BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #598701 przez Villemo
nefeli napisał:

Villemo ja mam wizyte 2kwietnia,ale ja na kazdym usgie dokladne mam.Z tym ze nie licze na 100% ze mi powie,moze dopiero na polowkowym a to za jakies 9tygodni:(
Iwonta podaj rok urodzenia swoj i meza,kurcze moze Ty sie wpasujesz w konkretne lata,a nie w przechodnie:)
Gosiu ja na ostatnim badaniu bylam w 12t4d i dziecko mialo 6cm lekarz powiedzial ze to bardzo dobrze,przy czym z wielkosci 6cm zmienila mi sie data z 11t5dni na 12t4,bo to wlasnie z tego wymiaru wyznaczyl lekarz dlugosc ciazy,wiec chyba wszystko jest ok u Ciebie.

A no tak :-) bo u Ciebie 13 tydzień dopiero hihi mnie ściska strasznie bo już mam świadomość, że pełne 16 tygodni jest więc już na pewno będzie widać no ale walczę ze swoją ciekawością, żeby nie iść prywatnie na usg. :woohoo: Klaudiuszek siusiaka ujawnił w 14 tc i jak to chłop jajeczkami świecił już do końca. :side:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #598707 przez Villemo
nefeli napisał:

Villemo ja od 4 na nogach moj maly wymiotowal.Mam nadzieje ze to nie zaden wirus,wlasnie dezynfekowalam cale mieszkanie,piore posciel i czyszcze lazienke i chyba zaraz zasne,bo o 14 do szkoly po niego.Moj ambitny maz zawiozl go do szkoly jak ja przysnelam o 7mej,budze sie po 8mej wolam dziecko a dziecka nie ma,wiec za telefon i sie nasluchal moj maz:( wsciekla jestem ze hej,mam nadzieje,ze nic mu sie nie pogorszy i ze to nic powaznego.Mam z nim drobny problem nie gryzie dobrze jedzenia tylko lyka cale kawalki i mysle ze moze zoladek nie mogl strawic pieczarek,bo zwymiotowal cale kawalki( robilam karbonare wczoraj),a ze on ja uwielbia to lyka zachlanny lobuz.Czasami mam wrazenie ze moj syn i mnie by zjadl razem z obiadem,a jest sucharek ze hej :)

uuu... miejmy nadzieje, że nie wirus. W naszym regionie panuje grypa jelitowa i dzieciaki strasznie przechodzą. Na szczęście nas omija szerokim łukiem ale też staram się nie ciągać młodego za bardzo po miejscach publicznych na te wszystkie choróbska.

Pewnie nie ma czasu jeść bo trzeba się iść bawić szybko. Ja mam z Klaudiuszkiem inny problem. On to jest mleczny potwór i najchętniej to by siedział na kaszce mlecznej non stop i ciągnął z butli. Wszystko przez to pieprzone ząbkowanie. Jadł pięknie wszystko co podawałam do 9 miesiąca a potem wraz z pierwszym ząbkiem się zaczęło... nawet buzi nie chciał otwierać do łyżeczki. Dopiero od 2 miesięcy odkąd przebiła się ostatnia czwórka jest poprawa i zjada codziennie normalnie na obiad zupę bo na drugie danie się już czai... No i oczywiście kanapeczek niet, wędlinki niet, więc siedzi na kaszce mlecznej, jogurtach zupie i czasami przegryzie jabłko albo gruszkę. Na większość rzeczy jak widzi na talerzu reaguje mniam mniam ale jak chce mu dać to już ucieka. A miałam takie super plany, że będę mu dawać tylko zdrową żywność, bez cukru, bez soli i w ogóle... a wyszło na to, że ucieszyłabym się nawet jakby zjadł nędzną parówkę byle by to było co innego jak kaszka i mleko. :dry: No ale źle sobie nie wygląda, jest szczupły ale ubity bo waży 13, 5 kg. Najważniejsze, że mimo ubogiej diety jest zdrowy i rośnie.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #598740 przez Kasia :]
Witam wczesnym rankiem :) Dla mnie przynajmniej wczesnym, bo dopiero wstałam :) Musiałam odespać wczorajsze pobieranie krwii :(

Villemo : Ja podobnie jak Ty mam upartego cocer spaniela :) Wzięliśmy go ze schroniska 2 lata temu. Musimy na pewno ostrożnie zapoznać go z nowym członkiem rodziny. Do tej pory jakoś szczególnie dziećmi się nie przejmował, ale one były u nas na chwilę.

A oto nasz łobuziak Fado:

Oprócz tego tam, gdzie się przeprowadzamy są 4 koty i pies :) będzie więc wesołe zoo :D

nefeli :
Jeśli mogę prosić, to ja również chciałabym wyliczenie :) Oboje z mężem jesteśmy rocznik 87'. Z wróżby obrączką wyszło nam, że będzie dziewczynka. I też tak czuję :)

11 lata 9 miesiąc temu #598743 przez Kasia :]
iwonta_kg napisał:

nefeli napisał:

Villemo czyli obie czekamy na usgie z nasza plcia ,ale ja czuje dziewczynke,chyba sie zalapalam na 2012. :)

eeejjj ja też czekam!!!! :dry: :dry: :dry: :dry: :dry: :dry: :dry:

No i ja też :) oby tylko do soboty ;)

11 lata 9 miesiąc temu #598764 przez Villemo
Kasia :] napisał:

iwonta_kg napisał:

nefeli napisał:

Villemo czyli obie czekamy na usgie z nasza plcia ,ale ja czuje dziewczynke,chyba sie zalapalam na 2012. :)

eeejjj ja też czekam!!!! :dry: :dry: :dry: :dry: :dry: :dry: :dry:

No i ja też :) oby tylko do soboty ;)

Ejjj ale żeby nie było :laugh: My z nefeli mamy pierwszeństwo do dziewczynek bo my już mamy po pisiorze w domu :side: :blink:

11 lata 9 miesiąc temu #598781 przez agamo
Ja tez czekam I moze byc pisorek dla mnie :)

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #598794 przez Alivva
Villemo napisał:

Ejjj ale żeby nie było :laugh: My z nefeli mamy pierwszeństwo do dziewczynek bo my już mamy po pisiorze w domu :side: :blink:[/quote]

Ja też mam pisiora w domu ale chciałabym drugiego więc córeczki zyczę tym które marzą o nich ;)

11 lata 9 miesiąc temu #598840 przez Kasia :]
Jak dla mnie też może być pisiorek :) ale przeczuwam dziewczynkę :D zobaczymy na ile kobieca intuiacja się sprawdzi

11 lata 9 miesiąc temu #598885 przez papi88
a ja dziewczyny strasznie sie nastawiłam na dziewczynke i az sie boje ze sie zawiode to moje pierwsze dziecko wiec powinno mi byc obojetne a jednak pragnienie córki jest wieksze a moze to własnie ta kobieca intuicja?

PAULINA

11 lata 9 miesiąc temu #598927 przez pyzaura
a witam dzis :)

no tez sie nastawilas tyle ze ja strasznie na chlopczyka :) od zawsze chcialam miec pierwszego synka no ale co bedzie to bede sie cieszyc :)

Ania

11 lata 9 miesiąc temu #598955 przez niagara
Ja bardzo chciała bym chłopca, wszyscy się dziwią dlaczego, bo to nasze pierwsze dziecko i kobiety z reguły pierwszą chcą córeczkę. Nie wiem dlaczego, tak po prostu mam, od zawsze chciałam mieć dwóch synów i jedną najmłodszą słodką księżniczkę :)

11 lata 9 miesiąc temu #598966 przez papi88
niagara ja zawsze chcialam pierwszego syna a pozniej corke aby byla parka starszy brat mlodsza siostra moze dlatego ze mi brakowalo starszego brata lecz niestety nie wszystko mozna sobie w zyciu zaplanowac jak sie chce :) a teraz tak mysle ze jak bedzie pierwsza corka to pozniej juz troche bedzie mi pomagac przy drugim dziecku

PAULINA

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #598977 przez nefeli
Dokladnie moj synio tez juz w 13 tygodniu pokazal swoje wdzieki i do konca siedzial nic a nic sie nie wstydzac,to dziewczynki podobno sie chowaja :)
Villemo moj maly od poczatku wcinal wszystko co mu sie dalo,na apetyt nie narzekal,jak byl w wieku Klaudiuszka to na buzi taka pyzucha byla i ogolnie nie byl chudzinka,ale teraz od 4 roku zycia szczypiorek istny a je za trzech.mielismy etap ze wbil sobie do glowki ze co okragle to nie zjadliwe,wiec dla mnie tak troche wege bylo nie za fajnie.Co zobaczyl groszek,fasolke badz cokolwiek okraglego od razu bylo bleeeee i za nic w swiecie nie moglam tego przemycic,teraz sie dziwi jak to on nie jadl takich rzeczy,bo teraz kocha wszystko z wyjatkiem miesa.
Ja za to siedze i sie wkurzam bo ja nic nie jem pozytecznego,zyje na kanapkach,frytkach i makaronie plus pomarancze,no jadlospis super zdrowy dla ciezarnej.Marza mi sie arbuzy i morele :) a jeszcze trzeba poczekac.
Kasiu dziewczynka wychodzi w 2014roku,teraz macie podzielone szanse z mezem.ale bardziej na dziewczynke :)
Dokladnie dokladnie teraz kolej na mnie i Villemo po dziewczynke,bo juz pisiorka mamy :)
Alivva zycze chlopaczka!!!
Papi ja tak jak Ty w pierwszej ciazy chcialam coreczke,ale staralam sie myslec logicznie,o najwazniejszym,o zdrowiu i o tym ze sie udalo ze bedzie dzidzius,ktorego pragnelam chyba od 17 roku zycia:) ,bo wiesz jak sobie mocno wbijesz do glowy ze dziewczynka to bedzie ciezko pozniej,ja czulam ze synek,wiedzialam ze bedzie na przekor moim zachciankom i dlatego chcialam szybko sie dowiedziec zeby sie nie rozczarowac,nie czuc sie zle.Kiedy masz Papi teraz wizyte?

11 lata 9 miesiąc temu #599019 przez papi88
nefeli w przyszla srode zawsze mam wizyty raz w miesiacu pod koniec bo tak zwolnienie mi sie konczy.to bedzie 18 tc to mam nadzieje ze nawet jezeli to chlopak to nie bedzie taki i poswieci mamie jajeczkami :woohoo:
wiem ze nie mozna za badzo sie nastawiac na plec najwazniejsze zdrowie no ale czasem tak jest ze podswiadomosc jest silniejsza moja tesciowa mi opowiadala ze przy drugiej ciazy chciala bardzo corke ale urodzil sie syn to miala depresje i nie chciala go na rece wziasc!a teraz jest synus mamusi

PAULINA

11 lata 9 miesiąc temu #599029 przez Kasia :]
nefeli napisał:

Kasiu dziewczynka wychodzi w 2014roku,teraz macie podzielone szanse z mezem.ale bardziej na dziewczynke :)

No to w takim wypadku może w 2014 postaramy się o rodzeństwo dla tego Maluszka ;) i będzie parka. Ale macie rację, najważniejsze oczywiście żeby bylo zdrowe :) Jak się urodzi i tak będzie naszym oczkiem w głowie nie zależnie od płci :side:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka