BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 7 miesiąc temu #659810 przez pyzaura
wlasnie najwazniejsze ze zdrowe i ze juz wiesz co masz wkoncu mozesz zaczac szalec z ciszkami wyprawka :D:D takze czekamy na malego mezczyzne razem z Toba :)

Ania

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #659824 przez Monika23083

karolcia 1919
, gratulacje Kochana! warto było czekać dla takiej chwili no i najważniejsze że synek rośnie w siłę:)

to jak jest dziewczyny : 12:11 dla chłopaków?

11 lata 7 miesiąc temu #659825 przez Alivva
pyzaura napisał:

karolcia1919 napisał:

Witam Was ;)
Od czego mam zacząć? Powiem tak dziś na godzine 14 mialam miec Usg ...nie moglam sie doczekac pojechalam juz przed 11...akurat w szpitalu lezala tesciowa po zabiegu to u niej troszke posiedzialam...po 12 poszlam w kolejke ;) byłam pierwsza ;) wypisalam zgode na badanie i ze skierowaniem oddalam pielegniarce ;) kolejka z czasem sie powiekszyła....a tu nagle pielegniarka mowi ze zamiast pana doktora bedzie Pani doktor ale sie spozni bo wyjechała dopiero z bydgoszczy..no i znowu czas sie przeciagnal ;/ no ale wkoncu pani doktor po poltora godzinie dojechala ;)
Mimo moim obawom okazala sie bardzo mila i dokladna....(zupełnie inna niz Ci lekarze z naszego szpitala).
Jako pierwsza miałam USG...opisała wszystko dokladnie ;)
I juz powiem tyle moje przepuszczenia byly słuszne ;)
Nosze w Sobie Synka ;) ma juz 540g;) siusiak jest na 100%%%
Było warto czekać....
Az sie poplakalam ;)
Nigara prosze o kolor niebieski i płeć ktorego oczekuje chłopiec ;);)
Bedzie Kornelek ;) :side:

karolcia1919 GRATULACJE :kiss: tak jak wymarzylas tak masz :) bardzoooo sie ciesze ze chociaz Tobie sie poszczescilo :D chodz ja juz sie przyzwyczailam do mysli ze bedzie coreczka :D ale ciesze sie Twoim Kornelkiem :kiss: :kiss: :kiss:

Eeeej no jak to???? Wszystkim nam sie przeciez poszczescilo!
Karolcia,gratulacje :-)

11 lata 7 miesiąc temu #659838 przez pyzaura
pewnie ze poszczescilo :) czy dziewczynki czy chlopcy najwazniejsze ze zdrowe kruszynki w nas rosna :D a to jest chyba najwazniejsze :D

Ania

11 lata 7 miesiąc temu #659864 przez karolcia1919
Chlopakow mamy wiekszosc ;)
Moj skarb został teraz bez dziewczynki ;) hehe;)
Dziekuje wszystkim;)

11 lata 7 miesiąc temu #659896 przez niagara

11 lata 7 miesiąc temu #660117 przez Alivva
tabelka zamalowana kolorkami :)
śliczna noooo :) i jaka wyrównana :D

11 lata 7 miesiąc temu #660133 przez Nubi
Do tabelki wpisuje swoja córe :) i witam wszystkie panie z terminem na ten miesiac :)

Jestem mamAsią

11 lata 7 miesiąc temu #660153 przez agamo
Dzien dobry dziewczyny
Karolcia gratuluje sisiorka! Mimo ze najważniejsze ze zdrowe to jak sie zna juz płeć to człowiek sie tak bardzo przyzwyczaja i jakoś wszystko inaczej wyglada! O wiele lepiej! Gratuluje raz jeszcze teraz możesz juz szaleć z wyprawka! Hehehe

U mnie czas mi szybko leci Codziennie ktoś lub cos do załatwienia! Hmmm kiedy ja wypoczne chyba na miesiąc przed porodem jak juz w domu bede! Bo teraz to jakieś szaleństwo! Teście cały czas mi powtarzają ze ja za bardzo biegam w tej ciazy i powinnam częściej leżeć i wypoczywac! Nie ma kiedy! Ostatnio bratowka przyniosła mi ciuszki po swoim małym Miała popakowane w takie duże worki jak na śmieci było z 4 worki ręce mi juz mdlaly od oglądania ale uzbieralam z dwa wory ciuchów! Gdzie ja to bede trzymać to nie wiem zwłaszcza ze juz trochę ciuchów mam u siebie! Szwagier sie śmieje ze on przez całe życie tyle ciuchów nie będzie miał!

No a co do zabobonow to ja tez nie wierze! W żadne! Bo to są tylko ludowe gadania! A co ma być to i tak będzie! W poniedziałek w nocy mamy juz powrót do domu Alez to zlecialo a do pracy tak bardzo nie chce wracać! W niedziele dzien mamy i pomyśleć ze za rok będziemy je świętować juz jako obdarowywane! Mamuski pełna gębą! Ale sie cieszę!

Aga

11 lata 7 miesiąc temu #660168 przez Monika23083
Hej Dziewczyny!

Ale padało od rana i powietrze takie rześkie teraz:)

Aga, tak to jest jak się przyjeżdża do rodziny, czas leci bardzo bardzo szybko niestety

Nubi witamy serdecznie! No to teraz dziecwzyny mają przewagę :) Napisz nam coś o sobie: skąd jesteś, kiedy masz termin porodu? masz imię już dla córy? :)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #660172 przez kocham_cie
Karolcia gratulacje:)

Aga to ty już w PL prawie 3 tyg??? Boże a kiedy to zleciało???

A jeśli chodzi o zabobony, to podobno panienka nie powinna byc matką chrzestną dziewczynki bo jej szczęście zabierze i męża nie znajdzie... oj jest tych irracjonalnych przesądów trochę jest... pozostaje nam tylko się śmiać z nich i tyle:)

Mój Antek też coś ostatnio spokojniejszy jest... tak jak Monia napisała maluchy chyba zbierają siły i lada dzień dadzą nam popalić :lol:

Natka zapomniałam ci pogratulować pierwszych świadomych ruchów Lenki

Nefeli hop hop where are you??? zaczynamy się martwić... a i Iwonka wczoraj milczała

Witam nową mamusię... no i mam remis:) 12:12- ale fajnie:)

Edit... a jednak dziewczyny rządzą... oj będą mieli w czym wybierać Ci nasi synowie:D

Magda M

11 lata 7 miesiąc temu #660210 przez Villemo
Dzień dobry,

Chciałam się pochwalić sukcesem :D , Klaudiusz ustąpił miejsca braciszkowi in bez problemu przeniósł się do innego pokoju i śpi na swoim nowym łóżku już 3 noc z rzędu bez żadnych pobudek. Kamień spadł mi z serca, myślałam, że będzie go ciężko odzwyczaić od swojego łóżeczka i naszej sypialni a okazało się że problemów nie było żadnych. Co prawda na razie zasypia tam tylko na noc ale i w ciągu dnia z czasem nad tym popracujemy. :)

Ostatnio mam mało snu, chodzę strasznie zmęczona, duży brzuch daje popalić, w dodatku ciągle w locie bo mama ma problemy zdrowotne więc wożę ją po szpitalach na konsultacje a wiadomo jak to wygląda, żeby się dostać do jednego specjalisty pół dnia ślęczenia w poczekalni. Mam szczerze dość już tej ciąży i chciałabym, żeby był już wrzesień.

Cieszę się strasznie z nowego sisiorka, tym bardziej, że tak zamarzyła sobie mamusia.

11 lata 7 miesiąc temu #660218 przez karolcia1919
12 na 12:)
ale fajnie jaka drużyna:)

super :) fajnie ze wszystko jest dobrze ze nasze maluchy są zdrowe:)

mój synek jakiś spokojny się zrobił leciutko tylko kopie:)

wróciłam po 4 dniach do pracy...aż mi się nie chce.
ale na 11.30 mam lekcje biblioteczną ...przyjdą dzieciaczki:)

Trzymajcie się kochane .

11 lata 7 miesiąc temu #660223 przez niagara
Dzień dobry :)

Wczoraj po powrocie do domu byłam tak zmęczona, że nawet nie miałam siły, żeby cokolwiek pisać :blink: a chciałam Wam pokazać jakie śliczne mebelki dla Małej znaleźliśmy :)
Co myślicie?

11 lata 7 miesiąc temu #660249 przez karolcia1919

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka