BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 7 miesiąc temu #658293 przez iwonta_kg
akina_zet napisał:

Ale u mnie pogoda się spitoliła, deszcz i burza i się ochłodziło do 15 stopni :(

Mi lekarz jeszcze o glukozie nic nie mówił, no ale wizytę kolejną mam 31 maja, także zobaczymy co powie.

W ogóle jakoś mi często te wzizyty wyznacza, mniej więcej co 14-16 dni :dry: Wy też tak często chodzicie?

Ty masz wizyte co dwa tygodnie? I co dwa tygodnie wydajesz powiedzmy stowe za wizyte? To ty w ciąży masz 18-20 wizyt u gina! Sorry ale to nie jest normalne. Ja zanim zmieniłam gina to mowil mi ze u niego sie przyjeżdża na wizyty co 3 tygodnie bo nie moze zwolnienia wystawic na dłużej. Gie prawda. Poszłam do innego i normalnie wypisał mi na 4 tygodnie i tak tez jeżdżę na wizyty. Ale w życiu bym nie zgodziła sie na wizyte co dwa tygodnie! No proszę Cię. Raz na miesiac naprawde wystarczy.

W tej gazecie M JAK MAMA jest wlasnie opisane jak ubrać dziecko ktore przyjdzie na swiat latem i troche po lecie. Polecam. Warto kupić. Czerwcowy numer.

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #658300 przez akina_zet
No dokładnie Iwonka, ostatnia wizyta była 14 maja i teraz mam 31, każda płatna :dry:

Trafiłam do niego w 14 tygodniu za namową przyjaciółki, która rodziła z tym lekarzem syna i teraz będzie z nim rodzić bliźniaki po mnie miesiąc. Ufam swojej przyjacióle, i wierze, że ten lekarz dobrze się mną zajmie podczas porodu (do tej pory dzwonić mogę do niego każdego dnia i zawsze odbiera telefon by pomóc), ale niestety finansowo bardzo to odczuwam :dry:

Monika Z.

11 lata 7 miesiąc temu #658341 przez kocham_cie
o kurcze Monia to ty naprawdę dostajesz finansowo po dupie :( ja też chodzę prywatnie ale mój gin to dopiero teraz chce się ze mną widywać co miesiąc, wcześniej do 21 tygodnia to co 2 miesiące- no chyba że coś by się działo...

a co do glukozy... to ja nie dostałam skierowania... a następną wizytę mam w 26 tygodniu więc może mi się upiecze :lol:

Magda M

11 lata 7 miesiąc temu #658386 przez paulinka.k22
Moje wizyty wypadają tak średnio co 3 tyg. Teraz akurat mam po dwóch tyg, bo miałam złe wyniki moczu i poza tym ciążę mam zagrożoną i chyba mój gin trochę się boi! A kasa leci niestety...

11 lata 7 miesiąc temu #658392 przez paulinka.k22
Moja mała mnie rozbraja, non stop się rusza :laugh: brzuch mi podskakuje jak na filmiku Iwonki :laugh: nie wiem kiedy to moje dziecko śpi ;)

11 lata 7 miesiąc temu #658413 przez paulinka.k22
Dziewczyny słyszałyście coś na temat wózków firmy BEBETTO? Podobają mi się, nie są zbyt drogie ale nie mam pojęcia czy są funkcjonalne...

11 lata 7 miesiąc temu #658415 przez Alivva
No to niezle z tymi prywatnymi wizytami co 2 tygodnie... ja mam rowniutko co 4tygodnie i to na kase chorych,wiec wszystkie badania za free i na kazdej wizycie oczywiscie usg.... prywatnie bylam tylko na pierwszej wizycie,na ktorej potwierdzilam ciaze...

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #658416 przez iwonta_kg
Paulinka twoje malenstwo ma czas i na brykanie i na spanie :) fajnie ze tak skacze :)

Akina a ile płacisz za każdą wizytę? I masz usg na każdej?

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #658437 przez Villemo
Akina - ja mam co 3 - 4 tygodnie i tak jak Iva chodzę na NFZ mam usg co wizytę a wizyty tak często tylko dlatego, że miałam na początku ciążę zagrożoną a teraz stawia mi się macica więc lekarz woli mieć pod kontrolą czy nic tam się nie rozwiera. Co 2 tygodnie to dość często zważywszy na to, że za każdą wizytę płacisz ;/ Ja nie mówię, że to akurat tyczy się Twojego lekarza, może po prostu jest ostrożny i chce mieć wszystko pod kontrolą ale w ciąży chodząc prywatnie naprawdę trzeba uważać żeby nie trafić na naciągacza lekarze potrafią nawet wmówić, że coś jest nie tak, żeby przychodzić co chwilę i wyskakiwać z kasy bo wiadomo, że każda mama martwi się o swoje dzieciątko i nie będzie w takiej sytuacji oszczędzała na kasie. Znam takie historie...

11 lata 7 miesiąc temu #658440 przez Villemo
paulinka.k22 napisał:

Moja mała mnie rozbraja, non stop się rusza :laugh: brzuch mi podskakuje jak na filmiku Iwonki :laugh: nie wiem kiedy to moje dziecko śpi ;)

hehe ja też mam jakiegoś nadpobudliwego dzidziora, jeszcze jak chodzę to jest ok ale jak usiądę to jestem zaraz atakowana ze wszystkich stron, wystają różne części ciała i wszystko zaczyna boleć od kopniaków.

11 lata 7 miesiąc temu #658463 przez zuzuzanta
Ja na wizyty chodzę co miesiąc. Za każdą płacę 80 zł

Kasia

11 lata 7 miesiąc temu #658470 przez MyMelange
Ja drinka glukozowego bede pic 03.06 hihi :) pewnie pychotka!

Wizyte mam co miesiac, kazda platna. Zwykla 100zl, pierwsze wazne USG 300zl, polowkowe 250zl poki co :)

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 7 miesiąc temu #658477 przez iwonta_kg
Villemo napisał:

Akina - ja mam co 3 - 4 tygodnie i tak jak Iva chodzę na NFZ mam usg co wizytę a wizyty tak często tylko dlatego, że miałam na początku ciążę zagrożoną a teraz stawia mi się macica więc lekarz woli mieć pod kontrolą czy nic tam się nie rozwiera. Co 2 tygodnie to dość często zważywszy na to, że za każdą wizytę płacisz ;/ Ja nie mówię, że to akurat tyczy się Twojego lekarza, może po prostu jest ostrożny i chce mieć wszystko pod kontrolą ale w ciąży chodząc prywatnie naprawdę trzeba uważać żeby nie trafić na naciągacza lekarze potrafią nawet wmówić, że coś jest nie tak, żeby przychodzić co chwilę i wyskakiwać z kasy bo wiadomo, że każda mama martwi się o swoje dzieciątko i nie będzie w takiej sytuacji oszczędzała na kasie. Znam takie historie...

Szczera prawda!!!! ja tez znam takie historie!!! i bardzo nie lubie takich lekarzy a w kolobrzegu ich nie brakuje... :dry:

MyMelange napisał:

Wizyte mam co miesiac, kazda platna. Zwykla 100zl, pierwsze wazne USG 300zl, polowkowe 250zl poki co :)

czemu tak rozłożone wszystko na kazdy nowy rachunek? ja wszystko to samo mialam w cenie wizyty.

11 lata 7 miesiąc temu #658493 przez MyMelange
Nie mam pojecia Iwonka. Taki ma cennik. te 3 waxne USG sa drozsze, bo lezy sie z 40 min. Normalne USG kosztuje 100zl. Za kazdym razem jestem badana dopochwowo i na usg.

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 7 miesiąc temu #658498 przez Monika23083
Ja wizyty mam co 4 tygodnie, każda po 100zł. Co miesiąc mam badanie ginekologiczne i USG.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka