- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Cześć dziewczyny!
U mnie fatalna pogoda, zimno, pochmurnie i siąpi, ale za to lżej będzie mi biegać po mieście - dziś troszkę spraw urzędowych zaplanowałam, tak żeby czas szybciej uciekał a jak sie uda zapisać do lekarza to polecę spytać co myśli o naszym podróżowaniu samolotem.
Kocham Cie widzę, że zmieniłaś decyzję co do wózeczka i właściwie wszystkie macie już upatrzone albo nawet zakupione, a mnie sie odechciało, mam chandrę jakąś masakryczną i tylko leżę. Może pomoże przechadzka po sklepach i zakup jakiegoś ładnego drobiazgu dla siebie?
Monika życzę miłego spotkania brzuszkowego z przyjaciółką
Izula, Ninka co u Was?
no już od jakiegoś czasu (tygonia ) miałam wątpliwości przez cenę, i jak ten zobaczyłam na żywo to już wogóle doszłam do wniosku że mi szkoda kasy- dobrze że nie mieli quinny, bo pewno dalej bym świrowała ...a tak swoją drogą to od kiedy jestem w ciąży to zrobił się ze mnie okropny dusigrosz... wcześniej nie miałam problemu żeby wydać na kieckę 300zł pochodzić miesiący i stwierdzić że mi się znudziła... a teraz boże nigdy bym nie kupiła tak drogiego ciucha... no i z wózkiem doszłam do tego samego wniosku... choć nie powiem jak kupisz moodd to mnie mocno w "dupie zaszczypie"
a teraz uciekaj na zakupy i jakieś dobre lody żeby Ci się humorek poprawił
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- papi88
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 0
ja juz po tym przekletym badniu glukozy niestety nie wiedzialam ze bede 3 razy kuta myslalam ze tylko dwa i sie spoznilam na to badanie i odrazu wielka afera ze mogłam sie dowiedziec i ze nie powinni mnie juz przyjac a na dodatek dali mi glukoze do wypicia we wrzątku i kazali wypic na juz ale w kazdym razie mam to badanie juz za soba
u mnie cały czas cos pod górke mielismy dzisiaj jechac z dziadkimi narzeczonego aby mnie zameldowali tam gdzie on jest zameldowany w koncu w tej dzielnicy mieszkamy i chciałam ja tez tu byc z dzieckiem zameldowana aby nie było na przyszłość znow problemu jak z komornikiem ze aby cos zalatwic musze jechac przez pol miasta albo jakis listów nie odbieram i wyobrazcie sobie ze dziadkowie powiedzieli ze mnie nie zamelduja,odwidziało im sie! moj sie mega wkurzył i powiedział aby dziadkowie nic nie chcieli od niego po czym babcia przyszła i powiedziała ze jak wezmiemy slub i zrobimy przyjecie na ktorym oni beda to wtedy przy mezu bede mogla miec meldunek..i człowiek nawet jakby chciał sie chajtnac to przez nacisk innych i szantaze sie odechciewa!my ogólnie jestesmy obydwoje złośliwi i stwierdzilismy ze jak juz bedziemy chcieli sie pobrac to wezmiemy tylko swiadków i w dupie z ta cała rodzina a moja mama powiedziała ze nawet jakby to było po urodzeniu małego to jeszcze nam z nim zostanie abysmy mogli sobie gdzies wyjechac po slubie
- niagara
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74
- kalina
- Wylogowany
- gadatliwa
serku jak sobie cos kupisz to humorek wroci:)
co do wozka to fajny maly faktycznie ale sie zastanawiam jak dlugo dziecko da sie w nim wozic bo wyglada na maly. a jest tam oparcie na nozki zeby sie nie zsuwal? ale podoba mi sie ze jest lekki. kurcze tez by mi pasowal taki procz tych watpliwosci. ale widzialas to moze mi je rozwiejesz? ja sobie taki wiekszy kiedys wypatrzylam ale nie dosc ze ciezszy to mi sie do windy nie zmiesci i stracilam ochote na szukanie. ale teraz beda winde wymieniac to moze bedzie wieksza wiec sie wstrzymuje na razie z decyzja czy wiekszy i ciezszy czy mniejszy i lekki:)
- kalina
- Wylogowany
- gadatliwa
- papi88
- Wylogowany
- gadatliwa
wiecie co martwie sie jeszcze ta glukoza czy wynik bedzie dobry bo w nocy zachciało mi sie pic a pod ręką miałam sok i sie napiłam po czym zerknełam na zegarek a juz była 4;00 a na 7.30 poszłam na pobranie i czy mi nie wyjdzie cukier?
mam dzis do zamowienia dla dziecka komode łozeczko i lozko dla nas i powiem wam ze wczoraj latałam po pokoju z metrówka (pokoj mam tak 18m) i nie moge sie pomiescic!wychodzi mi na to ze łozeczko lub komoda powinny stac na srodku pokoju i tak licze ze zmieszcze na razie ubranka dla małego w komodzie 140 cm z 6 szufladami
- Monika23083
- Wylogowany
- rozmowna
ja też nie jestem u P. zameldowana, ale wszędzie podaję adres do korespondencji i wszystko przychodzi mi na ta skrzynkę, dzięki czemu nie muszę latać do domu rodzinnego. Zaczęłam tak robić bo moja mama otwierała wszystko co do mnie przychodziło, a potem dopiero dawała znać, czasem z jakimiś pretensjami że np. wzięłam kredyt.Masakra.Poza tym jest w tym jakaś wygoda.
Zameldować mnie tutaj też nikt się nie kwapi, o ślubie naszym często mówią inni z rodziny i pewnie gdybym wzięła to i meldunek by był. Ale jakoś nie mam na to ochoty teraz, tym bardziej, że wiele osób wręcz naciska - więc rozumiem że może się slubu odechcieć.
tak to jest, że pod górkę mamy często przez najbliższych właśnie:(
papi nie martw się, wszystko się jakoś ułoży. Ważne żebyście nie robili nic pod naciskiem innych:)
- pyzaura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 11,10.2013 Michalinka :)
a co do glukozy ja pojde w przyszlym tyg bo na 4 musze miec juz wyniki powiedz dzien szybciej jakos trzeba sie przygotowac?? lekarz mi nic nie powiedzial...
- Monika23083
- Wylogowany
- rozmowna
papi nie martw sie tak to jest jak wszyscy wtracaja sie tam gdzie nie maja u nas tez probowali ale widzieli ze nam sie to nie podoba i odpuscili oby u Ciebie za jakis czas zmienili zdanie i dali wam szanse na podejmowanie samodzielnych decyzji
a co do glukozy ja pojde w przyszlym tyg bo na 4 musze miec juz wyniki powiedz dzien szybciej jakos trzeba sie przygotowac?? lekarz mi nic nie powiedzial...
tu jest fajnie opisane: www.sosrodzice.pl/test-obciazenia-glukoza-w-ciazy/
ja idę za 2 tygodnie:)
- pyzaura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- akina_zet
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)
- pyzaura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
No właśnie dziewczyny, tak to jest z rodziną.... moi rodzice nie wiedzą nic, ani o kredytach, które mamy, ani o naszych zarobkach.... więc czasem śmieszy mnie jak dają jakieś irracjonalne rady, a tak naprawdę nie wiedzą co się w moim życiu dzieje. Bo gdyby wiedzieli, to by się dopiero zaczęły mądrości życiowe. U mnie chociaż o tyle dobrze, że mieszkanie mam po babci....
i bardzo dobrze robisz brawo im mniej wiedza lepiej zyja i wtedy nie maja takie pola do popisu z madrosciami
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa