BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #597923 przez Alivva
No to jak juz o zwierzakach była mowa.....
Moja Mia :)

I Mia ze swoim partnerem (mąż byłego męża) i kociakami z pierwszego miotu :D
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #597925 przez karolcia1919
Villemo napisał:

karolcia1919 napisał:

A jaki rodzaj pampersów będziecie kupowały ??
I czy kupujecie smoczusia dla dzidziusia??

Przetestowałam przy młodym chyba wszystkie możliwe. Na noc niestety sprawdzają się tylko pampers active baby, dobre są jeszcze dady biedronkowe bardzo podobne do pampersa no ale nocy nie wytrzymują. I oto po różnych testach doszłam do wniosku, że tańszego pampersa trzeba częściej przebrać i czasami niestety jest z niego więcej prania i suma sumarum wychodzi na jedno. Najważniejsze, żeby dupci niemowlaczka pasował bo nie które mają aloesy środki zapachowe i inne cuda a od nich tylko dupka podrażniona.

Smoczuś oczywiście będzie kupiony i zabrany do szpitala w razie w gdyby moje drugie dziecię też miało tak silnie wykształcony odruch ssania jak pierwsze i chciało mnie za wszelką cenę pozbawić cyców na wieki amen :lol:

no ja tez własnie słyszałam ze dada z biedronki...ale ze na noc są słabiutkie ...

Jednak chyba tez wybiorę " pampers "...

11 lata 9 miesiąc temu #597928 przez Villemo
Ja ze zwierzątek mam papugę nimfę i bardzo niedobrego cocker spaniela ;-)

11 lata 9 miesiąc temu #597930 przez Alivva
karolcia1919 napisał:

Villemo napisał:

karolcia1919 napisał:

A jaki rodzaj pampersów będziecie kupowały ??
I czy kupujecie smoczusia dla dzidziusia??

Przetestowałam przy młodym chyba wszystkie możliwe. Na noc niestety sprawdzają się tylko pampers active baby, dobre są jeszcze dady biedronkowe bardzo podobne do pampersa no ale nocy nie wytrzymują. I oto po różnych testach doszłam do wniosku, że tańszego pampersa trzeba częściej przebrać i czasami niestety jest z niego więcej prania i suma sumarum wychodzi na jedno. Najważniejsze, żeby dupci niemowlaczka pasował bo nie które mają aloesy środki zapachowe i inne cuda a od nich tylko dupka podrażniona.

Smoczuś oczywiście będzie kupiony i zabrany do szpitala w razie w gdyby moje drugie dziecię też miało tak silnie wykształcony odruch ssania jak pierwsze i chciało mnie za wszelką cenę pozbawić cyców na wieki amen :lol:

no ja tez własnie słyszałam ze dada z biedronki...ale ze na noc są słabiutkie ...

Jednak chyba tez wybiorę " pampers "...

Pieluszki PAMPERS a smoczki i buteleczki mam już kupione z firmy Tommee Tippee ;)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #597941 przez papi88
aliwa fajny kociak chyba jakis rasowiec :)mi sie strasznie podobaja maine coone

PAULINA

11 lata 9 miesiąc temu #597952 przez Alivva
papi88 napisał:

aliwa fajny kociak chyba jakis rasowiec :)mi sie strasznie podobaja maine coone

Mi tez sie podobają maine coone ale zanim kupiłam moją Mię to czytalam też o charakterach i wybór padł na koteczke rasy tonkijskiej :) marzy mi sie jeszcze devon rex ale na razie wystarczy mi jeden kociak (biorąc pod uwagę fakt,że zaraz będę miała kociaka ludzkiego ;))
No i mam hopla na punkcie dachowców czarno-bialych :) kiedys pewnie jak maluszek podrosnie to cos przygarnę ;)

11 lata 9 miesiąc temu #597970 przez niagara
Alivva fajny kociak, choć ja generalnie za kotami nie przepadam i mam na nie alergie :)
Przedstawiam Wam mojego kochanego psiaka imieniem Arsen :)

11 lata 9 miesiąc temu #597976 przez pyzaura
przesliczny piesek :) cudowny

Ania

11 lata 9 miesiąc temu #597985 przez Alivva
Śliczny :) kolorystycznie do Mii by pasował :)
Ja zawsze mialam i psy i koty ale teraz tylko kota bo wygodniej ;) wakacje czy cokolwiek :) spacery nie obowiązkowe-kot sam sobie wychodzi i wraca,kuweta i dwie miski i to wszystko ;)

ale psów mam pod opieka zawsze naście :D w przytulisku :)

11 lata 9 miesiąc temu #597991 przez agilla.r
ŚLICZNE ZWIERZAKI!!!

11 lata 9 miesiąc temu #597997 przez pyzaura
no przepiekne :) dzis pierwszy dzien wiosny a za oknem ponuro :( u was tez

Ania

11 lata 9 miesiąc temu #597998 przez papi88
niagara fajne psisko miałam kiedys huskiego tzn bardziej przypominał alaskana malamuta bo było wiekszy i ciezszy niz syberian niestety zachorował mi na padaczke i straaasznie cierpiał wet nie chcial go uspac wiec ktoregos dnia pies nam zwial i slad po nim zaginol...
wspominam ta rase jako strasznie uparte psy i pamietam ze jak lniał na wiosne to dwie siaty siersci wyrywałam z niego :) ale to sa sliczne psy pamietam jak moj sie wylegiwał na sniegu przy ponad -20 stopniach dopiero wtedy zył :woohoo:

aliwa no maine coon ma podobno psi charakter i jest szkodnikiem ale kiedys bym chciala miec go albo ragdolla sa takie bezwładne niesamowite koty

PAULINA

11 lata 9 miesiąc temu #598006 przez agamo
Dziewczyny a jak tak trochę z innej beczki Bo zaczynam sie zastanawiać czy wszystko oki. A wiec od paru dni czuje ze czasami krótko pobolewalo mnie z prawej strony ale było to uczucie jakby mnie ktoś w jednym miejscu rozciagal od środka! Tak jakby cos sie chciało przephqc przez skórę! Wyczytalam na necie ze to dziecko bądź macica sie rozciąga Dzisiaj znów swedzi mnie brzuch ale jak go dotkne to czuje ze jest taki nabrzmialy trochę twardy! Nie mam żadnych boli ani żadnych plamien Ale niepokoi mnie to stwardnienie brzucha! Co myślicie czy to moze być cos niedobrego?

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #598011 przez pyzaura
ja mysle ze to macica sie rozciaga tez tak mam i lekarz powiedzial ze nie ma co sie martwic to jest normalne a kiedy masz teraz wizyte?

Ania

11 lata 9 miesiąc temu #598017 przez agamo
Troche mnie pocieszylas! Najbliższa wizytę mam 10 kwietnia ale to na USG Kolejna wizytę z lekarzem w maju! :( dlatego mysle podpytac sie was czy tez tak macie i co radzicie.

Aga

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka