BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #597763 przez karolcia1919
nefeli napisał:

Wiecie z tymi zabobonami to paranoja totalna,z lozka bysmy nie wychodzily,cala ciaze nosilam lancuszki,na pewno sto razy przelazilam pod kablami mysle ze to nieuniknione,13 piatek uwazam za dzien szczesliwy,przez wizjer tez patrzylam bo to chyba oczywisty nawyk,moja kolezanka 3 koty w domu- zero toksoplazmozy,dziewczyny farbujace wlosy rodza dzieci o zupelnie innym kolorze.Chyba codziennie ktos tak dla zabawy wymysla kolejny zabobon,a i kiedys kobiety nie mialy internetu wiec z nudow robily inne rzeczy wymyslaly zabobony dla przyszlych pokolen :)
Villemo a jakie wasze roczniki z mezem?

no ja tez nie wierze ale wolałam Was zapytać jakie Wy macie na ten temat zdanie Kochane Mamuśki :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #597766 przez papi88
i jeszcze apropo zwierzat ja musze mojego kota przed przyjsciem malenstwa na swiat oduczyc przebywania w naszej sypialni bo tu bedzie stalo lozeczko i nie chce aby były kłaki bo wiadomo kot wszedzie zajzy choc moj i tak bardzo mało lnieje natomiast psa mam sznaucera jego sie obcina wiec nie lnieje nie wiem jak po tylu latach moje zwierzaki to zniosa :) ogolnie nie chce dziecka odseparowac od zwierzat bo pozniej moze byc jeszcze gozej z alergiami ale wiadomo przez pierwsze miesiace lepiej unikac kontaktu np z siersciom kociom.zwierzeta tez przygotuje poszczepie poodrobaczam aby mojemu malenstwu jak najmniej cokolwiek zagrazalo

PAULINA

11 lata 9 miesiąc temu #597769 przez nefeli
Papi ja znam ze wrozy sie nad reka jak kolko to dziewczynka,jak ruch piononowy to chlopiec ,ale inni wroza nad brzuchem i wtedy jest odwrotnie wiec nie rozumiem dlaczego.
Na pewno pies nie byl powodem bezplodnosci,moglo byc sto tysiecy innych przyczyn ale nie pies.poronila z jakiejs przyczyny i z jakiegos tez powodu nie zachodzila pozniej w ciaze,pies nie mial z tym nic wspolnego.co do kotow,to na prawde osobiscie nie przepadam za ich towarzystwem,ale mam kolezanki ktore od wielu lat maja koty w miszkaniu,spia z nimi itd,i wszystkie maja zdrowe dzieci.Jak bylam mala to ktos mi nagadal zeby kot mnie nie zadrapal bo dzieci sie wtedy nie ma. ;)

11 lata 9 miesiąc temu #597779 przez malutka2803
Ja też mam psa w domu, który sezonowo strasznie linieje (mops). Zastanawiam się, czy będę mogła go wpuszczać do pokoju dziecka czy lepiej, żeby nie wchodził i nie zostawiał sierści. Czytałam trochę na ten temat, ale nigdzie nie jest napisane czy sierść psa jest szkodliwa dla niemowlęcia.

Paulina

11 lata 9 miesiąc temu #597782 przez karolcia1919
nefeli napisał:

Papi ja znam ze wrozy sie nad reka jak kolko to dziewczynka,jak ruch piononowy to chlopiec ,ale inni wroza nad brzuchem i wtedy jest odwrotnie wiec nie rozumiem dlaczego.
Na pewno pies nie byl powodem bezplodnosci,moglo byc sto tysiecy innych przyczyn ale nie pies.poronila z jakiejs przyczyny i z jakiegos tez powodu nie zachodzila pozniej w ciaze,pies nie mial z tym nic wspolnego.co do kotow,to na prawde osobiscie nie przepadam za ich towarzystwem,ale mam kolezanki ktore od wielu lat maja koty w miszkaniu,spia z nimi itd,i wszystkie maja zdrowe dzieci.Jak bylam mala to ktos mi nagadal zeby kot mnie nie zadrapal bo dzieci sie wtedy nie ma. ;)

No może i racja .Pisze tylko to co wiem i słyszałam...
Nie ma co się martwic na zapas...

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #597787 przez papi88
a to moje dotychczasowe dzieci ktore beda bardzo zazdrosne jak przyjdzie maleństwo na swiat :)

PAULINA
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #597789 przez agamo
Nie ja w takie zabobony nie wierze!i nie wyobrażam sobie dnia bez poglaskania sie po brzuchu!
Co do tego lekarza to po pokazaniu tych sloikow mimo iż z łzami w oczach chyba jednak widział ze jestem zdeterminowana żeby mieć dziecko wiec przepisał mi tabletki na poprawienie flory bakteryjnej i przepisał tez witaminki z kwasem foliowym! Także zajął sie mną wmiare przyzwoicie jeśli chodzi o starania! Jego argumentem do tych sloikow było to żebym odlorzyla starania do kwietnia bo zima panuje wiele wirusów i ze jest bardzo duża liczba poronien i ze sam miał pacjentki co ronily bo zlapaly grypę! No i twierdził ze jeśli złapie wirusa i poronie to pól biedy bo ze dziecko we wczesnym etapie moze mieć wiele poważnych schorzeń przez to! No i mówił jeszcze najlepszy czas do poczęcia to od kwietnia do czerwca bodajże!No bo twierdził ze ostatnie miesiące w lato tez jest cieżko! No i mimo iż tego strasznego widoku chyba do końca życia nie zapomnę to jednak nie zniechęciło mnie bo tak bardzo pragnę tego malenstwa i nie zamierzalam czekać by próbować!

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #597792 przez karolcia1919
papi88 napisał:

a to moje dotychczasowe dzieci ktore beda bardzo zazdrosne jak przyjdzie maleństwo na swiat :)

ale słodziaki :)
ale dzidzia i tak będzie najpiękniejsza :)

11 lata 9 miesiąc temu #597794 przez malutka2803
papi88 napisał:

Słodkie te Twoje dzieciaki :laugh:

Paulina

11 lata 9 miesiąc temu #597807 przez papi88
powinnam jeszcze w tle wstawic zdjecie mojego narzeczonego bo on tez czasem sie zachowuje jak zazdrosny dzieciak :blink: juz teraz mi mówi np pogłaszcz mnie bo pozniej bedziesz zajmowała sie tylko dzieckiem i nie bede najwazniejszy :woohoo:

PAULINA

11 lata 9 miesiąc temu #597811 przez nefeli
Papi jaki slodziak ten sznaucerek,zacalowac,jakbym mogla to z 10 jak nie wiecej psiakow bym miala w domu,od malego wychowywana bylam z pieskami i kocham bardziej niz ludzi:) teraz mam yoreczka drugiego,bo poprzedni dostal padaczki i musial zostac uspiony,a jak bylam mala 13 lat mialam jamniczka-moja najwieksza milosc.Koty toleruje ale im nie ufam,jak jestem u znajomych to siedza na mnie,spia i sie lasza,wtedy mi to nie przeszkadza,kocham wszystkie zwierzaki.
Oj beda zazdrosne Twoje zwierzaczki,ale w domu bedzie na maksa wesolo i bedzie duzo duzo milosci!!!

11 lata 9 miesiąc temu #597849 przez papi88
nefeli moja sznaucerka wyszła mało fotogenicznie bo nie była jeszcze obcieta :) ja tez kocham zwierzeta zwłaszcza psy sa lepsze od ludzi tez uwazam co prawda kota nie chcialam strasznie ale poniewaz miałam problem z wytepieniem mysz w domu to sie zgodzilam i kurde chyba teraz tez kocham łobuza :silly: choc myslalam ze go zabije jak skakał mi po firankach :woohoo:
uwazam ze dobrze jak dzieci wychowuja sie ze zwierzetami dlatego stwierdzilam ze tylko dzidziusia nam juz brakuje do szczesliwej rodzinki bo psa i kota mamy:)
choc mam znajomych ktorzy maja po 35 lat sa juz ze 3 lata po slubie i teraz wymyslili sobie potomka...KOTA!maja warunki na dziecko wiec nie rozumiem po co sie chajtac jak sie nie planuje zalozenia normalnej rodziny on by chciał ona nie wiec ich kompromis to kupic kota bo psa juz maja to juz dla mnie normalne nie jest

PAULINA

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #597852 przez niagara
Papi słodkie te Twoje zwierzaki :) Ja też mam jednego takiego zazdrośnika, psa Syberian Husky, który obecnie niczego nie świadom śpi sobie spokojnie pod drzwiami :)
Pochwalę się Wam moimi rzeczami dla Maleństwa :)

11 lata 9 miesiąc temu #597855 przez pyzaura
sliczne ciuszki :) ja jeszcze nie mam dla dzidziusia nic :( najpierw remoncik potem zabiore sie za zakupki dla slodziaka :D ale takie male spioszki sa przecudowne :)

Ania

11 lata 9 miesiąc temu #597863 przez agilla.r
Niagara piekne!!!! Sklep okradlas?? :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka