BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 7 miesiąc temu #659457 przez MyMelange
Ja tez od paru dni rzadziej czuje Mikolaja, ale mysle ze podnosi sie do gory i wtedy mam cisze. Doslownie z 3 razy dziennie poczuje szkraba, ale sie nie martwie poki co :)

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #659471 przez akina_zet
Ja myślę, że dzieciaczki niedługo zaczną nam fundować takie kopniaki, że jeszcze będziemy miały dość :woohoo:

Monika Z.

11 lata 7 miesiąc temu #659477 przez Villemo
:-)

Pyzura sny w ciąży są strasznie zakręcone ja bym się tym nie przejmowała kompletnie. Mi raz się śniło, że w budynku gospodarczym był łoś i zaatakowałam go nożem piłeczką bo byłam bardzo głodna :huh: innym razem jak chodziłam w ciąży z Klaudiuszkiem śniło mi się, że nie miałam gdzie wykąpać małego w domu nie było ani wody ani wanienki więc musieliśmy jechać wykąpać młodego na basen :dry: Teraz na początku mi się śniło, że dzidziuś mi wyłaził co chwilę przez pępek taki jeszcze malutki nie całkiem wykształcony :side:

Co do tego, że ciężarna nie może być chrzestną to ja w takie bzdury nie wierzę, kiedyś nawet był ten temat poruszony w DD tvn i wypowiadał się sam ksiądz, że to tylko taki przesąd tak samo jak to, że nie można odmówić dziecku bycia chrzestnym, chrzestną.

11 lata 7 miesiąc temu #659481 przez akina_zet
A ja właśnie od rana siedzę i rozmyślam nad pokojem dla małej, meble będą białe, ale jaki wybrać kolor paneli by był ładny kontrast i jakie ściany (nie chce różowych).... no nie wiem, nie wiem :dry:

Monika Z.

11 lata 7 miesiąc temu #659488 przez akina_zet
Villemo napisał:

:-)

Pyzura sny w ciąży są strasznie zakręcone ja bym się tym nie przejmowała kompletnie. Mi raz się śniło, że w budynku gospodarczym był łoś i zaatakowałam go nożem piłeczką bo byłam bardzo głodna :huh: innym razem jak chodziłam w ciąży z Klaudiuszkiem śniło mi się, że nie miałam gdzie wykąpać małego w domu nie było ani wody ani wanienki więc musieliśmy jechać wykąpać młodego na basen :dry: Teraz na początku mi się śniło, że dzidziuś mi wyłaził co chwilę przez pępek taki jeszcze malutki nie całkiem wykształcony :side:

Co do tego, że ciężarna nie może być chrzestną to ja w takie bzdury nie wierzę, kiedyś nawet był ten temat poruszony w DD tvn i wypowiadał się sam ksiądz, że to tylko taki przesąd tak samo jak to, że nie można odmówić dziecku bycia chrzestnym, chrzestną.

Paulina ale się uśmiałam z tych Twoich snów :woohoo: Mnie często śni się poród, i za każdym razem nic nie czuję, nic nie boli, nawet nie krwawię, szkoda, że takie rzeczy tylko w śnie :P

Monika Z.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #659490 przez MyMelange
akina_zet napisał:

A ja właśnie od rana siedzę i rozmyślam nad pokojem dla małej, meble będą białe, ale jaki wybrać kolor paneli by był ładny kontrast i jakie ściany (nie chce różowych).... no nie wiem, nie wiem :dry:

Wiem, ze nie chcesz rozowego, ale ten jest mega delikatny. Co myslisz o takim zestawieniu?

lub ten? sliczny :)

Moga byc np. szarosci i biele, a dodatki w fiolecie lub lekkim lososiowym kolorze lub np. turkus :)

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 7 miesiąc temu #659499 przez akina_zet
MyMelange napisał:

akina_zet napisał:

Wiem, ze nie chcesz rozowego, ale ten jest mega delikatny. Co myslisz o takim zestawieniu?

lub ten? sliczny :)

oooo piękne pomysły!!!! ja nie chce całych tylko ścian malować na różowo, ale dodatki i wstawki jak najbardziej :woohoo:

Monika Z.

11 lata 7 miesiąc temu #659508 przez zuzuzanta
Piękne te pokoiki.
Byłam dzisiaj u mamy. Mój 22 letni brat akurat coś jadł, a ja z moją staruszką rozmawiałam o przewijaku, że muszę kupić, ale że nie będę mocowała do łóżeczka tylko na czas przewijania kładła na naszym łóżku. W tym momencie mój przewrażliwiony braciszek omal nie zwymiotował. Zgarnęłyśmy ochrzan, że mu jedzenie obrzydzamy. Obie z mamą dostałyśmy ataku śmiechu. Do tej pory nie wiem, co go tak strasznie obrzydza w słowie "przewijak" :silly:

Kasia

11 lata 7 miesiąc temu #659511 przez papi88
czesc dziewczynki dawno nie zagladałam do was ale od kiedy zrobiła sie ładna pogoda a ja dostalam energi wogole nie siedze w domu chce wykorzystac ten czas aby porobic troche naokoło domu a mam tego sporo wiec po trochu codziennie cos dłubie wczoraj zaczełam wyrywanie chwastów na podwórku.w piatek ide na badanie glukozy po obciazeniu ciekawe czy dam rade :) troche sie boje wynikow bo od jakiegos czasu mam straszna ochote na slodycze a przed ciaza moglyby dla mnie nie istniec.
moja sprawa z bankiem i komornikiem jest bardzo nieciekawa w tym miesiacu komornik zabrał mi prawie 1000 zł w banku kazali nadal czekac na ugode a juz minoł miesiac jestem poprostu bezradna nie moge isc teraz do sadu bo przeciez niedługo rodze wiec dopiero pozniej moge sie tym zajac najlepsze bo byłam w miejscu zameldowania i ani jednego pisma od tych skurw...nie dostałam!juz tyle łez wylalam przez ten bank a miałam sie nie denerwowac ale sie nie da..
wogóle jakos nie jestem ani troche przygotowana na dziecko...imienia wogóle nie mam wybranego nie wiem w ktorym szpitalu mam rodzic, do szkoły rodzenia nie chodze byłam na jednych zajeciach tylko chyba bede musiala isc prywatnie w ktorys weekend nawet nie wiem czy tak na prawde mam ubranka dla dziecka bo wszystko co kiedys podostawalismy jest popakowane na strychu i nie mam nawet kiedy tego zniesc aby to przejrzec a to wszystko chyba przez to ze moj kochany całymi dniami pracuje nie ma na nic czasu a ja zostałam z tym wszystkim sama z dzieckiem z problemami ale juz sobie powiedzialam ze od czerwca musze wziasc sie w garsc i wszystko pozałatwiac zrobic juz wyprawke do szpitala kupic łózeczko aby spokojnie czekac na malenstwo a nie sie denerwowac ze nic nie mam przygotowane.

takze w tym tyg bad labolatoryjne w przyszłym wizyta kontrolna no i chyba jeszcze pojde na te usg 4d ok 30tc bo tak mi polecił gin ze moze byc juz widac jak mały ma otwarte oczka :) bo w tym 22tc jednak to nie było jeszcze to.
na razie spadam od kompa bo nadciaga niezła burza u mnie wiec musze sie odłączyc od prądu.

PAULINA

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #659549 przez Alivva
Pokoiki cos maja w sobie ale to kompletnie nie moj styl.... wygladaja troche jak z jakiegos palacu :-) ale z tych dwoch zdecydowanie bardziej obstawialabym na ten drugi :-) w tym pierwszym te lozeczko kojarzy mi sie z klatka :-)
Papi...nie zadroszcze sytuacji ale dasz rade mala :-) uszy do gory :-) i nie patrz na swoje nieprzygotowanie przez to,ze facet pracuje i go nie ma.... sila jest w nas kobietkach :-)
Ja mam juz prawie wszystko przygotowane. A dzis zaczelam sprzatac i skonczylo sie na calkowitym poprzestawianiu mebli w salonie polaczonym z jadalnia :-)
I juz sie tlumacze,ze nic nie podnosilam ;-) wszystkie meble mam podklejone filcem wiec tylko zwinelam dywan i sunelam po panelach :-)

11 lata 7 miesiąc temu #659621 przez Monika23083
A ja znowu objedzona lodami...siedze i sapię :laugh: kurcze, no nie mogę się powstrzymać:)

papi, Iva ma rację - kobiety sobie dadzą radę:), dla faceta zawsze na wszystko jest czas i im się tak nie śpieszy, ja też nic nie mam, ale powoli sama zabieram się za szykowanie, bo jakbym miała patrzeć za moim szanownym Towarzyszem, to po łóżeczko i ciuchy poszłabym po porodzie, najlepiej w drodze ze szpitala z noworodkiem, a co!:)

ja sobie robię listę i zaczynam wszystko powoli organizować, bo już mi się nie chce go pytać kiedy po coś pojedziemy... :)

11 lata 7 miesiąc temu #659712 przez słonko
Cześć Mamusie :)

Kilka dni nie zaglądałam, ale widzę, że nie ja jedna ostatnio rzadziej przy kompie siedzę. Papi się w końcu odezwała, a co z Nefeli?

U mnie niby spokojnie, choć dziś troszkę się martwiłam, bo brzuch dziwnie w różnych miejscach pobolewał i kilka razy twardniał :( Sama nie wiem co z tym brzuchem, bo ból raczej przy zmianie pozycji i gdzieś po bokach niż sama macica... Po południu już cisza, więc optymizm wrócił :)

Natalia, cieszę się, że w końcu upewniłaś się, że czujesz kopnięcia córy :) Siła kopniaków rośnie z tygodnia na tydzień, więc wkrótce da Ci popalić :) Mój synek jest bardzo aktywny w ciągu dnia i niestety ostatnio najchętniej majstruje przy końcowym odcinku mojego układu pokarmowego, co jest mało przyjemne :/ Tak bym chciała, żeby już odwrócił się głową w dół i tak został. Choć kiedy przez dwa dni tak siedział, to z kolei odczuwałam niefajne uderzenia w przeponę... Ale najważniejsze, żeby mi się pięknie przygotował do porodu naturalnego! Ale ponoć ma jeszcze czas na obrót.

Ja robię glukozę w przyszłym tygodniu... I usg też :) Nie przyznałam się ostatnio mojej lekarce, że byłam na połówkowym prywatnie i dała skierowanie na teraz. Tylko że to będzie na słabym sprzęcie, więc już bez 3D. Ale dowiem się przynajmniej jak dzidzia rośnie :) A wizytę u ginki mam 3.06.

Pisałyście o imionach. U nas nadal jedyną opcją wydaje się Piotruś. To był mój typ od kilku lat (jeszcze wcześniej myślałam o Janku), ale teraz chciałabym mieć kilka imion do wyboru, żeby móc zadecydować po zobaczeniu Małego :) Niestety jakiekolwiek inne pomysły odrzuca mąż. Podoba mu się jeszcze jedynie Staś, którego ja skreślam ze względu na popularność. Piotruś też niby popularny, ale stale i na mniejszym poziomie.

:kiss: dla Was wszystkich :)

Paulina i Piotruś

11 lata 7 miesiąc temu #659770 przez karolcia1919
Witam Was ;)
Od czego mam zacząć? Powiem tak dziś na godzine 14 mialam miec Usg ...nie moglam sie doczekac pojechalam juz przed 11...akurat w szpitalu lezala tesciowa po zabiegu to u niej troszke posiedzialam...po 12 poszlam w kolejke ;) byłam pierwsza ;) wypisalam zgode na badanie i ze skierowaniem oddalam pielegniarce ;) kolejka z czasem sie powiekszyła....a tu nagle pielegniarka mowi ze zamiast pana doktora bedzie Pani doktor ale sie spozni bo wyjechała dopiero z bydgoszczy..no i znowu czas sie przeciagnal ;/ no ale wkoncu pani doktor po poltora godzinie dojechala ;)
Mimo moim obawom okazala sie bardzo mila i dokladna....(zupełnie inna niz Ci lekarze z naszego szpitala).
Jako pierwsza miałam USG...opisała wszystko dokladnie ;)
I juz powiem tyle moje przepuszczenia byly słuszne ;)
Nosze w Sobie Synka ;) ma juz 540g;) siusiak jest na 100%%%
Było warto czekać....
Az sie poplakalam ;)
Nigara prosze o kolor niebieski i płeć ktorego oczekuje chłopiec ;);)
Bedzie Kornelek ;) :side:

11 lata 7 miesiąc temu #659782 przez pyzaura
karolcia1919 napisał:

Witam Was ;)
Od czego mam zacząć? Powiem tak dziś na godzine 14 mialam miec Usg ...nie moglam sie doczekac pojechalam juz przed 11...akurat w szpitalu lezala tesciowa po zabiegu to u niej troszke posiedzialam...po 12 poszlam w kolejke ;) byłam pierwsza ;) wypisalam zgode na badanie i ze skierowaniem oddalam pielegniarce ;) kolejka z czasem sie powiekszyła....a tu nagle pielegniarka mowi ze zamiast pana doktora bedzie Pani doktor ale sie spozni bo wyjechała dopiero z bydgoszczy..no i znowu czas sie przeciagnal ;/ no ale wkoncu pani doktor po poltora godzinie dojechala ;)
Mimo moim obawom okazala sie bardzo mila i dokladna....(zupełnie inna niz Ci lekarze z naszego szpitala).
Jako pierwsza miałam USG...opisała wszystko dokladnie ;)
I juz powiem tyle moje przepuszczenia byly słuszne ;)
Nosze w Sobie Synka ;) ma juz 540g;) siusiak jest na 100%%%
Było warto czekać....
Az sie poplakalam ;)
Nigara prosze o kolor niebieski i płeć ktorego oczekuje chłopiec ;);)
Bedzie Kornelek ;) :side:

karolcia1919 GRATULACJE :kiss: tak jak wymarzylas tak masz :) bardzoooo sie ciesze ze chociaz Tobie sie poszczescilo :D chodz ja juz sie przyzwyczailam do mysli ze bedzie coreczka :D ale ciesze sie Twoim Kornelkiem :kiss: :kiss: :kiss:

Ania

11 lata 7 miesiąc temu #659804 przez karolcia1919
Jestem taka szczesliwa;) najwazniejsze ze jest zdrowe;) ale na prawde uczucie super;) i wkoncu wiem kogo nosze pod serduszkiem;);)<3<3

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka