BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 7 miesiąc temu #660364 przez Monika23083
Nubi, a to przepraszam, nie widziałam, że się już przedstawiłaś wcześniej. Jakiś nieogar mam w głowie chyba, no i w tabelce Cię nie było, stąd moje pytanie.
No i masz imię, które nosiłby Janek gdyby był dziewczynką :)

Natalia
mebelki są przecudowne, zazdroszczę widoku unoszącego się brzunia, u mnie jeszcze nic nie widać, ale ruchy czuję od 2 tygodni:)

paulina teraz to już nie wiem czy ją kupić skoro jest niewygodna :) Widzę że ma ona 170 cm, dużo jest takich o wymiarach 150. Villemo, a jaką długość ma ta Twoja podunia?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #660365 przez karolcia1919
co do ruchów też jak leże na pół siedząco to widać jak brzuszek się unosi:)
Mój tez nie ma cierpliwości i mówi ze nic nie widzi...

najważniejsze ze My czujemy te nasze skarby:)

11 lata 7 miesiąc temu #660368 przez niagara
Mnie wczoraj rano złapał skurcz w łydkę, która później przez pół dnia mnie bolała :dry:

11 lata 7 miesiąc temu #660372 przez kocham_cie
Nubi napisał:

U mnie to tak konkretnie widac jak sie rusza, przynajmniej od 2/3 tygodni... Najbardziej jak jestem na wpółleżąco, wtedy chyba ma więcej swobody i na boku. :)
Kocham cie glowa do gory Antek predzej czy pozniej cie pomeczy :woohoo:

wiem wiem, ale mój biedy mąż już się niecierpliwi bo ja sie cieszę że mały szaleje,a on nawet nie może tego poczuć...
choć młody coś leniwy od 2 dni, a ja się oczywiście okropnie przez to denerwuję...Pamiętam jak nie czułam jeszcze ruchów i napisałam że jest to strasznie frustrujące, bo nawet nie wiem czy z maluszkiem wszystko ok... a dziewczyny mi pisały że jak zacznę czuć to dopiero zacznę schizować... no i miały rację... chwila spokoju a mamuśka już świruje :S

Magda M

11 lata 7 miesiąc temu #660379 przez Monika23083
dziewczyny, które były zainteresowane:)

pamiętajcie o wizycie w Lidlu jutro:

www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-A2E58C54-E9....htm?offerdate=40615

W KaLiszu tylko 1 sklep, więc po wizycie u gina pędzę ile sił w nogach :laugh: Ostatnio jak kupowałam kurtkę na narty, to jak poszłam o 10 to została tylko jedna ( akurat dla mnie):)

11 lata 7 miesiąc temu #660382 przez kocham_cie
Monika23083 napisał:

dziewczyny, które były zainteresowane:)

pamiętajcie o wizycie w Lidlu jutro:

www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-A2E58C54-E9....htm?offerdate=40615

W KaLiszu tylko 1 sklep, więc po wizycie u gina pędzę ile sił w nogach :laugh: Ostatnio jak kupowałam kurtkę na narty, to jak poszłam o 10 to została tylko jedna ( akurat dla mnie):)

dzięki Monia :blink:

Magda M

11 lata 7 miesiąc temu #660386 przez agamo
Madzia nie swiruj bo naprawde maluchy robia co chca Zauwazylam na sobie np ze jak maly jest nozkami w dol to czuje go zadziej i lzejsze kopniaki za to mniej przyjemne bo po pecherzu daje no i bardzo uciska na nogi ze ciezko mi sie chodzi Natomiast jak sie obraca i jest glowka w dol wtedy o wiele lepiej bo bardziej lekka sie czuje za to kazdy kopniak i ruch czuje o wiele mocniej i bardziej widoczne wiec tych ruchow w ciagu dnia jest wiecej!

Co do skurczow lydek to mam dziewczyny jedna rade i mnie zawsze pomaga Jak was zacznie lapac skurcz w lydce szybko wyprostujcie noge i palce u stop pociagnijcie do gory badz do siebie jesli wiecie o co mi chodzi Od razu puszcza i skurcz nie zlapie tylko trzeba to szybko zrobic na samym poczatku jak juz poczujecie ze sie zaczyna bo jak juz chwyci to nic chyba nie pomoze!

No i ja teraz z pytaniem do mamusiek odnosnie pasow poporodowych bo ktos pisal ze je poleca chyba vilemo? a moze nefeli? jaki pas polecacie na rzep czy wciagany?bo rozne opinie widzialam a urlop sie konczy wiec robie szal zakupow no i bym sobie sprawila takie cudenko!

Aga

11 lata 7 miesiąc temu #660391 przez Alivva
Hej dziewczynki :-)
My wlasnie zjadlysmy miche platkow lion z mlekiem :D mmmm pycha :-) czekam na telefon od szefa bo ma byc dzis w wolsztynie a ja,w pracy dopiero od 16. Mysze go jednak zlapac :-) ale chyba zaraz wyskocze z mlodym do miasta. Jakies buty nowe musze mu kupic,a przy okazji i sobie pewnie cos :-)
Natalia...mebelki bajeczne :-) doslownie :-)

Zamieszalam sie z ta nasza tabelka :-)
Wydawalo mi sie ze zanim karola poznala plec bylo 11 do 11 wiec powinno byc. 12 do 11 dla chlopcow a jest remis :-)

11 lata 7 miesiąc temu #660394 przez nike84
Witam dziewczyny.
Podglądam tu wasze rozmowy od dłuższego czasu i musze przyznac, ze bardzo to lubię - zawsze można dowiedzieć sie czegoś ciekawego :)

Teraz postanowiłam też się coś udzielić w Waszej rozmowie - odnośnie poduch do spania. Ja raczej odradzałabym poduchy wypełnione granulatem styropianowym, bo właśnie są dość "głośne" :), a tak jak w moim przypadku, przy bezsenności, jest to bardzo uciążliwe i ciężko sie przyzwyczaic. No i są mniej wygodne od tych z np włóknami sylikonowymi. Te drugie są droższe, ale jak dla mnie nie ma prorównania :)

11 lata 7 miesiąc temu #660398 przez niagara
Alivva napisał:

Hej dziewczynki :-)
My wlasnie zjadlysmy miche platkow lion z mlekiem :D mmmm pycha :-) czekam na telefon od szefa bo ma byc dzis w wolsztynie a ja,w pracy dopiero od 16. Mysze go jednak zlapac :-) ale chyba zaraz wyskocze z mlodym do miasta. Jakies buty nowe musze mu kupic,a przy okazji i sobie pewnie cos :-)
Natalia...mebelki bajeczne :-) doslownie :-)

Zamieszalam sie z ta nasza tabelka :-)
Wydawalo mi sie ze zanim karola poznala plec bylo 11 do 11 wiec powinno byc. 12 do 11 dla chlopcow a jest remis :-)

Faktycznie wcześniej było 11 do 11, ale w międzyczasie dopisałam Zuzante, która spodziewa się syna i dlatego teraz znów mamy remis ;)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #660413 przez Alivva
Dzieki Natalia... boshe jaka ja ostatnio nie ogarnieta :-)

11 lata 7 miesiąc temu #660428 przez Monika23083
znalazłam taką z tymi włoknami silikonowymi i chyba ją wezmę, bo jak dalej się tak będę czaić to mi chyba nogi odpadną z bólu:)

allegro.pl/poduszka-walek-170cm-rogal-3w...wka-i3244702504.html

11 lata 7 miesiąc temu #660454 przez Villemo
paulinka.k22 napisał:

Dziewczynki podaje Wam stronę na której kupiłam poduchę
allegro.pl/rogal-do-karmienia-poduszka-1...-fv-i3247507919.html
Tylko nie wiem czy będę z niej zadowolona :silly: jest strasznie wielka i te kulki styropianowe strasznie hałasują ;) zamiast pomóc tylko mi przeszkadzała, po godzinie wyrzuciłam ją z łóżka :lol: fajna jest jak sobie leże i podkładam pod plecy, to w tedy jest wygodnie. Muszę się do niej przekonać... ;)
Villemo Ty pisałaś że Tobie się fajnie z tym śpi? Nie wiem jak to robisz... :lol: :lol: :lol:

Super mi się śpi. Wymiar nie pamiętam chyba 150 albo 125 sprawdzę z ciekawości, ale na razie nie mogę bo poducha jest w pokoju gdzie młody śpi, więc przemierzę jak wstanie.

Ja sobie śpię tak jak na drugim zdjęciu :D

Uploaded with ImageShack.us

No ale wiecie, ja już mam brzuch ogromny..., na plecach nie dam rady spać bo mi się ciężko oddycha i się duszę a jak leżę normalnie na boku i brzuch mi spływa to dzidziuś się wierci bo mu nie wygodnie a mi zaraz cierpną stawy biodrowe.

11 lata 7 miesiąc temu #660457 przez Villemo
karolcia1919 napisał:

oki dziękuję :)

ostatnio w nocy złapał mnie skurcz łydki aż się popłakałam z bólu...
biorę magnez ...ale jakoś..skurcze nie odeszły.Wy też macie takie problemy??

Ja mam straszne skurcze, ciągle albo łydki albo kostki. Efekt tego, że ostatnio jestem zabiegana i nie pilnuje takiego dawkowania jak zalecił lekarz. Od kilku dni w ogóle byłam słaba, oczy mi się cały dzień zamykały i słaniałam się na nogach. Dziś od rana też słaba, zażyłam zwiększoną dawkę magnezu i poczułam się znacznie lepiej.

11 lata 7 miesiąc temu #660461 przez akina_zet
Witam mamuśki, witam też mamcie nową i tą co do nas raz na jakiś czas zagląda :)

U mnie dziś deszcz i burzysko bleeee :(

Tak, tak o Lidlu jutro trzeba pamiętać koniecznie :silly:

Co do poduchy, ja musze coś kupić bo budzę się obolała, i co dziwne boli mnie poniżej bioder, nawet uda i pośladki :dry: Skurcze też zaczynają czasem łapać, ale to w nocy jak się przeciągam. I to sikanie w nocy, Wy też tyle latacie do ubikacji?

To sisusianie jest straszne, ostatnio pojechaliśmy do kilku sklepów oglądać meble do salonu, to zamiast skupić na tym czego szukamy, ja przez cały czas główkowałam gdzie tu może być toaleta, no masakra jakaś :silly:

Myślałam aby w pokoju malutkiej zrobić napis nad łóżeczkiem z jej imieniem, jak Wam to się podoba? Znalazłam te literki na allegro :)

allegro.pl/drewniane-literki-na-sciane-i...6cm-i3250731510.html

allegro.pl/literki-3d-na-sciane-20cm-imi...isy-i3252800792.html

Monika Z.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka