- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Villemo gest się liczy nie rozmiar :DDD letnie wieczory też bywają chłodne więc na pewno sweterek Ci się przyda
Hheheh to naprawdę gruby sweterek Wątpię, żeby w lecie temperatury sięgały blisko 0
No ale poprosiłam o mniejszy rozmiar i mąż mnie zabiera w sobotę do tego sklepu, oddamy sweter i wybiorę sobie coś innego. Zła trochę jestem bo powtarzam mu w kółko, że nie kupuję teraz ubrań bo na okres letni mam ciążowe tuniczki w końcu Klaudiusza rodziłam w lipcu. A co do jesieni to też nie jestem w stanie przewidzieć jak będę wyglądać po ciąży, nie chcę nakupować rzeczy które potem będą leżeć w szafie. Z Klaudiuszem przytyłam sporo w ciąży jak go urodziłam to zostało mi na wadze 78 kg kupiłam płaszcz i parę ciuchów na tamtejszy rozmiar a 7 miesięcy później spadała mi waga do 62 kg i weszłam we wszystkie ubrania z przed ciąży a tamte leżą bo za duże.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja chcialabym dziewczynke,zawsze chcialam.Mam synka i tym bardziej chce coreczke:) Imie Sara tez mi chodzilo po glowie,ale obecnie w moim stanie mdlosci i wymiotow myslenie o czymkolwiek jakos kiepsko mi idzie,narazie odliczam dni do kolejnych usgie
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Alivva tak wiem ze cesarka,mam dwoch lekarzy ktorzy od razu oznajmili ze bedzie cesarka,mimo iz minelo 7lat od ostatniej.Mimo to uwazam ze szczesciary te co rodza same i nastepnego dnia brykaja i ciesza sie maluszkiem.
Ja chcialabym dziewczynke,zawsze chcialam.Mam synka i tym bardziej chce coreczke:) Imie Sara tez mi chodzilo po glowie,ale obecnie w moim stanie mdlosci i wymiotow myslenie o czymkolwiek jakos kiepsko mi idzie,narazie odliczam dni do kolejnych usgie
Mój lekarz nie był tak wyrozumiały . Ja jestem teraz 1,5 roku po cc powiedział, że odczekałam wystarczająco długo. Jeśli akcja zacznie się sama a dziecko nie będzie tak duże jak poprzednio to będziemy rodzić naturalnie. Cesarki nie wspominam dobrze, ale jeśli chodzi o poród naturalny to boję się, że coś się stanie z blizną i martwię się o dziecko
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
Walentynki..... nigdy jakoś nie uznawałam tego święta a z przyjaciółmi nazywamy go od kilku ładnych lat-Dniem Świra Dla mnie dzień jak co dzień Praca,obiadek,pod wieczór basen, wieczorem rozmowa na Skype,książka i sen
Ale Oczywiście Życzę Wam Wszystkim Kochane Moje-Udanego Dnia Świra
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja strasznie przeżywalam fakt,że nie urodziłam sama,ze musiałam mieć cesarkę. Byłam zła na cały świat ale tylko do momentu jak sie lekarz zapytał czy bylabym bardziej dumna z siebie jakbym urodziła naturalnie ale martwe dziecko.... Drastycznie ale kurcze dotarło do mnie,że tak musiało być przez wzgląd na dobro małego. Ogólnie sam zabieg i samopoczucie wspominam świetnie. CC miałam 18go grudnia a 22 juz bylam w domu. Nie miałam problemów z poruszaniem się,czy zwykłymi czynnosciami przy maluchu. Blizna troche ciągnęla ale to naturalne i doszłam do siebie szybciej niz kolezanka która rodziła 2 dni wcześniej-naturalnie. Ja więc jestem ZA cesarką (bynajmniej w drugiej ciąży)
U nas było troszkę inaczej. Już nawet opisywałam raz ale wątek jeszcze był w powijakach. My szykowaliśmy się z mężem na poród rodzinny. Niestety mnie nic nie ruszyło więc w 7 dniu po terminie musiałam zgłosić się do szpitala z długaśną szyjką i zerowym rozwarciem, następnego dnia o 8 rano miałam mieć prowokację oxy. Mój mąż przyjechał więc zaraz z rana ale odesłali go do domu bo powiedzieli, że wątpią, że coś mnie ruszy po takiej dawce oxy w razie w mieli do niego dzwonić. Podłączyli mnie pod oxy i już po prawie 10 minutach zaczęły mi się skurcze co 3-4 minuty. Po jakiejś godzinie przyszedł obchód, zastępczyni ordynatora mnie zbadała powiedziała, że raczej, żebym się nastawiła na cc bo z tego co widzi to skurcze są nieefektywne no ale, że w położnictwie różne cuda się zdarzają to jeszcze się wstrzymamy. Przyszła o 10, nadal zerowe rozwarcie jedyny postęp to odejście kawałeczka czopu śluzowego. Powiedziała, że jestem młoda, dziecko jest duże na ostatnim usg wyszło że ma 4150 g i nie będą mnie dłużej męczyć bo i tak nic z tego nie będzie bo mamy do czynienia z typową dystocją szyjkową. Kazali mnie przygotować do zabiegu, o 11 przyszedł anestezjolog na pogawędkę, żeby opowiedzieć mi jak będzie wyglądał zabieg o 12:05 cesarza Klaudiusza wyciągnęli z brzuszka. U nas po 1 cesarce wypuszczają dopiero w 5 dobie a w każdej kolejnej trzymają 2 doby dłużej. Cesarka jako zabieg sama w sobie ok, ale rekonwalescencja po niej u mnie tragiczna. Mały jak się urodził to ważył 4 kg i miałam kłopoty, żeby go podnieść, przystawić do piersi i w ogóle cokolwiek przy nim zrobić no ale tak naprawdę cieszyłam się przede wszystkim z tego, że urodził się zdrowy. Teraz boję się, że trafię w szpitalu na jakiegoś konowała który będzie mnie męczył i trzymał 48 godzin bo będzie liczył na cud a finalnie i tak mi zrobią cesarkę ;/
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- papi88
- Wylogowany
- gadatliwa
pisałyście tez cos na temat białego płodnego sluzu ja tez czesto taki mam ale to chyba normalne.
a i termin porodu z usg i z miesiaczki prawie pokrywa mi sie bo wychodzi 29.08.13 z miesiaczki a 28.08 z usg
moja ciaza chyba jest tu najstarsza i ciekawe czy rzeczywiscie pierwsza pozniej urodze
w każdym razie nie przenosze się do sierpniówek tylko do końca jestem u was:)
- papi88
- Wylogowany
- gadatliwa
- peperoni32
- Wylogowany
- gaworzenie
- [*] Aniołek 25.02.2013
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Iwonta gdzie jestes wszystko U was ok?
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziewczyny mialyscie robione badania na chlamydie i inne bakterie jak zaszlyscie w ciaze,moj lekarz chce teraz zrobic,a ja nie chce zeby mi teraz cos tam pobieral
My tez narazie czekamy na ustabilizowanie z podjeciem imienia jak Ty peperoni,poki co nie ma co zapeszac.
- niagara
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74
Ja raczej nie będę miała robionych takich badań, ponieważ nie mam żadnych wskazań, a jak patrzyłam, żeby prywatnie zrobić, to trochę za dużo kosztuje Zresztą wiele by to nie zmieniło, bo i tak chcemy mieć to dziecko. Pozostaje tylko mieć nadzieję, że wszystko będzie dobrze.