąc temu #597897 przez karolcia1919
A jaki rodzaj pampersów będziecie kupowały ??
I czy kupujecie smoczusia dla dzidziusia??

11 lata 9 miesiąc temu #597899 przez Villemo
zjadłam pół kilo galaretek i czuje teraz jak dziecię szaleje chyba mu się dostało troszkę za dużo glukozy :evil:

11 lata 9 miesiąc temu #597902 przez pyzaura
no dziekuje za podpowiedz wlasnie mam ten syrop Prenalen malinki i czosnek biore parecetamol tez mam ale ta mas chyba na katar musze sobie jeszcze dzis zakupic nie jest to wielkie przeziebienie ale lepiej dmuchac na zimno :) cytrynka z miodem oby przeszlo ale jak ma przejsc jak za oknem taka pogoda :(

Ania

11 lata 9 miesiąc temu #597910 przez niagara
karolcia1919 napisał:

Mi koleżanka polecała pieluszki firmy Pampers. Podobno testowała wiele różnych marek i te są najlepsze :) Smoczka też będę kupowała

11 lata 9 miesiąc temu #597914 przez Villemo
karolcia1919 napisał:

Przetestowałam przy młodym chyba wszystkie możliwe. Na noc niestety sprawdzają się tylko pampers active baby, dobre są jeszcze dady biedronkowe bardzo podobne do pampersa no ale nocy nie wytrzymują. I oto po różnych testach doszłam do wniosku, że tańszego pampersa trzeba częściej przebrać i czasami niestety jest z niego więcej prania i suma sumarum wychodzi na jedno. Najważniejsze, żeby dupci niemowlaczka pasował bo nie które mają aloesy środki zapachowe i inne cuda a od nich tylko dupka podrażniona.

Smoczuś oczywiście będzie kupiony i zabrany do szpitala w razie w gdyby moje drugie dziecię też miało tak silnie wykształcony odruch ssania jak pierwsze i chciało mnie za wszelką cenę pozbawić cyców na wieki amen :lol:

11 lata 9 miesiąc temu #597918 przez Villemo
pyzaura napisał:

no dziekuje za podpowiedz wlasnie mam ten syrop Prenalen malinki i czosnek biore parecetamol tez mam ale ta mas chyba na katar musze sobie jeszcze dzis zakupic nie jest to wielkie przeziebienie ale lepiej dmuchac na zimno :) cytrynka z miodem oby przeszlo ale jak ma przejsc jak za oknem taka pogoda :(

Maść jest taniutka, kosztuje chyba ze 3 zł a według mnie powinien to być nieodzowny element każdej apteczki dla niemowlaczka także przyda Ci się też na później :-)

11 lata 9 miesiąc temu #597922 przez pyzaura
po obiadku przejde sie do apteczki bo ile mozna wytrzymac z zapchanym noskiem :D

Ania

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka