BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 7 miesiąc temu #661407 przez iwonta_kg
Dobry :)

Monika dziekuje za zyczenia :)

Zaraz tez wyruszam do lidla:) ciekawe czy cos zostalo...

Madzia nie martw sie. Antek ma poprostu lenia i pewnie nie chce mu sie skakać i kopać tylko sie lekko rusza. Najważniejsze ze poczułas ten lekki ruch. Lekki bo lekki ale wiesz ze Maly sie kręci. U mnie w miescie jakbyś pojechała na ip to by ci zrobili usg. Chociaż w tak wczesnej ciąży nie wiem czy by im sie opłacało używać sprzętu. Ja w pierwszej ciąży często mialam takie akcje ze nie Czulam małego kilka godzin i jechaliśmy do szpitala. Tylko to bylo jakos ok 30 tygodnia wiec wtedy kiedy ruchy powinno sie liczyć. Zrobili usg - wszystko bylo ok - puszczali do domu. I wlasnie raz przez taki przypadek że Krystianek sie nie ruszał sie jakis czas pojechaliśmy na ip. Pani ginekolog zrobila usg i okazalo sie ze bedzie synek :)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #661409 przez kocham_cie
karolcia1919 napisał:

Witam kochane...
jak to jest z tym becikowym ciąże trzeba mieć stwierdzoną przed 10 tyg tak??
ale ja nap nie mam żadnego zaświadczenia mam tylko wpisane to w karcie ciąży no i wszystkie wyniki mam ....

z tego co wiem to doktorek Ci wystawi zaświadczenie do becikowego:)

Magda M

11 lata 7 miesiąc temu #661418 przez karolcia1919
trochę o tym czytałam i mam nadzieje ze wystawi bo chyba to jego obowiązek... jeśli mam to w karcie ze mam ciąże stwierdzoną przed 10 tyg ...

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #661420 przez iwonta_kg
karolcia1919 napisał:

Witam kochane...
ale ja nap nie mam żadnego zaświadczenia mam tylko wpisane to w karcie ciąży no i wszystkie wyniki mam ....

Powinno Ci to wystarczyć. I tak to zaswiadczenie wystawia ginekolog prowadzący ciążę. Ja tez mam wpisane w Ksiazeczke ze ciąża prowadzona od 5 tygodnia (mimo tego ze inny lekarz mi zakładał Ksiazeczke) i powiedział że na podstawie tego mi wystawi bez problemu.

Ktory tydzień masz wpisany w karte ciąży?

11 lata 7 miesiąc temu #661422 przez kocham_cie
iwonta_kg napisał:

Dobry :)

Monika dziekuje za zyczenia :)

Zaraz tez wyruszam do lidla:) ciekawe czy cos zostalo...

Madzia nie martw sie. Antek ma poprostu lenia i pewnie nie chce mu sie skakać i kopać tylko sie lekko rusza. Najważniejsze ze poczułas ten lekki ruch. Lekki bo lekki ale wiesz ze Maly sie kręci. U mnie w miescie jakbyś pojechała na ip to by ci zrobili usg. Chociaż w tak wczesnej ciąży nie wiem czy by im sie opłacało używać sprzętu. Ja w pierwszej ciąży często mialam takie akcje ze nie Czulam małego kilka godzin i jechaliśmy do szpitala. Tylko to bylo jakos ok 30 tygodnia wiec wtedy kiedy ruchy powinno sie liczyć. Zrobili usg - wszystko bylo ok - puszczali do domu. I wlasnie raz przez taki przypadek że Krystianek sie nie ruszał sie jakis czas pojechaliśmy na ip. Pani ginekolog zrobila usg i okazalo sie ze bedzie synek :)

Antek się obudził... i nawet mi się wydawało że brzusio się unosił :lol: a co najlepsze to to że kopie tak 3cm nad pępkiem... a może on się obracał, bo go na pęcherzu nie czuje?

Magda M

11 lata 7 miesiąc temu #661425 przez iwonta_kg
Ja tez tak często mam :) chłopaki pewnie rączki rozkładają i wyciągają. Ja to mam wrażenie ze Kacperek sie pępkiem bawi od środka :)

11 lata 7 miesiąc temu #661427 przez karolcia1919
iwonta_kg napisał:

karolcia1919 napisał:

Witam kochane...

Powinno Ci to wystarczyć. I tak to zaswiadczenie wystawia ginekolog prowadzący ciążę. Ja tez mam wpisane w Ksiazeczke ze ciąża prowadzona od 5 tygodnia (mimo tego ze inny lekarz mi zakładał Ksiazeczke) i powiedział że na podstawie tego mi wystawi bez problemu.

7 tydzień ciąży mam wpisany jako pierwszy potem 9 :)

11 lata 7 miesiąc temu #661436 przez kocham_cie
MyMelange napisał:

www.facebook.com/photo.php?v=51450990861...53259&type=2&theater

wzruszajace :)

kurcze aż mi łzy popłynęły... niesamowite:)

Magda M

11 lata 7 miesiąc temu #661444 przez kocham_cie
Kinga a ja znowu się gapie na te twoje foty... kurcze normalnie nie mogę się napatrzeć na ciebie... :lol:

Magda M

11 lata 7 miesiąc temu #661455 przez iwonta_kg
Karolcia no i dobrze. Bez zadnego ale powinien wystawic ci zaswiadczenie do becikowego. Chociaż wiecie ze teraz zaswiadczenie samo nie wystarczy nie? Trzeba jeszcze dac zaswiadczenie o zarobkach obu rodzicow dziecka. Nie mozna zarabiać za duzo, ani za mało. Masakra jakas. W kwietniu w zeszłym roku dostałam jeszcze bez problemu. Teraz cos powymyślali.

11 lata 7 miesiąc temu #661463 przez kocham_cie
iwonta_kg napisał:

Karolcia no i dobrze. Bez zadnego ale powinien wystawic ci zaswiadczenie do becikowego. Chociaż wiecie ze teraz zaswiadczenie samo nie wystarczy nie? Trzeba jeszcze dac zaswiadczenie o zarobkach obu rodzicow dziecka. Nie mozna zarabiać za duzo, ani za mało. Masakra jakas. W kwietniu w zeszłym roku dostałam jeszcze bez problemu. Teraz cos powymyślali.

moja sąsiadka urodziła w lutym i dalej załatwia papierki bo tyle formalności jest, pity, umowy, zaświadczenia... mówi że masakra... podobno dużo ludzi rezygnuje bo nie chce im się bawić z tym wszystkim dla 1 000zł.

Magda M

11 lata 7 miesiąc temu #661464 przez kocham_cie
kurcze co z tą Nefeli???

Magda M

11 lata 7 miesiąc temu #661467 przez Villemo
karolcia1919 napisał:

iwonta_kg napisał:

karolcia1919 napisał:

Witam kochane...

7 tydzień ciąży mam wpisany jako pierwszy potem 9 :)

Spokojnie, zaświadczenie wystawia po porodzie albo tuż przed nim lekarz bądź położna na podstawie karty ciąży. Pamiętam, że ja w pierwszej ciąży miałam tak, że mojemu mężowi kazano przyjść po porodzie do poradni z moja kartą ciąży i na jej podstawie wypisano zaświadczenie.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #661475 przez Villemo
kocham_cie napisał:

kurcze co z tą Nefeli???

Też się zastanawiam... kurcze miałyśmy się powymieniać nr telefonów na wszelki wypadek może któraś ma numer do nefeli?

11 lata 7 miesiąc temu #661482 przez agilla.r
Cześć dziewczynki. Ja tez byłam na polowaniu w lidlu. Same kobietki w ciąży :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka