BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 7 miesiąc temu #659094 przez kocham_cie
uff dzień dobry dziewczęta...
Ja od 6:00 w pracy- jest 10:30 a ja padam na pysk tyle roboty... już w monitor nawet nie mogę patrzeć...mam dosyć...

A tak wógle to dostałam dziś telefon z ofertą pracy w UMiG- robota byłaby pewna na 100%... ja pier***e dlaczego właśnie teraz?! budżetówka, departament finansowy... moje marzenie a ja w ciąży... wiem że ciąża i Antek to, to czego pragnęłam najbardziej na świecie... ale taka oferta... mam wrażenie że właśnie szansa życia przechodzi mi koło nosa :( no ale co zrobić?
Powiedziałam, że gdyby im się pracownik nie sprawdził to ja od października jestem zwarta i gotowa... popierdziele macierzyński i wio do pracy... mam nadzieję że jeszcze kiedys się odezwą :huh:

Magda M

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #659101 przez Alivva
niagara napisał:

U mnie wszystko w porzadku :) mialam juz usg i ktg, Mala zdrowa, serce ma jak dzwon :) mamusia jest dumna :) a jak zaczela szalec po przepysznym glukozowym drineczku :laugh: :P do tej pory mnie jeszcze po nim otrzasa :laugh: :X

zazdroszczę,że juz masz to za sobą :)

11 lata 7 miesiąc temu #659176 przez pyzaura
Alivva napisał:

Wychodząc dziś z pracy,zmieniając klapki na baleriny zauważyłam dość konkretnie opuchnięte stopy (zwłaszcza kostki na wewnętrznej stronie stóp) Już ponad 2 godziny leżę w gierami w górze a opuchlizna nadal się utrzymuje.... Powinnam sie niepokoić??

hejka

nie powinnas na moje sie nie pokoic bo ja mam opuchniete nogi chyba od tyg codziennie je smaruje sexi mama na opuchniete nogi :D na moje to normalne goraco jest i nasze nozki nie wytrzymuja :P

Ania

11 lata 7 miesiąc temu #659211 przez paulinka.k22
Hej!

Właśnie dostałam przesyłką poduchę do spania. Rany jakie to jest wielkie :lol: :lol: :lol: nie wiem jak będę z tym spać ;) na pewno mąż będzie miał mniej miejsca na łóżku :lol:

11 lata 7 miesiąc temu #659224 przez akina_zet
paulinka.k22 napisał:

Hej!

Właśnie dostałam przesyłką poduchę do spania. Rany jakie to jest wielkie :lol: :lol: :lol: nie wiem jak będę z tym spać ;) na pewno mąż będzie miał mniej miejsca na łóżku :lol:

Paulina zamówiłaś poduchę może na allegro? :) Jeśli tak, podeślesz linka, skoro sprawdzony sprzedawca?

Monika Z.

11 lata 7 miesiąc temu #659232 przez pyzaura
akina_zet napisał:

paulinka.k22 napisał:

Hej!

Paulina zamówiłaś poduchę może na allegro? :) Jeśli tak, podeślesz linka, skoro sprawdzony sprzedawca?

ja tez poprosze :)

Ania

11 lata 7 miesiąc temu #659236 przez pyzaura
wierzycie w sny? dzis mi sie snil cmentarz.. sprzatalam groby :( weszlam na sennik a tam opisy ze strata bliskiej osoby :(

Ania

11 lata 7 miesiąc temu #659276 przez kocham_cie
paulinka.k22 ja też poproszę o link, bo muszę zainwestować w tego długie rogala bo co raz bardziej mi brzucho w spaniu przeszkadza

Pyzaura
NIE WIERZYMY W TAKIE GŁUPIE SNY!!!!

Magda M

11 lata 7 miesiąc temu #659287 przez akina_zet
pyzaura napisał:

wierzycie w sny? dzis mi sie snil cmentarz.. sprzatalam groby :( weszlam na sennik a tam opisy ze strata bliskiej osoby :(

Nie czytaj takich głupot, tak samo jak przesądy z kupowaniem rzeczy, że nie powinno się nic wybierać wcześniej... Ja też często podczytywałam sennik zanim zaszłam w ciążę , teraz nawet tam nie zaglądam, omijam te wszystkjie strony szerokim łukiem, tak jak wszystkie przesądy i zabobony ciążowe, nie zaglądam tam i dobrze mi z tym :)

Monika Z.

11 lata 7 miesiąc temu #659319 przez pyzaura
dzieki dziewczynki bo normalnie sie zmartwilam ... mala dzis jesxzcze mnie nie kopnela i tak jakos czarne mysli zaraz mialam
:huh:

Ania

11 lata 7 miesiąc temu #659337 przez akina_zet
pyzaura napisał:

dzieki dziewczynki bo normalnie sie zmartwilam ... mala dzis jesxzcze mnie nie kopnela i tak jakos czarne mysli zaraz mialam

no ja właśnie przed chwilą skończyłam rozmawiać z mężem przez telefon i też mu powiedziałam,że mała jeszcze dziś nie kopnęła i się martwię, na co on, że pewnie śpi bo niskie ciśnienie jest :lol: może nasze córcie mają dziś gorszy dzień :blink:

Monika Z.

11 lata 7 miesiąc temu #659356 przez Monika23083
Dziewczyny,

Nie ma się o martwić na tym etapie ciąży:)
Mnie Jaś dość mocno kopał, po czym przez prawie 4 dni go nie czułam, teraz znowu daje o sobie znać. Zawsze sobie tłumaczę, że jest mu dobrze po prostu..nie chcę się ciągle zamartwiać, bo to też nie ma dobrego wpływu na maleństwa:)

Natalia, gratuluję ruchów:)

A ja się dzisiaj dowiedziałam dopiero, że podobno ciężarna nie może zostać matką chrzestną. Wiedziałyśie o tym? Dzisiaj koleżanka mi powiedziała, że siostry właśnie nie bierze bo jest w ciąży. NIe wiem co o tym mysleć...

11 lata 7 miesiąc temu #659371 przez akina_zet
Monika23083 napisał:

Dziewczyny,

Mnie Jaś dość mocno kopał, po czym przez prawie 4 dni go nie czułam, teraz znowu daje o sobie znać. Zawsze sobie tłumaczę, że jest mu dobrze po prostu..nie chcę się ciągle zamartwiać, bo to też nie ma dobrego wpływu na maleństwa:)

A ja się dzisiaj dowiedziałam dopiero, że podobno ciężarna nie może zostać matką chrzestną. Wiedziałyśie o tym? Dzisiaj koleżanka mi powiedziała, że siostry właśnie nie bierze bo jest w ciąży. NIe wiem co o tym mysleć...

Monia moja przyjaciółka spodziewa się bliźniaków i została poproszona na chrzestną swojej szwagierki, dwa dni przed samą uroczystością ktoś jej powiedział o tym przesądzie i..... tak czy owak została chrzestną ;) Wszystko zależy od podejścia i od tego w co wierzymy a w co nie :) Nie powiem bo miała wątpliwości, ale powiedziała,że dwa dni przed chrztem nie powie, że rezygnuje, poza tym osoba, której córka miała być chrzczona, wiedziała o tym przesądzie od samego początku i też sobie nic z tego nie robiła :blink:

Monika Z.

11 lata 7 miesiąc temu #659382 przez pyzaura
akina_zet napisał:

pyzaura napisał:

no ja właśnie przed chwilą skończyłam rozmawiać z mężem przez telefon i też mu powiedziałam,że mała jeszcze dziś nie kopnęła i się martwię, na co on, że pewnie śpi bo niskie ciśnienie jest :lol: może nasze córcie mają dziś gorszy dzień :blink:

one nas oszczedzaja przed tymi poteznymi kopniakami w pozniejszym etapie :P

Ania

11 lata 7 miesiąc temu #659388 przez Monika23083
akina_zet napisał:

Monika23083 napisał:

Dziewczyny,

Monia moja przyjaciółka spodziewa się bliźniaków i została poproszona na chrzestną swojej szwagierki, dwa dni przed samą uroczystością ktoś jej powiedział o tym przesądzie i..... tak czy owak została chrzestną ;) Wszystko zależy od podejścia i od tego w co wierzymy a w co nie :) Nie powiem bo miała wątpliwości, ale powiedziała,że dwa dni przed chrztem nie powie, że rezygnuje, poza tym osoba, której córka miała być chrzczona, wiedziała o tym przesądzie od samego początku i też sobie nic z tego nie robiła :blink:

no dokładnie, zalezy kto w co wierzy. Z jednej strony szkoda, żeby jedyna siostra nie została chrzestną, ale skoro źle miałyby się później czuć to może lepiej jak zrezygnuje. Osobiście ja nie miałąbym nic przeciwko, bo nawet o tym nie słyszałam i nie chcę wiedzieć dlaczego nie można być chrzestną. A miałam nią być, tyle że chrzest we wrześniu ma się odbyć w Holandii a nie w Kaliszu, więc przyszła mama poprosiła inną koleżankę, no bo wiadomo - rodzić będziemy wtedy:)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka