BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #661182 przez MyMelange
A jak sa super, to zwracam honor :) Ja dla bezpieczenstwa wole naklejki :)

PS

Slicznie wygladasz Madzik :)

Uwaga, postanowilam ruszyc dupe i popstrykac sobie foty (oczywiscie sa poobrabiane) :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #661200 przez agamo
Dziewczyny super wygladacie Mamuski pierwsza klasa! Ej bedą te nasze dzieciaczki miały mamy laski!

Akina co do zastrzyku anty d sie nie przejmuj! Ja tez mam krew rh ujemna tyle ze B ale to bez znaczenia czy A czy B! Slonko tez ma konflikt krwi! Ja ciążę mam prowadzona w UK a nie w Polsce dlatego u mnie to trochę inaczej wyglada! A wiec bede mieć zastrzyk w 28 tygodniu i pózniej po porodzie gdy mały urodzi sie z grupa krwi męża! No i zostałam poinstruowana jeszcze o czym w Polsce nie mówią ze jak sie uderzysz mocno w brzuch to trzeba jechać do szpitala od razu i tez mi podadzą zastrzyk! Bo ogólnie chodzi o to ze matka wytwarza przeciwciala jeśli jej krew zlaczy sie z krwią dziecka (jeśli ma krew ojca) i wtedy zagraża to rozwojowi płodu! Do połączenia krwi dochodzi dopiero przy porodzie czy aborcji czy poronieniu! Ale jak sie uderzysz w brzuch to tez moze dojść do krwawienia i dlatego powinni podać zastrzyk w takim przypadku! Wiem ze w Polsce dostaje sie zastrzyk tylko jeden po porodzie ale nie wiem czy zawsze czy w zależności z jaka grupa krwi sie urodzi! Ale wydaje mi sie ze po uderzeniu tez by podali! No i nieprzejmuj sie grupa krwi bo wszystko będzie dobrze! I nie jest to takie straszne jak sie wydaje!

Aga

11 lata 7 miesiąc temu #661230 przez Alivva
Dziewczyny :ohmy: :ohmy: :ohmy:
jakie piękne brzuszki i foteczki :)

Magda-stylowo :) Jakos mi sie skojarzyly te foteczki z fotkami ciązowymi Anety Zając :) Już Ci chciałam pisać,że widze podobieństwo jak obcięłas włoski :)
Natalia....zazdroszczę chodzenia w jeansach :) mnie wszystkie cisną,uwierają,duszą.... :dry:
Kinga.....noooo Kingaaaaaaaaa-pełna profesja...fiu fiu :)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #661232 przez MyMelange
Jak macie baby jakies fotki ciazowe w tym stylu, to dajcie mi do obrobki. Cos pomodze... Te bez ulepesznia nie wygladalyby za atrakcyjnie hihihi. Ale ciiiiiiii! Zalozmy, ze jestem taka ladna :)

11 lata 7 miesiąc temu #661246 przez iwonta_kg
Kinia super te fotki! Rewelacja naprawde :) chyba tylko ja mam tak okropnie wystający pepek :(

Ja jak patrzę na swój brzuch to przeraża mnie to w jakim on szybkim tempie rośnie! Niedawno domek mojej fasolki mial 1 cm a tu mi przybyło w pasie 30 cm! Magia poprostu :) czasem czuje jakbym była pierwszy raz w ciąży. Wszystko tak przeżywam na nowo. A przeciez tak niedawno bylam w ciąży... Troche wstyd ale niektorych rzeczy poprostu nie pamiętam... Zaczynam odliczać dni do porodu... Za dwa tygodnie zaczynam liczyć regularne ruchy. Robilam to juz wczesniej chociaż na początku bylo mi ciezko liczyć bo nie wiedziałam jak. Teraz już wiem :)

Uciekam spać. Do jutra dziewczyny. Dobrej nocy.

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 7 miesiąc temu #661273 przez akina_zet
Dzięki Aga, ja się wystraszyłam jak odebrałam wyniki z grupą krwi i pielęgniarka tylko pokręciła głową i powiedziała "nieciekawie", głupie babsko mnie nastraszyło :(

Brzuszki na wszystkich zdjęciach - olśniewające :lol:

Monika Z.

11 lata 7 miesiąc temu #661297 przez Monika23083
Cześć dziewczyny!!

Ja już na nogach, jakoś spać nie mogę przez tą dzisiejszą wizytę:) jeszcze dwie godziny...i zobaczę Jasia - a tak się dzisiaj rozbrykał koło 4, może przeczuwa że będzie na podglądzie dzisiaj :laugh:

Magda, Natalia, Kinga - świetne zdjęcia, wyglądacie super!:)

No i Iwonka - wszystkiego co najlepsze, radości i szczęścia każdego dnia! :)

Miłego Kobietki:)

11 lata 7 miesiąc temu #661307 przez pyzaura
no fotki pelen profesjonalizm :D ajj :D bez kitu wrzesnioweczki chyba beda mialy najladniejsze mamy :D

Ania

11 lata 7 miesiąc temu #661319 przez agamo
Dzien dobry dziewuchy

Akina jak powiedziałam mężowi co ci ta pielęgniarka powiedziała to sie wkurzył i powiedział ze nie ma to jak denerwować kobiety w ciazy! Swoją droga głupi babsztyl! Powiedziała nieciekawie bo zastrzyk bedą musieli ci zrobic co za wysiłek Pewnie jakaś leniwe babsko! A wiadomo ze my przeżywamy wszystko dwa razy bardziej w ciazy! Niektórzy to naprawdę chyba mózgu nie maja!

A mnie dzisiaj obudził w srodku nocy bardzo silny ból z prawej strony! Poszłam siku i zaczęło boleć jeszcze bardziej ze ledwo co sie położyć spowrotem mogłam Ale jak juz polozylam sie na lewym boku ból zaczął przesowac sie w dół brzucha i potem przestał! Mały kopnął ze dwa razy na uspokojenie wiec poszłam dalej spać! Dzisiaj umuwilam sie na wizytę z ginem wiec zobaczę co mi powie! Choć juz nic mnie nie boli! Ale i tak idę bo to będzie moje ostatnie USG i pózniej malenstwo zobaczę juz w sierpniu jak sie uda chyba ze będzie kazał mi czekać! Ciekawa jestem co mi powie lekarz bo jak byłam u niego w zeszłym roku i mówiłam ze chcemy sie starać o dzidziusia to mi odradzal! Ze powinnismy to odlorzyc do wiosny bo nie ma wtedy wirusów! Hahaha dam wieczorkiem znać co i jak powiedział!

Aga

11 lata 7 miesiąc temu #661323 przez kocham_cie
Kinia umarłam...wow...po prostu jesteś boska :lol:

Magda M

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #661327 przez kocham_cie
Zaczynam się martwić Antek nadal się nie odzywa... od 16 kwietnia codziennie czułam ruchy a teraz od 3 dni cisza... jak się nic nie zmieni to wieczorem chyba pojadę na IP- myślicie że mnie przyjmą? boję się że mnie wyśmieją że na tym etapie to normalne?!

Edit... ruszyła się paskuda mała, lekko ale się odezwał

Magda M

11 lata 7 miesiąc temu #661349 przez Monika23083
kocham_cie napisał:

Zaczynam się martwić Antek nadal się nie odzywa... od 16 kwietnia codziennie czułam ruchy a teraz od 3 dni cisza... jak się nic nie zmieni to wieczorem chyba pojadę na IP- myślicie że mnie przyjmą? boję się że mnie wyśmieją że na tym etapie to normalne?!

Edit... ruszyła się paskuda mała, lekko ale się odezwał

Magda, nie martw się. JAś też się ruszał porządnie nawet, potem przez 4 dni nic kompletnie. Teraz też zależy jak się ułoży, to z pewnością normalne:)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #661361 przez SerekWaniliowy
Cześć dziewczyny!

Lidl zaprasza na szmatki :silly: ja właśnie wychodzę coś upolować. Miłego poranka życzę wszystkim mamusiom, szczególnie tym, które dziś mają wizyty i tym, które martwią się o swoje milczące maluszki :kiss:

MyMelange wyglądasz zjawiskowo!

Aga

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #661371 przez MyMelange
Dobry :)

Dziekuje dziewczyny :)

Ja tez dzis mialam pobudke o 4 rano i do 5 sobie marzylam - o ni cholery nie moglam zasnac.

Teraz pijemy herbatke i ruszymy do Lidla :)

www.facebook.com/photo.php?v=51450990861...53259&type=2&theater

wzruszajace :)

11 lata 7 miesiąc temu #661400 przez karolcia1919
Witam kochane...
jak to jest z tym becikowym ciąże trzeba mieć stwierdzoną przed 10 tyg tak??
ale ja nap nie mam żadnego zaświadczenia mam tylko wpisane to w karcie ciąży no i wszystkie wyniki mam ....

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka