BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 7 miesiąc temu #660463 przez kocham_cie
akina_zet napisał:

Witam mamuśki, witam też mamcie nową i tą co do nas raz na jakiś czas zagląda :)

U mnie dziś deszcz i burzysko bleeee :(

Tak, tak o Lidlu jutro trzeba pamiętać koniecznie :silly:

Co do poduchy, ja musze coś kupić bo budzę się obolała, i co dziwne boli mnie poniżej bioder, nawet uda i pośladki :dry: Skurcze też zaczynają czasem łapać, ale to w nocy jak się przeciągam. I to sikanie w nocy, Wy też tyle latacie do ubikacji?

To sisusianie jest straszne, ostatnio pojechaliśmy do kilku sklepów oglądać meble do salonu, to zamiast skupić na tym czego szukamy, ja przez cały czas główkowałam gdzie tu może być toaleta, no masakra jakaś :silly:

Myślałam aby w pokoju malutkiej zrobić napis nad łóżeczkiem z jej imieniem, jak Wam to się podoba? Znalazłam te literki na allegro :)

allegro.pl/drewniane-literki-na-sciane-i...6cm-i3250731510.html

allegro.pl/literki-3d-na-sciane-20cm-imi...isy-i3252800792.html

Monia mi też się te literki bardzo podobają... wiem że są jeszcze takie materiałowe z wypełnieniem, ale ja satawiam na drewniane... w czerwcu będę zamawiać:)

Magda M

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #660466 przez akina_zet
Madzia ja też się w nich zakochałam :lol: I będą wisieć nad łóżeczkiem i koniecznie drewniane, mają swój urok :) Tylko na to imię musimy się wreszcie zdecydować :silly:

Monika Z.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #660468 przez Villemo
agamo napisał:

Madzia nie swiruj bo naprawde maluchy robia co chca Zauwazylam na sobie np ze jak maly jest nozkami w dol to czuje go zadziej i lzejsze kopniaki za to mniej przyjemne bo po pecherzu daje no i bardzo uciska na nogi ze ciezko mi sie chodzi Natomiast jak sie obraca i jest glowka w dol wtedy o wiele lepiej bo bardziej lekka sie czuje za to kazdy kopniak i ruch czuje o wiele mocniej i bardziej widoczne wiec tych ruchow w ciagu dnia jest wiecej!

Co do skurczow lydek to mam dziewczyny jedna rade i mnie zawsze pomaga Jak was zacznie lapac skurcz w lydce szybko wyprostujcie noge i palce u stop pociagnijcie do gory badz do siebie jesli wiecie o co mi chodzi Od razu puszcza i skurcz nie zlapie tylko trzeba to szybko zrobic na samym poczatku jak juz poczujecie ze sie zaczyna bo jak juz chwyci to nic chyba nie pomoze!

No i ja teraz z pytaniem do mamusiek odnosnie pasow poporodowych bo ktos pisal ze je poleca chyba vilemo? a moze nefeli? jaki pas polecacie na rzep czy wciagany?bo rozne opinie widzialam a urlop sie konczy wiec robie szal zakupow no i bym sobie sprawila takie cudenko!

Agamo zależy wszystko od tego czemu ma służyć ten pas. Jeśli ma ułatwić wstawanie i rekonwalescencję po CC i chronić przed przepukliną to tradycyjny pas pooperacyjny www.i-medyczny.pl/sklep_medyczny-oferta-...pani_teresa-149.html

Jeśli chodzi o to, żeby po prostu po porodzie przyciągnąć skórę i brzuszek, to np. ja miałam taki, mam go w 2 rozmiarach no bo jakby nie było spadło mi w rok prawie 20 kg www.agdperfect.pl/shop/pokaz_produkt.php?idprod=863 Na pewno tego poporodowego jeśli się jest po cięciu nie można stosować od razu, bo może się blizna rozejść. Ja zaczęłam go nosić dopiero jakieś 4 miesiące po cc. Opinie na temat pasów są różne, jedni zalecają inni piszą, że osłabiają mięśnie brzucha. Mi na pewno dzięki nim udało się uzyskać z powrotem płaski brzuch a nosiłam dlatego, żebym nie była taka "rozlana". Z wad na pewno nie jest wygodny, bo niestety się zwija pod ubraniem no i utrudnia nieco oddychanie no ale czego się nie zrobi, żeby wyglądać jak człowiek :D Myślę, że znacznie wygodniejszy mógłby być majtkopas poporodowy, taki sięgający aż po biust.

Ja bym się jeszcze na Twoim miejscu wstrzymała z zakupem. Nie wiadomo jak duży będziesz miała brzuszek po porodzie i jaki będzie rozmiar potrzebny a pasy kosztują i szkoda wydawać. Ja po porodzie miałam nadal ogromny brzuch... w zasadzie przez jakieś 2-3 miesiące jakby mnie ktoś widział to mógłby pomyśleć, że jeszcze nie urodziłam. Macica zwija się po porodzie w różnym tempie, po ciąży wiadomo, że mięśnie brzucha osłabione i rozciągnięte a wszelkie ćwiczenia mające na celu wzmocnienie mięśni brzucha opadały ze względu na to, że byłam po cięciu.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #660480 przez kocham_cie
akina_zet napisał:

Madzia ja też się w nich zakochałam :lol: I będą wisieć nad łóżeczkiem i koniecznie drewniane, mają swój urok :) Tylko na to imię musimy się wreszcie zdecydować :silly:

ja jeszcze będę korzystać z takich szablonów malarskich... 100m*150m :)
allegro.pl/szablon-dzieciecy-do-malowani...xxl-i3235472016.html

albo D1 albo D9

no a dla dziewczynek są takie wróżki śliczne...

Magda M

11 lata 7 miesiąc temu #660482 przez pyzaura
akina_zet napisał:

swietne te literki i swietny pomysl :) musze sie zastanowic moze tez bym sobie pozwolila na taki gadzet :P

a tak z innej beczki dziewczynki byla jakas z was w kinie w czasie ciazy?? chce isc w sobote ale nie wiem czy nie bedzie za glosno itd...

Ania

11 lata 7 miesiąc temu #660496 przez Monika23083
pyzaura napisał:

akina_zet napisał:

swietne te literki i swietny pomysl :) musze sie zastanowic moze tez bym sobie pozwolila na taki gadzet :P

a tak z innej beczki dziewczynki byla jakas z was w kinie w czasie ciazy?? chce isc w sobote ale nie wiem czy nie bedzie za glosno itd...

ja chodzę często do kina:) teraz muszę odpuścić bo z pęcherzem bym latała co 15 minut:)

11 lata 7 miesiąc temu #660517 przez akina_zet

kocham_cie napisał:

ja jeszcze będę korzystać z takich szablonów malarskich... 100m*150m :)
allegro.pl/szablon-dzieciecy-do-malowani...xxl-i3235472016.html

albo D1 albo D9

no a dla dziewczynek są takie wróżki śliczne...

[/quote]

ja to myślałam o takiej naklejce na ścianę ---> www.fabrykawafelkow.pl/naklejki-scienne/...kwitnace-drzewo.html <---, bo my kiedyś próbowaliśmy z szablonu zrobić wzór na ścianie w salonie i skończyło się przemalowaniem całej ściany :silly: , mamy z mężem dwie lewe ręce, zero zdolności plastycznych, a szkoda bo bardzo mi się takie szablony podobają ;)

Monika Z.

11 lata 7 miesiąc temu #660519 przez akina_zet
Pyzaura u mnie kino też odpada, właśnie przez ciągłe siusianie, chyba bym musiała pampersa założyć by wytrwać do końca :silly:

Monika Z.

11 lata 7 miesiąc temu #660523 przez agamo
Vilemo kochana dzieki wielkie za odpowiedz co do pasow juz mi troche rozjasnilas sprawe. i wiem mniej wiecej jaki chce!

Ja ostatnio jak bylam w biedronce to kupilam nalepki na sciane takie slodkie ze nie moglam sie powtrzymac U nas maly niestety nie bedzie miec pokoju wlasnego bo nie mamy miejsca i bedzie spal z nami wiec przy lozeczku planowalam mu nalepic takie cudenka by mial swoj kacik w pokoju!

Aga

11 lata 7 miesiąc temu #660527 przez akina_zet
agamo napisał:

Vilemo kochana dzieki wielkie za odpowiedz co do pasow juz mi troche rozjasnilas sprawe. i wiem mniej wiecej jaki chce!

Ja ostatnio jak bylam w biedronce to kupilam nalepki na sciane takie slodkie ze nie moglam sie powtrzymac U nas maly niestety nie bedzie miec pokoju wlasnego bo nie mamy miejsca i bedzie spal z nami wiec przy lozeczku planowalam mu nalepic takie cudenka by mial swoj kacik w pokoju!

Aga widzę, że masz przy następnej wizycie zastrzyk anty D, czy Ty też masz grupę krwi tak jak ja AB RH- ? :dry: Nic mi lekarz o takim zastrzyku nie mówił, tylko,że po porodzie trzeba coś podać, o co chodzi z tym zastrzykiem, będę wdzięczna jak dasz znać, bo ja się w ogóle strasznie martwię tą swoją grupą krwi :(

Monika Z.

11 lata 7 miesiąc temu #660546 przez Alivva
Te literki drewniane mam już w obserwowanych aukcjach od jakiegoś czasu :) Będę kupowala na bank,tylko jeszcze nie wiem które. Moja mala przez jakis czas tez będzie ze mna w sypialni ale dwie baby to jakoś sobie urządzimy gniazdko a potem jej wyczaruję jakis ładny pokoik :)
Póki co-jej samodzielny pokoik będę urządzać w mieszkaniu B. za często z niego korzystać nie będzie na razie ale ma mieć więc się coś wymyśli ;)

11 lata 7 miesiąc temu #660568 przez karolcia1919
a wiecie ze mam już cztery terminy porodu ???
wg lekarza 20 wrzesień
wg ostatniej miesiączki 19
wg Usg pierwszego 14 września
a wg wczorajszego na 17 września

może nie odbiegają daty tak od siebie ale ciekawe na jaki dzień trafi....

11 lata 7 miesiąc temu #660576 przez akina_zet
karolcia1919 napisał:

a wiecie ze mam już cztery terminy porodu ???
wg lekarza 20 wrzesień
wg ostatniej miesiączki 19
wg Usg pierwszego 14 września
a wg wczorajszego na 17 września

może nie odbiegają daty tak od siebie ale ciekawe na jaki dzień trafi....

istna loteria :silly:

Monika Z.

11 lata 7 miesiąc temu #660580 przez papi88
czesc dziewczynki widze ze wy juz planujecie pokoik dla maleństwa.moj mały na razie bedzie z nami w pokoju i to nie z braku miejsca a z mojej wygody aby go miec pod ręka :) takze kupuje lozeczko, komode i zrobie w sypialni jakis kącik dla synka.ja jestem praktyczna dlatego łózeczko i ogólnie jakie kolwiek mebelki bede kupowac w drewnie np sosna białych nie znosze a pozatym takie drewniane beda na dłuzej najwyzej dokupie jakies naklejki (ktore da sie jakby co odkleic pozniej)aby zrobic wystrój dzieciecy.na sciane poczatkowo kupiłam szablon aby namalowac ale teraz tez stwierdzilam ze jakas duza naklejke nalepie np kubusia puchatka.

nie wiem jak wasze pociechy ale moj syn od jakiegos czasu siedzi mi w żałądku czasami jak sie żle połoze tak mi tam kopie ze odrazu robi mi sie nie dobrze.

PAULINA

11 lata 7 miesiąc temu #660581 przez kalina
czesc dziewczyny.
dzis bylam na wizycie i zaczynam brac zelazo i tez dostalam skierowanie na glukoze. fe..
dodatkowo kazala mi zrobic echokardiogram serduszka malej. bo jej sie usg nie do konca podobalo. uprosilam w szpitalu wizyte na nastepny tydzien. nie denerwuje sie az tak bardzo bo po zwyklym usg bylam prywatnie i mnie wtedy uspokoila babka. ale lekki stresik jednak jest:)

fajny pomysl z literkami nad lozeczkiem. moja tez pokoju miec swojego nie bedzie wiec to zawsze by byl jej kacik:)

co do imienia to nadal nie wiemy jakie

natalia ciesze sie ze juz czujesz ruchy bo to fantastyczne uczucie:)

karolcia gratuluje oczekiwanych jajeczek:)

papi ale sie nauzerasz z tym bankiem. a moze tylko bys sprobowala do prawnika czy w ogole moga bez powiadomien zabierac kase? bo moze udalo by sie nie sadownie

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka