- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- akina_zet
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)
A i ktg jest później przy każdej wizycie płatne 20 zł.
U mnie państwowi lekarze są do dupy, wolę nie ryzykować
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
- niagara
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wiecie co, te wczorajsze "gazy" to są ruchy Maleństwa Teraz jestem już tego pewna Właśnie przyłożyłam rękę do brzuszka i aż się uniosła Ale się cieszę
A my wszystkie razem z Toba Kochana
- agamo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 8
Czytam was na bierzaco ale brak mi czasu na odpisywanie!
Iva dziekuje kochana ze pamietalas o mnie!
Natalia mozesz wymazac Kubusia bo zostaje Kacperek!
Nefeli ma chyba Sare z tego co pamietam! Tez dawno niepisala! Mam nadzieje ze wszystko u niej wporzadku!
Iwonka super brzunio!
Madzia śliczny kociak! Jak byłam ostatnio u znajomych na grilu to ich pies nie odstąpił mnie na krok! Kładł sie w moich stopach kładł mi łapy na kolanach i taki był we mnie wpatrzony jakbym jakaś futrzana atrakcyjna suczka była! Hehe a widział mnie pierwszy raz i to labladorek wiec nie mały piesek! Znajomi sami byli w szoku! Widocznie jakieś pozytywne feromony wysyłamy czy cos!
Iva a z ta stopa hmmm nie wiem a boli cie? I ruszasz bez problemu?
- agamo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 8
- niagara
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja juz od 5.00 na nogach , czekam wlasnie na badania a moja mala szaleje, albo baki puszcza
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
dzien dobry! Alivva wszystko ok. nogi tak szybko nie klesna. jakby Ci po calej nocy nie sklesly ani grama to mozna by bylo sie martwic o ile cisnienie podwyzszone bo jak w normie to wszystko okWychodząc dziś z pracy,zmieniając klapki na baleriny zauważyłam dość konkretnie opuchnięte stopy (zwłaszcza kostki na wewnętrznej stronie stóp) Już ponad 2 godziny leżę w gierami w górze a opuchlizna nadal się utrzymuje.... Powinnam sie niepokoić??
opuchlizna moze byc od krazenia ale rownie dobrze od nerek one teraz sa solidnie obciazone a dodatkowo pisalas ze pijesz jak smok wawelski to juz wogole
- zuzuzanta
- Wylogowany
- budujemy zdania
Iva zgadzam się z tym co Villemo napisała. Opuchlizna nóg tak szybko nie schodzi. Martwić można się zacząć jak po nocy nie zejdzie, a nawet nie tyle martwić co skonsultować z ginem.
Powiedzcie kobitki, czy zwiedzałyście już oddział, na którym będziecie rodzić i czy wiecie czego szpital wymaga żeby zabrać ze sobą? Dla mnie te wizyty to jakaś totalna nowość. 11 lat temu niczego takiego nie było. Niedawno urodziła moja znajoma i ona sobie objazdówkę po oddziałach położniczych zrobiła. Ja nie mam na to najmniejszej ochoty. Szkoda tylko, że na stronie mojego szpitala nie ma wiadomości co ze sobą zabrać. (słyszałam, że są takie szpitale, które każą przywieźć ze sobą wszystko dla malucha, ale są i takie gdzie własne ciuszki potrzebne są tylko przy wypisie do domu).
- Monika23083
- Wylogowany
- rozmowna
ZuzuzantaZwiedzać, nie zwiedzałam swojego szpitala, al na stronie jest napisane, że tylko przybory toaletowe i koszulę nocną oraz szlafrok. Dla noworodka wszystko zapewnia szpital.
Dziewczyny, a do mnie przyjechała teściowa w sobotę, no i dzisiaj dała czadu. Od rana zaczyna mi gadać: " Ty to powinnaś zrobić", " Ty jesteś ciągle w domu\" itd, a jej kochany synuś nie musi robić nic. Nie będę opowiadać całej sytuacji z wiadomych przyczyn, ale mam już tego dość. Chyba się postaram szybciej o ten kredyt i zaczniemy ten domek stawiać. Jesli każdy jej przyjazd ma się z takim czymś wiązać to ja pasuje...aż się poryczałam..
- akina_zet
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wiecie co, te wczorajsze "gazy" to są ruchy Maleństwa Teraz jestem już tego pewna Właśnie przyłożyłam rękę do brzuszka i aż się uniosła Ale się cieszę
No widzisz a tak sie martwiłaś, moja jakoś dziśspokojniejsza i jeszcze się nie przywitała
Iva a w pierwszej ciąży też nogi Ci puchły? Ja to nigdy z żadnym puchnięciem nie miałam problemów, ale byłoby fajnie gdyby mnie to ominęło
- zuzuzanta
- Wylogowany
- budujemy zdania
- akina_zet
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mój młody w szkole a ja z kawką na kanapie....jeszcze w piżamce
Uspokoiłyście mnie z tymi nogami. Opuchlizna zeszła ale nie tak zupelnie do konca. W pierwszej ciąży nic takiego nie miałam ale tez nie pracowalam tak długo,w talkich upałach no i finał ciązy miałam w grudniu.... Będę te moje stopy obserwować...jeszcze 4 dni w tym tygodniu i 5 w nastepnym a od czerwca L4 więc mam nadzieję,że wszystko wróci do normy...
Nie byłam na oddziale u nas w szpitalu,w kazdym razie nie teraz i raczej nie pojadę,ale jestem na bierząco. Co jakiś czas odwiedzam tam jakąs koleżankę Szpital sie rozwija,ale ogólnie to co trzeba mieć ze sobą do porodu się nie zmienia... Dokumenty i swoje koszule...kosmetyczka z środkami czystosci i to wszystko... Całą reszte zapewnia szpital,łacznie z podkładami poporodowymi,kosmetykami dla dziecka,pieluszkami i ciuszkami. Zabiera się tylko swoje na wyjście dla maleństwa.
Zastanawiam się tylko nad pokojem indywidualnym. To pokój z własna lazienką i dodatkowym kanapotapczanem dla osoby towarzyszącej,która może być ze mna przez caly pobyt w szpitalu a pokoj ten kosztuje 250zł (do 5 dni) potem dopłaca się po 50zl za dobę ale ja myslę,ze na 3 dobę po urodzeniu wyjdę. Tak myślę,że drogo nie jest biorąc pod uwagę,że teraz nie płacę ani za wizyty,ani za badania,a przynajmniej mialabym spokój z wizytami i wciąż ktos móglby ze mną byc
- niagara
- Wylogowany
- mistrzyni słowa