BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 7 miesiąc temu #662059 przez akina_zet
iwonta_kg napisał:

Akina piękne te buciki :) ja ostatnio szukałam dla Kacperka ale nie znalazłam nic chłopiecego :dry:

Iwonka a masz u siebie duże Tesco i odzież w nim F&F? Jest tam tyle wspaniałych ciuszków dla maluchów i bucików, gwarantuję Ci, że znalazłabyś tam coś dla syneczka :)

Monika Z.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #662109 przez niagara
Nefeli myślę o Tobie Kochana :) Rozumiem, że nie chcesz o tym wszystkim pisać, ale jeśli nabierzesz ochoty, żeby podzielić się z nami, to na pewno wszystkie chętnie Cię wysłuchają. Ściskam i całuję Cię mocno, i będę czekać na jakiekolwiek wieści od Ciebie :) Trzymaj się :)

11 lata 7 miesiąc temu #662151 przez Monika23083

nefeli
jesteśmy tu nie tylko po to żeby sobie nawzajem słodzić, ale też po to by się wspierać w tych trudniejszych chwilach, pomarudzić i czasami " wykrzyczeć" ( a może głównie z tego powodu). Więc jeśli będziesz miała ochotę to po prostu pisz i tyle, a każda z nas na pewno pomoże, doradzi, podtrzyma na duchu! W pewnym sensie jesteśmy ze sobą wszystkie bardzo blisko ( jak na więzi internetowe), trochę się znamy no i wiele nas łączy:)Pamiętaj o tym jeżeli będziesz chciała się "wypisać":) Trzymam za Was kciuki Kochana!

Monia o jakich alladynkach myslałaś z LIdla? coś chyba umknęło mojej uwadze:)

w Pepco sa teraz body za 4,99zł, ale jakiej jakości nie wiem, bo jeszcze nie byłam:)

czarnula fajna fotka, też Cię ciagle z czarnulką kojarzyłam:)

11 lata 7 miesiąc temu #662161 przez iwonta_kg
akina_zet napisał:

iwonta_kg napisał:

Akina piękne te buciki :) ja ostatnio szukałam dla Kacperka ale nie znalazłam nic chłopiecego :dry:

Iwonka a masz u siebie duże Tesco i odzież w nim F&F? Jest tam tyle wspaniałych ciuszków dla maluchów i bucików, gwarantuję Ci, że znalazłabyś tam coś dla syneczka :)

Nie ma niestety :( w koszalinie jest najbliższe tesco. Tam jeżdżę do gina. Jak bede na wizycie to moze podjade.

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 7 miesiąc temu #662175 przez Monika23083
Nie wiem czy ktoś już pisał o tej stronie z ubrankami różnych marek, jest to second hand dziecięcy:

niemowleceubranka.pl/index.php

11 lata 7 miesiąc temu #662198 przez SerekWaniliowy
Dziewczyny, nie jestem na bieżąco z wiadomościami od kilku dni, czy Izula sie odzywa ze szpitala, a może wyszła już i wszystko jest w porządku?

Aga

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #662203 przez akina_zet
Monia te alladynki były w dwóch kolorach, czarne i panterka, z materiału, z kieszeniami po bokach, nie były chyba ciążowe, ale były na tyle elastyczne, że spokojnie by się na ciężaróweczkę nadały, i wszystko mi wykupili :(

Iwonka koniecznie odwiedź Tesco, ja to chodzę pomiędzy tymi ubrankami tam jak zaczarowana :silly:

Monika Z.

11 lata 7 miesiąc temu #662204 przez SerekWaniliowy
Nefeli kochana nie smuć się, jestem całym sercem z Tobą i choć nie wiem co się wydarzyło to mam nadzieję, że nie masz o co się martwić i że wszystko się wyjaśni bo widzę, że malutka jest wciąż z Tobą, bo do września odliczasz. Czasami lepiej się wyżalić, wykrzyczeć niż dusić w sobie swoje obawy i smutki więc nie krępuj się. ściskam Cię najcieplej jak mogę! Trzymajcie się cieplutko obie! :kiss:

Aga

11 lata 7 miesiąc temu #662209 przez Monika23083
akina_zet napisał:

Monia te alladynki były w dwóch kolorach, czarne i panterka, z materiału, z kieszeniami po bokach, nie były chyba ciążowe, ale były na tyle elastyczne, że spokojnie by się na ciężaróweczkę nadały, i wszystko mi wykupili :(

Iwonka koniecznie odwiedź Tesco, ja to chodzę pomiędzy tymi ubrankami tam jak zaczarowana :silly:

Monia ja takie fajowe alladynki kupiłam w H&M w kolorze czarnym i popiel. Też nie były z serii ciążowej, ale na tyle rozciągliwe, że jeszcze długo wykorzystam,no chyba :laugh:
Poza tym w upalne dni jak znalazł, są bardzo przewiewne.

11 lata 7 miesiąc temu #662226 przez słonko
Cześć dziewuszki :) Ale się tu dzieje, nie nadążam.

Po pierwsze: Nefeli, życzę Ci spokojnych ostatnich miesięcy ciąży i żeby zaczęło Wam się układać. Mam jednocześnie nadzieję, że po prostu złapałaś doła, który lada chwila minie i znów będziesz tu zaglądać! 3maj się i pamiętaj o optymizmie :*

Do kolejnej bidulki, Papi: Ja też myślę, że przyjście dziecka na świat jest takim niesamowitym wydarzeniem, że odmieni całkowicie Twoje wyobrażenia i obawy okażą się niesłuszne! Niemniej rozumiem Twój obecny zawód. Mi trafił się wymarzony chłopiec, ale gdyby miała to być dziewczynka, też chyba czasem bym się smuciła z tego powodu. A dlaczego właściwie wolałam chłopca? Po pierwsze dlatego, że u nas w rodzinie jest "tradycja" dość toksycznych relacji w linii żeńskiej. Ja mam nieciekawe relacje z mamą (która miała długo na mnie bardzo silny wpływ), mama miała nieciekawe z babcią... I tego najbardziej się obawiałam, że ta tradycja będzie kontynuowana... A drugą sprawą jest fakt, że mamy już "na stanie" córkę (męża, z poprzedniego związku) i bardzo pragnęłam, żeby mój mąż skosztował czegoś nowego i żeby ta konkurencja między rodzeństwem była jakby mniejsza - bo w takiej sytuacji Daga pozostaje jedyną "córeczką tatusia" :) Ale jak myślę o kolejnym dziecku, to wydaje mi się, że z córki w drugiej kolejności bym się chyba ucieszyła :) Bo też mam pociąg do mody dziewczęcej, czesania wymyślnych fryzur itp. Tego przy chłopcu będzie mi brakowało.

Do dziewczyn, które umieszczały ostatnio fotki: Cudne duże brzuszki (Czarnulka, Twój jest naprawdę imponujący!), mamusie i maleństwa! A Kinga to zaszalała, faktycznie profesjonalna sesja :)

Dobra, c.d. w kolejnym poście, bo mi tu jakiś esej powstanie :silly:

Paulina i Piotruś

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #662239 przez akina_zet
Monika23083 napisał:

akina_zet napisał:

Monia ja takie fajowe alladynki kupiłam w H&M w kolorze czarnym i popiel. Też nie były z serii ciążowej, ale na tyle rozciągliwe, że jeszcze długo wykorzystam,no chyba :laugh:

Mam te z H&M ale w kolorze czarnym, chodzi Ci o takie dresowate proste z pasem :lol: Takie trochę do połowy łydki :lol:

Ja to teraz chcę tą sukienkę zakupić :) www.hm.com/pl/product/09600?article=09600-E

Monika Z.

11 lata 7 miesiąc temu #662242 przez Monika23083
akina_zet napisał:

Monika23083 napisał:

akina_zet napisał:

Mam te z H&M ale w kolorze czarnym, chodzi Ci o takie dresowate proste z pasem :lol: Takie trochę do połowy łydki :lol:

nie nie:) mam takie: tu nazywane haremkami, :)

www.hm.com/pl/product/00357?article=00357-D

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #662248 przez akina_zet
Tak podczytuję, że większość miała oczekiwania co do płci... Ja też, wiadomo,że powtarzałam iż nieważne co będzie, będę kochać całym serduchem, ale w głębi siebie ja też liczyłam na chłopca, gdy lekarz na badaniu USG zapytał mnie -> "co tu widać?", ja odpowedziałam : "jak to co? siusika", pokręcił przecząco głową a ja z niedowierzaniem "to nie siusiak?!" :silly: Mój mąż ma świetne podejście do dzieciaków, już widziałam oczyma wyobraźni jak kopie z małym piłkę, a tu bach, dziewczynka a co za tym idzie warkocze i lalki :silly: Potrzebowałam kilku dni, żeby to przetrawić, ale teraz nie wyobrażam sobie, że miałby to być synuś, bo córcia jest całym moim światem i jestem pewna,że wyrośnie na świetną dziewczynę :lol:

Monia świetne te gatki, ciekawe czy jeszcze są :lol: Też bym sobie je kupiła :lol:

Monika Z.

11 lata 7 miesiąc temu #662249 przez słonko
Dotarłam po pracy do Lidla i... kicha, mało co zostało. Bodziaków dla Młodego nie kupiłam, bo mam już sporo (brakuje mi za to spodni, a tych była już tylko jedna para i to duże :() Coś mi się wydaje, że tych wszystkich rzeczy już rano było nie za wiele, bo nie chce mi się wierzyć, że miały aż takie branie... Leginsy z takich sztucznych już mam, wolałabym częściowo bawełniane, więc nie brałam. Jedyne co kupiłam, to białe dżinsy, niebieskich już nie było w moim rozmiarze. Ale Mały koniec końców też dziś dostał spodnie, bo po Lidlu wpadłam do naszej osiedlowej ciucharni i znalazłam fajne niebieskie :)

Co ja jeszcze miałam pisać... właśnie, o konflikcie serologicznym. Na ostatnich badaniach miałam odczyn Coombsa i wyszło, że wszystko jest ok, także na razie do żadnego konfliktu nie doszło :) Akina, nie masz się czym przejmować w pierwszej ciąży (mnie akurat zapewniała o tym lekarka już na samym początku). Ważny tylko ten zastrzyk po porodzie, jeśli dziecko będzie miało Rh+

Alivva, ja też chcę, żeby już był wrzesień!!! Nie mogę się doczekać, kiedy będę tulić mojego synka!!! :) :) :)

Paulina i Piotruś

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #662253 przez akina_zet
Słonko już jestem spokojniejsza z tą naszą szaloną grupą krwi :blink:

Tak, tak, tak i niech ten wrzesień szybko nadchodzi!!!! :)

Monika Z.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka